Homepagina » Mens en Dier » Volkskrant-columnist begint te lachen terwijl Van Haga over zelfmoorden praat
van haga
Foto: Wybren van Haga (Screenshot YouTube/Forum voor Democratie)

Volkskrant-columnist begint te lachen terwijl Van Haga over zelfmoorden praat

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) zei afgelopen vrijdag in het programma De Nieuwe Maan dat de coronamaatregelen niet effectief en disproportioneel zijn, en dat de nevenschade ongelooflijk groot is.

“Er wordt niet gekeken naar de medische nevenschade. Het aantal mensen dat niet gediagnosticeerd wordt voor kanker en niet behandeld wordt, is gigantisch. Mensen met hartproblemen, mensen met niertransplantaties die niet behandeld worden. Dat is een blinde vlek bij de overheid,” aldus het Kamerlid.

Vooral jongeren lijden zwaar onder de coronamaatregelen. “Dat is echt onvoorstelbaar. Ik noem het altijd dystopisch. Het is een raar woord, maar we leven in een rare wereld waarin jongeren compleet kapotgaan. Mensen springen uit het raam, mensen hangen zich op. Dat is verschrikkelijk,” zei Van Haga, terwijl Volkskrant-columnist Harriët Duurvoort begon te lachen.

Afschuwelijk

Van Haga sprak haar aan: “Ja, u kunt erom lachen, maar ik heb vorige week iemand aan de telefoon gehad en zijn zoon had zich net opgehangen. Dat is afschuwelijk.”

“Die jongeren hebben het echt ontzettend zwaar,” benadrukte hij. “Mensen met andere ziektes hebben het ontzettend zwaar. En de ondernemers gaan door het putje nu. Ik spreek ontzettend veel mensen die nu failliet gaan. Ik vraag me echt af: kan er op een gegeven moment een normale afweging gemaakt worden.”

Veel bijval

Van Haga krijgt op social media veel bijval. “Zit hier te janken. Onze neef is drie weken geleden ook uit het leven gestapt. En hij is zeker één van de velen! Mensen gaan inderdaad kapot! Nu helemaal klaar met ontkenning en vreselijke maatregelen! Dus mijn stem gaat nu zeker naar Wybren van Haga,” zegt Anna.

“Verschrikkelijk. Mijn buurman heeft zich door al die covid-ellende van het leven beroofd. Hij was een vriend van mij. Dom mens, om te gaan lachen bij zo’n serieus onderwerp,” twittert The Wizard.

“Harriët Duurvoort, moet je hier ook om lachen? Van het weekend heb ik vernomen dat het zusje van een goede vriend zelfmoord heeft gepleegd,” schrijft truthjunkie.

4.9 84 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helga
Helga
1 maand geleden

Geeft eens te meer aan hoeveel psychopaten deze wereld telt. Een marteling bij bovengenoemd persoon zou misschien de ogen openen, alhoewel ik dat betwijfel…is zo iemand nog wel op andere gedachten te brengen… Het kwaad regeert en zal blijven regeren door verkiezingsfraude…

mikkie
mikkie
Reactie op  Helga
1 maand geleden

Familie van mij werkt bij de politie. De éen na de ander halen van het touw op het moment…

Mikkel
Mikkel
1 maand geleden

De psychopaten hebben de tijd van hun leven, ze vinden het prachtig.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Verschrikkelijk, maar het is precies waar de reguliere media voorstaan terwijl zij ons zouden moeten beschermen tegen dit soort wantoestanden.

Rob
Rob
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Ach, als je die paardenbek ziet dan weet je al genoeg. Ik oordeel niet, ik weet dat de uiterlijke vorm iets te zeggen heeft over de persoon die in zijn / haar leven iets uit te werken heeft. Zo’n paardenbek zegt dan ook wel iets want dat heeft ook een betekenis.

Foef
Foef
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Wat zeg je nou? De media is er alleen maar om jou te trainen

Linnepinny
Linnepinny
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Nou die Hugo de Jonge heeft de tijd van zijn leven, die had dit afgelopen jaar voor geen goud willen missen.
het is diep en diep triest!!
en dan zijn er nog zoveel mensen die vinden dat ze het in Den Haag zo goed doen. Die moeten hun ogen uit hun kop schamen.🤮 Mijn stem gaat naar FVD

Annette
Annette
1 maand geleden

Er is een naam voor de persoon Harriët Duurvoort en dat is psychopate. Daarmee past zij mooi in het rijtje van andere psychopaten, t.w. Mark Rutte, Hugo de Jonge, Sigrid Kaag, Klaus Schwab, Bill Gates, en dan ben ik er vast nog wel de nodigen vergeten. Een psychopaat is iemand die totaal niet in staat is tot empathie. Vandaar dus ook de lacherige reactie. Je zou bijna de hoop uitspreken dat in haar omgeving ook zoiets vreselijks als een zelfmoord gebeurt. Misschien, heel misschien dat er dan een lichtje gaat branden. Maar, zoals ik kortgeleden gelezen heb van een bekende psycholoog, is er geen hoop voor de psychopaat. Je wordt zo geboren en er zijn geen behandelmethodes voor.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Klopt. Mijn moeder is ook zo. We hebben al 7 jaar geen contact, maar ze geeft me nog steeds van alles de schuld, zegt mijn vader.

GeVanK
GeVanK
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

sterkte Pieternella

Annette
Annette
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

Pieternella, wat een vreselijke situatie voor je. Ik heb problemen met de kinderen. Zij kunnen niet wachten tot ze die prik krijgen. Arme stakkerds! En zij vinden het onvoorstelbaar dat hun ouders er voor bedanken. Over een half jaar (of eerder) zullen wij zien wie er geluk heeft gehad. Alleen eindigen wij allemaal als verliezers.

Boze Mama
Boze Mama
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Herkenbaar. Hier gaan man en kinderen het vaccin nemen. En inmiddels heb ik er vrede mee; het is niet in mijn handen. Ik zie over een tijd wel hoe het ervoor staat. Ben zelf vsn plan te vertrekken zodra ik kan. Weg van hier, van alle domme schapen die ik niet meer wil zien.

Delian
Delian
Reactie op  Pieternella
1 maand geleden

Dag Pieternella, hier zelfde verhaal alleen was en is bij mij bijna alle zgn. familie psychopaat. Gelukkig al bijna een heel leven niets meer mee te maken gehad. Wegwezen is enige optie bij zulke mensen.

Goof Ouwens
Goof Ouwens
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Iedereen word geboren word met “een steekje los”.
Daarna word je “gevormd” door je leefomgeving en alles wat er om je heen gebeurt . . .
De corona met al z’n regeltje en beperkingen, zal in veel mensen een psychopaat losmaken !

eric
eric
Reactie op  Annette
1 maand geleden

Tja, wat een …wijf en als ze voor de Volkskrant werkt,dan weet je al genoeg, gekke en linkser gaat niet! Weg met dat volk

Nijntje
Nijntje
1 maand geleden

Zeg dat flutblaadje van die stukjesschrijvers op en ga op zoek naar de echte waarheid. Er is nog genoeg te vinden.
Zij hebben alleen maar minachting voor hun lezers, anders hadden ze wel goede, onafhankelijke journalisten in dienst.

Dubito
Dubito
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

Ik blijf geabonneerd (met frisse tegenzin) op dat Volksflutblaadje, juist om te weten wat de Duurvoorts van ons land denken en menen te moeten opschrijven. Gaat het over de schreef, dan schrijf ik zo’n mens een nette brief onder eigen naam met valide argumenten om te laten zien dat er ook anders tegen de ontwikkelingen aangekeken kan worden. Dat is de enige manier om deze types telkens weer te bereiken. Krant opzeggen: daarmee snoer je jezelf de mond en veroordeel je jezelf tot de veilige en warme bubbel waar iedereen het met elkaar eens is (ook deze site) die door de Duurvoorts gevoegelijk genegeerd kan worden.
Uiteraard ontleen ik mijn argumenten aan alle verstandige media buiten de msm, die ik ook intensief volg. Zo horen de Duurvoorts ook nog eens iets uit die andere hoek – want het is ook heel sterk ongeïnformeerdheid en naïviteit (plus een scheut kwaadaardigheid) bij de Duurvoorts, de Wagendorps, de Sitalsings, de Grunbergs, de Pieter Kloks etc. etc.
Opzeggen kan altijd nog.

Niem
Niem
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Als u ook alle andere media volgt, weet u ook dat het meeste vaak hetzelfde is.
En om zulke figuren te volgen zijn er ook anderen opties dan de partij te sponsoren die velen op het verkeerde been zet.

Het zou u dus meer sieren om het lidmaatschap te beeindigen, want zulke instanties in leven houden is juist doodverkeerd.

Vitae
Vitae
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

In grote lijnen ben ik het eens met je statement, alleen kun je de term “flutkrantje” beter gebruiken voor een schreeuwkrant als de Telegraaf. Natuurlijk staan er in een krant wel onderwerpen waar je het niet eens mee bent, maar de term “flut” is toch echt overdreven.
En misschien ben ik de enige op deze site, maar ik vraag me echt af of de jongeren van tegenwoordig zulke watjes zijn geworden. Als je zo van slag kan raken als je een jaartje even je zin niet kunt doen, vraag ik me af of het het later in de harde maatschappij wel overeind kan blijven….

Nina
Nina
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

Erg kort door de bocht, niet ieders situatie is hetzelfde en jongeren kunnen ook niet goed lange termijn overzien of ze tellen alle ellende die nu over ons heen komt op en zien dat de veranderingen wel heel groot zijn. Niet meer te vergelijken van de jongeren uit de jaren 80 of 90. Dat is al jaren een probleem, en niet alleen bij verwende kinderen, die alles hebben of aan de onderkant van de samenleving. Het leven is in sneltreinvaart heel anders en betreffende veel zaken niet herkenbaar meer geworden. Iets meer empathie zou ook een optie zijn. Onderwijs is er sowieso erg op achteruit gegaan, daar hebben velen ook onder te lijden, zowel op basisschool, vo als daarna. Te veel overheidsbemoeienis inhoudelijk en organisatorisch. Denk daar aan als u hoort dat ze het moeilijk vinden.

Vitae
Vitae
Reactie op  Nina
1 maand geleden

Dat het leven in een sneltreinvaart verloopt en dat de overheid zich bemoeit met het onderwijs is van alle tijden. Denk maar even aan de invoering van de mammoetwet in het verleden, of het feit dat je vroeger de dienstpicht had. Dan kon je in mijn geval anderhalf jaar je zin niet doen en had je ook te maken met de druk van de koude oorlog en mogelijk gebruik van kernwapens. Dus zeg nou niet dat de jongeren het nu zo zwaar hebben.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

U loopt echt over van de empathie.

Eus
Eus
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

Dit is niet even je zin niet kunnen doen, dit is voor veel jongeren die een baantje hebben om wat extra’s te kunnen doen een ramp. Laat staan de sociale contacten die je echt nodig hebt in de jonge jaren, heeft niks te maken met feesten of wat dan ook. Trouwens dit is goedpraten van maatregelen die n.b. ongrondwettelijk zijn, oftewel illegaal.

Judith
Judith
Reactie op  Eus
1 maand geleden

Ik denk dat het niet heeft te maken met ‘even een jaartje’ niet je zin kunnen doen maar meer dat deze jongeren geen toekomst meer zien of zich erg bedreigt voelen door de toekomst.

Yvonne
Yvonne
Reactie op  Judith
1 maand geleden

Juist, precies mijn idee.
De toekomst is een donkere afgrond, en niet alleen voor jongeren.
Zelf heb ik er ook een hard hoofd in 😣

Boze Mama
Boze Mama
Reactie op  Yvonne
1 maand geleden

IK ook.

Dubito
Dubito
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

Ok, ok, dan veranderen we twee letters…..

https://www.youtube.com/watch?v=Tlbamho-2ks

Vitae
Vitae
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Schelden is zo makkelijk…Sociale media? Het lijkt tegenwoordig meer op Asociale media…

Willem de Zwijger
Willem de Zwijger
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

Kruip jij maar lekker terug onder je steen.

Sjongejonge
Sjongejonge
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

Laffe verrader

Trappen naar beneden en likken naar boven

Vieze tong

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Vitae
1 maand geleden

Dat mensen geen empathie meer hebben komt o.a. Door die flutkranten. Ons hebben ze vroeger onze jeugd niet afgenomen en schuldgevoel aangepraat. U mag rustig trots zijn op de Volkskrant journalisten die geen boterham minder eten door deze crisis

Eus
Eus
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Deze z.g. krant heb je niet nodig om te weten wat ze uitspoken, informatie genoeg te vinden op het net.

Nijntje
Nijntje
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Is ook een optie. Fake news is echter overal te zien. Wanneer een krant abonnementen gaat verliezen, is dat misschien toch een aanzet om de waarheid te gaan vermelden.
Ik respecteer uw mening.

Sjongejonge
Sjongejonge
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Krant opzeggen: daarmee snoer je jezelf de mond” ?

Uw logica is knetterscheef !

Msm geeft flink vat op u, of u het nu wil weten of niet

MJR
MJR
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Hoe zo bubbel?
Elke dag worden er meer mensen wakker!
Verbrand dat k.. blad, schop dat ziekelijke tuig g.. naar het Scheveningen tribunaal!

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Dubito
1 maand geleden

Tientallen Euro’s per maand betalen voor iets wat je een dag eerder op het internet had kunnen lezen, het domste wat er is. Wat Duurvoortjes denken kan kort samengevat worden: niets. Ze denken niet, alleen maar gevoel. En daarmee doel ik niet op empathie.

Karel I
Karel I
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

Wat een verschrikkelijk mens. Ze voelen zich kennelijk veilig en treden openlijk naar buiten met hun naargeestige misselijkmakende psychopatische trekken. Alle kranten in Nederland behoren tot 2 partijen waarvan het mediahuis de grootste is. Alle kranten zijn ook k#t en volksverlakkers en hebben net zoals 75 jaar terug bloed aan hun handen. Ieder zichzelf respecterend en inlevend persoon zegt zijn baan op als je voor zo’n krant werkt en geredigeerd wordt om naar een bepaald beeld te schrijven. En ieder lid, die deze huichelarij doorziet zegt zijn abonnement op. Je wil toch niet zo’n facisten bolwerk meefinancieren? Zoals kritiek hebben op Adolf Eichman maar wel lid zijn van de hitlerjugend.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

Ik ben natuurlijk oud nu 84, maar ik heb in mijn jeugd heel veel verslaggevers gekend, zij versloegen het nieuws ze zopen en hoereerden maar waren mensen van de bovenste plank, en ja zij schreven nieuws, en als ze er een draai aangaven was het altijd die van de kant van het volk, hé ouwe jonge moet je nog een harinkie zo werden ze beloond mensen onder mekaar !

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Nijntje
1 maand geleden

Ze hebben geen journalisten meer,alleen opiniemakers!

Marianna
Marianna
1 maand geleden

Harriet wil laten zien dat ze Haga een beetje minacht, want het is iemand met wie ze niet gezien wil worden.

Arnold
Arnold
Reactie op  Marianna
1 maand geleden

En ik niet met Harriët Duurvoort en zeker niet met de Volkskrant.

doornbos
doornbos
Reactie op  Arnold
1 maand geleden

https://www.youtube.com/watch?v=Tlbamho-2ks

Altijd al geweest. Maar niet alleen de Volkskrant uiteraard.

Tom
Tom
Reactie op  Marianna
1 maand geleden

Het gaat tegenwoordig alleen maar om de persoon en/of waar die persoon bij hoort, niet om de inhoud. Het gaat er dus niet om wat iemand zegt maar wie iets zegt. Wat een oppervlakkige wereld, wat een oppervlakkige main stream media.
Hoge mensen praten over ideeën en denkbeelden.
Middel mensen praten over materiële dingen, spulletjes etc.
Lage mensen praten over andere mensen.

Christina
Christina
1 maand geleden

Lachen met zelmoord… hoe laag kan men vallen. Dat msm volkje is gewoon misdadig.

Sjongejonge
Sjongejonge
Reactie op  Christina
1 maand geleden

Schijnheilig ook, als mededogen ervoor kweken op de agenda staat

Allemaal met een vieze tong

Paca
Paca
1 maand geleden

Hoe meer de media en dit kabinet ons uitlachen hoe meer mensen ze tegen zich krijgen.

johan
johan
Reactie op  Paca
1 maand geleden

Het begint te lijken op de Franse revolutie. Je weet hoe het met Antoinette en Louis is afgelopen. Niemand serieus nemen/bagatelliseren is de laatste stuiptrek van ‘heersers’.

Lies
Lies
1 maand geleden

U moet zich schamen Harriët vriend van ons December zelfmoord kogel had een leuke zaak, vriend van ons Januari heeft zich opgehangen had ook een eigen zaak neefje van onze vriendin 18 jaar oud voor de trien gegooid, en dan nog de mensen die gestorven zijn omdat ze geen zorg kregen😪

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
1 maand geleden

Mijn moeder zei vroeger al : Er lopen buiten het gekkenhuis meer gekken rond dan binnen het gekkenhuis. En idd.!!

x

Check Also

de jonge

De Jonge over (verplichte) toegangstest: je hóéft niet naar het theater, je kunt ook een dvd opzetten

Zorgminister Hugo de Jonge zei donderdag tijdens ...

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

103
0
We lezen graag je reactie!x