Homepagina » Gezondheid » “5 nieuwe onderzoeken naar cannabis waar de media geen aandacht aan besteden”
"5 nieuwe onderzoeken naar cannabis waar de media geen aandacht aan besteden"

“5 nieuwe onderzoeken naar cannabis waar de media geen aandacht aan besteden”

Bijna iedere dag verschijnen er nieuwe wetenschappelijke onderzoeken over de geneeskrachtige werking van cannabis. De meeste onderzoeken worden gepubliceerd in onbekende tijdschriften en grotendeels genegeerd door de grote media. We bespreken vijf nieuwe studies naar cannabis die de aandacht verdienen.

Traumatisch hersenletsel

Patiënten met traumatisch hersenletsel die cannabis gebruiken hebben een grotere kans om te overleven dan mensen die niet gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift American Surgeon. Wetenschappers analyseerden gegevens van 446 gevallen van traumatisch hersenletsel. Van de patiënten die cannabis gebruikten wist 97,6 procent de operatie te overleven. Van de patiënten die negatief testten op cannabis, overleefde slechts 88,5 procent. “Uit eerdere studies is gebleken dat bepaalde bestanddelen van cannabis het brein van dieren helpen beschermen na een trauma,” aldus de hoofdonderzoeker in een persverklaring.

Cannabigerol (CBG)

De cannabinoïde cannabigerol bestrijdt darmkanker en stopt tumorgroei, zo blijkt uit een studie in het tijdschrift Carcinogenesis. Onderzoekers van de Universiteit van Napels keken naar het effect van CBG op darmkanker. Ze kwamen tot de ontdekking dat het bestanddeel apoptose (geprogrammeerde celdood) veroorzaakt en de groei van colorectale kankercellen vertraagt.

Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson laten na een behandeling met cannabinoïden significante verbeteringen zien. Onderzoekers van de Universiteit van São Paulo in Brazilië schrijven in het Journal of Psychopharmacology over de effecten van de cannabinoïde cannabidiol (CBD) op 21 proefpersonen met parkinson. Het welzijn en de levenskwaliteit van de groep die iedere dag 300 mg CBD kreeg was na het onderzoek aanzienlijk beter dan de groep die een placebo nam.

Ontwenningsverschijnselen bij opiaten

De consumptie van cannabis wordt geassocieerd met een verzachting van de symptomen van ontwenning bij opiaten, zo blijkt uit een studie in The American Journal on Addictions. Onderzoekers van de Thomas Jefferson-universiteit in Philadelphia keken naar de invloed van cannabis op 91 proefpersonen die afhankelijk waren van opiaten. Door het cannabisgebruik waren de symptomen minder heftig, aldus de onderzoekers.

Ziekte van Crohn

Het inhaleren van cannabis verzacht symptomen van de ziekte van Crohn, zo blijkt uit medisch onderzoek in het tijdschrift Clinical Gastroenterology and Hepatology. Israëlische wetenschappers bestudeerden acht weken lang het effect van cannabis op 21 mensen met de ziekte van Crohn. “Uit onze gegevens blijkt dat de behandeling met THC-rijke cannabis – niet de placebo – leidt tot een verzachting van de symptomen,” meldden de onderzoekers. Vijf van de 11 patiënten in de cannabisgroep waren na de behandeling in remissie. De behandeling had bovendien ‘geen significante bijwerkingen’.

[AlterNet]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Selten
J. Selten
6 jaren geleden

Allemaal wel leuk en aardig, maar hoe is de inname?
Vermalen en in de thee? Olie via capsules? Roken? eten?

er zijn zoveel mogelijk manieren om cannabis te benuttigen, maar dat zetten ze er nooit bij.

Frank
Frank
Reactie op  J. Selten
6 jaren geleden

Dan moet je het volledige artikel lezen. Daar staat het gewoon bij.

L.Gieling
L.Gieling
6 jaren geleden

Ben het Mevr./Hr.Selten eens,als het allemaal zo duidelijk is.laat dan weten wat/hoeveelheid/dosis voor wie en wat het meest werkzaam is ?

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

De vereniging Mediwiet of het Wietforum geeft info genoeg.

redice
redice
6 jaren geleden

hier in arm belgie heeft de nieuwe regering zopas beslist om cannabisgebruik en bezit opnieuw zwaar te straffen…en hebben ze de laatste weken wiet weer gedemoniseerd in de media…ZUCHT

exegese
exegese
Reactie op  redice
6 jaren geleden

Men zegt dat marihuana gevaarlijk is. Wiet is niet schadelijk voor het menselijk lichaam en geest. Marihuana is geen bedreiging voor de samenleving. Marihuana is wel een bedreiging voor oliemaatschappijen, alcohol, tabaksindustrie en een groot aantal chemische bedrijven. Grote maatschappijen, met genoeg dollars en invloed, hebben de waarheid van de mensen weg gehouden. De waarheid is dat wanneer marihuana gebruikt zou worden waar het allemaal geschikt voor is, dit een industriële kernbom zou creëren! De allerrijksten hebben een samenzwering gevormd om desinformatie te verspreiden over een plant die, als deze juist gebruikt wordt, hun bedrijven zou ruïneren.

http://www.argusoog.org/2010/09/de-marihuana-samenzwering-de-reden-waarom-hennep-illegaal-is/

Frank
Frank
6 jaren geleden

Onderzoek toont aan….

Nou jongens, riddle me this:
Waarom is dit onderzoek dan juist? Want onderzoek en wetenschap wordt toch gefinancierd door big pharma? 🙂
Waarom is deze bron wel correct en het andere wetenschappelijke waar ik naar verwijs wat ook van dezelfde webpagina komt is weer verkeerd?

exegese
exegese
Reactie op  Frank
6 jaren geleden

Waarom is dit onderzoek dan juist? Want onderzoek en wetenschap wordt toch gefinancierd door big pharma?

I’ll riddle you this : Niet al het onderzoek wordt gesponsord door the big pharma-maffia. Zeker wanneer het geen bakken met geld oplevert doordat er geen patent te krijgen is op een hennepplantje wat overal kan groeien, zelfs sneller en makkelijker dan het meeste onkruid. Dan worden de onderzoeksresultaten ook niet breed uitgemeten in de pers, doch liever zo veel mogelijk verzwegen. Als je de zwendel en leugens van big pharma wilt blootleggen volg dan het grote geld en je belandt vanzelf in de grote beerput. Wil je nog wat onderzoek wat zeker niet gesponsord is door Big Pharma ?

In de medische literatuur is te lezen dat er veranderingen in het immuunsysteem optreden na vaccinaties, vooral bij kinderen jonger dan een jaar. Meer en meer wetenschappelijke literatuur wordt uitgegeven over kinderen die chronische ziek worden en wiens immuunsysteem als gevolg van vaccineren beschadigd is.

Of de vaccinaties de enige oorzaak zijn of bijdragen tot de beschadiging van het immuunsysteem, onderzoek wijst uit dat het verband er wel degelijk is. Wanneer ik kritisch kijk naar de onderzoeken van de ‘American Academy of Pediatrics’ en de CDC, die beweren dat er geen verband is tussen vaccinaties en autisme, of tussen vaccinaties en astma, moet ik concluderen dat deze studies niet volgens wetenschappelijke standaard opgezet zijn.

Je kunt geen onderzoek doen met maar 25 kinderen, zonder controle groep en dan gegeneraliseerd concluderen dat vaccinaties geen autisme veroorzaken. De media gaat daarna alleen met de conclusies aan de haal: Vaccinaties veroorzaken geen autisme.”

Het NVIC (Nationale Vaccinatie Informatie Centrum) wil baanbrekend onderzoek doen naar de veiligheid van vaccineren. Het NVIC heeft $100,000 aan donaties en sponsor gelden opgebracht (en zoekt naar meer geld) om onafhankelijk onderzoek mee te doen.

Er is onderzoek gedaan naar de gezondheid van kinderen die niet gevaccineerd zijn, gedeeltelijk of volledig gevaccineerd zijn. Het is gepubliceerd in april van 2005, in het ‘Journal of Allergy and Clinical Immunology’. Het onderzoek betreft atopische ziekten, zoals allergieën, astma, eczeem en hooikoorts. De onderzoekers waren niet op de hoogte uit welke categorie hun deelnemers kwamen.

Na analyse van alle gegevens bleek: de meeste kinderen met atopische ziekten kwamen uit de groep volledig gevaccineerden, daarna uit de gedeeltelijk gevaccineerde kinderen, en de groep kinderen die geen vaccinaties hadden gekregen hadden was ook de kleinste groep met atopische ziekten.

De resultaten van het onderzoek werden getoetst op toevaltreffers en er werd een analyse gemaakt in de kansberekening. Ze konden er niet onder uit: er waren significante verschillen tussen deze groepen. Ze begrepen er niets van, want er was toch consensus over de veiligheid van vaccinaties? Gebaseerd op deze uitkomsten is het noodzakelijk dat er vervolg onderzoek komt.

Bron :http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=m4&s=M22&ss=P829&l=NL

Geen bewijs voor werking
Zijn de griepprik hulpstoffen schadelijk? Klik hier!Eigenlijk weet niemand precies hoe goed het griepvaccin werkt. Er is namelijk nooit goed onderzoek naar gedaan. In 2006 publiceert de Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie waarbij wetenschappers van over de hele wereld zijn aangesloten, hierover een vernietigend artikel. Ze hielden alle onderzoeken tegen het licht en kwamen tot de slotsom dat er helemaal geen bewijs is dat de griepprik doet waarvoor die is bedoeld, namelijk longontsteking en sterfte voorkomen.

Bron: http://www.familieblij.nl/page10.php

En er is nog meer veel meer !

Frank
Frank
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Je kopieert gewoon een paar stukjes van een lompe aluminiumfhoedjes site. Je eigen argumenten onderbouwen kun je weer niet want je snapt er niks van.

Je claimt weer een heleboel zonder bewijs te leveren. Volgens jou staat het op wijwordenwakker.nl maar zoals ik al had verwacht staat daar ook geen bronvermelding, enkel een verwijzing naar een bekende kwakzalver.

Het grappige is nog wel dat je jezelf ook enorm tegenspreekt:
“Je kunt geen onderzoek doen met maar 25 kinderen, zonder controle groep en dan gegeneraliseerd concluderen dat vaccinaties geen autisme veroorzaken. De media gaat daarna alleen met de conclusies aan de haal: Vaccinaties veroorzaken geen autisme.”

Je slaat de spijker op zijn kop. Het enige onderzoek (wat al lang is ingetrokken) dat een verband aantoonde tussen autisme en vaccinatie bestond uit een groep van n=12.
12…. Dat is nou niet echt veel.

En het onderzoek dat aantoonde dat er geen verband was? Peer reviewed:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X14006367

Meer dan 1 miljoen kinderen.

I rest my case.

exegese
exegese
Reactie op  Frank
6 jaren geleden

Je kopieert gewoon een paar stukjes van een lompe aluminiumfhoedjes site. Je eigen argumenten onderbouwen kun je weer niet want je snapt er niks van.

Tsja @Frank, misschien snap ik er wel helemaal niets van, één ding snap ik echter heel erg goed. Dat is als er ergens een gigantische hoeveelheid geld in een laatje terechtkomt, je er echt rekening mee moet houden dat je te maken hebt met bedriegers. En als dat bedrog dan ook nog eens een bedreiging kan vormen voor de volksgezondheid moet je alle twijfel uitsluiten of misschien geld belangrijker wordt gevonden dan de volksgezondheid. Dan hebben we daar enerzijds de”integere” wetenschappers die een rookgordijn opwerpen voor het gewone volk met duur klinkend vakjargon en zogenaamd tot in de puntjes uitgevoerd onderzoek wat een gigantische geldstroom hun kant op trekt en aan de andere kant de door jou betiteld als aluhoedjes die zich oprecht zorgen maken over de vernietigende werking van dat bedrog en als beloning de terreur van de getergde big-pharma die hun geldstroom in gevaar zien komen. Wie zou je dan moeten geloven ? Wiens motieven zijn geloofwaardiger ?

Wetenschappers vallen hoe langer hoe meer door de mand met hun gefalsificeerde onderzoeksresultaten. Of het nou gaat over de medische wetenschap, the climate-gate, de psychologische wetenschap or what ever. Als er groot geld in het spel is wordt de boel belazerd en daar staat het internet intussen bol van. En jij wilt mij overtuigen met één of ander artikel van dat soort oplichters uit de Elsevier als zijnde de absolute waarheid. Doe vooral je best maar het is kansloos kan ik je melden. De vaccin-maffia is één grote oplichtersbende, een medogenloos op geld belust stelletje oplichters die schijt hebben aan mensen en er niet voor terugdeinzen om de gezondheid geweld aan te doen als er geld mee te verdienen is en de wereldbevolking uit te dunnen . Welbeschouwd is er nog nooit onweerlegbaar aangetoond dat vaccinatie wel ergens toe dient behalve gezonde mensen ziek maken.

http://www.gedachtenvoer.nl/page/vaccinatie-bedrog.html

http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/05/feiten-liegen-niet-over-gevaren-van-vaccins/

http://www.ouroboros.net/index.php?option=com_content&view=article&id=99:medisch-regiohoofd-enorme-leugens-duitse-regering-over-griepvaccinaties&catid=41:mexicaanse-griep-h1n1

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/vaccins-en-pandemieen-leugens-leugens-leugens/

http://violentmetaphors.com/2014/03/25/parents-you-are-being-lied-to/

http://www.verontrustemoeders.nl/2011.10.23%20CDC%20betrapt%20op%20grove%20leugens%20over%20pandemieen%20en%20vaccins.pdf

http://www.vaccinvrij.nl/pages/artikelen.html

https://www.ninefornews.nl/officiele-transcripten-vaccinatieprogramma-gebaseerd-op-leugens/

http://www.nujij.nl/gezondheid/hans-van-maanen-(volkskrant)-en-de-leugens-over.11163836.lynkx

Ja zelfs bij onze huisdieren gaat het verhaal gewoon op dezelfde voet verder :

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/80-dierenarts-leugens

Frank
Frank
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Dat is als er ergens een gigantische hoeveelheid geld in een laatje terechtkomt, je er echt rekening mee moet houden dat je te maken hebt met bedriegers. En als dat bedrog dan ook nog eens een bedreiging kan vormen voor de volksgezondheid moet je alle twijfel uitsluiten of misschien geld belangrijker wordt gevonden dan de volksgezondheid. Dan hebben we daar enerzijds de”integere” wetenschappers die een rookgordijn opwerpen voor het gewone volk met duur klinkend vakjargon en zogenaamd tot in de puntjes uitgevoerd onderzoek wat een gigantische geldstroom hun kant op trekt en aan de andere kant de door jou betiteld als aluhoedjes die zich oprecht zorgen maken over de vernietigende werking van dat bedrog en als beloning de terreur van de getergde big-pharma die hun geldstroom in gevaar zien komen. Wie zou je dan moeten geloven ? Wiens motieven zijn geloofwaardiger ?

Blijkbaar heb je niet eens opgelet na wat ik een paar al gezegd heb. Vaccineren is simpelweg investeren in gezondheid.
Een vaccin voor bijvoorbeeld polio kost 10 euro.
Wat denk jij wat een behandeling voor polio kost? De ziekenhuisbehandeling? Een ijzeren long? Rolstoel? Aanpassingen in huis. Aanpassingen op school?
Als we alles op zijn beloop laten gaan en ziektes komen terug gaat dat de maatschappij bakken met geld kosten.

aan de andere kant geloof je ook heilig in eem zogenaamd “rookgordijn”. Opgetrokken door alle medische wetenschappers en alle andere mensen die in die sector werken.
Ik heb je al eens aangeboden om dingen onderuit te halen, maar dat doe je dan weer niet.
Je weigert zelf te studeren en bijvoorbeeld de kennis op te nemen. Ik heb je ook links gegeven naar eventuele studieboeken maar je wuift het maar weg door simpelweg te zeggen “overgestudeerde professor schrijft maar wat”….

Tsja, ik denk eerlijk gezegd dat je gewoon zelf nooit hebt gestudeerd en nu te lui bent om het te doen.
Denk je dat alle wetenschappers fout zitten? Bewijs het maar.
Je verwijst nu ook weer naar uitspraken maar zonder onderzoek.

Dan is het niets waard.

exegese
exegese
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Tsja, ik denk eerlijk gezegd dat je gewoon zelf nooit hebt gestudeerd en nu te lui bent om het te doen.
Denk je dat alle wetenschappers fout zitten? Bewijs het maar.
Je verwijst nu ook weer naar uitspraken maar zonder onderzoek.

Dan is het niets waard.

Tsja, weet je wat het allermooiste is ? Ik hoeft ook helemaal niets te bewijzen. Ik hoeft jou ook niet zo nodig te overtuigen van mijn gelijk. Ik kijk gewoon goed om me heen, tel één en één bij elkaar op en kom tot de conclusie dat wetenschappers met regelmaat de kluit belazeren, ik kom tot de conclusie dat er onnoemelijk veel mensen zijn die zelf of hun kinderen ziek hebben zien worden, vrijwel direct na vaccinatie. Ik kan zien dat aandoeningen uit het spectrum van autisme epidemische vormen aan nemen en in gelijke tred op gaan met de omvang van het aantal vaccinaties in de loop der jaren. ik zie dat steeds meer mensen dit in de gaten krijgen en in verzet komen tegen de vaccin-maffia. Ik zie steeds meer uitbraken van virussen die met grote waarschijnlijkheid bewust in elkaar geknutseld zijn in laboratoria om mensen angst aan te jagen, om gigantische bedragen binnen te sleuren met een vaccin wat de mensheid moet redden. Mensen worden heeel langzaam wakker en prikken hoe langer hoe meer door het zogenaamde wetenschappelijk bedrog, en dat houd jij hier echt niet meer mee tegen, al kom je met nog zo veel zogenaamd bewijs van zogenaamd integere wetenschappers. Ik veeg er zo langzamerhand m’n kont mee af. Medici zijn nodig bij ongelukken en verwondingen, bij invaliditeit en ander eventueel levensbedreigende zaken. Echte gezondheidszorg echter, daar zullen we zelf voor moeten zorgen en daar moet je vooral zo veel mogelijk van die chemische troep van farmacie vermijden. Daar zitten niet zelden zoveel bijwerkingen aan vast dat je daar ook weer pillen voor moet slikken en dan weer pillen voor bijwerkingen van de pillen die de bijwerking tegen moeten gaan enz.
Dat is wat ik zie om me heen, elke dag, daar heb ik geen enkel bewijs voor nodig, dat is de waarneembare werkelijkheid van alle dag. Maar gooi er nog gerust wat wetenschappelijke linkjes tegen aan die dit verhaal weer betwisten. I just don’t care at all.

Frank
Frank
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Maar goed, ik zal mijn argument even onderbouwen.

Vaccinaties veroorzaken geen autisme.

Correcte bronvermelding:
Albizzati, A., Moré, L., Di Candia, D., Saccani, M., Lenti, C. Normal concentrations of heavy metals in autistic spectrum disorders. Minerva Pediatrica. 2012. Feb;64(1):27-31 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22350041

Afzal, MA., Ozoemena, LC., O’Hare, A., Kidger, KA., Bentley, ML., Minor, PD. Absence of detectable measles virus genome sequence in blood of autistic children who have had their MMR vaccination during the routine childhood immunization schedule of UK. Journal Medical Virology. 2006 May;78(5):623-30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16555271

Ahearn WH. What Every Behavior Analyst Should Know About the “MMR Causes Autism” Hypothesis. Archive of Behavior Analysis in Practice. 2010. Spring;3(1):46-50. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22479671

Allan, GM., Ivers, N. The autism-vaccine story: fiction and deception? Canadian Family Physician. Oct 2010; 56(10): 1013. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2954080/

Andrews, N., Miller, E., Grant, A., Stowe, J., Osborn, V., & Taylor, B. (2004). Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a retrospective cohort study in the United Kingdom does not support a causal association. Pediatrics, 114, 584-591. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342825

Andrews, N., Miller, E., Taylor, B., Lingam, R., Simmons, A., Stowe, J., Waight, P. Recall bias, MMR and autism. Archives of Disease in Childhood. Dec 2002; 87(6): 493–494. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1755823/pdf/v087p00493.pdf

Baird, G., Pickles, A., Simonoff, E., Charman, T., Sullivan, P., Chandler, S., Loucas, T., Meldrum, D., Afzal, M., Thomas, B., Jin, L., Brown, D. Measles vaccination and antibody response in autism spectrum disorders. Archives of Disease in Childhood. 2008 Oct;93(10):832-7. doi: 10.1136/adc.2007.122937. Epub 2008 Feb 5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18252754

Berger, BE., Navar-Boggan, AM., Omer, SB. Congenital rubella syndrome and autism spectrum disorder prevented by rubella vaccination–United States, 2001-2010. BMC Public Health. 2011 May 19;11:340. doi: 10.1186/1471-2458-11-340. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21592401

Black, C., Kaye, JA. Relation of childhood gastrointestinal disorders to autism: nested case-control study using data from the UK General Practice Research Database. British Medical Journal. 2002; 325(7361):419-21. http://dx.doi.org/10.1136/bmj.325.7361.419

Bower, H. New research demolishes link between MMR vaccine and autism. British Medical Journal. 1999. Jun 19;318(7199):1643. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1116011/

Chen, W., Landau, S., Sham, P., & Fombonne, E. (2004). No evidence for links between autism, MMR and measles virus. Psychological Medicine, 34(3), 543-553. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15259839

Christie, B. Scottish expert group finds no link between MMR and autism. British Medical Journal, 2002. May 11;324(7346):1118. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1172158/

Clements, CJ., McIntyre, PB. When science is not enough – a risk/benefit profile of thiomersal-containing vaccines. Expert Drug Opinion Safety. 2006. Jan;5(1):17-29. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16370953

Dales, L., Hammer, S. J., & Smith, N. J. (2001). Time trends in autism and in MMR immunization coverage in California. JAMA, 285(9), 1183-1185. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11231748

De Los Reyes, EC. Autism and immunizations: separating fact from fiction. JAMA Neurology. 2010;67(4):490-492. doi:10.1001/archneurol.2010.57. http://archneur.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=799645

DeWilde, S., Carey, IM., Richards, N., Hilton, SR., Cook, DG. Do children who become autistic consult more often after MMR vaccination? British Journal of General Practice. 2001 Mar;51(464):226-7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1313956/

Demicheli, V., Jefferson, T., Rivetti, A., & Price, D. (2005). Vaccines for measles, mumps and rubella in children. Cochrane Database Syst Rev, 4. (a review of 31 studies) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22336803

DeStefano, F. MMR vaccine and autism: a review of the evidence for a causal association. Molecular Psychiatry. 2002;7 Suppl 2:S51-2.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142951

DeStefano, F., Chen, RT. Autism and measles, mumps, and rubella vaccine: No epidemiological evidence for a causal association. The Journal of Pediatrics. 2000 Jan;136(1):125. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10681219

DeStefano, F., Bhasin, T. K., Thompson, W. W., Yeargin-Allsopp, M., & Boyle, C. (2004). Age at first measles-mumps-rubella vaccination in children with autism and school-matched control subjects: a population-based study in metropolitan Atlanta. Pediatrics, 113(2), 259-266. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14754936

DeStefano F., Price CS., Weintraub, ES. Increasing exposure to antibody-stimulating proteins and polysaccharides in vaccines is not associated with risk of autism. Journal of Pediatrics. 2013 Aug;163(2):561-7. doi: 10.1016/j.jpeds.2013.02.001. Epub 2013 Mar 30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23545349

DeStefano F., Thompson, WW. MMR vaccine and autism: an update of the scientific evidence. Expert Rev Vaccines. 2004 Feb;3(1):19-22. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14761240

DeStefano F., Thompson, WW. MMR vaccination and autism: is there a link? Expert Opinion on Drug Safety. 2002 Jul;1(2):115-20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12904145

DeStefano, F. Chen, RT. Negative association between MMR and autism. Lancet. 1999 Jun 12;353(9169):1987-8. http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(99)00160-9/fulltext

DeStefano, F., Chen, RT. Autism and measles-mumps-rubella vaccination: controversy laid to rest? CNS Drugs. 2001. 2001;15(11):831-7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11700148

D’Souza J., Todd T. Measles-mumps-rubella vaccine and the development of autism or inflammatory bowel disease: the controversy should end. Journal of Pedatric Pharmacology and Therapeutics. 2003 Jul;8(3):187-99. doi: 10.5863/1551-6776-8.3.187. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3469143/

D’Souza, Y., Fombonne, E., Ward, BJ. No evidence of persisting measles virus in peripheral blood mononuclear cells from children with autism spectrum disorder. Pediatrics. 2006 Oct;118(4):1664-75. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17015560

Doja, A., & Roberts, W. (2006). Immunizations and autism: A review of the literature. The Canadian Journal of Neurological Sciences, 33(4), 341-346. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17168158

Elliman, D., Bedford, H. MMR: where are we now? Archives of Disease in Childhood. 2007 Dec;92(12):1055-7. Epub 2007 Jul 11. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2066086/

Farrington, C., Miller, E., & Taylor, B. (2001). MMR and autism: further evidence against a causal association. Vaccine, 19(27), 3632-3635. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11395196

Fitzpatrick, M. The end of the road for the campaign against MMR. British Journal of General Practice. 2007 Aug;57(541):679. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17688775

Fombonne, E., & Chakrabarti, S. (2001). No evidence for a new variant of measles-mumps-rubella–induced autism. Pediatrics, 108(4), e58-e58. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11581466

Fombonne, E., Zakarian, R., Bennett, A., Meng, L., & McLean-Heywood, D. (2006). Pervasive developmental disorders in Montreal, Quebec, Canada: Prevalence and links with immunizations. Pediatrics 118(1) e139-e150; doi:10.1542/peds.2005-2993. http://pediatrics.aappublications.org/content/118/1/e139

García-Fernández, L., Hernández, AV., Suárez Moreno, V., Fiestas, F. Addressing the controversy regarding the association between thimerosal-containing vaccines and autism. Revista Peruana de Medicine Experimental Salud Publica. 2013 Apr;30(2):268-74. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949514

Gentile, I., Bravaccio, C., Bonavolta, R., Zappulo, E., Scarica, S., Riccio, MP., Settimi, A., Portella, G., Pascotta, A., Borgia, G. Response to measles-mumps-rubella vaccine in children with autism spectrum disorders. In Vivo 2013 May-Jun;27(3):377-82. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23606694

Glasper, EA. New evidence reaffirms the safety of the MMR vaccine. British Journal of Nursing. 2002 Jun 27-Jul 10;11(12):794. http://www.internurse.com/cgi-bin/go.pl/library/article.cgi?uid=10298;article=BJN_11_12_794_0

Halsey, NA., Hyman, SL. Measles-mumps-rubella vaccine and autistic spectrum disorder: report from the New Challenges in Childhood Immunizations Conference convened in Oak Brook, Illinois. June 12-13, 2000. Pediatrics. 2001 May;107(5):E84. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11331734

Hayney MS. Vaccine Safety: no link between thimerosal and autism. Journal of American Pharmacists Association. 2003. 2004 Nov-Dec;44(6):725-6. http://japha.org/article.aspx?articleid=1039011

Hertz-Picciotto, I., Green, P., Delwiche, L., Hansen, R., Walker, C., & Pessah, I. (2010). Blood mercury concentrations in CHARGE Study children with and without autism. Environmental Health Perspectives, 118(1), 161-166. doi:10.1289/ehp.0900736 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20056569

Hensley, E. Briars, L. Closer look at autism and the measles-mumps-rubella vaccine. Journal of American Pharmacist’s Association. 2003. 2010 Nov-Dec;50(6):736-41. doi: 10.1331/JAPhA.2010.10004. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21071320

Heron, J., Golding, J., ALSPAC Study Team. Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a prospective cohort study in the United Kingdom does not support a causal association. Pediatrics. 2004 Sep;114(3):577-83. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342824

Hessel, L. Mercury in vaccines. Bulletin of the National Academy of Medicine. 2003;187(8):1501-10. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15146581

Hiroshi, T., Suzumura, S., Shirakizawa, F., Wada, N., Tanaka-Taya, K., Arai, S., Okabe, N., Ichikawa, H., Sato, T. An epidemiological study on Japanese Autism concerning Routine Childhood Immunization History. Japanese Journal of Infectious Diseases. 56, 114-117, 2003. http://www0.nih.go.jp/JJID/56/114.pdf

Honda, H., Shimizu, Y., & Rutter, M. (2005). No effect of MMR withdrawal on the incidence of autism: a total population study. Journal of Child Psychology and Psychiatry. 46(6), doi: 10.1111/j.1469-7610.2005.01425.x. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15877763

Hornig, M., Briese, T., Bule, T., Bauman, M.L., Lauwers, G., Siemetzki, U., Hummel, K., Rota, PA., Bellini, WJ., O’Leary, JJ., Sheils, O., Alden, E., Pickering, L., Lipkin, W.I. Lack of association between measles virus vaccine and autism with enteropathy: a case-control study. 2008. PLoS One, 3(9), e3140. doi: 10.1371/journal.pone.0003140. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18769550

Hurley, A., Tadrous, M., Miller, ES. Thimerosal-containing vaccines and autism: a review of recent epidemiological studies. Journal of Pediatric Pharmacology and Therapeutics. 2010 Jul-Sep; 15(3): 173-181. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3018252/

Hviid A., Stellfeld, M., Wohlfahrt, J., Melbye, M. Association between thimerosal-containing vaccine and autism – No causal relationship found. JAMA. 2003 Oct 1;290(13):1763-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14519711

Insitute of Medicine (US) Immunization Safety Review Committee. Immunization Safety Review: Vaccines and Autisms. Washington (DC): National Academies Press (US); 2004. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20669467

Iqbal, S., Barile, JP., Thompson, WW., DeStefano, F. Number of antigens in early childhood vaccines and neuropsychological outcomes at age 7–10 years. Pharmacoepidemiology and Drug Safety. 2013 Dec;22(12):1263-70. doi: 10.1002/pds.3482. Epub 2013 Jul 12. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23847024

Jefferson, T., Price, D., Demicheli, V., Bianco, E., European Research Program for Improved Safety Surveillance (EUSAFEVAC) Project. Unintended events following immunization with MMR: a systematic review. Vaccine. 2003 Sep 8;21(25-26):3954-60. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12922131

Jick, H., Kaye, JA. Epidemiology and possible causes of autism. Pharmacotherapy. 2003 Dec;23(12):1524-30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14695031

Kaye, J. A., del Mar Melero-Montes, M., & Jick, H. Mumps, measles, and rubella vaccine and the incidence of autism recorded by general practitioners: a time trend analysis. 2001. British Medical Journal, 322(7284), 460-463. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1071423/

Klein, K. C., & Diehl, E. B. Relationship between MMR vaccine and autism. 2004. Annals of Pharmacotherapy, 38(7-8), 1297-1300. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15173555

Kuwaik, GA., Roberts, W., Zwaigenbaum, L., Bryson, S., Smith, IM., Szatmari, P., Modi, BM., Tanel, N., Brian, J. Immunization uptake in younger siblings of children with autism spectrum disorder. Autism. 2014 Feb;18(2):148-55. doi: 10.1177/1362361312459111. Epub 2012 Oct 8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23045216

Lazoff, T., Zhong, L., Piperni, T., Fombonne, E. Prevalence of pervasive developmental disorders among children at the English Montreal School Board. Canadian Journal of Psychiatry. 2010 Nov;55(11):715-20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21070699

Lingam, R., Simmons, A., Andrews, N., Miller, E., Stowe, J., & Taylor, B. (2003). Prevalence of autism and parentally reported triggers in a North-east London population. Archives of Disease in Childhood, 88(8), 666-670. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12876158

Madsen, K.K., Hviid, A., Vestergaard, M., Schendel, D., Wohlfahrt, J., Thorsen, P., Olsen, J., Melbye, M. A population-based study of measles, mumps, and rubella vaccination and autism. 2002. The New England Journal of Medicine, 347(19), 1477-82. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12421889

Madsen KM., Hviid, A., Vestergaard, M., Schendel, D., Wohlfahrt, J., Thorsen, P., Olsen, J. Melbye, M. MMR vaccination and autism–a population-based follow-up study. Ugeskr Laeger. 2002. Dec 2;164(49):5741-4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12523209

Madsen, K.M., Lauritsen, M.B., Pedersen, C.B., Thorsen, P., Plesner, A.M., Andersen, P.H. & Mortensen, P.B. Thimerosal and the occurrence of autism: negative ecological evidence from Danish population-based data. 2003. Pediatrics, 112, 604-606. doi: 10.1542/peds.112.3.204 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12949291

Madsen, KM. Vestergaard, M. MMR and Autism: what is the evidence for a causal association? Drug Safety. 2004;27(12):831-40. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15366972

Makela, A., Nuorti, J., & Peltola, H. (2002). Neurologic disorders after measles-mumps-rubella vaccination. Pediatrics, 110(5), 957-963. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12415036

Marin, M., Broder, KR., Temte, JL., Snider, DE., Seward, JF., (CDC). Use of combination measles, mumps, rubella, and varicella vaccine: recommendations of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP). MMWR Recommendations and Reports. 2010 May 7;59(RR-3):1-12. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20448530

Marwick, C. US Report finds no link between MMR and autism. British Medical Journal. May 5, 2001; 322(7294): 1083. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1120232/

MacDonald, NE., Pickering, L. Canadian Paediatric Society, Infectious Diseases and Immunization Committee. Autism Spectrum Disorder: No causal relationship with vaccines. Paediatric Child Health 2007;12(5):393-5. http://www.cps.ca/documents/position/autistic-spectrum-disorder-no-causal-relationship-with-vaccines

Meadows, M. IOM Report: no link between vaccines and autism. FDA Consumer. 2004 Sep-Oct;38(5):18-9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15595144

Meilleur, AA., Fombonne, E. Regression of language and non-language skills in pervasive development disorders. Journal of Intellectual Disability Research. 2009 Feb;53(2):115-24. doi: 10.1111/j.1365-2788.2008.01134.x. Epub 2008 Nov 27. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19054269

Miller, E. Measles-mumps-rubella vaccine and the development of autism – epidemiologic evidence against such an association is compelling. Seminars in Pediatric Infectious Diseases. 2003 Jul;14(3):199-206. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12913832

Miller, E., Andrews, N., Grant, A., Stowe, J., Taylor, B. No evidence of an association between MMR vaccine and gait disturbance. Archives of Disease in Childhood. 2005. Mar;90(3):292-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15723921

Miller, L., Reynolds J. Autism and vaccination – the current evidence. Journals for Specialists in Pediatric Nursing. 2009 Jul;14(3):166-72. doi: 10.1111/j.1744-6155.2009.00194.x. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19614825

Mrozek-Budzyn, D., Kiełtyka, A. The relationship between MMR vaccination and the number of new cases of autism in children. Przeglad epidemiologiczny. 2008;62(3):597-604. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19108524

Mrozek-Budzyn, D., Kiełtyka, A., Majewska, R. Lack of association between measles-mumps-rubella vaccination and autism in children: a case-control study. Pediatric Infectious Disease Journal. 2010 May;29(5):397-400. doi: 10.1097/INF.0b013e3181c40a8a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19952979

Mrozek-Budzyn, D., Majewska, R. Kiełtyka, A. & Augustyniak, M. Lack of association between thimerosal-containing vaccines and autism. Przeglad epidemiologiczny. 2011, 65(3), 491-495. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184954

Muhle, R., Trentacoste, SV., Rapin, I. The genetics of autism. Pediatrics. 2004 May;113(5):e472-86. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15121991

Nelson, KB., Bauman, ML. Thimerosal and autism? Pediatrics. 2003. Mar;111(3):674-9.http://pediatrics.aappublications.org/content/111/3/674.long

Offit, PA., Coffin, SE. Communicating science to the public: MMR vaccine and autism. Vaccine. 2003. Dec 8;22(1):1-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14604564

Stratton, K., Ford, A., Rusch, E., Wright Clayton, E. Committee to Review Adverse Effects of Vaccines; Institute of Medicine. Adverse Effects of Vaccines: Evidence and Causality. Washington, DC: The National Academies Press, 2012. (a review of more than ONE THOUSAND studies). http://www.nap.edu/catalog.php?record_id=13164

Patja, A., Davidkin, I., Kurki, T., Marku, J., Kallio, T., Valle, M., Peltola, H. Serious adverse events after measles-mumps-rubella vaccination during a fourteen-year prospective follow-up. 2000. Pediatric Infectious Diseases Journal. 2000;19:1127-34. http://www.nccn.net/~wwithin/MMR.pdf

Parker, S.K., Schwartz, B., Todd, J., Pickering, L.K. Thimerosal-containing vaccines and autistic spectrum disorder: A critical review of published original data. 2004. Pediatrics, 114, 793-804. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342856

Parker, S. Todd, J., Schwartz., B., Pickering, L.K. Thimerosal-containing vaccines and autistic spectrum disorder: A critical review of published original data. 2005. Pediatrics. Jan;115(1):200. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15630018

Pichichero, ME., Cernichiari, E., Lopreiato, J., Treanor, J. Mercury concentrations and metabolism in infants receiving vaccines containing thiomersal: a descriptive study. Lancet. 2002 Nov 30;360(9347):1737-41. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12480426

Peltola, H., Patja, A., Leinikki, P., Valle, M., Davidkin, I., & Paunio, M. No evidence for measles, mumps, and rubella vaccine-associated inflammatory bowel disease or autism in a 14-year prospective study. 1998. Lancet, 351(9112), 1327. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9643797

Plotkin, S., Gerber, J. S., & Offit, P. A. (2009). Vaccines and autism: a tale of shifting hypotheses. Clinical Infectious Diseases, 48(4), 456-461. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2908388/

Price, C. S., Thompson, W. W., Goodson, B., Weintraub, E. S., Croen, L. A., Hinrichsen, V. L., DeStefano, F. Prenatal and infant exposure to thimerosal from vaccines and immunoglobulins and risk of autism. 2010. Pediatrics, 126(4), 656-664. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20837594

Roehr B. Study finds no association between vaccines and autism. 2013. British Medical Journal. Apr 3;346:f2095. doi: 10.1136/bmj.f2095. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23554072

Richler, J., Luyster, R., Risi, S., Hsu, W. L., Dawson, G., Bernier, R., … & Lord, C. (2006). Is there a ‘regressive phenotype’ of Autism Spectrum Disorder associated with the measles-mumps-rubella vaccine? A CPEA Study. Journal of Autism and Developmental Disorders, 36(3), 299-316. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16729252

Rumke, HC., Visser, HK. Childhood vaccinations anno 2004. II. The real and presumed side effects of vaccination. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. 2004 Feb 21;148(8):364-71. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15032089

Schechter, R., Grether, JK. Continuing increases in autism reported to California’s developmental services system: mercury in retrograde. Archives of General Psychiatry. 2008 Jan;65(1):19-24. doi: 10.1001/archgenpsychiatry.2007.1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18180424

Schultz, ST. Does thimerosal or other mercury exposure increase the risk for autism? A review of the current literature. Acta Neurobiologiae Experimentalis. 2010;70(2):187-95. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20628442

Shevell, M.,Fombonne, E. Autism and MMR vaccination or thimerosal exposure: an urban legend? Canadian Journal of Neurological Sciences. 2006 Nov;33(4):339-40. http://cjns.metapress.com/content/xqxx6ha3ufaeuunv/?genre=article&issn=0317-1671&volume=33&issue=4&spage=339

Smeeth, L., Cook, C., Fombonne, E., Heavey, L., Rodrigues, L. C., Smith, P. G., & Hall, A. J. (2004). MMR vaccination and pervasive developmental disorders: a case-control study. The Lancet, 364(9438), 963-969. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15364187

Smith, M. J., & Woods, C. R. On-time vaccine receipt in the first year does not adversely affect neuropsychological outcomes. Pediatrics. 2010. 125(6), 1134-1141. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20498176

Solt, I., Bornstein, J. Childhood vaccines and autism – much ado about nothing? Harefuah. 2010 Apr;149(4):251-5, 260. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20812501

Singh, VK. Rivas, WH. Detection of antinuclear and antilaminin antibodies in autistic children who received thimerosal-containing vaccines – mercury as in thimerosal-containing vaccines is likely not related to autoimmune phenomenon in autism. Journal of Biomedical Science. 2004 Sep-Oct;11(5):607-10. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15316135

Steffenburg, S., Steffenburg, U., Gillberg, C. Autism spectrum disorders in children with active epilepsy and learning disability: comorbidity, pre and perinatal backgound, and seizure characteristics. Developmental Medicine and Child Neurology. 2003 Nov;45(11):724-30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14580127

Stehr-Green, P., Tull, P., Stellfeld, M., Mortenson, PB., Simpson, D. Autism and thimerosal-containing vaccines: lack of consistent evidence for an association. American Journal of Preventive Medicine. 2003 Aug;25(2):101-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12880876

Taylor, B. Vaccines and the changing epidemiology of autism. Child: Care, Health and Development Journal. 2006 Sep;32(5):511-9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16919130

Taylor, B., Miller, E., Farrington, C., Petropoulos, M., Favot-Mayaud, I., Li, J., & Waight, P. A. (1999). Autism and measles, mumps, and rubella vaccine: no epidemiological evidence for a causal association. Lancet, 353(9169), 2026-20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10376617

Taylor, B., Miller, E., Lingam, R., Andrews, N., Simmons, A., & Stowe, J. Measles, mumps, and rubella vaccination and bowel problems or developmental regression in children with autism: population study. 2002. British Medical Journal, 324(7334), 393-396. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11850369

Taylor, B., Lingam, R., Simmons, A., Stowe, J., Miller, E., Andrews, N. Autism and MMR vaccination in North London: no causal relationship. 2002. Molecular Psychiatry. 7 Suppl2:S7-8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142932

Thjodleifsson, B., Davidsdóttir, K., Agnarsson, U., Sigthórsson, G., Kjeld, M., Bjarnason, I. Effect of Pentavac and measles-mumps-rubella (MMR) vaccination on the intestine. Gut. 2002 Dec;51(6):816-7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12427783

Thompson, WW., Price, C., Goodson, B., Shay, DK., Benson, P., Hinrichsen, BL., Lewis, E., Eriksen, E., Ray, P., Marcy, SM., Dunn, J., Jackson, LA., Lieu, TA., Black, S., Stewart, G., Weintraub, ES., Davis, RL., DeStefano, F., Vaccine Data Link Safety Team. Early thimerosal exposure and neuropsychological outcomes at 7 to 10 years. New England Journal of Medicine. 2007 Sep 27;357(13):1281-92. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17898097

Uchiyama, T., Kurosawa, M., & Inaba, Y. MMR-vaccine and regression in autism spectrum disorders: negative results presented from Japan. 2007. Journal of Autism and Developmental Disorders, 37(2), 210-217. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16865547

Uno, Y., Uchiyama, T., Kurosawa, M., Aleksic, B., & Ozaki, N. The combined measles, mumps, and rubella vaccines and the total number of vaccines are not associated with development of autism spectrum disorder: first case–control study in Asia. 2012. Vaccine, 30(28), 4292-4298. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22521285

Verstraeten T., Davis, RL., DeStefano, F., Lieu, TA., Rhodes, PH., Black, SB., Shinefield, H., Chen RT. Safety of thimerosal-containing vaccines: a two-phased study of computerized health maintenance organization databases. Pediatrics. 2003 Nov;112(5):1039-48. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14595043

Whitehouse, AJ., Maybery, M., Wray, JA., Hickey, M. No association between early gastrointestinal problems and autistic-like traits in the general population. Developmental Medicine and Childhood Neurology. 2011. May;53(5):457-62. doi: 10.1111/j.1469-8749.2011.03915.x. Epub 2011 Mar 21. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21418197

Weisser, K., Bauer, K., Volkers, P., Keller-Stanislawski, B. Thimerosal and immunizations – evidence does not support the hypothesis of a potential relationship between neurodevelopmental disorders and thiomersal-containing vaccines. 2004. Bundesgesundheitsblatt Gesundheitsforschung Gesundheitsschutz. Dec;47(12):1165-74. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15583887

MMR vaccine is not linked to Crohn’s disease or autism. Commun Dis Rep CDR Weekly. 1998 Mar 27;8(13):113. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9592960

Alsjeblieft.

exegese
exegese
Reactie op  Frank
6 jaren geleden

Rest ons de vraag : klopt het ook allemaal? Wetenschappers vallen steeds vaker door de mand met hun bedrog. Als je echt goed om je heen kijkt is bijna alles gebaseerd op bedrog. Zelfs het geld wat we toch boven alles uit tillen en waarlijk aanbidden is als je het goed bekijkt nep. Je hebt het in je hand maar in werkelijkheid bestaat het niet echt. Je rijtje is indrukwekkend maar kan zo vergezeld worden met een even lange rij die het tegendeel beweert. Van echt bewijs kan geen sprake zijn als wetenschappers om de haverklap in een kwaad daglicht staan wegens opzettelijke falsificaties van onderzoeksresultaten en ander bedrog. Qua gezondheid vertrouw ik maar op één persoon en dat ben ik zelf, daarnaast laat ik mijn intuïtie spreken of ik met waarheidsgetrouwe informatie te doen heb of met zakkenvullers, sindsdien gaat het heel wat beter met me.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Nee, geen bedrog.
Wat betreft schadelijke gevolgen van vaccinaties is er zòveel onderzoek gedaan (zonder één resultaat), dat vaccinaties gerust als veilig kunnen worden beschouwd. Daar helpt jouw gejammer niet tegen.

exegese
exegese
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

@ days of our lives, mijn “gejammer” hoeft ook nergens tegen te helpen. Als jij graag gelooft in het heil van de vaccins laat je gerust vol spuiten. Van mij mag je. Maar ik ben daar een andere mening toegedaan, volgens mij leven we nog steeds in een vrij land en mag dat ook, tot nog toe althans. Volgens mij zijn ze druk in de weer om iedereen te verplichten die troep in te laten spuiten, met de nieuwe ebola-hype als inzet. Overigens als vaccins zo efficiënt, werkzaam en veilig zijn waarom mogen mensen dan niet gewoon zelf beslissen of je gevaccineerd wilt worden of niet. Degene die gevaccineerd is kan de ziekte toch niet meer krijgen dus geen enkel probleem als anderen zich niet laten vaccineren zou een mens zeggen. Maar nee, er moet gedramd en gezanikt worden, er moet een schuldgevoel aangepraat worden als men zich niet laat vergiftigen met die troep, als zouden zij de ziekte weer meer kans geven zich te ontwikkelen. Wat lopen ze dan te zeiken, gevaccineerd is immuun en dus veilig toch ? Recht op zelfbeschikking noem je dat.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Waar zeg ik dat jij je moet laten vaccineren? Volgens mij draai je het om. Jij vindt dat vaccinaties niet moeten zijn toegestaan en komt met leugenachtige verzinsels om dat te beargumenteren.

Jij mag zelf bepalen wat je wilt, maar dan moet je andermans keuze respecteren en niet liegen. Vaccinaties zijn ongevaarlijk.

exegese
exegese
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Vaccinaties zijn ongevaarlijk ?
Dat zeg jij. Wie ben jij om mij voor leugenaar uit te maken ?

Frank
Frank
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

Wetenschappers vallen steeds vaker door de mand met hun bedrog. Als je echt goed om je heen kijkt is bijna alles gebaseerd op bedrog.

In jouw ogen is het allemaal bedrog. Het enige onderzoek wat ooit een link tussen autisme en vaccinatie aantoonde was bedrog.
Dat is zelfs erkend door de auteur zelf.

“Overigens als vaccins zo efficiënt, werkzaam en veilig zijn waarom mogen mensen dan niet gewoon zelf beslissen of je gevaccineerd wilt worden of niet. Degene die gevaccineerd is kan de ziekte toch niet meer krijgen dus geen enkel probleem als anderen zich niet laten vaccineren zou een mens zeggen. ”
Zucht, ik had verwacht dat je wat slimmer was maar zelfs dit snap je blijkbaar niet.
Vaccinaties maken iemand niet “immuun” voor iets. Ze beschermen diegene tegen de ziekte. Daarnaast als je de ziekte hebt doorgemaakt ben je ook niet immuun. Je bent beschermd.
Omdat je specifieke afweer hebt gemaakt waar snel beroep op kan worden gedaan als je weer besmet raakt.
Daarnaast kan een virus zich onder gevaccineerden zich niet of nauwelijks voortplanten terwijl dat wel makkelijker kan onder niet gevaccineerden.

Baby’s kunnen besmet raken. Mensen die zich vanwege medische redenen niet kunnen vaccineren kunnen besmet raken omdat jij je niet vaccineert. Zij hebben ook recht op bescherming en dankzij massale vaccinatie en bescherming komt dat tot stand.
Niet door niet in te enten.

Je hebt een recht op een eigen mening en daar sta ik ook volledig achter. Dat jouw mening gebaseerd is op niet wetenschappelijke bronnen en nonsens zal ik altijd onderbouwen aangezien dat tot nu toe altijd het geval is.

exegese
exegese
Reactie op  exegese
6 jaren geleden

haha jazeker WC-eend nu ook als vaccin te koop bij ome Ab.

https://www.youtube.com/watch?v=fqpNIF_wf3o

anti-frank
anti-frank
Reactie op  Frank
6 jaren geleden

Haha die frank die denkt dat ie de waarheid preekt en bijna al zijn bronvermeldingen zijn sites van de overheid. .gov sites. Neej die zijn lekker betrouwbaar, maar als jij vindt dat vaccinaties betrouwbaar zijn moet je ze leker allemaal zelf nemen, je claimt dat JIJ wel betrouwbaar bent, maar volgens mij werk je voor de ovrheid of voor big-pharma. Want echt objectief ben je niet, je loopt gewoon als een braaf schoothondje achter de overheid aan. Als zij zeggen dat t niet slecht voor je is geloof je dat blindelings als ik jebronvermeldingen zie. Maar je kan beter stoppen met je kruistocht voor vaccinaties want de lezers van deze sites weten wel beter. Fijne dag

days of our lives
days of our lives
Reactie op  anti-frank
6 jaren geleden

Gebrek aan argumenten, dus op de man spelen.
Waarom erken je niet gewoon dat de risico’s op vaccinaties ernstig worden overdreven? En dat dat geluid dan ook nog eens door niet-wetenschappers wordt gebezigd…

rc...
rc...
Reactie op  anti-frank
6 jaren geleden

Dochter van mijn collega was gezond en wel is nu nu agv vaccinaties zwaar geestelijk gehandicapt. Is erkend geval van vaccinatieschade. Ik zelf hebook vaccinatie schade heet astma. De ontwikkeling van de ziekte zie ontstaan als kind (zeg 1e vaccinatie ronde) vereergrt voor reizen naar buitenland ben tropenganger (2e vacinatie ronde) nog verder vereergrt bij laatste vacinatie ronde naar het buitenland dat het ziekenhuis opname werd. Enfin ga zelf die rotzooi nemen maar het is echt niet gezond hoor…..

Frank
Frank
Reactie op  anti-frank
6 jaren geleden

Als je gewoon even had gelezen zie je dat elk onderzoek gewoon in een erkend wetenschappelijk tijdschrift is geplaatst.

Pubmed is niets meer dan een databank van medische artikelen.
De onderzoeken over cannabis staan er ook op.

Je geeft geen argumenten en je naam is zielig.

Aardebewoner
Aardebewoner
Reactie op  Frank
6 jaren geleden

Wij van WC eend adviseren WC-eend.

exegese
exegese
Reactie op  Aardebewoner
6 jaren geleden

haha jazeker WC-eend nu ook als vaccin te koop bij ome Ab.

https://www.youtube.com/watch?v=fqpNIF_wf3o

Jeromekke
Jeromekke
6 jaren geleden

Het wordt allemaal erg duidelijk zodra je ermee in aanraking bent gekomen.
Ik heb iemand verloren die wel degelijk profeit had bij het nemen van cannabinoiden.
Zij had kanker en was opgegeven en toen kwam ze in aanraking met “olie”, die wordt gehaald door wiet op te lossen in alcohol en dan filteren, de residu die dan over blijft m.b.v. destilatie scheiden en dan blijft er een groen achtige stof over, wat dus kanker bestrijd.
Zij heeft het jammer genoeg niet overleefd, want zodra je al chemo’s heb gehad werkt het dus niet optimal meer en je moet de dosis ook opbouwen.
Roken wordt gedaan door de wiet zo heet te laten worden dat het niet verbrand, zoals vele roken, maar dan komt er ook een stof vrij die men inhaleerd en dat helpt dus bv bij het bestrijden van crohn.

Het is een super geneesmiddel en dus wat EXEGESE zegt daar ga ik in mee.

Aardebewoner
Aardebewoner
6 jaren geleden

@ day of our liives: Oh dus jij beweert dat vaccinaties onschadelijk zijn. Dat is zeker niet het geval. Er worden nogal wat kinderen ziek van vaccinaties. Ook zit er bijvoorbeeld kwik in de griepprik wat veel sneller dementie kan veroorzaken. Dus vaccinaties zijn niet per definitie onschadelijk.

piet
piet
Reactie op  Aardebewoner
5 jaren geleden

Zolang iemand de keuze heeft zich wel of niet te laten vaccineren is mijn inziens niks aan de hand. Want iemand die niet gevaccineerd is en de desbetreffende ziekte krijgt , is dat zelf schuld. En kan iemand die wel gevaccineerd is niet besmetten. Indien het een wettelijke verplichting word, dan word het een ander verhaal. Dat de farmaceutische industrie hier groot geld mee verdiend , wisten al langer. Dat geld trouwens voor bijna alle medicijnen.

x

Check Also

neuroloog

Neuroloog legt uit waarom hij geen mondkapje zal dragen (en veegt de vloer aan met onze bestuurders)

Ziekenhuizen hebben massaal besloten een mondkapjesplicht in ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x