Buitenland

VS investeert fors in slavenhandel. Hoeveel crimineler is Amerika?

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De VS heeft in Irak, Syrië en Afghanistan al vele duizenden burgers afgeslacht, maar dat is niet de enige vorm van gewapende agressie tegen soevereine staten waar Washington zich schuldig aan maakt.

Bloomberg vestigde de aandacht op de Amerikaanse militaire uitvoerder Sallyport Global, die recentelijk betrokken is geweest bij een aantal illegale operaties in de omgeving van Bagdad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Medewerkers van het bedrijf hebben zich schuldig gemaakt aan alcoholsmokkel en slavenhandel, zo blijkt uit onderzoek van persbureau AP.

Seksslavernij

Bloomberg meldt verder dat medewerkers van Sallyport Global lokale bewoners dwongen tot seksslavernij. Het bestuur kneep ondertussen een oogje toe.

Het bedrijf ontving in totaal 686 miljoen dollar van de Amerikaanse overheid.

Dit doet denken aan het schandaal in 2009 rond het Amerikaanse militaire bedrijf Blackwater, dat werd beschuldigd van het uitmoorden van burgers en wapensmokkel.

Niet bekend

Vijf jaar later werden vier medewerkers van Blackwater schuldig bevonden aan het doden van 17 Iraakse burgers in Bagdad.

Het is niet bekend hoeveel militaire uitvoerders er precies actief zijn in Irak, Afghanistan, Syrië en andere landen. Zelfs hooggeplaatste functionarissen hebben hier weinig informatie over.

Uit onderzoek van de Interim Coalition Administration (ICA) bleek dat in 2004 liefst 60 firma’s actief waren in Irak die 20.000 mensen in dienst hadden.

Belangrijkste inkomstenbron

Zes jaar later was dat aantal al gestegen naar 260.000 mensen. Soms lag het aantal aannemers nog hoger dan het aantal Amerikaanse troepen dat werd ingezet in Irak en Afghanistan.

Er wordt ook veel geld geïnvesteerd in het omkopen van lokale krijgsheren. Zo ging er naar schatting 360 miljoen dollar aan Amerikaans belastinggeld naar de Taliban.

Amerikaanse militaire uitvoerders zijn op de drugshandel na de belangrijkste inkomstenbron voor de moedjahedien.

Verantwoordelijk

Als het aantal Amerikaanse troepen in conflictgebieden daalt, stijgt doorgaans het aantal medewerkers van particuliere militaire uitvoerders.

Op die manier denkt het Witte Huis gemakkelijker de schuld en verantwoordelijkheid af te kunnen schuiven.

Maar militaire uitvoerders voeren nog altijd de orders van het Pentagon en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken uit en dus zijn verkozen functionarissen rechtstreeks verantwoordelijk voor misdaden die worden gepleegd door de handlangers van Washington.

Door journalist en geopolitiek analist Martin Berger.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
War on Error
War on Error
6 jaren geleden

Voor de goede orde. Niet uit Godsnaam, maar uit naam van de Koning. Nog wel een verschil.

trackback
Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke nieuwsfeiten | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
dna
dna
6 jaren geleden

Zit bomvol met nazi gedrag idd, net als hier

Freba
Freba
6 jaren geleden

Wordt over een paar weken 70 jaar. Eigenlijk interesseert het mij geen reet meer. Een ding is zeker. We hebben de Romeinen, de Hunnen, de Franken, de Communisten etc. etc.gehad en als klap op de vuurpijl
de Zionisten. De Hebreeuwse Bloedzuigers (term gebezigd in 1937 door Churchill in een krantenartikel), helpen alles naar de Kloten. Je overvolle pensioenpotten worden leeggeroofd door het Bankschorem; Goldman Sachs, J.P.Morgan en alles wat er bijhoort en dat op zich is gigantisch. Excuses voor het woordgebruik.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x