Homepagina » Binnenland » Vrouwen uit Deventer pikken het niet langer: ‘Hoepel op met je 1,5 meter!’
vrouwen
Foto: Hanno Lans CC BY 4.0

Vrouwen uit Deventer pikken het niet langer: ‘Hoepel op met je 1,5 meter!’

Afgelopen weekend demonstreerde een groep vrouwen in de binnenstad van Deventer tegen de anderhalvemetersamenleving. ‘Hoepel op met je 1,5 meter!’ is het motto van de groep. “Het RIVM steekt een middelvinger op naar de kwetsbaren,” zei initiatiefneemster Vera Groen in een interview met De Stentor. “We hadden kwetsbaren juist moeten isoleren, niet de rest van de samenleving.”

Ze zei de deskundigheid van het RIVM in twijfel te trekken. “Daar zitten mensen met een dubbele agenda, die staan niet open voor andere mensen of ideeën.” Haar actiegroep gelooft niet dat het RIVM de volledige waarheid vertelt, misschien zelfs wel leugens.

Groen wil opkomen voor de mensen die hier iets over willen zeggen, maar niet durven. “Ik zie ons als stem voor mensen die zich zorgen maken, maar uit angst voor discussie of nare opmerkingen de discussie maar vermijden.”

Dit zaakje stinkt

“Wij vinden het plan om de anderhalvemetersamenleving wettelijk te maken krankzinnig,” zei ze tegen RTV Oost. “De maatregel is op niets gebaseerd, er is geen wetenschappelijke onderbouwing. Wij mensen zijn gemaakt om te omhelzen en te knuffelen.”

“Ik ben geen expert, maar heb me wel enorm verdiept in onderzoeken en interviews over dit onderwerp. En ik zeg maar één ding: dit zaakje stinkt.”

vrouwen

Foto: Facebook/Vera Groen

“Natuurlijk is corona een geniepig virus, maar we moeten er niet meer van maken dan het is. Namelijk een heftige influenza-achtige aandoening,” zeggen de vrouwen.

Bekijk hier foto’s van het protest.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • wolfje168 schreef:

  Het massaal niet pikken van de coronawet, komende verkiezingen de gehele zittende haagse zooi naar huis, en bij de eerste de beste dreiging van uitstel van verkiezingen het land plat. Zomaar wat suggesties. Het gaat om uw vrijheid en die van uw (klein)kinderen.

  66 likes
  • Willem schreef:

   Er komen geen verkiezingen meer wolfje168, de nazistaat is volgend jaar helemaal gereed, het grote uitroeien is begonnen. Geniet nog maar deze zomer want met twee maanden herken je Nederland en de wereld niet meer. Lees het verdrag van Lissabon maar eens door dan zal je veel duidelijk worden.

   28 likes
   • Trix schreef:

    En wie is bereid on de samenleving te verlaten? Ik ben ander half jaar geleden uit Nederland vertrokken specifiek on deze reden. En nu krijg ik constant mailtjes van de gemeente en van DUO en van belastingdienst of ik zo vriendelijk wil zijn on terug te keren naar nederland.. . It’s a goddarn trap hahaha idiots wat denken ze wel niet. . . Mafflappers

    12 likes
 • PREDATOR schreef:

  Dit zaakje stinkt…..dit hele land stinkt naar rottigheid ….onze regering gaat helemaal nergens meer over..

  55 likes
 • Rayoflight schreef:

  Surrealistische Taferelen op de markt in Deventer.

  Tja ,de anderhalve meter maatschappij viert in Deventer dan ook hoogtij. Er is zelfs een anderhalve meter rotonde en looprichting is overal netjes aangegeven.

  Wil je ‘linea recta’ naar een bloemen standje op de markt word je door ‘anderhalve meter ambtenaren in het geel’ aangesproken’. Loop je door lopen ze achter je aan want blijkbaar mogen ze zelf wel ‘tegen de stroom inzwemmen’. ‘jammer meneer want zo doet u onze strijd tegen corona teniet,’ word er berispend geroepen. Ook ‘Karens’ en ‘Hansjes’ laten van zich horen en pogen een discussie te starten.

  Heb nog nooit zoveel ‘followers’ in zo’n korte tijd gehad. ‘Danger will Robinson’, dacht ik en plotseling begon ik te schreeuwen ‘DIT IS ONZIN , HALSEMA DAN , 1.5 METER IS ONZIN’.
  Daarna leek het erop dat het gevaar was geweken want, de kudde rechtshoeders liet me rustig mijn gang laten gaan. Zin in bloemen had ik niet meer dus ‘warpdrive’ aan — dat is niet omkijken voor Nerds en snel naar huis. Surrealistische taferelen À la Salvador Dali op de markt in Deventer.

  Vera Groen.

  Weet precies wat je bedoeld. Het is zo absurd dat media niet de waarheid vertellen. Zoveel dingen kloppen niet en de anderhalve meter maatschappij is in feite nergens op gebaseerd. Resultaat ervan is dat minder mensen naar de markt gaan. Je gaat immers ook naar de markt voor gezelligheid. En dan wil je niet constant aan de in mijn ogen coronaonzin worden herinnert. In Rusland is het 2 meter en in Amerika 1.8 , getallen die allemaal uit de lucht vallen en lukraak door politici bedacht zijn. Er is geen reden voor een 1.5 meter maatschappij maar er zijn zoveel redenen om deze niet te willen. Als er nu geen verzet is dan word die 1.5 meter normaal is dit dan de maatschappij waarin onze kinderen moeten leven.

  SHOUT FOR FREEDOM :’HOEPEL OP MET JE ANDERHALVE METER!’
  (Status : niet meer alleen , verzet is mogelijk !)

  48 likes
  • janie schreef:

   in Italië is het één meter ☺

   4 likes
   • William schreef:

    In Tsjechie alles vrijgegeven, daar zijn ze er achter dat de hele coronahype op leugens is gebaseerd., dus ook concerten uitgaan, restaurants hotels.. en zeker geen mondkapjes meer.. vanaf 22 juni en 1 juli weer het leven naar normaal. (het ECHTE normaal)

    24 likes
 • Ronald schreef:

  Onze economie staat 1.5 meter van de afgrond.

  34 likes
 • exegese schreef:

  Het stuwmeer van mensen met de waarheid als boodschap zwelt elke dag aan. De eens zo krachtig lijkende dam van macht en smerige leugens komt steeds meer onder druk en staat inmiddels op springen. Het lijkt erop dat ze hun hand in deze overspeeld hebben maar wie weet wat voor pijlen ze nog meer op de boog hebben om ons moedwillig neer te halen. Ze zullen dit zeker niet zo maar opgeven. De protocollen van de “wijzen” van Zion laat zien hoe slim en allesomvattend hun plannen vorm gegeven worden. Hen in deze onderschatten is de grootste fout die we kunnen maken, denken dat ze opgeven is er ook een van forse afmeting.

  33 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik begrijp dat de Tweede Kamer unaniem achter de maatregelen blijft staan.
  Voor mij reden om de oprechtheid van alle Tweede Kamer leden In twijfel te trekken.
  Niemand neemt afstand van het regeringsstandpunt.
  Waar is onze vertegenwoordiging ?..
  Thuis dus. We zijn op onszelf aangewezen.
  Vandaar dit soort acties.

  32 likes
  • Mikkel schreef:

   Helemaal mee eens. Niemand in de Tweede Kamer die afstand neemt van het terreurbeleid en niemand die de juiste vragen stelt. Nog nooit werd zo duidelijk dat de politiek een schijnvoorstelling opvoert, inclusief de ‘oppositie’.

   24 likes
   • Ruben schreef:

    Democratie was één grote leugen.
    Voelde 30 jaar geleden al aan.
    Oppositie is nep. Control oppositie noemen ze dat.
    Nooit je vertrouwen stellen in mensen.
    Alleen God is ons vertrouwen waardig.
    We zijn voor de gek gehouden op een ongehoorde en ongelooflijke manier.
    In alles.
    De duivelse machten met hun adjudanten en meelopers op aarde hebben hier even aan gewerkt.
    Gelukkig weten we hun afloop uiteindelijk.
    Laten we zorgen dat onze onsterfelijke ziel veilig is bij Jezus Christus.
    Laar God, de eeuwige en rechtvaardige Rechter maar oordelen.
    Ontkomen doet niemand, maar dan ook niemand!!!
    Maar eerst de grote verdrukking, christenvervolging en de oordelen. Op het allerlaatste de driedaagse duisternis en Zijn glorievolle Wederkomst .wat zullen de boosdoeners, zondaars verschrikken wanneer hun lot bezegeld word.
    Nogmaals verzoen u met God en wees sterk.
    Althans zoveel u kunt, want de toekomst is afschuwelijk en duister.

    10 likes
    • Tetragrammaton schreef:

     Ik wil geen tweespalt creeren, in tegendeel; In deze tijd moeten we als volk elkaar accepteren hoe we zijn/ wie we zijn en wat we geloven en een eenheid vormen (together we stand, devided we fall).

     Echter valt mij op: veel gelovigen (ook christenen) weten wel hoe het zit, maar zeggen dan ook: we laten god oordelen, of (andere geloven) karma zal zegevieren. En vervolgens niks doen en afwachten; Het staat tenslotte geschreven en is voorspeld (dus is het lot al bepaald).

     Ook die monopolie houden t.a.v. waarheidskennis door gelovigen zit me tot hier… Wanneer gaan mensen stoppen met dat pascifisme en hun spiritualiteit uitbesteden aan een instituut, een geschrift en een voorganger? Tenslotte weet ook het ene geloof het beter dan de ander… Hebben ook gelovigen niet door dat hun geloofsinstituten niet ook zijn geinfiltreerd of in the first place al niet waren bekokstoofd door een heerser/priester? Of Jezus wel of niet bestaan heeft daargelaten; ook hij liet de instituten links liggen en moest niets hebben van schriftgeleerden (theologen).

     Wat zegt dat u?

     4 likes
     • Christgalactic schreef:

      Beste

      Je dient een onderscheid te maken tussen enerzijds spiritualiteit en anderzijds religie. In je bericht gooi je beiden door elkaar.

      De spirituele mens doet nu eenmaal aan de nodige zelfreflectie en hangt daardoor een holistische visie aan!
      In contrast van religieuze mensen die veel een tunnelvisie aanhangen.

      1 likes
     • Tetragrammaton schreef:

      Beste Christgalactic,

      Mocht ik onduidelijk zijn geweest; Mijn excusses. Maar ik bedoel met gelovigen zij die klakkeloos een filosofie/religie volgen/belijden. Ik heb het niet over spiritisten (zover ik weet zijn dat weer mensen die het spiritisme aanhangen, en dat is het contact leggen met… [en dat weten we vaak niet])

      Dan even het woord ‘spiritualiteit’. Ook religieuzen gebruiken dit woord. Tenslotte is die term een overkoepelend begrip dat staat voor geesteswetenschap of kennis van de geest, in mijn bewoording.

      Dus als ik het heb over gelovigen die hun spiritualiteit uitbesteden dan bedoel ik: Zij die klakkeloos iets geloven en hun eigen kennis van geest laten invullen door een geschrift en een voorganger.

      Ik bedoel dus niet de vrijzinnige/vrijdenkende/eigenzinnige individuen die trachten zelf een pad te vinden naar waarheid en hun spiritualiteit niet laten dicteren door iemand die meent het allemaal te weten (voorganger/dominee/imaam/enz…).

      Daarnaast ben ik ook niet perfect, ik trap ook wel eens ergens in, maar meestal draait het wel weer bij. Overigens… Niet alle kerkgangers zijn perse klakkeloos.

      1 likes
     • Tetragrammaton schreef:

      Beste Christgalactic,

      Ik haal ze niet door elkaar, volgens mij schreef ik wat jij bedoelt.

      0 likes
     • Christgalactic schreef:

      Beste Tetragrammaton,

      Je spreekt in je bericht over spiritisten (cfr. ” en hun spiritualiteit uitbesteden aan een instituut, voorganger” … ) en religieuzen toch? Dit is gewoonweg geen spiritualiteit, maar godsdienst! Met andere woorden het woord spiritualiteit is hier niet op zijn plaats in jouw betoog. Maar je bedoelt het wel goed denk ik. Toch wou ik dat even opmerken, want velen gooien dat zomaar door elkaar.

      0 likes
  • Jets schreef:

   @Herman
   Troost u met de gedachte dat de Tweede Kamer de Tweede Slaapkamer is geworden. Ik heb mijn lidmaatschap van FvD opgezegd.

   6 likes
  • Rosalie schreef:

   Laten we hopen dat het fake news is, dat de demonstratie niet mag doorgaan..

   2 likes
 • Rosalie schreef:

  Hoor net dat de demonstratie tegen de anderhalve meter waanzin op het Malieveld niet mag doorgaan…
  Wat erg dit!
  Als je maar van Antifa bent of blm dan is het geen probleem.
  Hoe heeft blm onaangekondigd zoveel mensen op de been gebracht ??
  Je kan dus beter onaangekondigd een demonstratie houden blijkbaar!

  17 likes
  • ikzelfzelf schreef:

   Een onaangekondigde demonstratie wordt direct beëindigd door de politie, want je bent verplicht een demonstratie aan te kondigen.
   Zoals je zegt wordt de [echte] demonstratie, op het Malieveld, verboden, maar die in Deventer [van dit artikel] en die in Amsterdam, met Halsema midden tussen de demonstranten, mogen wel doorgaan.

   De reden hiervoor is dat de demonstratie in Amsterdam en Deventer, demonstraties zijn die door de overheden zijn opgezet met een bepaalde reden.

   Dus deze club vrouwen uit Deventer werken voor de overheid en mogen demonstreren.

   Zo worden er 2 of meerdere kampen tegen elkaar opgezet.
   In dit geval de voorstanders en tegenstanders van de corona maatregelen.

   Doordat wij op vele onderwerpen tegen elkaar worden opgezet, zijn we meer met elkaar bezig dan met de daadwerkelijke schuldigen.

   7 likes
  • Rob schreef:

   Rosalie, naar mijn mening hebben demonstraties geen enkele zin zolang niet het hele malieveld vol staat. Een paar duizend is domweg niet genoeg. Het moeten er tienduizenden zijn, liever nog een paar honderdduizend. Die kleine groepjes werken ze zo weg maar wat willen ze beginnen tegen een echte grote massa? Maar ja, Nederland….., laat zich nog steeds veel te veel verdelen en belazeren. Racisme onzin, slavernij bullshit verhalen enz worden nog steeds geloofd terwijl dat allemaal leugens zijn. Het gaat om het leven en dat gaat ons allemaal aan. Daar zou één gezamelijke beweging voor moeten worden georganiseerd om een grotere massa in beweging te krijgen. En dat hoeft helemaal niet agressief te gaan. Met de boeren zag je al dat betreffende minister op de vlucht sloeg en het leger erbij haalde. Dat laat al zien was een angsthazen het dan zijn. Angst is de enige echte reden om anderen te controleren en er macht over te houden. De politiek is dus zelf ook bang voor de bevolking en dat is de reden waarom ze de vrijheden vernietigen. Maar achter de politiek schuilt het meest duistere gaaies op de planeet en die zijn het bangst van allemaal.

   5 likes
 • jan doornbos schreef:

  We moeten stoppen met het mee wandelen in de’Mars der Dwaasheid’ en niet alleen de zogenaamde tijdelijke corona maatregelen de nek om draaien, we moeten met zijn allen als de sodemieter zorgen dat de nieuwe wet, zogenaamd eveneens tijdelijk, niet wordt ingevoerd. Eerder genoemde ‘Mars’ bewijst dat de mens niet leert. Ook in WOII lieten mensen zich van alles wijsmaken en zelfs afvoeren “met de beste bedoelingen”. Als we nu niet ingrijpen zal de geschiedenis zich herhalen. Weg met de anderhalve hersencel maatschappij. Revolutie! Al die lieden die aantoonbaar slechte bedoelingen hebben met de bevolking gewoon vaccineren met hun eigen zelf verzonnen rotzooi. Strafbaar kan dat nooit en te nimmer zijn. Immers, vaccineren is toch zo goed voor je? Een goeie en milieuvriendelijke oplossing. Mededogen hoeven wij met deze mensen niet te hebben. Kijkend naar de mensonterende omstandigheden waar u en ik reeds enige maanden in vertoeven heeft men dat ook niet met ons. Waarvan akte.

  17 likes
 • lynx schreef:

  Jammer dat we buiten niet net zo’n goede luchtverversing hebben als in een vliegtuig.

  15 likes
 • wysiwygman schreef:

  Ik ben jaloers op jullie Nederlanders, zoiets zal je in Belgie nooit zien. Integendeel, het lijkt wel of een groot deel van de bevolking het leuk vindt vodden voor hun mond te hangen, handen en karren 87x / dag te ontsmetten, bij de bakker & frituur buiten staan aan te schuiven met 1.5-2m tussen .. Het is werkelijk ON-VOOR-STELBAAR.
  Dagelijks sterven er (zogezegd) nog 5-10 mensen aan Covid-19 in Belgie, rekening houdend met de gemiddeld 300 doden / dag in Belgie is dat natuurlijk een belachelijk aantal; te verwaarlozen zelfs. Maar hier spreekt men intussen al van in september gewoon lekker te blijven verdergaan met corona-maatregelen op de scholen “tot er een vaccin is” . Aula’s zullen amper gevuld worden, het gezeik van “bubbels” blijft behouden. Het is – ik val in herhaling – onvoorstelbaar.

  14 likes
 • Geen schaap schreef:

  Hier in het mooie Steenbergen zijn er nog maar weinig mensen die zich aan die 1,5 meter houden. Mooi om te zien !

  9 likes
 • Nés schreef:

  Demonstratie van a.s zondag verboden door Den Haag, gewoon verplaatsen dan naar Amsterdam, Femke vindt dit wel ok en maakt geen bezwaar.

  7 likes
 • Rosalie schreef:

  Kijk op viruswaanzin.nl: er is een plan b. Er wordt opgeroepen rustig te blijven en veel positiviteit .

  5 likes
 • Henk schreef:

  We gaan met dit beleid van regering Rutte in sneltreinvaart naar de klote . Trouwens niet alleen met corona maar ook het Zorg-beleid , de EU met die klote Euro en steeds meer mensen afhankelijk van de voedselbank en een enorme woningnood en daarbij groot aantal failisementen verwacht .
  Laat Rutte ze karwei afmaken dan gaan we naar de filistijnen .

  5 likes
 • Edward schreef:

  Een geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen van het kabinet zondag mag niet doorgaan. De gemeente Den Haag verbiedt het protest. De organisatoren willen „een urenlang programma met bekende dj’s organiseren” en zeggen 10.000 bezoekers te verwachten. Dat is een gevaar voor de volksgezondheid en leidt bovendien tot een „vrees voor wanordelijkheden”, aldus de gemeente.

  4 likes
 • rob schreef:

  Veel dwaasheid word met een gedragegel als een bevestiging aangenomen door de opdrageve door ambtenaren gehandhaafd en mogen zij deze regels zelf overtreden als een excuus voor handhaving daar moet je dan ook ambtenaar voor heten die eigenlijk boven een regel mogen staan als excuus voor het gedrag die een burger niet mag en zij wel,deze mensen gaan zich steeds meer gehaat worden ,op elk gebied word dat al ondervonden van de burger die regels zo langzamerhand niet meer pikken ,de menselijke vrijheden word ermee ingeperkt en zullen steeds meer grimmiger worden ,de handhaver en de beleidmakers die massaal maar met regels de burger zijn vrijheden inperkt,,het is oorlog met de wetregel en de vrijheden van de burger ,oorlog op het gebied ervan waar dwaasheden en dwaasheid een gevolg steeds mensen op de been zullen brengen en het verzet erdoor vergroten de regel de wet kan alleen daarmee veranderd worden

  4 likes
 • Enki schreef:

  Demonstratie 21-06-2020 weggevaagd!!! Ik kan met geen pen beschrijven hoe ik mij nu voel… Als we niet meer bovengronds mogen demonstreren…dan maar ondergronds rebelleren!!! Ik heb hier ooit wel eens iemand horen zeggen. “Ik heb 300 man nodig om dingen te veranderen” Waar kan ik solliciteren

  1 likes
 • x

  Check Also

  zweden

  Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast

  We weten nu dat Zweden het grotendeels ...

  arts

  Arts-viroloog schetst onthutsend beeld van de situatie in Oostenrijk

  Oostenrijk werd door veel andere landen geprezen ...

  >