Gezondheid

Meditatie activeert compassie door brein te veranderen

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door twee weken lang 30 minuten per dag te mediteren kunnen belangrijke hersengebieden veranderen die worden geassocieerd met compassie en vriendelijkheid, zo hebben onderzoekers ontdekt.

Bovendien hebben verschillende studies aangetoond dat mededogende mensen gezonder zijn, zo meldt ABC News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Meditatie zorgt ervoor dat je blijer bent, minder gestrest en aardiger naar andere mensen toe. Het helpt je eetgewoonten te controleren en chronische pijn te verlichten. Dit alles zonder voorgeschreven medicijnen te gebruiken.

Dr. Chuck Raison van de Emory Universiteit in Atlanta constateerde minder grof taalgebruik bij mensen die mediteren. “Ze waren meer empathisch naar andere mensen toe,” zei Raison. “Ze gebruikten niet meer zoveel het woord ‘ik’ maar maar vaker ‘wij’.

Onlangs gaf de Dalai Lama toestemming aan de Universiteit van Wisconsin om de hersenen van zijn monniken te onderzoeken. Hoofdonderzoeker Richie Davidson was verbaasd over de hersenactiviteit van de monniken. Op elektro-encefalogrammen (EEG) was af te lezen dat gedurende meditatie de gemeten spanning steeds verder opliep.

“Soms verlies ik wel eens mijn geduld,” aldus een lachende Dalai Lama. “Iemand die nooit zijn of haar geduld verliest komt misschien wel uit de ruimte.” Voor meditatie is geduld nodig, dus het is van belang dat beoefenaars niet gelijk resultaat verwachten.

Sommige wetenschappers geloven dat Amerikanen meditatie over een generatie zien als een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl.

Bron: Abcnews.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x