Homepagina » Binnenland » Coronapiek op Terschelling, de gemeente met de op 1 na hoogste prikgraad van Nederland
terschelling
Foto: Unsplash

Coronapiek op Terschelling, de gemeente met de op 1 na hoogste prikgraad van Nederland

Opmerkelijk: in geen enkele provincie testen meer inwoners momenteel positief op het coronavirus dan in Friesland. In de provincie is het aantal ‘coronabesmettingen’ in een week tijd met ruim 30 procent gestegen.

Friesland loopt hiermee uit de pas. GGD Fryslân heeft er ‘geen eenduidige verklaring voor’. Verhoudingsgewijs testen op Terschelling de meeste mensen positief. Ook opmerkelijk: Terschelling heeft na Schiermonnikoog de hoogste vaccinatiegraad van alle Nederlandse gemeenten. Van de 12-plussers op Terschelling is 86 procent ingeënt.

In de top 10 staan vijf Waddeneilanden

Nergens anders in Nederland ligt de vaccinatiegraad zo hoog als op de Waddeneilanden. In de top 10 staan vijf Waddeneilanden. In een groot deel van Friesland is de vaccinatiegraad overigens lager dan in de meeste gemeenten in een aantal andere provincies.

“Het is bekend dat onder gevaccineerden ook verspreiding van het virus kan plaatsvinden,” zei een GGD-arts tegen de Leeuwarder Courant. De arts voegde toe dat de verspreiding ‘wel in mindere mate plaatsvindt’.

Urk is hekkensluiter

Ouderen op de Waddeneilanden kregen begin dit jaar al hun vaccinatie, en de rest van de bevolking volgde in juni – eerder dan de rest van Nederland.

De ranglijst wordt gesloten door Urk, waar slechts 20 procent van de 12-plussers volledig is gevaccineerd en waar amper positieve coronatesten worden gemeld. Deze week gaf het RIVM voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrij.

[Leeuwarder Courant]
4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 maanden geleden

Ik heb hier maar één antwoord op: STOPPEN met dat testen. Als niemand meer naar een testlokaal gaat en zich een staaf met grafeen oxide in de neus laat stoppen, is het binnen een paar dagen afgelopen met dit hele circus. Daarbij komt ook nog eens, dat die testen vanaf dag 1 volledig onbetrouwbaar zijn. Er wordt getest op IETS, dat tot op de dag van vandaag nog NOOIT geïsoleerd is. Er is maar liefst een beloning van anderhalf miljoen voor uitgeloofd om dat voor elkaar te krijgen.
Nu…. ik zeg, ALS dat dan zou bestaan, zou het allang bekend zijn.
Dat er nu veel positieven zijn, heeft alles te maken met het seizoen. Mijn man en ik zijn al een dag of 4 flink verkouden, hoofdpijn, snotneus. Heel vervelend, maar wij peinzen er niet over om ons te laten testen.
Laten wij eerlijk zijn: dat hebben wij in de afgelopen 70 jaar nooit gedaan. Een beetje grieperig zijn is vervelend, maar niet meer dan dat.
De GGD Friesland heeft er geen eenduidige verklaring voor. Nu… ik wel. Het gaat zeer waarschijnlijk om mensen, die hun prikken netjes hebben gehaald en nu dus “besmet” zijn.
Waar ik mij ook ernstig zorgen over maak, is het gemak waarmee mensen zich, soms meerdere keren per week laten “testen”. Ze doen alsof het niets bijzonders is, maar de waarheid is wel wat anders. Ik beschouw het als misdadig, dat mensen niet goed geïnformeerd worden over de schadelijke gevolgen van die testen. Net zoals die mondkapjes.
Er zijn genoeg wetenschappelijke bewijzen over het gebruik van mondkapjes. Ze helpen totaal niet om welk virus dan ook tegen te houden. De mooiste vergelijking vind ik nog altijd, dat het net zo goed werkt als proberen een mug tegen te houden met kippengaas. Daarnaast krijg je een constant verminderde zuurstof, je ademt je eigen afvalstoffen weer in en je tast je immuunsysteem er grondig mee aan.
Genoeg redenen om NERGENS meer aan mee te doen.
Als wij dat nu eens met z’n allen zó aanpakken, is het zó afgelopen.
En dan kunnen wij tenminste weer ECHT terug naar NORMAAL.

Ellie
Ellie
2 maanden geleden

77% volledig ingeënt…. dat wordt dus een kwart minder mensen in het openbare leven als ze de jodenster gaan doorvoeren.

Recht door zee
Recht door zee
2 maanden geleden

Ik ben geen Urker maar ben wel trots op die Urkers het wakkerste stadje van nederland

batman
batman
2 maanden geleden

Hetzelfde in Israël, Iceland…kortom landen waar de vaccinatiegraad zo 85% hoog is, hebben er 5 keer zo vele ziekenhuisopnames onder de gevaccineerden.
De gevaccineerden verspreiden in feite het virus, omdat de vaccines blijkbaar voor geen meter werken en alleen maar iedereen ziek maken.
Dit is wat nu iedereen met alle duidelijkheid kan zien.
Nobelpricewinner Luc Montagnier waarschuwt hier al lang voor.
https://de.commonsensetv.nl/virologe-und-nobelpreistr%C3%A4ger-luc-montagnier-h%C3%B6rt-auf%2C-sich-impfen-zu-lassen/

x

Check Also

arts

Arts-microbioloog haalt hard uit naar hoofdredacteur Telegraaf: ‘Walgelijk!’

Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf, zei ...

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

76
0
We lezen graag je reactie!x