Gezondheid

‘Vrijwel alles in de supermarkt is in het beste geval ongezond en in het slechtste geval letterlijk vergif’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Ik besefte niet hoe toxisch en vergiftigd alles in onze cultuur is, niet alleen in Amerika, maar overal ter wereld, zei auteur en spreker Tucker Max in de show van Tucker Carlson.

Vrijwel alles in de supermarkt is in het beste geval ongezond en in het slechtste geval letterlijk vergif, stelde Max.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De meeste mensen gebruiken zaadoliën om mee te koken. Koolzaadolie is letterlijk ontworpen als smeermiddel voor machines, vertelde Max. “Het is zo toxisch en rampzalig voor het lichaam. Het zit overal in.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Vrijwel onmogelijk

“Het is heel moeilijk om nog ergens gezond voedsel te vinden. Probeer maar eens iets in de supermarkt te vinden zonder zaadoliën. Dat is vrijwel onmogelijk.” De meest bekende zijn sojaolie, zonnebloemolie, raap- of koolzaadolie, maïskiemolie en arachideolie.

In 2017 onderzochten wetenschappers van de Temple University in Philadelphia het effect van koolzaadolie op muizen. Ze linkten de olie aan gewichtstoename en alzheimer. Olijfolie had juist een positieve invloed op de hersenen van muizen.

Erg aantrekkelijk

De kans bestaat dat de consumptie van de olie leidt tot andere neurodegeneratieve ziekten en andere vormen van dementie, zeiden ze.

Koolzaadolie is erg aantrekkelijk omdat het goedkoper is dan andere plantaardige oliën. Hoewel dit product wordt aangeprezen als gezonde keuze, zijn er maar heel weinig studies die deze claim hebben onderzocht, aldus de wetenschappers.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
8 maanden geleden

Het beste is,in een hoekje gaan staan en wachten tot het over is.

Omdenker
Omdenker
8 maanden geleden

Daarom is olijfolie zo duur

Voedingscentrum
Voedingscentrum
8 maanden geleden

Gewoon naar de boer voor rauwe melk, boter, kaas, eieren en vlees. Meer heb je niet nodig.

Draak
Draak
8 maanden geleden

Het gaat ook vaak om GMO (genetisch gemanipuleerd) olie waar je lijf moeite mee heeft. Plus geraffineerd, dat wil zeggen stoffen die je lijf nodig heeft, maar de olie eerde ranzig maakt, eruit gehaald.
Zelfs biologische niet geraffineerde olie is niet wat ze zou moeten zijn. Mensen die op bezoek gaan bij familie in griekenland bijvoorbeeld, nemen altijd veel van het spulletje mee naar huis terug. Hoeven de armoedige zooi van hier niet.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x