Natuur en Milieu

Zo hevig is het, en ongewoon, zo vroeg in het najaar. Hevigste sneeuwval in 20 jaar in Frankrijk: dit zijn de gevolgen

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door hevige sneeuwval in het zuidoosten van Frankrijk is zeker een dode gevallen. Verder zitten honderdduizenden huishoudens zonder stroom en is het treinverkeer gedeeltelijk verstoord.

Een 63-jarige bestuurder kwam donderdagavond om het leven in de gemeente Roche in het departement Isère, nadat een boom op zijn voertuig viel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De sneeuwval veroorzaakte verder stroomstoringen, waardoor ongeveer 140.000 woningen zonder elektriciteit zitten in de Drome, Isere en Ardeche.

Grote overlast

In Isere was het treinverkeer op drie lijnen rond Grenoble tot vrijdagmiddag verstoord nadat er bomen op het spoor waren gevallen, liet openbaarvervoermaatschappij SNCF weten.

Meerdere treinen moesten ’s nachts worden ontruimd. Daarnaast waren tientallen wegen onbegaanbaar.

Het winterweer zorgt voor grote overlast. In het oosten en zuiden van Frankrijk heeft het in de nacht van donderdag op vrijdag ongewoon hevig gesneeuwd.

20 jaar

Volgens de Franse autoriteiten gaat het om sneeuwval die in 20 jaar niet is voorgekomen. In 1999 viel er voor het laatst zoveel sneeuw in deze tijd van het jaar.

“Zo hevig is het, en ongewoon, zo vroeg in het najaar,” reageerde correspondent Frank Renout.

30 centimeter

Op sommige plekken viel in 24 uur tijd zo’n 30 centimeter sneeuw, aldus weerdienst Meteo France.

De sneeuwval liep op tot 15 centimeter op het vliegveld van Lyon Saint-Exupery en in Saint-Etienne, en 30 centimeter in de Vercors, het plateau in de Isere en Drome in het oosten.


[VRT, The Local, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
4 jaren geleden

Wat opvalt is dat het nu ineens niet klimaat opwarming is maar klimaat verandering.
Als er ergens hogere temperaturen zijn dat is het natuurlijk wel klimaatopwarming.

Hoog water in Venetië, al 60 jaar niet meer voorgekomen. Dat beteken dus dat het 60 jaar geleden ook al hoog water was. Maar toen bestond die klimaat hysterie nog niet.

Zij (die klimaatterroristen) , zijn zelf net zo veranderlijk als het weer.

Lieve
Lieve
4 jaren geleden

Verleden jaar in december zei Belgische weervrouw en super klimaatalarmiste Jill Peeters dat er nooit meer sneeuw ging liggen in de bergen Voor Kerstmis. Nu zegt diezelfde Jill Peeters dat er door de klimaatverandering zoveel sneeuw ligt in de bergen !

rop
rop
4 jaren geleden

Zo ongewoon is het helemaal niet ,als er een tijdje iets niet gebeurt geeft men het woordje ongewoon eraan dat moet dan de suggestie opwekken van ongewoon ,de natuur ongewoon zien is eerder we kennen de natuur niet in zijn volheid,vandaar ook de vele onderzoekingen die het moet ontrafelen hoe de natuur in zijn volheid werkt, dat gaat natuurlijk het verstand soms te boven ,en geven we maar er een beeld aan ,van hevigheid en ongewoon, natuurlijk is dat het begin van speculaties..en speculaties zijn afleidingen omdat het woordje ongewoon dat opwekt..helemaal dus niet , het is ongewoon wat men er van zegt en denkt..dat is het bewijs dat de mens niet de natuur in zijn volheid kent..

rayoflight
rayoflight
4 jaren geleden

Als ik de TV aanzet hoor ik onzin. Type ik G in google zie ik een plaatje van een leluk autistisch meiske dat mij verteld dat de wereld vergaat.

Klimaatgekte at it’s finest. Alles een probleem zelfs bladblazers. Lijkt me toch echt dat de wereld gek is geworden. Klimaatverandering is niet echt het probleem , maar hoe de mensen ermee omgaan.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x