Homepagina » Buitenland » Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau
Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau

In België is al enige tijd veel te doen rond de Belgisch-Oezbeekse miljardair Patoch Sjodijev.

Een miljoenendeal met legerhelikopters, een steenrijke zakenman die stevig buiten de lijntjes kleurde en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau.

De affaire-Sjodijev, ook wel Kazachgate genoemd, leest als een ware thriller.

Elitaire club
Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau

Oud-president Nicolas Sarkozy (Le Soir)

De afgelopen weken is gebleken dat het Belgische koningshuis, de Franse president Nicolas Sarkozy en mogelijk ook enkele Belgische ministers erbij betrokken waren.

Zowel bij het begin als helemaal op het einde van de affaire rond de miljardair duikt een erg opvallende naam op: de mysterieuze Orde van Malta, een eeuwenoude, door raadsels omgeven katholieke organisatie.

Ooit werd ze tijdens de kruistochten gesticht door hospitaalridders, nu is ze een elitaire club van de allerrijkste aristocratie en adel.

Zware rechtszaak ontlopen

Het was de belangrijkste bestuurder, grootkanselier Jean-Pierre Mazery, die het eerste contact legde tussen oud-minister Armand De Decker en een medewerker van president Sarkozy.

Vanuit Frankrijk kreeg De Decker orders om in België zo snel mogelijk de afkoopwet erdoor te drukken. Die wet maakt verval van strafvordering mogelijk tegen betaling van een geldsom.

Op deze manier kon miljardair Sjodijev een zware rechtszaak ontlopen. Sarkozy wilde zo een gunst verlenen aan de president van Kazachstan, met wie hij op het punt stond een levering van legerhelikopters te ondertekenen.

Advocate

In ruil daarvoor moest een aantal zakenpartners van Kazachstan worden geholpen, waaronder Sjodijev.

Daar draaide Sarkozy zijn hand niet voor om.

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau

Oud-minister Didier Reynders (Le Soir)

De sinistere Orde van Malta duikt opnieuw op in het dossier als Sjodijev zijn straf al enige tijd heeft afgekocht.

De Belgische prinses Léa kreeg in januari 2012 25.000 euro op haar rekening gestort. Het was de advocate van Sjodijev die het geld had overgemaakt.

Samenwerkingsovereenkomst

De prinses ging ervan uit dat het geld afkomstig was van de Orde van Malta, waar ook prinses Beatrix lid van is. Prins Bernhard, koningin Juliana en koningin Wilhelmina waren grootkruisen in deze katholieke orde.

Mysterieuze Orde van Malta betrokken bij miljoenendeals en politieke beïnvloeding op het allerhoogste niveau

Francis Delpérée (Le Soir)

Inmiddels is bekend dat Didier Reynders in 2012 als minister van Buitenlandse Zaken een officieel bezoek bracht aan de zetel van de orde in Rome. Hij ondertekende er een samenwerkingsovereenkomst.

Opspraak

Een onderzoekscommissie moet meer duidelijkheid gaan scheppen, maar de toekomstige voorzitter van de commissie Kazachgate raakte gelijk al in opspraak.

Francis Delpérée werd namelijk in 2002 benoemd tot grootkruis in de Orde van Malta. Er wordt nu gesproken van ‘politieke intoxicatie’.

Ondertussen blijft Kazachgate uitdijen.

[De Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • exegese schreef:

  Ons Koningshuid is altijd zeer goed vertegenwoordigd geweest bij de Orde. Zeer lugubere club dus, met heel veel meer macht dan vermoed.

 • luna schreef:

  tja.. het riekt naar mesthoop.. zeg maar gerust stront, dat hele “”kruis “..
  het is ook vaag en onduidelijk WAAROM bijna alle koningshuizen de laatste paar weken allemaal even ” op de koffie ” zijn geweest in Vaticaanstad .. ook pas ” ons ” Willy met zijn modepop.. de rijks v.d. gaf hier verder geen enkel woord aan uitleg over.. dus allemaal p r i v e .. dat zegt genoeg !

  er worden ook de laatste tijd veel symbolen opgemerkt, zoals ” de jas ” van max met die kruisjes.. het liegt er niet om

  we gaan het zien de komende tijd, maar er zit iets aan te komen wat ” ze ” ( the others ) niet echt leuk zullen vinden, de mensen hun ogen gaan gelukkig meer en meer open en we zien gelukkig zelf meer dat er achter de schermen iets veel groters aan de hand is en niets is wat het lijkt!
  weg met al die zooi, we moeten ons hier van zelf bevrijden, want ” hun ” boeit het niet en gaan over lijken om de macht te willen handhaven en ons onderdanig willen houden.. dacht het niet dus!!

  al die vage genootschappen.. men moest eens weten wat er zo al wordt bedisseld tijdens die geheimzinnige conferenties. Brussel en De Puzzel

  Goed dat Trom-Pet de boel aan de overkant heeft los geshaked! Nu maar afwachten of deze leider straks echt is wie hij l ij k t te zijn.. we gaan het beleven

  Fijn weekend allen hier !

  • Gezinusk schreef:

   Komt er op neer dat het kapitalistische systeem ook geen oplossing biedt en inmiddels een heleboel slachtoffers heeft gemaakt, naast getraumatiseerden, en waar ik vooralsnog geen onderdeel van uitmaak. Donald Trump is een van de eerste die het gezegd heeft en laat mij dan maar de tweede zijn die dit verhaal gaat vertellen tegen een internationaal tribunaal. Wat dat aangaat kan het strafhof in Den Haag ook de pot op. Stel randdebielen.

  • Alert schreef:

   Mij viel twee weken geleden op, toen eurocommissaris Frans Timmermans gast was in de Kwis op zaterdagavond, dat hij in zijn eigen introductie onder andere opnoemde dat hij ridder in de orde van Malta is.

   • Faith schreef:

    Soms, waarschijnlijk meestal, worden goede mensen gedwongen in een sekte te stappen.
    Kijk naar Merkel, volgens mij is zij ook gedwongen een sekte in te stappen, ofwel gedwongen pro Amerika te zijn en dat werd waarschijnlijk beloond met Woman of the year.
    Ze mocht niet voor Poetin kiezen, zo werkt dat bij dominante heerserige types.
    Alles moet naar hun hand gezet worden. Zij regeren. Punt.
    Het zijn sarcasten, zieke geesten maar normaal en gezond denkende mensen, meestal de generatie die de verandering hebben meegemaakt, en het tijdperk voor de schreeuwerige commercieelen nog goed kunnen herinneren, kunnen dat onderscheid gelukkig snel zien.
    o.a. Gerard Spong heeft daar een neus voor en niet te vergeten mensen die in de valse plooi zijn opgegroeid maar inmiddels zelfstandig zijn gaan denken.

   • luna schreef:

    Hoi Alert,

    Die timmerman timmert aan zich zelf.. net zo lang tot dat hij een KRUIS is geworden..
    zo zie ik het
    het kruis dan d o o r hem heen hey..
    Misschien prive een hele leuke vader en zo, maar gatverdegatver.. wat een narcist
    die een mondkapje niet schuwt..

    Malta is een super mooi eiland, goede binten, goede kaas, goed klimaat, lekker eten en zopie.. maar 1 kruis te ver..

  • pieter schreef:

   Wie verwacht dat Trump ook maar één cent zal veranderen, heeft het spel niet begrepen. Trump zelf heeft de beste relaties met de vrijmetselaars van de Schotse Rite. Google Norman Vincent Peale.

   Wie een torencomplex in Manhattan bezit, is vaak op de borrel gegaan bij de bankiers en aanleunende illuminati. Kan het anders.

 • Benhur schreef:

  De elitaire wereld stinkt en is zo verrot als wat. Ik hoop dat die beerput nooit helemaal open gaat, anders is het kleine beetje wat men nog in de mensheid geloofd ook verdwenen en is men alleen nog achterdochtig en op zijn hoede. Wat moeten de elite toch ziek zijn om zo’n wereld te willen creëeren. Het ergste is dat ze het nog comisch vinden ook nog, maar dat heeft meer met domme arrogantie te doen.

 • Faith schreef:

  Wat blijven sommige mensen toch steken in hun denken. Waarom kunnen bepaalde mensen maar niet verder komen met denken?
  Hoe vaak het al gezegd is dat alles spoedig 180C zal draaien omdat we in de Golden Age zitten, ofwel Aquarius Tijdperk weet ik niet, maar ze onthouden dit soort nieuws om de een of andere reden niet.
  Het ontgaat ze steeds weer, waarschijnlijk omdat het ze niet uitkomt.
  Ze gedijen net zo lekker in die criminele sfeer waar ze zich een goudhaantje wanen d.m.v. leugens en intimidatie.
  Waar ze vetbetaalde hersenloze no no’s voor een flinke zak geld kunnen laten doen wat ze willen en degenen die hun gluiperige spelletjes doorzien moeten kapot gemaakt worden, hun levens moeten en zullen kapot en dat gaat heel achterbaks.
  Hoewel inmiddels duidelijk is hoe ze dat doen, hoe stiekem ze het ook doen.
  Maar, nogmaals, het is Aquarius Tijdperk en al hun verdorvenheid en nietsontziende rottigheid komt nu naar boven.
  Spoedig zullen alle zieke geesten die hier heel arrogant maar hersenloos een psychopatisch genoegen aan beleefden in een femakamp zitten, zelfs sneller dan ze denken.
  Om te kijken of ze her-opgevoed moeten worden, de gevangenis in of een geriatrische inrichting.
  De wereld ziet er spoedig heel anders uit dan die psychopaten in gedachten hadden en hun rotstreken gaan ook zeker uitkomen.
  Alle mensen met het hart op de goede plaats, of er nu karaktermoord op ze gepleegd is of niet {want die dingen gebeuren als je niet in hun pas loopt, als je je niet in hun valse plooi hebt laten persen, dat weet inmiddels iedereen} we gaan een prachtige toekomt tegemoet.
  Het addergebroed zal spoedig uit de samenleving verdwenen zijn.

 • Rein schreef:

  De Maltezer orde is opgericht door Jezuiten en daar zit het grote kwaad en daar komen de wereldwijde orders vandaan. Deze personen kennen geen empathie maar zijn heel ver verwijderd van hun zielsbewustzijn. Ze houden zichzelf in leven met oorlog, dood en verderf. Vandaar ook de occulte en satanische rituelen die ze in het geheim doen. Ze zijn meesterlijk in misleiden, liegen en bedriegen. En daarom kennen ze geen liefde en empathie, want ze kunnen dit niet ervaren/voelen en juist daarom zal dit ook hun ondergang betekenen omdat deze energie hun verzwakt. Ze kennen het niet!
  Stuur juist daarom heel gericht honoponno naar deze groep. Het is de enige manier om ze te stoppen om nog verder onze vrijheden af te pakken.
  Honoponno gaat als volgt;
  Verplaats je in de persoon (want we staan met z’n allen in verbinding). En stuur vanuit je hart de volgende 4 zinnetjes een aantal keren achter elkaar.
  1. Sorry het spijt me;
  2. Alsjeblieft vergeef me;
  3. Ik hou van je;
  4. Dank je wel!
  Je kunt dit ook gebruiken als je met iemand ruzie hebt gehad. Waar het om gaat in deze wereld is om elkaar te gaan begrijpen, juist omdat we sterk in verbinding staan met elkaar. Sterker dan we denken. Degenen die dit (nog) niet kunnen zouden hierin kunnen oefenen. De komende tijden zullen heel bepalend gaan zijn.

  • Faith schreef:

   Je bedoelt waarschijnlijk dat die zieke geesten hun excuses aan ons aan gaan bieden voor de camera.
   Want ik zie niet in dat ik ´sorry het spijt me, vergeef me´ tegen hun moet zeggen.
   En dat we van ze houden is al helemaal niet aan de orde, maar dat snapt iedereen.
   Het zijn voor mij back drop people, een soort figuranten aan de randen van ons leven, waar ze zichzelf met veel bombarie gepositioneerd hebben, die niet echt aanwezig zijn alleen hun negatieve energieen, alwaar ik gevoelsmatig niets mee heb.
   Mij raakt het dus niet.
   Ik haat ze ook niet want het zijn onderontwikkelde wezens, kleuters in een gymnasiumklas, heb er liever persoonlijk niets mee te maken.
   Omdat kleuters zo vermoeiend zijn, ze snappen niets en al vertel je het 100x, je schiet er niets mee op.

   • Rein schreef:

    En zo kun je het natuurlijk ook zien. Dat is prima. Ieder z’n eigen manier. Als we maar niet angstig of boos worden want dat is verspilde energie en dat is precies waar zij zich weer mee voeden. Tegen liefdes energie kunnen ze niet op. Hoor zeker ook het verhaal aan van David Icke en Credo Mutwa in Afrika.

 • War on Error schreef:

  De ontmaskerde lijntjes maken duidelijk dat ons land, vanaf dat een buitenlander de Bataafse Republiek kaapte en zichzelf tot Koning kroonde in de ban is van dit satanische genootschap. VOC-mentaliteit is hun trots, schaamte kennen ze niet. Deze reptielen minachten de menselijke mens. Verklaart ook het schaametloze toneeelstuk van Fran Timmermans bij de opoffering van 196 landgenoten boven zijn nieuwe jachtgronden.
  Sinds die huichelaar naar de EU is gehaald, ligt de EUSSR op ramkoers tegen de soevereine Europese beschaving. Fran twitterde “diverstity is the future of humanity”. (mengen van rassen is de toekomst van de mens; kortom rassenleer dat wordt geheiligd door de EUSSR).
  Interessant introductie in de orde der Jezuiten:
  “Jesuitism is the most absolute of despotisms [sic] – and at the same time the greatest and most enormous of abuses…”
  — Napoleon I (aka Napoleon Bonaparte; 1769-1821; Emperor of the France) http://themillenniumreport.com/2016/04/the-jesuits-are-a-military-religious-order-of-the-roman-catholic-church/

  @Alert: zéér interessant wat u daar opmerkt. Fran in ‘Kwis’.
  Misschien dat dat verklaart dat gisteren daar een scetch was waarin de draak werd gestoken met de – zeer gegronde – afwijzing van nep-vaccinaties.
  Super propagandistisch, die scetch. Niet normaal. Emotie TV. ruim 10 kinderen, 6-10 jr., op een melodie van Borsato.
  (De overheid heeft besloten het eigen volk dood te spuiten – niet overdreven; er is van alles mis met de onmiskenbare vloedgolf van nep-vaccins. Ebola bleek al meteen te zijn gepatenteerd!, zo ook de vaccins; De HPV-vaccins blijken inderdaad ook een gigantische zwendel van de globalisten; hoe meer bijwerkingen, hoe liever; heel het business model. Vrijhandel baant de weg voor deze stille genocide.
  ‘Tabakswetenschap’ EXITH Schippers, is dan ook niet toevallig op volksgezondheid gezet. Een van de meest corrupte beleidsterreinen – volksgezondheid fuseert met de biowapen, speerpunt, sector:

  Most people do not realize that the U.S. government also holds patents on the Gardasil vaccine and receives royalties from their sales.
  Gardasil is a very dangerous vaccine, and the mainstream media is not publishing the other side of the story.
  https://healthimpactnews.com/2014/japan-international-medical-researchers-issue-warning-about-hpv-vaccine-side-effects/ >>

  Toont wel aan hoe Hilversum wordt gebruikt voor propaganda. Zelfs in kindershows. Ze gaan over lijken.

 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  belgische

  1400 Belgische artsen en zorgprofs trekken aan de bel: ‘Er is geen sprake van een killervirus’

  Ruim 300 Belgische artsen en 1100 zorgprofessionals ...

  >