Homepagina » Binnenland » ‘Pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte’
desinformatie
Foto: Lowy Institute CC BY 3.0

‘Pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte’

Het Nederlandse leger heeft sinds de corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie verzameld over de Nederlandse samenleving. Militairen verdiepten zich maandenlang in onder meer Jensen, NineForNews en Ongehoord Nederland. Defensie richtte in maart het zogeheten Land Information Manoeuvre Centre (LIMC) op om zicht te krijgen op de coronacrisis en de verspreiding van ‘desinformatie’.

Vanaf de start deelde het LIMC analyses met bijvoorbeeld terrorismecoördinator NCTV en de politie. D66-Kamerlid Salima Belhaj zei in een reactie: “Defensie moet geen taken van politie of AIVD op zich nemen.”

Deze werkwijze van de staat doet Ongehoord Nederland-oprichter Arnold Karskens sterk denken aan een uitspraak van schrijver en rationalist Willem Frederik Hermans: “Dictatoriale regeringen stellen geen belang in de waarheid. Hun grootste zorg is het bestrijden van meningen die voor de staat gevaarlijk worden geacht.”

Complotgekkies in de Tweede Kamer

“Met andere woorden: in Nederland worden burgers in de gaten gehouden. Niet omdat ze oproepen tot een staatsgreep, belasting ontduiken, bushokjes vernielen of ouden van dagen beroven, maar omdat hun opinie simpelweg niet bevalt,” zegt Karskens.

Volgens de journalist heeft Defensie de informatie doelbewust naar de pers gelekt om zo kritische mediaplatformen te criminaliseren. “Officieel speurt Defensie via openbare bronnen, maar neem van een oorlogsverslaggever aan dat verdraaien van feiten door een militaire inlichtingendienst standaardprocedure is.”

“De energie waarmee de militaire luistervinken het internet afstruinen lijkt erop te duiden dat complotgekkies niet vóór het gebouw van de Tweede Kamer demonstreren, maar binnen in de vergaderzaal vak K vullen,” voegt Karskens toe.

Pas op

Zo las premier Rutte Polen en Hongarije de les over het beschermen van de rechtsstaat, terwijl hij zelf de coronaspoedwet erdoor jast die onze eigen parlementaire democratie buitenspel zet.

“De ministers van de regeringspartijen […] weten dat de pen, het videoplatform of de website machtiger zijn dan het zwaard en zetten daarom het leger in,” zegt Karskens. “Ik moet u waarschuwen: pas op voor desinformatie verspreid door wappies als Mark Rutte en consorten.”

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
5 maanden geleden

Arnold op zondag. Een verademing om te zien, met de juiste woorden perfect gesproken. Een geweldig tegengeluid tegen de msm.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Geen schaap
5 maanden geleden

Wel leuk maar krijg geen geluid? Of doet het leger dat soms ook.

Cobus
Cobus
5 maanden geleden

Rutte en consorten moeten voor het gerecht komen. Stelletje teringen ratten zijn het.

Exegese
Exegese
5 maanden geleden

Pas op voor wappies die beweren dat complotten niet bestaan. De algehele wereldgeschiedenis leerde ons dat het altijd anders is geweest. Complotontkenners zijn vele malen gevaarlijker dan complotexposers. (Lees klokkenluiders)Leugens komen op den duur altijd boven drijven maar als we onze vrijheid eenmaal hebben afgegeven heb je die niet zo maar zonder slag of stoot terug, ook niet als de leugens eenmaal ontmaskerd zullen worden.

Melder
Melder
Reactie op  Exegese
5 maanden geleden

Het woord complotten is aangevoerd door Kasja, om andersdenkenden weg te kunnen zetten> in de hoek. De meeste schaapjes lezen geen boeken en denken verder ook niet zo na over het onderwerp… jammer maar helaas.

Kees
Kees
Reactie op  Exegese
5 maanden geleden

Complot theorieën kunnen niet bestaan zonder complot feiten. Net zoals dat links niet kan bestaan zonder rechts, goed niet kan bestaan zonder slecht. Lief kan niet bestaan zonder stout. Als er geen complot feiten bestaan dan zijn de complot theorieën onderdrukte feiten. Als complot theorieën worden gepresenteerd in combinatie met belachelijke theorieën dan wordt de waarheid kapot gemaakt

Albert
Albert
Reactie op  Exegese
5 maanden geleden

Hier nog zo’n wap, ik heb mijn vrijheid helemaal niet weggeven, en elke f*ck*ng nsb-er die dat wel beweert, moet ook even het lef hebben om dit volgende keer onder 4 ogen te vertellen.
En niet via een persconferentie, stelletje lafaards.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Exegese
5 maanden geleden

Als leugens zoveel drijfkracht hebben dan hebben we in Rutte een nieuwe ark van Noah.

Henk R
Henk R
5 maanden geleden

Dus van het begin af aan wisten ze al dat het lang ging duren. En hebben ons voorgelogen ,even die 1,5 meter en eventjes een lock-down maar het leger wist dus al duidelijk dat het wel lang ging duren, anders gingen zij niet al in maart onderzoek doen of er onvrede onder de bevolking leeft. Hoe duidelijk willen we het hebben dat we in de maling worden genomen.

Pipojipo
Pipojipo
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

Ze weten precies hoe ze het moeten doen. Stapje voor stapje zodat het gros van het volk het niet door heeft en er echt als schapen in mee gaan.
Maar ze vergeten dat als je eenmaal wakker bent, je nooit meer gaat slapen wat betreft deze leugenachtige kliek.
De geschiedenis leert ons dat vrijwel geen enkele regering echt te vertrouwen is.
En die van Rutte doet niets anders dan liegen.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Pipojipo
5 maanden geleden

Maar over Groepsimmuniteit heeft Markxist Rutte het nooit gehad 🤣

Wow
Wow
Reactie op  Stay Positive
5 maanden geleden

gabber in de laatste Nsb’er Lubach show kwamen de deep fake technieken aan bod. Hij Nsb’er Lubach kon allerlei woorden in de mond van Rutte leggen. Lubach is al bezig het volk via een psy-op te laten geloven dat Rutte altijd de waarheid spreekt maar dat met deep fake technieken zijn woorden worden omgedraaid. Dus dat Rutte in Maart zei “we gaan voor groepsimmuniteit” is dus volgens Lubach een deep fake techniek, althans, dat maakt het onderbewuste (ego) van de kijker ervan,,en dat is de bedoeling van Lubach en Olligren. Dank je wel Lubach!

Margie
Margie
Reactie op  Pipojipo
5 maanden geleden

De komende verplichting van gezichtsmaskers in openbare/publieke ruimten blijkt voor 3 maanden te zijn…regeren is vooruitkijken!!!
Is wel erg ver vooruit

Donald
Donald
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

Allemaal nazi psychologie,waar denk je dat de meeste hooggeplaatste nazi’s zijn gebleven,die zijn echt niet allemaal berecht hoor en hebben overal weer topfuncties gekregen.

Martin
Martin
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

Allemaal het boek “Coronacrisis” lezen van Robin de Ruiter. De eerste druk van dit boek verscheen in 2009. In dit boek worden ook de achterliggende gronden blootgelegd. Hoe is het mogelijk dat dit boek toen al is geschreven? Wie heeft hierop het antwoord?

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Martin
5 maanden geleden

Bedankt voor de tip. Heb het even uitgezocht, de 2020 editie is een uitgebreidere versie van het oorspronkelijk boek uit 2009 onder de titel ‘De Komst van de Transitie’

E M Goossen
E M Goossen
Reactie op  Henk R
5 maanden geleden

precies zoals robert jensen het keer op keer voorspeld heeft…..

Martin
Martin
5 maanden geleden

Wat mogen we anders verwachten van deze gevaarlijke vrijmetselaar ? Bij deze lieden regeert de leugen en de waarheid moet worden verzwegen. Dat zijn, nu nog, de regeerders van ons land. Wordt wakker !!

Pieter Gelens
Pieter Gelens
5 maanden geleden

De overheid heeft er maar druk mee om ons tot slaven te maken. Tot die militairen en politieagenten erachter komen dat ze ook bij de slaven gaan horen, met iets meer privileges.
De nieuwe Wereld orde waarvoor zo’n 270 landen in 1992 hebben getekend wordt nu uitgerold. Ik heb begrepen dat tot 2025 de tijd wordt genomen middels lockdown, lockdown af, om weer in de lockdown te geraken, enzovoort. Het Covid19 krijgt in februari een vriend erbij, Covid21. Het ‘virus’ is nog nooit gevonden laat staan gefotografeerd. Het betreft namelijk 5G 60000 Hrz. Google maar erop. De energie van zuurstof wordt dan voor 98% geabsorbeerd. De middenklasse moet verdwijnen.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
5 maanden geleden

Hebben dit soort mensen nu helemaal geen schaamte gevoel, echt deze man verdiend een strenge straf, om zo te liegen in zijn positie !

Just me
Just me
5 maanden geleden

Tsja een kat in het nauw maakt rare sprongen dan ga je iedereen de mond snoeren die iets misschien iets te melden heeft. Die man Van het filmpje zal trouwens binnenkort ook wel “bezoek” krijgen.

Arnold
Arnold
Reactie op  Just me
5 maanden geleden

Als Arnold Karskens inderdaad “bezoek” krijgt, dan weet je toch voor 100% dat onze “regering” corrupt is.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Arnold
5 maanden geleden

Als je dat nu nog niet weet en dan voor 200%…dan weet ik niet wat je nog meer zal kunnen overtuigen.

J. van Diermen
J. van Diermen
5 maanden geleden

We worden op meerdere fronten belazerd en bedonderd. De democratie heeft zijn langste tijd gehad als we in maart volgend jaar weer dezelfde zakkenvullers, bedriegers etc. aan het roer hebben staan.

Larabalou
Larabalou
5 maanden geleden

Rutte en consorten blijven liegen en controle uitoefenen tot de bevolking het echt beu is en dan
zullen ze zien wie hier de baas is.

x

Check Also

huisarts

Ontgoochelde huisarts: ‘Regering heeft allang met Europa bekokstoofd dat we vaccinatiesamenleving gaan inrichten’

Het kabinet wil mensen met een negatief ...

paternotte

Jan Paternotte zegt het echt: ‘mensen sneller hun grondrechten teruggeven’ via vaccinatiebewijs

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over testbewijzen. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x