Homepagina » Nesara » Vrije val van de economie, is NESARA het alternatief?
Vrije val van de economie, is NESARA het alternatief?

Vrije val van de economie, is NESARA het alternatief?

De oorspronkelijke NESARA-wet gaat terug tot de problemen die veel Amerikaanse boeren in de jaren zeventig en tachtig hadden met banken die hun boerderij verkochten wegens hypotheekschuld.

Zanger Willie Nelson gaf in die tijd benefietconcerten voor boeren en gezinnen die hierdoor hun bedrijf waren kwijtgeraakt.

In 1993 spanden boerenvakbonden rechtszaken aan tegen de banken. Een ex-CIA-agent had ontdekt dat de federale regering van de Verenigde Staten met de banken samenspande. Het Amerikaanse Hooggerechtshof stelde de boeren in het gelijk en oordeelde dat de verkoop van boerenbedrijven het gevolg was van illegale trucs die de banken in samenwerking met de overheid hadden bedacht.

De rechters van het Hooggerechtshof gingen nog een stap verder. Uit hun onderzoek bleek dat het systeem dat wordt gebruikt om inkomstenbelasting te heffen onwettig is. Volgens het hof was onomstotelijk aangetoond dat de federale regering van de Verenigde Staten en de Federal Reserve zich schuldig maken aan fraude.

Het hof besloot dat alle gevallen van schade en persoonlijk leed, veroorzaakt door deze onwettige activiteiten, moesten worden rechtgezet en dat niet alleen de boeren maar in feite alle Amerikanen die hierdoor gedupeerd waren hun geld terug moesten krijgen.

De rechters beseften ook dat het hele belastingstelsel drastisch moest worden hervormd. Het hof stelde vijf rechters aan om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken. Deze rechters omringden zich met economische experts, experts uit het bankwezen en experts op het gebied van de grondwet. Ze creëerden op deze wijze een achterban van duizenden mensen die witte ridders worden genoemd, ‘goedaardige investeerders’ die andere bedrijven helpen.

Jarenlang onderhandelden deze rechters met de Amerikaanse overheid, de raad van bestuur van de Federal Reserve, het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en tal van regeringen, waaronder die van Groot-Brittannië en landen in de eurozone. Hervormingen in het bankwezen van de Verenigde Staten zouden vereisen dat de Federal Reserve zou opgaan in de Amerikaanse Treasury Bank. Dit zou het wereldwijde monetaire systeem beïnvloeden omdat alles aan elkaar gekoppeld is. De onderhandelingen leidden echter niet tot de vereiste hervormingen en de rechters besloten ze daarom vast te leggen in een wet: de Nationale Economische Veiligheids- en Hervormingswet – NESARA (National Economic Security And Reformation Act).

In maart 2000 werd deze wet in het geheim goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. Op 10 oktober 2000 ondertekende toenmalig president Clinton de wet en vanaf dat moment droeg deze ook de naam NESARA. Omdat de wet een wereldwijd effect zou hebben waren een onnoemlijk aantal handelingen, handtekeningen en procedures vereist voordat deze wet officieel aangekondigd kon worden. Mensen uit het bankwezen, overheidskringen en de militaire wereld vreesden voor de invoering van de wet omdat hun macht daardoor zou afnemen. Ze hebben sindsdien geprobeerd de afkondiging van deze wet tegen te houden. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de aanslagen op 11 september 2001.

Voordelen NESARA

Door de NESARA-wet wordt de Amerikaanse grondwet in ere hersteld. De wet verwijdert overheidsfunctionarissen en Congresleden die niet in overeenstemming met de grondwet handelen. De ongrondwettelijke noodtoestand wordt ongeldig verklaard. De wet vereist dat het Amerikaanse leger in Irak en Afghanistan per direct moet worden teruggetrokken.

Als gedeeltelijke oplossing voor de fraude die al bijna een eeuw voortduurt moet het saldo van creditcards worden teruggebracht tot nul en alle schulden aan banken worden kwijtgescholden. Er komt een zogenoemd Treasury Bank System met een nieuwe munteenheid die gedekt wordt door goud. De Federal Reserve wordt opgeheven. Inkomstenbelasting verdwijnt en in plaats daarvan komt een nationale belasting op niet-essentiële producten als inkomstenbron voor de overheid.

NESARA lijkt het enige werkende alternatief voor het achterhaalde en haperende economische systeem. Alhoewel de wet oorspronkelijk werd geïntroduceerd als NESARA, zal deze bij invoering hoogstwaarschijnlijk een geheel andere naam dragen. Het is ook mogelijk dat de wet stapsgewijs wordt ingevoerd. Tot besluit is het mogelijk dat verschillende onderdelen van de wet in de tussentijd zijn herzien.

Gerelateerd:

 Vind je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. @Inkomstenbelasting verdwijnt en in plaats daarvan komt een nationale belasting op niet-essentiële producten als inkomstenbron voor de overheid.

  Belastingen zijn helemaal niet nodig. Voor alles wat wezenlijk nodig is, kan je geld aanmaken: dat is het principe van toegang. En dat geld laat je bij iedere transactie vanzelf beetje bij beetje weer oplossen.

  Kost maar 1 dag om dit te programmeren in de bank applicaties.

  Zo heeft iedereen toegang tot wat wezenlijk nodig is, alle belastingen vervallen zo vanzelf, en 90% van de structuren lossen op (te beginnen bij sociale dienst: foetsie).

  En de rest wat je doet, zelf, of samen, is pure onderlinge uitwisseling. Geen belastingen voor nodig.

  Dat creditcards en andere schulden op nul gesteld gaan worden en de schulden van banken op moeten lossen klopt ook niet.

  Als we vanuit levenstoegang leven (maandelijks wordt er 750 voor iedereen aangemaakt), dan gaat iedereen zelf voortaan andere keuzes maken, en gaat iedereen eerst de eigen schulden aflossen. Zo lossen de banken vanzelf op, omdat we ons schuldgeld naar hen terug brengen, en hun oude bestaan dus oplost.

  Ieder ‘plan’ of iedere ‘wet’ of iedere website die zegt dat er iets anders moet gebeuren dan je eigen levenstoegang terug (die is er namelijk al), is zelf nog steeds agressie aan het uitoefenen. Het is natuurlijk erg fijn om semi politicus over je medemens te spelen met al die plannen.

  Als mens heb je maar 1 ding nodig, en dat is iets wat jou AL toebehoort; je levenstoegang. Wat je verder dan doet is aan jou. Creditcard schulden zijn gewoon van jezelf. En bij oude banken blijven is ook van jezelf.

  eennieuwestructuurinonsbewustzijn.nl

  1 likes
 2. [quote name=”Astrid van Triet”]@Inkomstenbelasting verdwijnt en in plaats daarvan komt een nationale belasting op niet-essentiële producten als inkomstenbron voor de overheid.

  Als mens heb je maar 1 ding nodig, en dat is iets wat jou AL toebehoort; je levenstoegang.

  eennieuwestructuurinonsbewustzijn.nl[/quote]

  Beste Astrid.
  Welkom met een verfrissende nieuwe gedachte om de mensheid te redden, dat is wat dacht bij het lezen van je reactie. Eén probleem: ik snap niet wat je schrijft. Het is mij te compact door je opgeschreven om het te be-grijpen. Ik zag je site al en ga nog verder kijken. Bedankt voor je reactie.

  1 likes
 3. [quote name=”DingieM”]Oorspronkelijke NESARA was een grote scam van jewelste![/quote]
  Bronnen graag bij een dergelijke bewering !

  1 likes
 4. [quote name=”Johannes”]@ Astrid

  ga jij er dan ook uit van dat iedereen gelijk is?

  In mijn ogen moet er verschil wezen waarom zou je anders studeren of jezelf extra inzetten (extra investeren in jezelf)?

  Er kan als eerst heel veel terrein winst geboekt worden op belastingontduiking.

  Ook nog te noemen is ons bewust zijn, merendeel kan niet verantwoord uit geven en laat staan verstand van financiën. bijvoorbeeld men kiest er zelf voor om op krediet te leven, jammer dan als het opeens moeilijk wordt met terug betalen.

  Nee het is niet alleen de financiële sector, de financiële sector is slechts een hulp middel in het leven geroepen aan de hand van onze manier van leven en onze levensbeschouwing van alles en iedereen om ons heen.[/quote]
  ———————————————

  Om te beginnen een mens dat niet geleerd heeft ( door het niet graag willen of kunnen )en graag buiten werkt heeft in mijn ogen net zo veel recht aan inkomen als iemand die graag leerd en kan leren en daarom is vind ik persoonlijk heel eerlijk als iedereen die leerd of werkt de 1 en zelfde loon te krijgen.
  Het ene of het andere inspanning is niet meer of minder waard.
  En als iemand niet goed om kan gaan met geld heeft deze mens gewoon recht op hulp de ene mens kan bv niet goed koken of poetsen of zich verzorgen of kan niet goed tuinieren ieder mens heeft gewoon recht op hulp als ie het nodig heeft daardoor daalt de waarde niet van deze mensen integendeel. Iemand die deze personen helpen voelen zich daarna goed omdat die heeft kunnen helpen deze mensen en dat geeft postieve energieen aan deze persoon en aan zijn omgeving.

  En als deze financiële sector waar jij over hebt niet meer goed funkioneerd en veel leed veroozaak dan is het denk ik tijd voor verandering je kan je toch niet vast houden aan iets wat te veel leed veroorzaak in deze wereld.

  1 likes
 5. Oorspronkelijke NESARA was een grote scam van jewelste!

  0 likes
 6. Ik geloof niet in Nesara.

  Als je een auto, woning etc. koopt moet je hier gewoon netjes voor betalen. Kan niet zo zijn dat je schuld zomaar wordt kwijtgescholden. Wel kan de rente die banken rekenen 2% of meer verlaagd worden.

  @Voorstel 1 van Astrid kan
  Geld koppelen aan goud in de zin van bling in de kluizen van banken ben ik geen voorstander van. Het leven zelf is het belangrijkste goud. Creatie van geld zou wat mij betreft aan recht op leven en recht op werk met een eerlijke beloning, artikel 3 en 23 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens gekoppeld moeten worden. En dit kan.

  @Voorstel 2 van Astrid kan
  Als we een transactiebelasting met een tarief van 10% invoeren kunnen we de BTW en de belasting op arbeid afschaffen.

  Zie ook download bestand bij:
  http://www.deblijebank.nl/index.php/over-dbb/oplossing-financiele-crisis

  0 likes
 7. Er is echter wel een GROTE kanttekening:
  Als dezelfde zielen aan het roer staan zal het uiteindelijk een grote farce blijken te zijn!

  0 likes
 8. @ Astrid

  ga jij er dan ook uit van dat iedereen gelijk is?

  In mijn ogen moet er verschil wezen waarom zou je anders studeren of jezelf extra inzetten (extra investeren in jezelf)?

  Er kan als eerst heel veel terrein winst geboekt worden op belastingontduiking.

  Ook nog te noemen is ons bewust zijn, merendeel kan niet verantwoord uit geven en laat staan verstand van financiën. bijvoorbeeld men kiest er zelf voor om op krediet te leven, jammer dan als het opeens moeilijk wordt met terug betalen.

  Nee het is niet alleen de financiële sector, de financiële sector is slechts een hulp middel in het leven geroepen aan de hand van onze manier van leven en onze levensbeschouwing van alles en iedereen om ons heen.

  0 likes
 9. Het zal misschien onze tijd wel duren maar als de mensheid zo doorgaat, is het binnenkort afgelopen met de mensheid zoals wij die nu kennen op aarde. Waarom? Omdat de mens de leefbaarheid voor zichzelf op aarde radicaal aan het vernietigen is door onder andere geld, macht, en hebzucht.

  Geld is op zichzelf niet slecht maar de wijze waarop het tot nu toe gebruikt wordt, is de wortel van bijna alle kwaad.
  Geld kan enkel aan een betere wereld bijdragen als het zo eerlijk mogelijk wordt verdeeld.

  Een manier om tot een betere verdeling van geld te komen, is bijvoorbeeld een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen dat tenminste voldoende is om te voorzien in de basisbehoeften en het instellen van een maximumvermogen zodat niemand geld kan gebruiken voor het uitoefenen van financiële macht, corruptie en slavernij.

  Er is meer dan genoeg voor iedereen op aarde als de bronnen eerlijk worden verdeeld en er geen sprake is van hebzucht of verspilling.
  Daarom denk ik dat een wereld zonder geld, waarin we elkaar helpen en alles voor iedereen naar behoefte vrij verkrijgbaar is, het beste voor de mensheid zal zijn.
  Een voorbeeld hiervan is het Venus Project, dat te vinden is op: http://www.thevenusproject.com

  Veel goeds aan iedereen.

  0 likes
 10. [quote name=”Astrid van Triet”]Creditcard schulden zijn gewoon van jezelf. En bij oude banken blijven is ook van jezelf.

  eennieuwestructuurinonsbewustzijn.nl[/quote]

  Het hele woord SCHULD is een verstoring in ons collectieve bewustzijn. Het klopt niet met onze (ware) natuur. Nergens zie je in de natuur dat iets ‘schuld’ draagt. Alleen de mens gebruikt zulke verstoorde concepten als schuld.

  Schuld is een erg rigide en geconditioneerde vorm van denken. Het beperkt juist levenstoegang waar jij het over hebt. Hoe kun je in godsnaam praten over levenstoegang als je het ook over schuld hebt? Dat is hetzelfde als het vragen wat de burgelijke staat is van een getal.

  0 likes
 11. Goed te weten denk ik dat ALLE GELD voor de economie ooit geleend is en de koning (het is 1694) rente betaalt door belasting van de burgers te vragen. Zo werden de grote banken rijk en nog steeds. Vervolgens gaat geld een eigen leven leiden. Het is als een voorwaarde gepositioneerd en niet als een uitkomst van werk en productie. Zo zijn naties aan banken gebonden geworden: eerst geld, dan economie. Dat is kortweg de dwingende formule. Maar de waarheid is een andere: eerst werk, dan geld.
  Oplossing: de schuld-economie stoppen. Hoe ? Dat vereist denk ik een goed plan en vooral goede communicatie. Een plan is 1, het duidelijk kunnen maken is 2 heb ik gemerkt. Meer weten?
  Hank = hhhh9787[apenstaart]gmail.com

  0 likes
 12. [quote name=”hmm”][quote name=”Astrid van Triet”]Creditcard schulden zijn gewoon van jezelf. En bij oude banken blijven is ook van jezelf.

  eennieuwestructuurinonsbewustzijn.nl[/quote]

  Het hele woord SCHULD is een verstoring in ons collectieve bewustzijn. Het klopt niet met onze (ware) natuur. Nergens zie je in de natuur dat iets ‘schuld’ draagt. Alleen de mens gebruikt zulke verstoorde concepten als schuld.

  Schuld is een erg rigide en geconditioneerde vorm van denken. Het beperkt juist levenstoegang waar jij het over hebt. Hoe kun je in godsnaam praten over levenstoegang als je het ook over schuld hebt? Dat is hetzelfde als het vragen wat de burgelijke staat is van een getal.[/quote]

  Jij snapt Het 😉

  0 likes
 13. Namaste!

  Sorry hoor maar het idee van een universeel basisinkomen zal nooit gaan werken.

  Wanneer iedereen standaard 750 euro zou krijgen, is het idee dat je er naast gaat werken(naar je passie) om voor bijvoorbeeld extra’s bij te verdienen… leuk idee zou je zeggen, toch denk ik dat de uurlonen dan drastisch zullen gaan dalen, kan je alsnog 40 uur gaan werken voor een beetje geld erbij…

  Verder snap ik Humprey niet zo goed, hij zegt dat het geld beter verdeeld moet worden, en hij heeft het over het Venus project….

  Venus wil een systeem zonder geld, waar ikzelf zwaar voorstander van ben.
  Een economie gebaseerd op grondstoffen, waarbij de mens en de aarde centraal staat.
  Alle aardbewonders de beschikking geven over alle grondstoffen die zij nodig hebben middels een extreem intelligent grondstoffenbeheersysteem, volledig geautomatiseerd!! WOW

  De mens vrijmaken van schulden,saai klotewerk etc, zodat zij zich echt de hogere ontwikkeling kan richten… Perfecte basis om ECHT wakker te worden met elkaar…

  Bodhi Jagaran (Awakening Enlightement)

  0 likes
 14. [quote name=”Johannes”]@ Astrid

  ga jij er dan ook uit
  Om te beginnen een mens dat niet geleerd heeft ( door het niet graag willen of kunnen )en graag buiten werkt heeft in mijn ogen net zo veel recht aan inkomen als iemand die graag leerd en kan leren en daarom is vind ik persoonlijk heel eerlijk als iedereen die leerd of werkt de 1 en zelfde loon te krijgen.
  Het ene of het andere inspanning is niet meer of minder waard.
  En als iemand niet goed om kan gaan met geld heeft deze mens gewoon recht op hulp de ene mens kan bv niet goed koken of poetsen of zich verzorgen of kan niet goed tuinieren ieder mens heeft gewoon recht op hulp als ie het nodig heeft daardoor daalt de waarde niet van deze mensen integendeel. Iemand die deze personen helpen voelen zich daarna goed omdat die heeft kunnen helpen deze mensen en dat geeft postieve energieen aan deze persoon en aan zijn omgeving.

  En als deze financiële sector waar jij over hebt niet meer goed funkioneerd en veel leed veroozaak dan is het denk ik tijd voor verandering je kan je toch niet vast houden aan iets wat te veel leed veroorzaak in deze wereld.[/quote]
  In Cuba zijn ze het met je eens. Volgens het systeem krijgt een chirurg net als een boer Max een paar tientjes per maand. Tijd om te emigreren.

  0 likes
 15. Wel een leuk weetje over schuld. Deze hangt aan je bsn nummer niet aan jou.. Met sndere woorden jij hebt schuld omdat een instantie dat besluit. Jij als persoon heeft GEEN schuld. Dus het kan prima kwijt gescholden worden.

  0 likes
 16. Helemaal eens met dymph!

  Iedereen is gelijk en er hoeft helemaal geen verschil te ‘wezen’ aangezien het investeren in jezelf of het studeren iets moet zijn dat je graag doet voor je eigen ontwikkeling, niet omdat je er meer geld mee kunt verdienen (het oude denken).

  Ik heb toevallig een hoog IQ (helemaal niets voor gedaan) en ben dol op ‘studeren’ en leren op elk gebied dat ik interessant vind; en dat zijn er veel.

  Dit betekent helemaal niet dat ik beter zou zijn dan iemand met een lager IQ en andere interessen. Dit denken is nu exact datgene waardoor deze hebzuchtmaatschappij is ontstaan.

  En ja, JanKovic, inderdaad tijd om te emigreren! Ik stel voor dat je naar het ‘moederland’ USA vertrekt; daar kun je namelijk heerlijk over slapende daklozen heen stappen, deze mensen (ja, mensen zoals jij) fijn negeren en jezelf zoveel beter voelen. Veel plezier!

  0 likes
 17. Niet iedereen snapt het verhaal maar ik gelukkig wel. Ik ben voor. En voor de anderen wil ik zeggen. Lees alles wat los en vast zit hierover. Miszchien begrijp je het dan. En al het oude overboord gooien.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...

anderhalvemetersamenleving

Waarom iedereen nee zou moeten zeggen tegen de anderhalvemetersamenleving

Planbureaus SCP, CPB en PBL vinden dat ...