Buitenland

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In België is al enige tijd veel te doen rond de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patoch Sjodijev.

Een miljoenendeal met legerhelikopters, een steenrijke zakenman die stevig buiten de lijntjes kleurde en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau.

De affaire-Sjodijev, ook wel Kazachgate genoemd, leest als een ware thriller.

Elitaire club
Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau
Oud-president Nicolas Sarkozy (Le Soir)

De afgelopen weken is gebleken dat het Belgische koningshuis, de Franse president Nicolas Sarkozy en mogelijk ook enkele Belgische ministers erbij betrokken waren.

Zowel bij het begin als helemaal op het einde van de affaire rond de miljardair duikt een erg opvallende naam op: de mysterieuze Orde van Malta, een eeuwenoude, door raadsels omgeven katholieke organisatie.

Ooit werd ze tijdens de kruistochten gesticht door hospitaalridders, nu is ze een elitaire club van de allerrijkste aristocratie en adel.

Zware rechtszaak ontlopen

Het was de belangrijkste bestuurder, grootkanselier Jean-Pierre Mazery, die het eerste contact legde tussen oud-minister Armand De Decker en een medewerker van president Sarkozy.

Vanuit Frankrijk kreeg De Decker orders om in België zo snel mogelijk de afkoopwet erdoor te drukken. Die wet maakt verval van strafvordering mogelijk tegen betaling van een geldsom.

Op deze manier kon miljardair Sjodijev een zware rechtszaak ontlopen. Sarkozy wilde zo een gunst verlenen aan de president van Kazachstan, met wie hij op het punt stond een levering van legerhelikopters te ondertekenen.

Advocate

In ruil daarvoor moest een aantal zakenpartners van Kazachstan worden geholpen, waaronder Sjodijev.

Daar draaide Sarkozy zijn hand niet voor om.

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau
Oud-minister Didier Reynders (Le Soir)

De sinistere Orde van Malta duikt opnieuw op in het dossier als Sjodijev zijn straf al enige tijd heeft afgekocht.

De Belgische prinses Léa kreeg in januari 2012 25.000 euro op haar rekening gestort. Het was de advocate van Sjodijev die het geld had overgemaakt.

Samenwerkingsovereenkomst

De prinses ging ervan uit dat het geld afkomstig was van de Orde van Malta, waar ook prinses Beatrix lid van is. Prins Bernhard, koningin Juliana en koningin Wilhelmina waren grootkruisen in deze katholieke orde.

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau
Francis Delpérée (Le Soir)

Inmiddels is bekend dat Didier Reynders in 2012 als minister van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek bracht aan de zetel van de orde in Rome. Hij ondertekende er een samenwerkingsovereenkomst.

Opspraak

Een onderzoekscommissie moet meer duidelijkheid gaan scheppen, maar de toekomstige voorzitter van de commissie Kazachgate raakte gelijk al in opspraak.

Francis Delpérée werd namelijk in 2002 benoemd tot grootkruis in de Orde van Malta. Er wordt nu gesproken van ‘politieke intoxicatie’.

Ondertussen blijft Kazachgate uitdijen.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Ons Koningshuid is altijd zeer goed vertegenwoordigd geweest bij de Orde. Zeer lugubere club dus, met heel veel meer macht dan vermoed.

luna
luna
6 jaren geleden

tja.. het riekt naar mesthoop.. zeg maar gerust stront, dat hele “”kruis “..
het is ook vaag en onduidelijk WAAROM bijna alle koningshuizen de laatste paar weken allemaal even ” op de koffie ” zijn geweest in Vaticaanstad .. ook pas ” ons ” Willy met zijn modepop.. de rijks v.d. gaf hier verder geen enkel woord aan uitleg over.. dus allemaal p r i v e .. dat zegt genoeg !

er worden ook de laatste tijd veel symbolen opgemerkt, zoals ” de jas ” van max met die kruisjes.. het liegt er niet om

we gaan het zien de komende tijd, maar er zit iets aan te komen wat ” ze ” ( the others ) niet echt leuk zullen vinden, de mensen hun ogen gaan gelukkig meer en meer open en we zien gelukkig zelf meer dat er achter de schermen iets veel groters aan de hand is en niets is wat het lijkt!
weg met al die zooi, we moeten ons hier van zelf bevrijden, want ” hun ” boeit het niet en gaan over lijken om de macht te willen handhaven en ons onderdanig willen houden.. dacht het niet dus!!

al die vage genootschappen.. men moest eens weten wat er zo al wordt bedisseld tijdens die geheimzinnige conferenties. Brussel en De Puzzel

Goed dat Trom-Pet de boel aan de overkant heeft los geshaked! Nu maar afwachten of deze leider straks echt is wie hij l ij k t te zijn.. we gaan het beleven

Fijn weekend allen hier !

Benhur
Benhur
6 jaren geleden

De elitaire wereld stinkt en is zo verrot als wat. Ik hoop dat die beerput nooit helemaal open gaat, anders is het kleine beetje wat men nog in de mensheid geloofd ook verdwenen en is men alleen nog achterdochtig en op zijn hoede. Wat moeten de elite toch ziek zijn om zo’n wereld te willen creëeren. Het ergste is dat ze het nog comisch vinden ook nog, maar dat heeft meer met domme arrogantie te doen.

Faith
Faith
6 jaren geleden

Wat blijven sommige mensen toch steken in hun denken. Waarom kunnen bepaalde mensen maar niet verder komen met denken?
Hoe vaak het al gezegd is dat alles spoedig 180C zal draaien omdat we in de Golden Age zitten, ofwel Aquarius Tijdperk weet ik niet, maar ze onthouden dit soort nieuws om de een of andere reden niet.
Het ontgaat ze steeds weer, waarschijnlijk omdat het ze niet uitkomt.
Ze gedijen net zo lekker in die criminele sfeer waar ze zich een goudhaantje wanen d.m.v. leugens en intimidatie.
Waar ze vetbetaalde hersenloze no no’s voor een flinke zak geld kunnen laten doen wat ze willen en degenen die hun gluiperige spelletjes doorzien moeten kapot gemaakt worden, hun levens moeten en zullen kapot en dat gaat heel achterbaks.
Hoewel inmiddels duidelijk is hoe ze dat doen, hoe stiekem ze het ook doen.
Maar, nogmaals, het is Aquarius Tijdperk en al hun verdorvenheid en nietsontziende rottigheid komt nu naar boven.
Spoedig zullen alle zieke geesten die hier heel arrogant maar hersenloos een psychopatisch genoegen aan beleefden in een femakamp zitten, zelfs sneller dan ze denken.
Om te kijken of ze her-opgevoed moeten worden, de gevangenis in of een geriatrische inrichting.
De wereld ziet er spoedig heel anders uit dan die psychopaten in gedachten hadden en hun rotstreken gaan ook zeker uitkomen.
Alle mensen met het hart op de goede plaats, of er nu karaktermoord op ze gepleegd is of niet {want die dingen gebeuren als je niet in hun pas loopt, als je je niet in hun valse plooi hebt laten persen, dat weet inmiddels iedereen} we gaan een prachtige toekomt tegemoet.
Het addergebroed zal spoedig uit de samenleving verdwenen zijn.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x