Homepagina » Binnenland » Vrijheidsmars Police for Freedom: in Baarn is vandaag geschiedenis geschreven
mars
Foto: Police for Freedom (Videostill Facebook/ReVrouwLutie)

Vrijheidsmars Police for Freedom: in Baarn is vandaag geschiedenis geschreven

De hele wereld is zaterdag getuige geweest van een historische gebeurtenis. In Baarn werd namelijk de vrijheidsmars van Police for Freedom Nederland gehouden.

Het was nog even spannend, maar uiteindelijk kon de mars toch doorgaan. De autoriteiten maakten het de organisatoren buitengewoon moeilijk. In eerste instantie was Hilversum aangewezen als locatie, maar daar werd de mars verboden. Vervolgens viel het oog op Apeldoorn, maar die stad werd volledig afgegrendeld.

Uiteindelijk is het toch gelukt. “De manifestatie werd op zeer veel plekken verboden, maar door creativiteit en veerkracht van de organisatie vonden we tóch onze weg. Unstoppable,” schrijft journalist Fiona Zwart.


Waarom werd de organisatie gedwarsboomd? In Baarn liepen politieagenten, militairen, artsen en gewone burgers schouder aan schouder door de straten. Een unieke gebeurtenis. Verbroedering. Eenheid. Dat willen de machthebbers niet. Die willen eilandjes, isolement, individualisme. Zij weten hoe krachtig een gelijkgestemde massa is. En dus doen zij er alles aan om verdeeldheid en tweespalt te zaaien. Zwart tegen wit, links tegen rechts, de wappies tegen de schapen, enzovoorts.

De Nederlandse media deden ook vandaag weer hun best de opkomst bij de manifestatie te bagatelliseren. De NOS schreef dat ‘honderden’ mensen demonstreerden bij Kasteel Groeneveld. Ze werden direct geframed: iemand van de Nationale Monumentenorganisatie zei het ‘enorm jammer’ te vinden dat de actie bij het kasteel plaatsvond, omdat men zich had verheugd op de tijdelijke openstelling en er van alles georganiseerd was.

Over de mars schreef de publieke omroep, waar iedere belastingbetaler aan meebetaalt, nagenoeg niets. Waarom niet? Omdat er artsen, militairen, leraren, verpleegkundigen, agenten, veteranen en marechaussees meeliepen die fel tegen het coronabeleid van de regering zijn. En als mensen die naar de NOS kijken te zien krijgen dat ook artsen, militairen en politieagenten kritiek hebben op de coronamaatregelen, dan heeft dat ongetwijfeld grote gevolgen voor het draagvlak.


Namens de artsen liepen onder andere Jan Vingerhoets, Els van Veen en Jannes Koetsier mee. Eerder lieten zij zich bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie zeer kritisch uit over de coronaregels. Ook Ard Daniëls en Madhu Kasi, initiatiefnemers van ‘In het gelid voor de vrijheid’, waren aanwezig. Zij hebben in Afghanistan gediend en waren onlangs te gast bij Café Weltschmerz. De politieagenten waren gemaskerd om herkenning te voorkomen.

Jorn Luka, de stiefzoon van arts Vingerhoets, zegt over de mars: “Wat was Police for Freedom prachtig vandaag! Ik zou zeggen 5000 man waaronder een hoop (ex-)militairen, politieagenten, zorgmedewerkers en andere heerlijke mensen die een vreedzame wandeltocht door het bos en de omliggende dorpen maken.” Luka, die onlangs zijn bedrijven van de hand deed om zich volledig te storten op het wakker schudden van de mensen, voegde toe: “Deze movement is niet te stoppen!”

Journalist Annelies Strikkers, die carpoolde met arts Van Veen, schrijft: “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde mars.” Ze maakte onderstaande beelden van de ceremoniële exercitie van de baretten na afloop van de mars.


Dennis Spaanstra, de voorman van Police for Freedom Nederland, bedankte de baretten omdat zij alles in goede banen hadden geleid. “Wij hebben vandaag iets heel bijzonders voor elkaar gekregen. Dat mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar een fantastische mars hebben georganiseerd waarbij niets fout is gegaan,” zei Spaanstra, die lange tijd als ME’er en politieagent werkte, na afloop tegen de aanwezige menigte.

“Ook complimenten aan de politie, hoe mooi ze dit hebben begeleid. Zo heb je verbinding met elkaar en zo heb je een fatsoenlijk Nederland met elkaar,” benadrukte hij.

Dat is de grootste gemene deler in de reacties: ‘Iets bijzonders’. Er is zaterdag een veelbelovend zaadje geplant in Baarn. Deze beweging is unstoppable. Er is namelijk niets opgewassen tegen eenheid en verbroedering. Er gloort licht aan het einde van de tunnel. Voorwaarts, schouder aan schouder.


Kijk hier de livestream terug.

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bahrija
Bahrija
1 maand geleden

lieve mensen we iedereen van ons is genoeg sterk allen moeten we KIZEN zonder twijfel of denken gewoon gaan en zeggen iedereen voor zichzelf ik kies vrijheid van deze systeem , dit systeem is niet goed voor ons ik kies vrijheid ik kies vrijheid in alles dat is de sleutels zo simpel is dat

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Bahrija
1 maand geleden

Mooi erg mooi, en geweldig, ik had dit niet verwacht ooit te zien gebeuren, courage beste vrienden en vriendinnen !

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Jenne Sr.
1 maand geleden

Hopen dat dit niet eenmalig is maar iedere week, en steeds groter en heftiger.

Perm
Perm
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
1 maand geleden

Ik stel voor om deze vrijheidsmars met auto’s te doen. Dan bereiken ook we de kleinste gehuchten in Nederland. We moeten nog veel meer aandacht vragen voor onze zaak.

R.M.M.
R.M.M.
1 maand geleden

Zo hoort het te gaan!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Deze mensen zijn HELDEN !!
BEDANKT VOOR JULLIE DURF EN INZET….

Diana
Diana
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Sluit me hierbij aan. Zonder leger (uniformen) zijn degene die denken dat ze God zijn, snel uitgespeeld. https://www.youtube.com/watch?v=PT6NRc37T_8

KATO
KATO
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Ik bedank iedereen die de straat op gaat , voor onze vrijheid. Hulde aan onze VRIJHEIDSHELDEN.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  KATO
29 dagen geleden

Beetje erge grote woorden, VRIJHEIDSHELDEN normaalste zaak van de wereld je persoonlijke vrijheid verdedigen, het is zo opvallend, om dat er de laatste decenia niets aan is gedaan, steeds meer inpolderen van onze vrijheden, wetje hier wetje daar, luister maar naar Arno Wellens en Sven Hulleman, maar het begin is er !

EMBÉ
EMBÉ
1 maand geleden

Werd er geen één demonstrant in elkaar geknuppeld zoals op het museumplein? Geen rammende agenten aanwezig? Dat is toch hun motto wappies rammen?!

Diana
Diana
Reactie op  EMBÉ
1 maand geleden

Ik vind dit een lelijke reactie. Het zijn juist nu de agenten die geweld veroordelen en hiervoor hun nek uitsteken. Petje af voor juist de politie agenten, maar ook de artsen en zorgpersoneel. Voor jou Max. De beste stuurlui staan aan wal.

Diana
Diana
Reactie op  Diana
1 maand geleden

bedoel EMBÉ staat aan wal.

Monica
Monica
Reactie op  EMBÉ
1 maand geleden

Hoi ik woon in Baarn, heb meegelopen. Het was geweldig, er was een korte stop, waarna we onze weg konden vervolgen. Alom verbroedering en mensen langs de weg die positief reageerden. Zelfs politiemensen deden hun deden hun mondkapje af, gaven handen en liepen op die manier mee. Voor herhaling vatbaar, op het laaste moment beslissen waar …..subliem

Max
Max
1 maand geleden

Geweldig,,,!!

Diana
Diana
Reactie op  Max
1 maand geleden

Sorry schreef in mijn reactie max. Ben niet thuis op deze site. Moet EMBÉ zijn. Vind het ook fantastisch!!

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

” Dat willen de machthebbers niet. Die willen eilandjes, isolement, individualisme.”
Klopt, Hannah Arendt – totalitarisme : een geïsoleerde heterogene geatomiseerde samenleving. Alleen dan zal het geïsoleerde individu volledig loyaal worden aan de politieke beweging of ideologie.

“De politieagenten waren gemaskerd om herkenning te voorkomen.”
Dat betekent dat het bij de politie / justitie / politiek / rechtelijke macht nog lang niet goed zit.

“(…)  “Deze movement is niet te stoppen!” ”
Ik hoop het van ganser harte maar de Duitsers (Nazi’s), de Chinezen, De Russen (Stalinisme) sloegen dit succesvol keihard neer. Dus schreeuw niet te hard. Ik kijk er niet raar vanop dat dat hier ook geschiedt, sterker nog, het is in wezen al geschied met bloedvergieten nog aan toe met één kogel die richting het heelal werd geschoten.

salvar
salvar
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

en toch is het communisme in elkaar gestort.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
1 maand geleden

Vanwege één gezamelijke mars? Dat zegt nog helemaal niks. Een mars maakt nog geen zomer, om het even zo te zeggen. Het is pas een overwinning als ALLE machtsfiguren uit de macht zijn gezet en er definitief geen fascisme meer is. Een stap verder is het pas klaar als het hele globalisme plat ligt. Je denkt nationaal maar het gaat om de hele mensheid. Dat bij deze mars geen staatstroepen ingezet zijn betekent niet dat dat bij een volgende actie net zo is. Er is nog helemaal niks ingestort. Dat is het pas als als het hele beleid plat ligt en dat is nog lang niet het geval.

Joris
Joris
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Wat jammer dat je het zo somber inziet. Probeer voor je te zien, dat dit bijdraagt aan een vrije wereld, ookal kan jij het alleen maar zien als een eerste zaadje..

exegese
exegese
Reactie op  Joris
1 maand geleden

Er is optimisme, daarmee sta je volledig naast de realiteit, er is pessimisme, ook daarmee sta je pal naast de realiteit. Daarnaast is er realisme, daarmee sta je met twee voeten IN de realiteit en heb je een zuiver kijk op wat er loos is.misschien niet altijd het leukste maar als je niet erkent waar je mee te dealen hebt ben je bij voorbaat kansloos verloren. Dat is wat Rob hier bedoelt en hij slaat de spijker op z’n kop. Maar ook ik, en zeker ook Rob zal hopen op een totale doorbraak, maar zie ook de bergen die nog verzet moeten worden ! Onderschat nooit je vijand ! Hij is nog steeds oppermachtig.

Rob
Rob
Reactie op  exegese
1 maand geleden

Exact. Optimisme en realisme is als links en rechts. Dat is altijd alleen maar een visie OP de realiteit. Dan kijk je alleen wel van buitenaf naar die realiteit. En de waarheid ligt nog steeds in het midden en die is nog steeds heel erg duister. Maar wil je die realiteit onder oge komen dan moet je eerst je eigen realiteit van binnen aan gaan want van daaruit zie je pas de realiteit buiten je om. Je gaat het herkennen door de realiteit in eigen lichaam. Zo binnen, zo buiten. De realiteit in eigen lichaam is ook flink duister en daar wordt je mee geconfronteerd door de buitenwereld. Alleen in de realiteit kan er iets veranderen, niet in het optimisme of pessimisme. Is het glas half vol of half leeg? De optimist zegt dat het glas half vol is, de pessimist zegt dat hij half leeg is. De realiteit die het glas laat zien is dat hij half vol EN half leeg is. Dan zijn er mogelijkheden. Je kunt hem helemaal vullen of je kunt hem helemaal lee drinken. Je kunt hem ook half gevuld hebben als hij leeg was of half leeg gedronken hebben als hij vol was. Optimisme en pessimisme is passiviteit, de realiteit met mogelijkheden gaat over activiteit. En alleen door activiteit verandert er iets. Maar dan wel activiteit in de zin van ontwikkeling of creërend en niet in de zin van strijd.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Joris
1 maand geleden

Maar Rob heeft wèl gelijk…!

Rob
Rob
Reactie op  Joris
1 maand geleden

Ik ben niet somber. Ik bekijk de gang van zaken realistisch, zoals het is. De mars werd in grotere steden niet toegestaan. Dat noem ik geen ‘overwinning’. Uiteindelijk werd het gehouden in kleine dorpen achteraf. Daar is ook nauwelijks politie. Als de mars net zo was gedaan zoals de protesten (tegen de regels in gewoon in de stad) dan hadden de staatstroepen wederom als zombies toegeslagen. Het is oorlog, als je het nog niet ziet. En wel een totale oorlog tegen de mensheid op de hele planeet. Eén mars door dorpen achteraf is geen overwinning. Dat is het pas als de oorlog afgelopen is. Wat er nu gaande is is de oorlog tussen licht (bewustzijn) en duister (macht en controle) en het duister doet er alles aan om duister te blijven in deze tijden. Een overwinning is dan ook niet nationaal, dat is het pas als de oorlog voorbij is en de mensheid op de hele planeet eindelijk het ware leven eens kan gaan leven. Deze mars is niet eens een nationale overwinning, meer een moment in veilig gebied omdat daar geen staatstroepen waren. Intussen gaat de oorlog gewoon door. Deze mars lijkt dan niet meer dan een lamp in de hel waarvan alleen het gloeidraadje op licht. Dat moet je niet zien als Nederlands, dat moet je in een veel groter plaatje zien. Een overwinning is het pas als de hele mensheid van de heersende macht af is op de planeet. De vraag is of we überhaupt wel zover komen. De mars heeft het vaccineren niet gestopt, heeft de deuren van ondernemers niet geopend, de maatregelen niet beëindigd, de avondklok niet afgeschaft enz. Dat gaat allemaal gewoon door. Ik zie hier geen geschiedenis in. Geschiedenis gaat niet om een groep Nederlanders en een mars in deze tijd. Dan denk je nog steeds in hokjes. De geschiedenis gaat om de hele mensheid. Dan wordt er pas geschiedenis geschreven als die oorlog eindigt en de mensheid zijn eigen weg gaat na duizenden en duizenden jaren van slavernij. De winnaar schrijft geschiedenis wordt er gezegd. De mars bestond alleen maar uit ‘rollen’ die samen gingen. Die rollen ben je in het macht systeem. Als rol kun je je nooit verbonden voelen, alleen als mens vanuit je Zelf. Als echter duidelijk wordt wat ‘verbonden VOELEN’ inhoudt dan moet daar eerst een bewustzijn voor ontwaken, moet het menszijn genezen van deze wereld van macht en pas dan kun je je verbonden VOELEN. Ik heb het ooit eens meegemaakt en ik heb iemand gezien in het verleden die zo is. Als je je dan zo verbonden voelt dan heb je 4D ervaring als mens. Nu is het niet eens 3D maar slechts 2D. Het gros van de mensen is niet eens vanuit zichZelf in contact met de wereld om zich heen maar naar buiten gericht. Als je dan over een overwinning wilt spreken moet je dus eerst je eigen menselijk terug vinden en in menselijkheid denken in plaats van in uniformen. Daarmee heb je dus je eerste overwinning pas als je eigen strijd eindigt. Strijden is oorlog, in welke vorm dan ook. Kortom, je Zelf moet bevrijd zijn van de controle van het ego. Het ego moet de strijd opgeven als je je Zelf wilt kunnen zijn. Zo binnen, zo buiten. Het is dan ook niet voor niets dat er vaak gezegd wordt dat het eindigt als je daar niet meer aan mee doet.Dat is individueel en als veel mensen dat doen dan lok je ook niets meer uit en je voedt de strijd ook niet meer.

Judith
Judith
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Volgens mij ben ik het meestal erg met je eens Rob.
Ook nu wel. We zijn er nog lang niet maar je moet ergens beginnen.
Ook optimistisch blijven, (tijdlijnen uitgooien) zal helpen ook al klinkt dit zweverig.

Marc B
Marc B
1 maand geleden

Was een geweldige demo waar ik bij mocht zijn , wat een heerlijke verbondenheid met gelijkgestemden weldenkende liefdevolle mensen HEERLIJK kan niet wachten op de volgende en hopelijk iedere keer met
Meer liefdevolle verbindende mensen

salvar
salvar
Reactie op  Marc B
1 maand geleden

moet overal zo gaan.

Jacky
Jacky
1 maand geleden

In één woord: GEWELDIG

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Jacky
1 maand geleden

Ja super die SAAMHORIGHEID

Kyri
Kyri
1 maand geleden

Jammer dat de docenten, die nu voor het eerst opstonden niet genoemd worden, wij liepen met Dennis vooraan met het spandoek. De mars is fantastisch verlopen en de politie en burgemeester waren compleet overdonderd. Het was echt mooi met 4500 man om daar te lopen

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Kyri
1 maand geleden

Mars gezien op Ruptly, een Russische zender notabene. Die ook het protest in Wenen liet zien.

salvar
salvar
Reactie op  Kyri
1 maand geleden

respect.

Anna
Anna
Reactie op  Kyri
1 maand geleden

van mij ook respect

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Kyri
1 maand geleden

@Kyri, maar ook @Jip en @Marc B,
Ik was er ook bij. Als veteraan. Het was absoluut indrukwekkend!
Ik heb zo’n beetje de hele wandeling een meter of 5 met een ‘collega’ voor de demo uitgelopen. Hoewel het nog dreigde te escaleren toen een politiebusje de weg blokkeerde en er vuurwerk werd gegooid, is het gelukkig tóch allemaal goed gegaan. Met 2 agenten heb ik overigens erg leuke gesprekken (zonder mondkapjes) gehad. Met 1 agent is er zelfs wederzijds respect uitgesproken.
Door de verhoren van BPOC (die wat mij betreft zeer goed werk doen) krijgt men af en toe misschien de indruk dat alle agenten agressievelingen zijn, maar dat is echt niet zo.
Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden en wat mij betreft blijft het hier niet bij.

Carola
Carola
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Ik liep zelf ook aardig voorop mee bij deze mars, maar vuurwerk heb ik niet horen afgaan. Uiteraard zijn er ‘goede’ agenten, maar die worden meer en meer weggepest. Over blijven gewelddadige en trigger-happy sadisten, die ervan genieten om onschuldige mensen in elkaar te rossen met wapenstokken en hun honden dwingen om lekkere hapjes uit zo’n ‘wappie’ te nemen. Staatsterreur is het beleid en dat zal ook stapje voor stapje ook zijn doorgang vinden in kleine stadjes en dorpen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Carola
29 dagen geleden

Eénmaal, en dat was op/rond het moment dat we werden tegengehouden, is er wat afgestoken. Ik vermoed door iemand van ‘Defend Amsterdam’ of ‘ Defend Limburg’, die daar met spandoeken liepen. Maar het was dus (gelukkig) maar één keer en het precieze moment weet ik niet meer. Was dit niet bij één keer gebleven, dan had de politie ingegrepen. Maar een beetje druk was (achteraf gezien) wel nodig om door te kunnen lopen. Uiteraard ben ik me heel goed bewust van wat er zich op dit moment bij de politie afspeelt. Via een vriend hoorde ik dat er afgelopen weekend op andere plekken wél weer (totaal onnodig) geweld door de politie is gebruikt, dus bagatelliseer ik het absoluut niet. Maar als de politie, of een individuele agent, zich wél sympathiek opstelt mag dit m.i. ook gemeld worden.

De (vaak wijk) agenten uit kleinere gemeenten moeten het juist hebben van hun goede band met de inwoners uit deze gemeente of wijk. Het komt dus keihard bij ze terug wanneer zij zich agressief gaan gedragen. Maar het idee dat ze uiteindelijk vervangen kunnen worden door wél agressieve types deel ik helaas met je.

Tóch ben ik enigszins (gematigd) optimistisch. Een maand of 11 geleden heb ik in de buurt van Baarn een demonstratie meegemaakt waar maar zo’n 30 mensen aanwezig waren. En die was ook nog eens ruim van tevoren aangekondigd.
Nu waren er duizenden.

Arnold
Arnold
Reactie op  Kyri
1 maand geleden

Docenten, toppie!!

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

De NOS is toch die fabeltjeskrant omroep?
Alleen interessant voor kijkbuisschaapjes?

x

Check Also

viruswaarheid

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag ...

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

85
0
We lezen graag je reactie!x