Kruidenvrouw

Kruid van de maand september: Monnikspeper

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

monnikspeperMonnikspeper

Veel organen hebben al aandacht van de kruiden gehad. Nu worden de pijlen gericht op de geslachtsklieren. Dit woord vind ik niet mooi. Het doet mij aan de slager denken. Ik noem ze nu, bij gebrek bij aan een betere benaming, de vrouwelijke en mannelijke organen. Zij zijn de bron voor onze levenslust, energie en seksualiteit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Monnikspeper, oftewel de kuisboom, is een aromatische struik. De twijgen zijn bedekt met een viltig grijs dons. In de zomer komen trossen violette bloemen te voorschijn. In september verschijnen de ronde vlezige bessen. Zij lijken op peperbessen en smaken er ook een beetje naar.

De Latijnse naam van dit kruid is: Vitex Agnus-Castus en verwijst naar kuisheid en onschuld. De naam monnikspeper stamt uit de Middeleeuwen. De monniken in de kloosters probeerden hun kuisheid te bewaren door veel van de bessen van de plant te eten.

Hormonaal evenwicht herstellen

Er zijn veel kruiden die deze organen kunnen begeleiden. Eén ervan is monnikspeper. Het is een veilig kruid met veel mogelijkheden. Het stimuleert de hypofyse en beïnvloedt de afgifte van de hormonen, o.a. progesteron en testosteron. Monnikspeper herstelt het hormonale evenwicht van de vrouw en kan ingezet worden: na pilgebruik om weer een normale cyclus te krijgen, in de periode na de bevalling, bij menstruatieproblemen zoals overmatige bloedingen, bij baarmoedercysten,  PMS, ongewenste kinderloosheid en de overgang.

Ook voor de man is monnikspeper behulpzaam. Bij prostaatklachten kan de groei van dit orgaan geremd worden, waardoor er ook minder plasproblemen zijn. Hierbij kun je Monnikspeper gebruiken in combinatie met beredruif, pompoen en zonnebloempitten. Bij ongewenste kinderloosheid kun je monnikspeper en marjolein gebruiken.

Hoe te gebruiken?

Gedroogde besjes kun je eten. Een tinctuur wordt gemaakt van gedroogde besjes. Ook de uiteinden van de toppen kunnen gebruikt worden.

Dosering van de tinctuur: een lage dosering van driemaal daags vier druppels is libido verhogend. Driemaal daags 15 druppels is daarentegen libido verlagend.

Capsules met monnikspeper zijn te koop.

Let op: Monnikspeper is een veilig kruid, maar samen met de anticonceptiepil, of andere medicatie die betrekking heeft op de hormoonhuishouding, is het kruid af te raden. Ook niet tijdens de zwangerschap gebruiken.

Trudy van Diepen
Kruidenvrouw.nl

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sandra
Sandra
6 jaren geleden

Ik heb een vraag.Wat werkt beter bij p.m.s, maca of monnikspeper?Allebei werken ze bij hormonale disbalans.Is er verschil?En kan ik ook gewoon gemalen monnikspeper gebruiken?
Alvast bedankt!

Sandra
Sandra
6 jaren geleden

Goedemorgen, ik zou graag monnikspeper gaan gebruiken om zwanger te blijven. Ik heb het idee dat mijn progesteron te laag is en daardoor steeds een miskraam krijg. Beïnvloedt de plant alleen je lh hormoon of ook de rest van je schildklierwaardes ? Alvast bedankt . Mijn schildklier is nu goed ingesteld en zou het jammer vinden als het hierdoor weer in de war raakt vandaar . Maar als het alleen het lh stimuleert is het geen probleem . Vriendelijke groet Sandra

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x