Binnenland

‘Pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte’

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Nederlandse leger heeft sinds de corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie verzameld over de Nederlandse samenleving. Militairen verdiepten zich maandenlang in onder meer Jensen, NineForNews en Ongehoord Nederland. Defensie richtte in maart het zogeheten Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) op om zicht te krijgen op de coronacrisis en de verspreiding van ‘desinformatie’.

Vanaf de start deelde het LIMC analyses met bijvoorbeeld terrorismecoördinator NCTV en de politie. D66-Kamerlid Salima Belhaj zei in een reactie: “Defensie moet geen taken van politie of AIVD op zich nemen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Deze werkwijze van de staat doet Ongehoord Nederland-oprichter Arnold Karskens sterk denken aan een uitspraak van schrijver en rationalist Willem Frederik Hermans: “Dictatoriale regeringen stellen geen belang in de waarheid. Hun grootste zorg is het bestrijden van meningen die voor de staat gevaarlijk worden geacht.”

Complotgekkies in de Tweede Kamer

“Met andere woorden: in Nederland worden burgers in de gaten gehouden. Niet omdat ze oproepen tot een staatsgreep, belasting ontduiken, bushokjes vernielen of ouden van dagen beroven, maar omdat hun opinie simpelweg niet bevalt,” zegt Karskens.

Volgens de journalist heeft Defensie de informatie doelbewust naar de pers gelekt om zo kritische mediaplatformen te criminaliseren. “Officieel speurt Defensie via openbare bronnen, maar neem van een oorlogsverslaggever aan dat verdraaien van feiten door een militaire inlichtingendienst standaardprocedure is.”

“De energie waarmee de militaire luistervinken het internet afstruinen lijkt erop te duiden dat complotgekkies niet vóór het gebouw van de Tweede Kamer demonstreren, maar binnen in de vergaderzaal vak K vullen,” voegt Karskens toe.

Pas op

Zo las premier Rutte Polen en Hongarije de les over het beschermen van de rechtsstaat, terwijl hij zelf de coronaspoedwet erdoor jast die onze eigen parlementaire democratie buitenspel zet.

“De ministers van de regeringspartijen […] weten dat de pen, het videoplatform of de website machtiger zijn dan het zwaard en zetten daarom het leger in,” zegt Karskens. “Ik moet u waarschuwen: pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte en consorten.”

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

Arnold op zondag. Een verademing om te zien, met de juiste woorden perfect gesproken. Een geweldig tegengeluid tegen de msm.

Cobus
Cobus
3 jaren geleden

Rutte en consorten moeten voor het gerecht komen. Stelletje teringen ratten zijn het.

Exegese
Exegese
3 jaren geleden

Pas op voor wappies die beweren dat complotten niet bestaan. De algehele wereldgeschiedenis leerde ons dat het altijd anders is geweest. Complotontkenners zijn vele malen gevaarlijker dan complotexposers. (Lees klokkenluiders)Leugens komen op den duur altijd boven drijven maar als we onze vrijheid eenmaal hebben afgegeven heb je die niet zo maar zonder slag of stoot terug, ook niet als de leugens eenmaal ontmaskerd zullen worden.

Henk R
Henk R
3 jaren geleden

Dus van het begin af aan wisten ze al dat het lang ging duren. En hebben ons voorgelogen ,even die 1,5 meter en eventjes een lock-down maar het leger wist dus al duidelijk dat het wel lang ging duren, anders gingen zij niet al in maart onderzoek doen of er onvrede onder de bevolking leeft. Hoe duidelijk willen we het hebben dat we in de maling worden genomen.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x