CoronaMens en Dier

Volkskrant-journalist: niemand in ons land werd ‘opgesloten’, zelfs niet tijdens avondklok

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Stikstofontkenners hebben ongelijk: plannen zijn wel degelijk met metingen onderbouwd, kopte de Volkskrant maandag. “De altijd gezagsgetrouwe Volkskrant, het schoothondje van het zwalkende kabinet, heeft hem uitgevonden: de ‘stikstofontkenner’! Voortaan hoeft het kabinet niet meer te luisteren naar kritiek, want iedereen die de dogma’s ontkent, is gewoon een ‘ontkenner’!” reageerde FVD-voorman Thierry Baudet.

Op dezelfde manier verdedigt wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans hartstochtelijk het coronabeleid van het kabinet. Hij stuurde dinsdag een opmerkelijke tweet de wereld in. “Zouden die anti-coronamaatregel-roepers wel snappen dat er al helemaal niemand in ons land werd ‘opgesloten’? Zelfs tijdens [de] avondklok mocht je gewoon nog met je hond naar buiten,” twitterde Keulemans.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Mijn sector is kapot

De tweet leverde een storm aan kritiek op. “Dus zonder hond ‘mocht’ je niet naar buiten. Geen misdaad gepleegd, maar toch opgesloten in je eigen huis en tuin. En dan niet te vergeten mijn familielid in een verpleeghuis; 90 jaar, en zes maanden lang op haar kamer opgesloten. Af en toe mocht ze achter glas haar familie zien,” zegt journalist Annelies Strikkers.

“Wat versta je onder ‘anti-coronamaatregel-roepers’? Ik ben een gewone Nederlander die er niet van gediend is een boete te krijgen als ze na 21.00 uur ’s avonds een ommetje maakt. Ik ontken corona niet, maar vind de maatregelen buiten elke proportie,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Theatermaker George van Houts haalt keihard uit: “Hé, zwaar overbetaalde debiel: mijn sector is kapot door de door jou zo geroemde maatregelen waaronder de avondklok.”

Nietsontziende, totale domheid

“Laat ik het zo stellen. Het gaat erom dat mensen alleen nog onder ‘voorwaarden’ naar buiten mochten en zelfs een café in. Als de overheid voorwaarden gaat stellen – met het wapen in de hand – zonder aan te tonen dat die voorwaarden zinnig zijn, dan voel ik me opgesloten,” schrijft filmmaker Esmé Lammers.

Ondernemer en burgerraadslid voor BVNL in Zaltbommel Jordy Versteeg stelt: “Want dat is normaal? Houd toch op met recht praten wat krom is, de overheid hoort mensen gewoon niet thuis op te sluiten. Mensen zouden gewoon vrij naar buiten moeten kunnen, daar heeft de overheid niks mee te maken.”

“Sprakeloos,” zegt Maarten van den Berg. “Is er dan niemand bij de Volkskrant die deze man tegen zichzelf in bescherming neemt?” vraagt neuroloog Jan Bonte. Advocaat Bart Maes spreekt van ‘een nietsontziende, totale domheid’.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

176 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
1 jaar geleden

Volkskrant moet zijn naam veranderen in regeringskrant

jan de wit
jan de wit
1 jaar geleden

Check de volkskrant in wo2 dan weet je genoeg

Annette
Annette
1 jaar geleden

Wat MOET je in vredesnaam nog met zulke schertsfiguren? Ik wilde eerst schrijven: de wereld is gek geworden, maar dat is natuurlijk niet waar. De wereld an sich is niet veranderd, maar een groot aantal mensen, die deze wereld bewonen, duidelijk WEL.

Natuurlijk is dit wel te verklaren, want praktisch ALLE kranten met de bijbehorende journalisten en redacteuren zijn al langere tijd overgenomen door een kleine groep van psychopaten, die er ALLES aan doen om ons, het Nederlandse volk, regelrecht de afgrond in te jagen.

Wij leven in een dystopische schijnwereld, waar niets is wat het lijkt.

Even een klein voorbeeldje:
Vanochtend las ik dat het eiland Vlieland, waar geen één boerenbedrijf zich bevindt EN waar geen auto’s mogen rijden, TOCH iets van 85% stikstof moeten verminderen.

WOW, ik vraag mij werkelijk af hoe ze DAT willen gaan doen. Hier zie je dus al een duidelijk voorbeeld van hoe krankzinnig het hele beleid in elkaar steekt.

Nog een “leuk” voorbeeld: visualiseer even het zogenaamde Drielandenpunt: ALLEEN in Nederland heeft men zogenaamd een stikstofprobleem, maar een paar kilometer verder naar het oosten, namelijk in Duitsland EN een paar kilometer naar het zuiden, namelijk België, BESTAAT er geen stikstofprobleem.

Ik heb er nog één voor jullie: China gaat nog even wat kolenmijnen verder exploiteren vanwege de groeiende vraag naar energie. Fantastisch toch?

Deze journalist van de Volkskrant is natuurlijk knettergek. Dus je moet een hond hebben als je tijdens de avondklok een rondje wilt maken? Maar daar gáát het natuurlijk helemaal niet om. Het gaat om de idioterie van mensen opsluiten ZONDER ook maar één goede reden.

Dat kun je verwachten in een land als China met een communistisch regiem, maar dat zou in een zogenaamd vrij Westers land helemaal niet mogen plaatsvinden.

Voor mij staat één ding vast: wij worden “geregeerd” door een buitenlandse macht, die wat poppetjes op de juiste plekken heeft gezet en die klakkeloos een totaal krankzinnig beleid uitvoeren.

En DAT met de o zo belangrijke medewerking van “journalisten”, die die naam eigenlijk al lang niet meer verdienen.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Niet gehinderd door enige vorm van kennis kun je zulke domme uitspraken doen.
Domheid ten top.

Back to top button
176
0
We lezen graag je reactie!x