Mens en Dier

Vonnis over Icke doet veel wenkbrauwen fronsen: ‘Dit deugt niet’

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid mag van de rechtbank ‘complotdenker’ David Icke de toegang tot Nederland ontzeggen.

Volgens de staatssecretaris vormt Icke ‘een bedreiging voor de openbare orde’ en heeft hij uitlatingen gedaan ‘die kunnen bijdragen aan anti-overheidsextremisme’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De staatssecretaris baseert zijn standpunt op twee rapporten en een analyse van de NCTV, waarin is opgenomen dat ‘het openlijk en kritiekloos bespreken van complottheorieën kan leiden tot sociale acceptatie van antisemitisme, xenofobie of racisme’.

Politiek gestuurd

De raadsman van Icke, Jeroen Pols, zegt dat de uitspraak politiek gestuurd is. “Men kon het zich niet veroorloven minister Yesilgöz in de problemen te brengen vlak voor de verkiezingen.”

“Het is geen verrassing. De zaak wordt afgedaan zonder dat er inhoudelijk op gereageerd wordt. Het past in wat we de afgelopen jaren gezien hebben en is een voorbeeld van SLAPP (Engels acroniem voor Strategic Lawsuit Against Public Participation). Dat is een rechtszaak die aangespannen wordt met het oogmerk om een kritische partij te intimideren en tot zwijgen te brengen,” reageert Pols.

Volgens hem was het geen optie om Icke gelijk te geven, omdat over twee maanden verkiezingen zijn. Dat was een schandaal geweest voor de minister van Justitie, nu partijleider voor de VVD.

Heel bijzonder

“Dit soort zaken mag niet gewonnen worden. Dit is politiek gestuurd. Soms lijkt het erop dat rechters hun werk willen doen, maar uiteindelijk bepaalt de NCTV het vonnis.”

Icke en Pols gaan het vonnis aanvechten bij de Raad van State.

“Heel bijzonder,” vindt oud-Kamerlid Ralf Dekker (FVD). “Rechtsregels worden enorm opgerekt om deze man de vrije toegang te kunnen ontzeggen. Dit deugt niet.”

Bizarre uitspraak

Volgens oud-politieagent en raadslid Haseena Bakhtali grenst de argumentatie aan magie. “Op deze manier kwamen vroeger vrouwen op de brandstapel terecht.” Ze spreekt van een glijdende schaal.

“Bizarre uitspraak,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer. “Ik maak me zorgen om Nederland. We kunnen niet meer vrijuit denken en spreken. Dat mag alleen een selectief groepje, en de mensen die kritiekloos meekletsten.”

4.8 189 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

Dit is Oorlogsrechtspraak.

Dit nooit meer zo staat op de site van rechtspraak.nl vermeld.
https://www.rechtspraak.nl/Themas/rechtspraak-oorlog-vrijheid

tray de pum
tray de pum
8 maanden geleden

Tja het wordt erg “benauwd” in “Hol-Land”het grote elitaire jatten op elk niveau is reeds een tijdje ad gang,een vorm van “semi” we bedoelen het zo goed met U propaganda…….

Marcel
Marcel
8 maanden geleden

Het schandaal omtrent een corrupte minister van justitie wordt hier niet minder om. Deze uitspraak versterkt slechts alles wat men ziet gebeuren in Nederland. De WEFratten varen er wel bij.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
8 maanden geleden

Typisch die verschrikkelijke VVD…liegen en liegen dat is de VVD

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x