CoronaBinnenland

Onthuld: Dit zijn de korte lijntjes tussen de overheid, terreurbestrijder NCTV en de ‘factcheckers’

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!

Op 11 oktober 2020 presenteerde terreurbestrijder NCTV de strategie voor publiekscommunicatie rond corona. Er werden onder meer talkshowoptredens met bewindspersonen georkestreerd.

De NCTV stelde voor dat toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Ollongren en universitair docent journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden Alexander Pleijter zouden optreden over ‘desinformatie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

In de strategie komt vaak het woord ‘stakeholders’ terug, dat uit het draaiboek van Klaus Schwab komt.

Moet je toch niet willen dit?

Pleijter zit in het door de Europese Unie gefinancierde Benedmo, een Vlaams-Nederlandse samenwerking tegen ‘desinformatie’. Oftewel: de censuurbrigade van de EU. Of nog beter: het Ministerie van Waarheid.

Columnist Marianne Zwagerman vraagt aan Pleijter: “Moet je toch niet willen dit?”

Het verband tussen de NCTV en het factcheckersnetwerk dat met de minister van Binnenlandse Zaken in gesprek zou moeten gaan, is volgens data-analist Cees van den Bos wellicht het meest in het oog springend.

Overigens voeren de factcheckers van Benedmo weer door het SIDN fonds gefinancierde onderzoeken uit naar ‘desinformatie’.

Orwelliaanse omkering

Eugène Loos van de Universiteit Utrecht gaf een lezing op basis van zijn door SIDN gesubsidieerde onderzoek over ‘desinformatie’.

Citaat: ‘Er wordt ook benadrukt: ‘Met een vaccinatie bescherm je uiteindelijk jezelf, maar ook je vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid krijgen’.

We weten inmiddels hoe dat is afgelopen.

Factcheckers die zogenaamd ‘desinformatie’ bestrijden, terwijl ze in werkelijkheid kolder verkondigen. Een typisch voorbeeld van een Orwelliaanse omkering.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 146 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Overlevering van toen..
Overlevering van toen..
2 maanden geleden

*we weten inmiddels hoe dat is afgelopen*
Naar mijn mening is het nog lang niet afgelopen!
Te veel mensen met een mRNA injectie lopen nog rond met sluimerende ziektes die tot zelfs tien jaar na injecteren nog dodelijk kunnen zijn

Eleonora
Eleonora
2 maanden geleden

Waar ik als intussen 71 jarige echt boos om kan worden, dat mensen vanaf een zekere leeftijd … 60? .. gecategoriseerd worden als ” kwetsbaar”, en dat daaraan soort van legitimiteit van beleid wordt opgehangen! Ik maak zelf wel uit of ik kwetsbaar ben, maak zelf uit of ik me onderwerp aan pcr of mrna, neem zelf de consequenties ook. Kortom, ik ben ” een grote meid” en bepaal zelf, zonder inmenging van overheid, who etc, wat ik nodig heb!!!! Niet alleen de afgelopen vier jaren, maar voor zolang ik nog te leven heb!!!

Spooked
Spooked
2 maanden geleden

Nieuwe documentaire over Schwabs “stakeholder communism”, de beste docu sinds jaren, een absolute aanrader van begin tot het eind, zeker ook als je denkt alle trucjes al te kennen (blijkt toch niet zo!):

https://m.youtube.com/watch?v=A1m4zZvyCxg

Liegebeest
Liegebeest
2 maanden geleden

Ik vraag me af welk percentage van de beholding inmiddels zo ver is Dat ze totale schijt hebben, aan waar ze nu weer mee aan komen zetten. Ik zelf heb al 20 jaar de schurft aan alles en het zal me allemaal aan mijn Reedt roesten. Maar er zijn nog hele volkstammen met een goede Baan en een leuk huisje boompje beestje Leven. Die er nog in geloven. En je uitmaken voor een debiel, als je niet in hun roze wolken wereldje geloofd. Die zullen ongetwijfeld als een Vermont wijf gaan schreeuwen op het moment van shtf. Alles poef weg. We helpen u wel even hier uw digital ID ophalen Dan krijgt u social credits. Als u genoeg credit heeft Dan Kan u een Zak wormen kopen bij de supermarkt. En doe en zeg nou niks verkeerds want Dan korten we uw credit. En surprise uw credit is alleen geldig in een straal van 10 km rond uw huis.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x