Bewustzijn

Wetenschap staat voor raadsel: ‘Reïncarnatie van Boeddha’ kan 10 maanden zonder voedsel of water

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Is het mogelijk dat mensen langer dan vier dagen zonder eten en drinken kunnen? Het lijkt wetenschappelijk gezien onmogelijk, maar een jongeman uit Nepal zou 10 maanden lang hebben gemediteerd zonder voedsel of water te consumeren. Dit verhaal krijgt de laatste tijd veel aandacht omdat de wereld steeds meer open begint te staan voor nieuwe mogelijkheden.

Ram Bahadur Bomjan, een boeddhistische monnik, verwierf veel mediabekendheid door zijn meditaties en het leven zonder eten en drinken. In mei 2005 verliet hij zijn ouderlijk huis en begon hij met mediteren tegen een boom. Hij zat daar zes maanden zonder te spreken. Een jaar later was hij verder het bos ingetrokken omdat hij naar eigen zeggen te weinig rust had waar hij zes maanden had gezeten. Hij zou in totaal 10 maanden in de bossen hebben gemediteerd. Men beweert dat hij al die tijd zonder water en brood overleefd heeft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Discovery Channel zond in 2006 een documentaire uit over de monnik, The Boy With Divine Powers (zie video hieronder), waarin hij 96 uur lang werd gefilmd, de duur dat een mens normaal gesproken kan overleven zonder eten en drinken. Na 96 uur concludeerde Discovery dat Ram de wetenschap voor een uitdaging had gesteld omdat het wetenschappelijk gezien onmogelijk is wat hij deed.

Enkele jaren geleden dook Ram Bahadur Bomjan, die door velen wordt gezien als de reïncarnatie van Boeddha, uit de jungle op in het zuiden van Nepal. Hij liet een hele tijd niets van zich horen nadat hij in de bossen bij de stad Nijgadh was verdwenen. De langharige Bamjan verkeerde in goede gezondheid.

Er zijn ook boeddhistische geestelijken die hun twijfels hebben over zijn authenticiteit. “Mediteren zonder voedsel bewijst niet dat hij een reïncarnatie van Boeddha is,” zei Min Bahadur Shakya. “Er moet veel onderzoek worden gedaan.” Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x