Gezondheid

“5 nieuwe onderzoeken naar cannabis waar de media geen aandacht aan besteden”

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bijna iedere dag verschijnen er nieuwe wetenschappelijke onderzoeken over de geneeskrachtige werking van cannabis. De meeste onderzoeken worden gepubliceerd in onbekende tijdschriften en grotendeels genegeerd door de grote media. We bespreken vijf nieuwe studies naar cannabis die de aandacht verdienen.

Traumatisch hersenletsel

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Patiënten met traumatisch hersenletsel die cannabis gebruiken hebben een grotere kans om te overleven dan mensen die niet gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift American Surgeon. Wetenschappers analyseerden gegevens van 446 gevallen van traumatisch hersenletsel. Van de patiënten die cannabis gebruikten wist 97,6 procent de operatie te overleven. Van de patiënten die negatief testten op cannabis, overleefde slechts 88,5 procent. “Uit eerdere studies is gebleken dat bepaalde bestanddelen van cannabis het brein van dieren helpen beschermen na een trauma,” aldus de hoofdonderzoeker in een persverklaring.

Cannabigerol (CBG)

De cannabinoïde cannabigerol bestrijdt darmkanker en stopt tumorgroei, zo blijkt uit een studie in het tijdschrift Carcinogenesis. Onderzoekers van de Universiteit van Napels keken naar het effect van CBG op darmkanker. Ze kwamen tot de ontdekking dat het bestanddeel apoptose (geprogrammeerde celdood) veroorzaakt en de groei van colorectale kankercellen vertraagt.

Parkinson

Mensen met de ziekte van Parkinson laten na een behandeling met cannabinoïden significante verbeteringen zien. Onderzoekers van de Universiteit van São Paulo in Brazilië schrijven in het Journal of Psychopharmacology over de effecten van de cannabinoïde cannabidiol (CBD) op 21 proefpersonen met parkinson. Het welzijn en de levenskwaliteit van de groep die iedere dag 300 mg CBD kreeg was na het onderzoek aanzienlijk beter dan de groep die een placebo nam.

Ontwenningsverschijnselen bij opiaten

De consumptie van cannabis wordt geassocieerd met een verzachting van de symptomen van ontwenning bij opiaten, zo blijkt uit een studie in The American Journal on Addictions. Onderzoekers van de Thomas Jefferson-universiteit in Philadelphia keken naar de invloed van cannabis op 91 proefpersonen die afhankelijk waren van opiaten. Door het cannabisgebruik waren de symptomen minder heftig, aldus de onderzoekers.

Ziekte van Crohn

Het inhaleren van cannabis verzacht symptomen van de ziekte van Crohn, zo blijkt uit medisch onderzoek in het tijdschrift Clinical Gastroenterology and Hepatology. Israëlische wetenschappers bestudeerden acht weken lang het effect van cannabis op 21 mensen met de ziekte van Crohn. “Uit onze gegevens blijkt dat de behandeling met THC-rijke cannabis – niet de placebo – leidt tot een verzachting van de symptomen,” meldden de onderzoekers. Vijf van de 11 patiënten in de cannabisgroep waren na de behandeling in remissie. De behandeling had bovendien ‘geen significante bijwerkingen’.

[AlterNet]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Selten
J. Selten
9 jaren geleden

Allemaal wel leuk en aardig, maar hoe is de inname?
Vermalen en in de thee? Olie via capsules? Roken? eten?

er zijn zoveel mogelijk manieren om cannabis te benuttigen, maar dat zetten ze er nooit bij.

L.Gieling
L.Gieling
9 jaren geleden

Ben het Mevr./Hr.Selten eens,als het allemaal zo duidelijk is.laat dan weten wat/hoeveelheid/dosis voor wie en wat het meest werkzaam is ?

Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

De vereniging Mediwiet of het Wietforum geeft info genoeg.

redice
redice
9 jaren geleden

hier in arm belgie heeft de nieuwe regering zopas beslist om cannabisgebruik en bezit opnieuw zwaar te straffen…en hebben ze de laatste weken wiet weer gedemoniseerd in de media…ZUCHT

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x