BinnenlandCorona

Coronapiek op Terschelling, de gemeente met de op 1 na hoogste prikgraad van Nederland

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Opmerkelijk: in geen enkele provincie testen meer inwoners momenteel positief op het coronavirus dan in Friesland. In de provincie is het aantal ‘coronabesmettingen’ in een week tijd met ruim 30 procent gestegen.

Friesland loopt hiermee uit de pas. GGD Fryslân heeft er ‘geen eenduidige verklaring voor’. Verhoudingsgewijs testen op Terschelling de meeste mensen positief. Ook opmerkelijk: Terschelling heeft na Schiermonnikoog de hoogste vaccinatiegraad van alle Nederlandse gemeenten. Van de 12-plussers op Terschelling is 86 procent ingeënt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
In de top 10 staan vijf Waddeneilanden

Nergens anders in Nederland ligt de vaccinatiegraad zo hoog als op de Waddeneilanden. In de top 10 staan vijf Waddeneilanden. In een groot deel van Friesland is de vaccinatiegraad overigens lager dan in de meeste gemeenten in een aantal andere provincies.

“Het is bekend dat onder gevaccineerden ook verspreiding van het virus kan plaatsvinden,” zei een GGD-arts tegen de Leeuwarder Courant. De arts voegde toe dat de verspreiding ‘wel in mindere mate plaatsvindt’.

Urk is hekkensluiter

Ouderen op de Waddeneilanden kregen begin dit jaar al hun vaccinatie, en de rest van de bevolking volgde in juni – eerder dan de rest van Nederland.

De ranglijst wordt gesloten door Urk, waar slechts 20 procent van de 12-plussers volledig is gevaccineerd en waar amper positieve coronatesten worden gemeld. Deze week gaf het RIVM voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrij.

[Leeuwarder Courant]

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik heb hier maar één antwoord op: STOPPEN met dat testen. Als niemand meer naar een testlokaal gaat en zich een staaf met grafeen oxide in de neus laat stoppen, is het binnen een paar dagen afgelopen met dit hele circus. Daarbij komt ook nog eens, dat die testen vanaf dag 1 volledig onbetrouwbaar zijn. Er wordt getest op IETS, dat tot op de dag van vandaag nog NOOIT geïsoleerd is. Er is maar liefst een beloning van anderhalf miljoen voor uitgeloofd om dat voor elkaar te krijgen.
Nu…. ik zeg, ALS dat dan zou bestaan, zou het allang bekend zijn.
Dat er nu veel positieven zijn, heeft alles te maken met het seizoen. Mijn man en ik zijn al een dag of 4 flink verkouden, hoofdpijn, snotneus. Heel vervelend, maar wij peinzen er niet over om ons te laten testen.
Laten wij eerlijk zijn: dat hebben wij in de afgelopen 70 jaar nooit gedaan. Een beetje grieperig zijn is vervelend, maar niet meer dan dat.
De GGD Friesland heeft er geen eenduidige verklaring voor. Nu… ik wel. Het gaat zeer waarschijnlijk om mensen, die hun prikken netjes hebben gehaald en nu dus “besmet” zijn.
Waar ik mij ook ernstig zorgen over maak, is het gemak waarmee mensen zich, soms meerdere keren per week laten “testen”. Ze doen alsof het niets bijzonders is, maar de waarheid is wel wat anders. Ik beschouw het als misdadig, dat mensen niet goed geïnformeerd worden over de schadelijke gevolgen van die testen. Net zoals die mondkapjes.
Er zijn genoeg wetenschappelijke bewijzen over het gebruik van mondkapjes. Ze helpen totaal niet om welk virus dan ook tegen te houden. De mooiste vergelijking vind ik nog altijd, dat het net zo goed werkt als proberen een mug tegen te houden met kippengaas. Daarnaast krijg je een constant verminderde zuurstof, je ademt je eigen afvalstoffen weer in en je tast je immuunsysteem er grondig mee aan.
Genoeg redenen om NERGENS meer aan mee te doen.
Als wij dat nu eens met z’n allen zó aanpakken, is het zó afgelopen.
En dan kunnen wij tenminste weer ECHT terug naar NORMAAL.

Ellie
Ellie
2 jaren geleden

77% volledig ingeënt…. dat wordt dus een kwart minder mensen in het openbare leven als ze de jodenster gaan doorvoeren.

Recht door zee
Recht door zee
2 jaren geleden

Ik ben geen Urker maar ben wel trots op die Urkers het wakkerste stadje van nederland

batman
batman
2 jaren geleden

Hetzelfde in Israël, Iceland…kortom landen waar de vaccinatiegraad zo 85% hoog is, hebben er 5 keer zo vele ziekenhuisopnames onder de gevaccineerden.
De gevaccineerden verspreiden in feite het virus, omdat de vaccines blijkbaar voor geen meter werken en alleen maar iedereen ziek maken.
Dit is wat nu iedereen met alle duidelijkheid kan zien.
Nobelpricewinner Luc Montagnier waarschuwt hier al lang voor.
https://de.commonsensetv.nl/virologe-und-nobelpreistr%C3%A4ger-luc-montagnier-h%C3%B6rt-auf%2C-sich-impfen-zu-lassen/

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x