Mens en Dier

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Help door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. Koning Willem-Alexander vond dit een mooi moment om met het regeringstoestel naar Griekenland te vliegen voor een welverdiende vakantie. Daar geldt overigens code geel. Het volk kwam in opstand, waarna het koninklijke gezelschap weer naar huis vloog. “We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons,” schrijven de royals in een verklaring.

“We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het Covid-19-virus eronder te krijgen, is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij,” zeggen ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het besluit van de koning om op vakantie te gaan, valt erg slecht bij de mensen. Voor velen is de maat vol. Zo schrijft emeritus hoogleraar Kees de Lange: “Ik heb nooit enig begrip gehad voor erfelijke monarchie, maar ben altijd tolerant geweest ten opzichte van het huidige koningshuis. Door de huidige onverdedigbare strapatsen – belachelijke salarisverhoging, vakantie als iedereen onder corona lijdt – is de maat nu definitief vol.”

Natrap

Frans de Wit voegt toe: “Iedereen in lockdown, maar de koning gaat gewoon weer op vakantie hoor, gewoon om het onjuiste voorbeeld te geven en het volk hier een natrap te geven.”

“De koning laat het volk achter in huisarrest en in depressie, vliegt naar Griekenland voor vakantie,” zegt columnist Erdal Balci.

Documentairemaker Peter Vlemmix van omroep Ongehoord Nederland stelt: “Koningshuis dat in crisistijd het land verlaat, begint te wennen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
3 jaren geleden

Zo zie je maar weer dat die man geen hersens heeft..”We zien de reacties van mensen op berichten in de media. “….pfff en dat kon die niet voorzien?..Het feit dat hij denkt dat ie dat kan maken laat zien dat ie niet voor ons daar is..sukkel..Egoistisch ventje….Geen haar beter dan de redt van het oplichters kliekje..Zelfs de koning is fake..Lijkt er steeds meer op dat WIJ hun het voorbeeld moeten geven..Wat een wereld…pfff

Loes in de Pels
Loes in de Pels
3 jaren geleden

Willie dacht er mee weg te komen, wat ik je brom.
Gelukkig kregen de vliegtuigspotters argwaan toen ze het regeringsvliegtuig klaar zagen staan.
Nooit meer vliegtuigspotters onderschatten.

Willie zit het snor drukken al net zo in het bloed als zijn overgrootmoeder Wilhelmina die het land uitvluchtte toen de duitsers ons land in 1940 binnenvielen.

Nu Willie thuis moet blijven, kan hij in vredesnaam zijn tanden eens (laten) verzorgen?
Een zwerver ziet er nog verzorgder uit.

Brandnetel
Brandnetel
3 jaren geleden

De koning riep in maart (grapje), dat corona fake nieuws is. Nu is hij teruggefloten door de media ophef.
Volgens mij weet het koningshuis meer anders zeg je en doe je dat soort dingen niet.

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

licet iovi non licet bovi.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x