CoronaBinnenland

Vrijgegeven Wob-stukken laten zien hoe de overheid reageerde op bijwerkingen: ‘Zeer zorgwekkend’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Toen het prikken met AstraZeneca moest worden stilgelegd wegens bijwerkingen, introduceerden gedragsdeskundigen het verschil tussen bijwerkingen ‘door en na vaccinatie’. Het vertrouwen moest worden herwonnen, laten vrijgegeven Wob-stukken zien.

Meerdere landen legden vaccinatie met AstraZeneca stil, Nederland prikte in eerste instantie stug door.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Gedragsexperts maakten zich zorgen over berichten in de media en vroegen zich af: “Hoe kunnen we verantwoorden dat wij verstandig zijn?” Er werd een document opgesteld dat het verschil tussen bijwerkingen na en door vaccinatie moest uitleggen.

Ambtenaren maakten zich weinig zorgen

De bijwerkingen (trombose in combinatie met verlaagde bloedplaatjes) kwamen ook bij het Lareb binnen, waaronder één sterfgeval. “Mogelijke onrust na rapportage van Lareb hierover,” schreef een ambtenaar van VWS op 1 april 2021.

“Dit gaat wel wat betekenen voor communicatie over AZ,” merkte een ambtenaar een dag later op.

De ambtenaren maakten zich kennelijk weinig zorgen over de veiligheid, constateert data-analist Cees van den Bos, die de stukken boven water haalde.

Daar bleef het niet bij. AstraZeneca erkende de bijwerkingen, wat iets betekent voor de aansprakelijkheid als je als overheid deze vaccins pusht en keuzevrijheid ontneemt, aldus Van den Bos.

Zeer zorgwekkend

De Gezondheidsraad verzon een list: geen AstraZeneca voor mensen jonger dan 60 jaar. Janssen ‘gaat anders worden geframed’, werd aangekondigd.

De Corona Gedragsunit bereidde zelfs een website voor: ‘Ziek na een vaccin is niet door een vaccin’.

“Zeer zorgwekkend,” vindt auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL). “Ernstige bijwerkingen door de leverancier erkend. Tot overlijden aan toe. Nederland prikt door. Ambtenarij in grote paniek.”

Inhoudsloze framing en volksmanipulatie

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer zegt: “Gedragspsychologen en marketeers, niet gehinderd door enige medische kennis of moraal, die zich misdragen als losgeslagen vaccinverkopers. Het gaat hier duidelijk niet om eerlijke voorlichting. Wat een inhoudsloze framing en volksmanipulatie is dit.”

“De overheid zette alles op alles om bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin te downplayen waardoor onnodig veel schade is ontstaan. Wanneer start de strafrechtelijke vervolging?” vraagt arts Paul van Hoek.

Ter herinnering: Hugo de Jonge zei op 14 maart 2021: “Het is het hoogst onwaarschijnlijk dat er een verband is tussen het trombosegeval en de vaccinatie.”

4.8 194 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Een overheid moet het land regeren, de medische wereld moet zich bezighouden met eerlijke behandeling van ziektes.

roro 237
roro 237
10 maanden geleden

Het prikken gaat 1 oktober weer beginnen………..en de schapen staan weer in rijen voor de locaties!

ralf
ralf
10 maanden geleden

uiteindelijk werd astrazeneca geslachtofferd om de bevolking de illusie te geven dat er op de veiligheid van de spuiten werd gelet. want is het natuurlijk dezelfde troep als die andere klonterspuiten.

Gerard
Gerard
10 maanden geleden

En zo LIEGEN de landverraders stug door, tegen alle ‘vertrouw de wetenschap’ in! Voor de grote reset die miljarden het leven gaat kosten, en natuurlijk doen ze dat enkel om “het klimaat te redden”…

“Om het leven op aarde te redden moesten we iedereen wel doden” zal daarna het verweer van die zieke massamoordende geesten worden!

Back to top button
65
0
We lezen graag je reactie!x