Binnenland

‘Ongekend, dit is nog nooit voorgekomen’. FvD vanuit het niets de grootste na monsterzege: Stupiditeit van onbenul Rutte afgestraft

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forum voor Democratie (FvD) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. De nieuwkomer behaalde de meeste stemmen en komt zoals het er nu naar uitziet met 13 zetels in de Eerste Kamer, waar de regeringscoalitie haar meerderheid verliest.

FvD-voorman Thierry Baudet haalde na zijn spectaculaire overwinning gisteravond al fors uit naar premier Rutte, wiens partij een zetel verloor en bleef steken op 12.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De stupiditeit van onbenul Rutte is afgestraft,” aldus Baudet, nu de FvD in één klap ‘de grootste partij van het land is geworden’.

Net op tijd

De overwinning van zijn partij komt volgens de politiek leider ‘net op tijd om de bedreigde beschaving in Nederland te redden’.

“Wij sturen een boodschap aan Mark Rutte: FvD langer negeren, dat lukt je nooit,” zei Baudet, die koste wat kost de controversiële klimaatwet van tafel wil hebben.

Ook andere regeringspartijen moesten flink incasseren. Het CDA daalt van 12 naar negen zetels, D66 van 10 naar zes.

Nog nooit voorgekomen

De ChristenUnie is de enige coalitiepartner die winst boekt: van drie naar vier.

‘Ongekend’, noemde politiek verslaggever Ron Fresen de overwinning van FvD. Een monsterzege die doet denken aan de manier waarop de LPF ooit zijn intrede deed.

“Dit is nog nooit voorgekomen, de PVV ging ooit van 0 naar 10 in de Eerste Kamer, maar als dit het eindbeeld is, 12 zetels, dat hebben we nog nooit meegemaakt,” klonk het.

Historisch

De uitslag is in nog een ander opzicht historisch: voor het eerst in tientallen jaren krijgt niet één van de traditionele middenpartijen de meeste zetels in de Eerste Kamer.

Baudet wil nu zo snel mogelijk Tweede Kamerverkiezingen. De regeringspartijen willen juist zo lang mogelijk door met Rutte III.

Bekijk hieronder de speech van de FvD-leider:

[NOS, ANP]

4.5 31 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Als FvD nu voor een basisinkomen voor iedereen gaat en actueel nu vooral CDA/Buma dreigen de uitkeringen stop willen gaan te zetten, dan zijn we allemaal blij.

weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

Het blijft onbegrijpelijk dat er ook nu weer hele volksstammen zijn die hardnekkig (nazistisch) links blijven stemmen (incl. de s-linkse Bilderberg VVD) , wetende dat in de huidige gecontroleerde staat, links stemmen een stem uitbrengen is tegen jezelf.

Nederland had vol in de ankers kunnen gaan door massaal niet te stemmen of juist alleen maar FvD of PVV. Maar koos toch ook weer voor de linkse mes inde rug.

Misschien moet Nederland toch eerst nog even verder over randje worden geduwd door de linkse maffia en de grauwe massa zo eindelijk gaat begrijpen dat het echt menens is en aan den lijve voelt dat het wij of zij is!

Tot nu regeert club Bilderberg en het zionisme en via de huidige linkse kliek, dat is een feit en geen complottheorie.

Wat Baudet waard is zal verder moeten blijken.

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

De komende twee jaar zullen we zien dat de FvD veel kan roepen maar het huidige kabinet gaat haar plannen gewoonweg uitvoeren met PvdA en Groenlinks.

Systeemverandering of klimaatwet van tafel? Vergeet het maar.
Dan krijgen we over twee jaar de 2e kamer verkiezingen tijdens de volgende economische recessie en hebben mensen nog steeds de illusie dat FvD dán wel wat kan gaan doen. Terwijl FvD niet veel meer is dan de rechtse vleugel van de VVD. Tegen die tijd zullen weer wat tegenstellingen worden gecreeerd via de media om de slapende stemslaven weer tot stemmen te bewegen.

En als Nederland tegen die tijd niet helemaal dement is geworden, zullen de meeste mensen daarna beginnen te begrijpen dat stemmen geheel geen zin heeft; tot nu toe een kleine 50%.
Of ze gaan weer geloven in een nieuwe gecontroleerde oppositie die tegen die tijd wordt gemaakt.

Jerrel
Jerrel
5 jaren geleden

Hoe komen we te weten of FvD controlled opposition is?

Back to top button
67
0
We lezen graag je reactie!x