Universum

Wat gaan de Chinezen aantreffen op de achterkant van de maan?

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ambitieuze Chinese ruimtevaartprogramma aast op een wereldwijde primeur: de eerste landing op de achterkant van de maan. Dat meldt het Russische persbureau Sputnik (Ria Novosti) op gezag van de Chinese staatstelevisie (CCTV).

Het gaat om de missie Chang’e-4, waarbij een robotjeep op de achterkant van de maan moet landen. “We praten nu over de landingsplaats voor Chang’e-4,” zei hoofdingenieur Wu Weiren van het Chinese maanprogramma tegen CCTV. “We zullen waarschijnlijk een plaats kiezen die moeilijker is om er te landen en die technisch uitdagender is. Andere landen hebben ervoor gekozen op deze [naar de aarde gerichte] kant van de maan te landen. Onze stap zal waarschijnlijk zijn een ruimtetuig aan de andere kant van de maan te landen.”

De missie is een vervolg op de in 2013 gelanceerde Chang’e-3, waarbij een Chinese robotjeep op het maanoppervlak is geland en daar heeft gewerkt. De Chang’e-4 staat voor het jaar 2020 gepland. In 2017 wil China de Chang’e-5 naar de maan sturen om bodemmonsters te verzamelen.

Foto’s van de achterkant van de maan, die door de Britse rockband Pink Floyd bekendstaat als de ‘Dark Side of the Moon’, zijn er wel, maar er is voor de rest nog vrij weinig over bekend.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
7 jaren geleden

En nu maar hopen dat de Chinezen wat openlijker zijn met hun info t.o.v. de NASA

ubunti
ubunti
7 jaren geleden

belastingsgeld dat goed besteed wordt. nu nog de manen van jupiter, en alle probelemen op moeder aarde zijn van de wereld!

emka
emka
7 jaren geleden

Ik denk: weinig licht….

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

heb de lp indertijd volledig aan barrels gedraaid. was buitengewoon verheugd toen ie op cd uit kwam

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x