Homepagina » Buitenland » Epicentrum van zika-uitbraak ligt in gebied waar vorig jaar genetisch gemodificeerde muggen zijn vrijgelaten
Epicentrum van zika-uitbraak ligt in gebied waar vorig jaar genetisch gemodificeerde muggen zijn vrijgelaten

Epicentrum van zika-uitbraak ligt in gebied waar vorig jaar genetisch gemodificeerde muggen zijn vrijgelaten

Het aantal mensen dat is besmet met het zika-virus groeit heel erg snel. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht dat het virus vrijwel overal op het Amerikaanse continent zal opduiken. Een oplossing is voorlopig niet voorhanden.

De WHO vreest dat zo’n drie tot vier miljoen mensen op het Amerikaanse continent besmet zullen raken, onder wie 1,5 miljoen Brazilianen. Het virus wordt overgebracht door muggenbeten en is niet erg bedreigend voor volwassenen. Bekende symptomen zijn koorts en uitslag.

Zwangere vrouwen die het zika-virus oplopen, hebben een grotere kans op een kindje met een te klein hoofd. In Brazilië, het land dat wordt gezien als het epicentrum van de uitbraak, werden vorig jaar 3500 baby’s geboren met onvolgroeide hersenen. Dat kan leiden tot een verstandelijke beperking of een vroege dood.

Averechts effect

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC adviseert zwangere vrouwen voorlopig niet naar gebieden te gaan waar ze het zika-virus kunnen oplopen. Het RIVM heeft 12 meldingen ontvangen van besmettingen.

De Braziliaanse overheid heeft opdracht gegeven in recordtempo een vaccin te ontwikkelen. Volgens Amerikaanse wetenschappers kan het nog zeker enkele jaren duren voordat het medicijn op de markt ligt.

Het Britse bedrijf Oxitec doet sinds juli 2012 proeven in Brazilië met een genetisch gemodificeerde tijgermug in een poging het aantal gevallen van knokkelkoorts terug te dringen. Dit insect verspreidt onder meer het dengue- en zika-virus.

Het bedrijf probeerde de verspreiding van het dengue- en zika-virus te beheersen, maar het vrijlaten van de muggen lijkt juist een averechts effect te hebben gehad. De genetisch gemodificeerde muggen werden namelijk vrijgelaten in de regio Juazeiro, waar ook veruit de meeste besmettingsgevallen zijn geconstateerd.

Herpesvirus

Oxitec maakte een gen met een stukje DNA van het herpesvirus en de E. colibacterie en plaatste dit in het DNA van de tijgermug. Zodra het mannetje paart met een wild vrouwtje, treedt het genetisch gemodificeerde stukje DNA in werking. Het zorgt ervoor dat vrouwelijke nakomelingen niet kunnen vliegen en paren.

In Florida, Maleisië en Brazilië keerden mensen zich tevergeefs tegen de vrijlating van miljoenen genetisch gemodificeerde muggen.

Ironisch genoeg stelde het MIT Technology Review afgelopen week voor een uitbraak op het westelijk halfrond te bestrijden met behulp van genetische modificatie. De Braziliaanse stad Piracicaba heeft aangegeven meer genetisch gemodificeerde muggen van Oxitec te gaan inzetten.

[The Anti-Media]


Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. De geleerden moesten zonodig weer even ingrijpen bij de schepping, ze dachten het weer beter te weten.
  Maar misschien is het nog wel erger, dat dit weer een onderdeeltje van het grotere plan is om de wereldbevolking terug te brengen naar 500 miljoen NWO.
  Wanneer komen we nou eens in opstand tegen al die ellende die onze regeringen aanrichten.

  56 likes
 2. Hier gebeuren ook rare insecten beten. Afgelopen zomer in eigen tuin(tegels) gebeten, gebied rond mijn enkel. Het werd een grote blauwe pijnlijke plek(10/15 centimeter) en na 2 dagen ging pijn pas weg. De plek zelf ging pas weg na enkele weken. Ging toen googlen en meer mensen hebben dit dus afgelopen zomer(2015) gehad. We weten niet welk beest het nu was. En voor de meeste was het dus de eerste keer(anders ga je het niet melden) en bij iedereen was het rond de enkel. Wat kan dit zijn?

  4 likes
  • Elise49,

   Ik heb precies hetzelfde gehad als jij, ook gebeten in de enkel, dit was geen gewone mug, wist niet dat er meer mensen waren met dezelfde ervaring. Er gebeuren vreemde dingen om ons heen. Hier een ouder artikel van onze Mengele arts dr. Ab Oosterhuis, die regelmatig aan mag schuiven bij die linkse praatprogramma’s, dan weet je wat de duistere agenda inhoud.
   BREAKING: AB OSTERHAUS COMPLEET EXPOSED
   http://www.klokkenluideronline.is/?s=Ab+Osterhaus

   Op alle fronten wordt de mensheid aangevallen, de agenda van de elite moet doorgedrukt worden en Europa zal en moet worden vernietigd, zie artikel op Stop de Bankiers. De agenda van de elite zal alles op alles zetten om de mensheid te vernietigen, per slot van rekening moeten er zo’n 500 miljoen mensen overblijven, die in volledige slavernij mogen dienen als slaaf voor de elite. Of ze gaat lukken is nog maar de vraag, maar ze zijn nog steeds hard onderweg en nog niemand die hen weet te stoppen. Onze regering doet weer dapper mee met het bombarderen op Syrië, wow, wat ben ik toch trots op mijn land. Nederlichland, de provincie van US, dit elite kabinet, ze zouden moeten worden berecht in een volkstribunaal, schandalig, deze Bilderberg puppets, hoe ons land wordt verkwanseld en wordt overstroomd door een huurleger. De wegkijkende Nederlander, de goedmens, links politiek correct pratende domoor, stopt liever zijn kop in het zand, als het huisje-boompje-beestje maar in stand wordt gehouden, want de overheid zorgt toch goed voor ons? Er zal binnenkort een dag komen, een uur U, wanneer de slapenden onder ons, de schapen, enorm wakker worden geschud uit hun diepe coma’s, wie niet horen wil, zal moeten voelen. Let maar op, vele landverraders, ook burgers, staan al op een lijst, de lijst van de goedmens, oftewel de nsb-ers onder ons, ze groeien nog steeds in aantal en menig BN-er heeft zijn ziel al verkocht aan de duivel, want tsja, het betaalt wel goed om een links politiek correct hebbende mening te moeten verkondigen, maar het liefst niet in hun buurt. Ze zullen straks allemaal gaan voelen met welk kwaad zij dit over henzelf hebben uitgeroepen.
   Het broeit in dit land, let maar op, burgeroorlogen moeten er komen, die zullen ook gaan komen en het jaar 2016 zal een begin worden van oorlogen, wereldwijd, burgeroorlogen, het gaat niet om evolutie maar om revolutie. Tijd om op te staan, de ogen te open, het is niet meer horen, zien en zwijgen, daar is het te laat voor in dit land, misschien is het wel te laat, de klok staat inmiddels op 5 minuten over twaalf.

   24 likes
   • he arendsoog, nu heb ik niets meer te schrijven lekker dan zeg ;- ))

    we leven in een satanische wereld, een gevecht van natuurlijk tegen onnatuurlijk
    de waarheid is vaak minder leuk dan de leugen maar het zet wel de duisternis om in licht ;- ))

    je kan hier eens kijken , staat ook info bij wat het is en doet ect, http://mmswinkel.com/MMS1.htm

    hebben ook een film gemaakt http://www.quantumleap.is/watchmovie/

    Grt Mono

    4 likes
   • Je weet toch wel dat de industrialisatie,petro-chemo,medische industrie hand in hand de geschiedenis doorgetrokken zijn en waarbij de zionisten een groot aandeel in hadden?
    De moderne mens moest aan een nieuwe versie van slavernij(net ervan bevrijd?) ingepast worden!Direkt worden we op een miraculeuze manier gecontroleerd, zonder ervan bewust te zijn, dmv chip, microcells en zonodig op afstand bestuurbaar zijn?
    daarbij is vlgs NWO de aarde te dichtbevolkt en moet er rigoureus op ingegrepen worden, Bill Gates heeft met zijn vaccinatie-projecten heus wel een aandeel hierin, maar of hij bewust hiervan is??????

    1 likes
  • Hoi Elise,

   Me 2 ! Niet alleen afgelopen zomer ( drie grote littekens op buik !! ) maar ook al daarvoor, grote dikke engerikken die je gewoon aanvallen op je hele lijf en je voelt echt de beten als ze bijten!
   Op Bali ook gebeten door zo een soort, het bloed gutste uit mijn kuit en voet. Werd heel pijnlijk en dik en koortsig was ik ervan, maar de plaatselijke bevolking kwam met verse knoflook aan en limoensap, en een uitzuigknijpertje voor het gif zodat het ergste werd voorkomen. Het blijven PARASIETEN !!
   Ook hele helse ONDANKBARE parasieten zijn het :
   ten 1e : ze voeden zich aan je bloed
   ten 2e: daarna heb jij last van pijn en jeuk etc.

   Dit virus ZIKA, is volgens mij inderdaad een test op de wereldbevolking en ja.. de allergrootste parasieten en meest vreetzuchtige, hebzuchtige naar macht over ons mens ken je wel in de vorm van de multinationals..
   Cargill is ook zo een vies baasje met zijn gemanipuleerde soja!
   Ook heeft het misschien te maken met de BRICS die Brasil wil invoeren en dat zien de Amerikaantjes helemaal liever niet.. dus Brasil is nog maar het begin van weer een nieuwe zogenaamde epidemie, valt me nog mee dat Rusland nog geen epidemie heeft.. of kan nog komen..
   In ieder geval is er iets groters in de maak waar ik me meer zorg om maak..

   Fijne zondag allen

   4 likes
  • waarschijnlijk een horzel. een steek geeft veel pijn en ongemak, soms ook koorts

   2 likes
  • Ik denk dat de beet ernstiger wordt, als je zuur te graad/PH niet op orde is? Vraagje: diegene die ook gebeten is en er erg veel pijn enz. van hebben gehad? Hebben jullie een aandoening? Reumatische klachten/last van ontstekingen? Iets met je gezondheid? Ik wel namelijk.

   1 likes
 3. Genetische modificatie is des duivels. Mensen die zich daar mee bezighouden zouden voor het leven opgesloten moeten worden omdat ze onmiskenbaar een groot gevaar voor mens en natuur zijn.

  10 likes
 4. Mierenzuur/methaanzuur? Het stofje, dat we volgzaam worden zoals een werkmier. Mierenzuur kan op 4 verschillende manieren tot stand komen. 2 daarvan zijn op natuurlijke wijze. 2 daarvan kan op synthetische manier. Daarbij wordt natriumhydroxide gebruikt. Deze stof wordt gewonnen uit zout. E nummer 524. Dat zit wel in ons voedsel. Mierenzuur brandt alles weg. Mierenzuur is makkelijk oplosbaar in water. Doet ook iets met vetzuren. Vergezocht? Alles kan tegenwoordig.

  3 likes
  • Het stofje natriumhydroxide wordt omschreven als witte hygroscopische kristallen. Kristal is het hoogste symbool/rang van de illuminatie/geloven/oudheid/kunst enz. Of denk bv. aan de kristallen doodskopschedels. Dit stofje is een soort van zuur regelaar. Lees wiki over mierenzuur.
   De vele onverklaarbare ziektes die men nu heeft, heeft te maken met de zuur te graad regelaar. PH balans. Het maakt ons zwak en zo kunnen er allerlei ziektes ontstaan.
   De oorzaak is moeilijk te achterhalen, omdat feitelijk alles vergiftigd is/wordt. Water, Voedsel, Aarde/grond, Wifi, medicijnen enz. Dus de combinaties zorgen voor de sluier.
   In de media heeft men het over zout, dat teveel in voedsel bijgevoegd wordt. Maar nooit over bewerkt zout. Op zich kan natuurlijk zout niet zoveel kwaad.(ook niet teveel, maar het lichaam herkent en verwerkt het). Bij chemische bewerkt zout ligt dat natuurlijk anders. En waarom jodium in zout? Dit was toegevoegd ivm kernramp Rusland. Die is allang voorbij, maar nu hebben we wifi.
   We worden dus gewoon opgeruimd waar we bij zelf bijstaan!

   1 likes
   • Waarom jodium in zout? Omdat er voordat er jodium aan (bakkers)zout werd toegevoegd veel mensen met schildklierklachten waren door een jodiumtekort. Bakkers zijn al sinds 1942 verplicht dat bakkerszout met toegevoegd jodium te gebruiken! Volgens mij was de kernramp in Rusland een tijdje later en heeft dus totaal niets met het toegevoegde jodium te maken.

    0 likes
    • Hoi Horace

     in 1942 midden in de 2de wereld oorlog? denk niet dat de overheid die er niet meer was, op dat moment heeft opgedragen/verplicht om jodium in het bakkerszout te doen vanwege een tekort/schildklier klachten en gezondheids problemen?
     misschien voor de soldaten en officieren ect
     maar de gewone mens had meestal niet eens brood in die tijd, en sowieso bijna niets te eten..

     Grt Mono

     1 likes
    • Daar zeg je wat, zo had ik het nog niet bekeken. Maar in ieder geval weet ik wel zeker dat Jozo zout al bestond voor de kernramp in Rusland. Dat verhaal klopt in ieder geval (ook) niet.

     1 likes
     • Hoi Horace

      ik zeg niet dat 1942 niet waar is, maar het lijkt me stug..
      anderzijds zei ik al misschien dat het voor de soldaten en officieren gedaan werd, die moesten gezond blijven natuurlijk
      waardoor de burger die het wel kon betalen er automatisch ook jodium in kreeg..
      en dit geld voor Nederland, kan best zijn dat ze jozo in Rusland pas met/na de kernramp ingevoerd hebben

      Sinds 20 juni 2009 mogen bakkers geen broodzout meer gebruiken. In plaats daarvan wordt via een convenant het gebruik van bakkerszout binnen de beroepsgroep bevorderd. Dit is echter niet verplicht en een klein percentage van de bakkers gebruikt geen bakkerszout. Bakkerszout mag ook voor producten als koekjes, cake en gebak worden gebruikt.

      In het verleden werd broodzout toegevoegd aan het deeg. Broodzout is ook gewoon keukenzout (natriumchloride), maar hieraan is 70 tot 85 mg jodium per kg zout toegevoegd. Broodzout mocht alleen aan brood toegevoegd worden.

      Grt Mono

      0 likes
   • Misschien verwijst Christus helemaal niet direct naar het kruis, maar naar Kristal. Het zoutgoedje wat de mens muteert. Dus het kruisingen staat voor muteren.

    1 likes
    • Hoi Elise49

     Dat zou zomaar kunnen, want bv suiker heet ook kristal suiker,
     je lichaam word dus levend uitgemergeld, soort net als bij gekruisigd worden..
     je hebt natuurlijk goede en slechtte kristallen<-deze krijgen wij meestal
     maar ik zie de gedachte er achter er wel in

     Grt Mono

     0 likes
 5. Ik ken iemand uit Brazilië en die de bestigde dat de pleuris is uitgebroken daar sinds dat Zika Virus.

  3 likes
 6. Jaren geleden gelezen over genetische experimenten met fruitvliegjes.

  Men had er voor gezorgd dat een aantal fruitvliegen geen ogen meer hadden.

  Na een paar generaties hadden de nakomelingen van deze fruitvliegen weer ogen.

  Men concludeerde dat er gentisch herstel is.

  Wat nu als deze gentisch gemaniluleerde muggen weer in een paar generaties naar natuurlijke staat zijn teruggekeerd met mogelijk een erfenis.

  Dan zeggen we natuurlijk: dankjewel meneer Gates, onze filantroop, dat heb je goed geregeld.

  http://bestgezond.nl/index.php/2016/01/28/genetisch-gemanipuleerde-mug-met-zika-virus-ontwikkeld-door-het-britse-bedrijf-oxitec-gefinancierd-door-bill-gates/

  6 likes
 7. Op het journaal(NED) liet men een kaart zien van bepaalde landen waar het virus heerste. Daarbij werd Noord Amerika buiten beschouwing gelaten. Maar ook in Washington state/Florida/Kenton enz. heerst het virus/aandoening. Kijk maar bij bericht World Unity. Deze aandoening is dus veel uitgebreider/groter. Er zijn meerdere bronplekken. De vraag, die bij mij opkomt: is het wel een mug, die dit veroorzaakt? Het zijn verschillende klimaten. Iedereen in Zuid en Noord Amerika heeft niet hetzelfde eetpatroon. Dus aan voedsel kan het niet liggen. Ik denk eerder aan water of magnetische velden/Haarp gericht. En het moet iets met verandering van eiwitten/proteïne te maken hebben. Belangrijkste stof voor hersenen. En dan kom ik weer terug bij mijn Scel(gen) verhaal. Het plan om de mens geheel slaaf te maken. Dit zijn experimenten. Nog effe en we krijgen ook baby’s met een lang achterhoofd. Dit worden dan leiders. Zie oudheid.

  6 likes
 8. Dit gebeuren is dus al langer bezig. Zeker al in 2010.

  6 likes
 9. Bizar bericht weer.
  Als er genetisch gemanipuleerde dieren of planten in de voedselketen worden gebracht brengt dat zowiezo ellende met zich mee.
  Aangezien voedsel DNA wordt opgenomen en tot eigen wordt gemaakt door de eter.
  Misvormingen, ziekten, dood zijn hier de gevolgen van.
  Zika is gecreërd om legitiem heel langzaam massamoord te bewerkstelligen door middel van genetische manipulatie. En raad eens?!
  Multinationals, Biotech, Farmaceuten, medische specialisten etc. (De Elite) spinnen er alleen maar garen bij.

  4 likes
 10. Ik woon zelf in Afrika en hoor hier van mensen die uit Amerika komen dat ze ondekt hebben dat de geboorte van kinderen met kleine schedels samen valt met de start van het vaccineren van zwangere vrouwen in Brazilie en Amerika. Na even googelen vond ik o.a dit artikel. http://yournewswire.com/is-zika-virus-or-the-dtap-vaccine-causing-birth-defects-in-brazil/

  4 likes
 11. Het schijnt dat dat virus helemaal niet door zo’n mug overgedragen kán worden….
  In plaats van een vaccinatie er tegen te nemen, is het Zika-virus juist gecreëerd door een vernieuwde versie van de Zuid-Amerikaanse DKTP=vaccinatie…..

  2 likes
 12. Als ik alle reacties moet geloven gaan we er dus allemaal aan 😛

  4 likes
 13. Geen tekenbeet ?

  2 likes
 14. Ja hoor,de nwo-agenda tuft langzaam maar zeker door.
  Hoe toevallig dat de arme landen met rijke grondstoffen als eerst op de schop gaan.
  Met plutonium vergiftigde zuid-Amerikaanse leiders van de hand te doen ging niet hard genoeg,nu de hele gemeenschap maar pakken met kindersterfte.
  Dit kost zeker tientallen-duizenden levens,allemaal beslist door grote farmaceutische concerns met grootheidswaanzin.
  Wat een zieke wereld is onze westerse toch.

  Ik schaam mij dat ik ook westerling ben,en tegen mijn wil hiermee in verband gebracht wordt.
  Eerst de zwakken,daarna zijn we zelf aan de beurt,de volgende vaccinatiegolf in europa zit er weer aan te komen,zodat we massaal gif ingespoten krijgen (net als bij de mexicaanse griep).

  2 likes
 15. ik denk dat wij versteld gaan staan wat die kinderen ons gaan leren !
  dat er bewustzijn is en niet alles met je hersenen te verklaren is ..

  2 likes
 16. dit zika virus kan een mooie uitdaging zijn voor fytologen en alle andere alternatieve genezers

  1 likes
 17. “Oops. There are two cities called Juazeiro in Brazil, and AntiMedia’s big red arrow was pointing at the wrong one, as the myth-busting science blogger Christie Wilcox quickly spotted. The Juazeiro where the GM mosquito releases had actually taken place was 300km away. Both cities are in turn rather a long way from the main Zika outbreak areas, which are located on the coast.”

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

deense

Deense RIVM zegt dat Covid-19 geen gevaarlijke ziekte is, en wordt buitenspel gezet

Uit e-mails die zijn gelekt aan de ...

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...