Natuur en Milieu

NUjij weert alle zondaars die niet geloven in global warming. O wee als je niet meegaat in de apocalyps-hysterie van de klimaatdrammers

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers (lees: activisten) hebben een ‘gouden standaard’ vastgesteld voor de zekerheid waarmee kan worden gezegd dat menselijk handelen een cruciale bijdrage levert aan het versneld opwarmen van de aarde, schrijft NU.nl.

Kritische reacties op het nieuwsbericht zijn niet welkom. Zo staat onder het stuk: “Reacties die het aandeel van de mens in klimaatverandering ontkennen, worden verwijderd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Columniste Sietske Bergsma vergelijkt de ‘gouden standaard’ op haar blog The Fire met een bijbels gouden kalf. “De overeenkomsten zijn verpletterend.”

Epidemische angsten

Kinderen leren tegenwoordig op school dat de aarde er over 12 jaar niet meer zal zijn als we niet doen wat de grote overheid nodig lijkt om de brenger van alle leven – CO2 – te verslaan.

Bergsma merkt op dat dit soort epidemische angsten voor het einde van de wereld in het verleden al vaker over stad en land trokken.

Zo predikten fanatici halverwege de tiende eeuw in Frankrijk, Duitsland en Italië dat de apocalyps nabij was en dat de zoon van God in het jaar 999 zou verschijnen.

Klimaatdrammers

Duizend jaar later, in 1999, was de wereld in de ban van de ‘millenniumbug’, die uitbleef.

Nu is de apocalyps-paniek opnieuw losgebroken en door klimaatdrammers en andere regenboog-reli’s tot hysterische hoogte gebracht, schrijft Bergsma.

Na het lang te hebben aangekeken, concludeert ze: “De discrepantie tussen de realiteit en de eindtijd-retoriek van een aarde die letterlijk huilt door ons bestaan kan niet groter zijn.”

Fanatieke predikers

De westerse mens als vervuiler met een ecologische voetafdruk is de morele equivalent van de zondaar uit de middeleeuwen, maar dan pathetischer, klinkt het.

In Nederland zitten weermannen tegenwoordig in debatprogramma’s in plaats van dat ze het weer verkondigen.

Weermannen zijn nu de fanatieke predikers die de gevoelens van de aanhangers van deze quasi-religie lekker opstoken.

[The Fire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Wat is het toch dat het (NL) volk niet meer in staat blijkt te zijn, zo´n simpele energietransitie door te voeren ongeacht klimaatverandering?

Het zijn allemaal Drammers (laat klimaat maar weg). De oplossing is zo simpel met een stukje lange termijn beleid voor de komende 20 jaar en bijbehorende normale investeringen:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/eerste-waterstoffabriek-nog-dit-jaar-de-noordzee-op~b4da1ea6/

Welke politieke partij pakt deze handschoen serieus op?

Was Rodebos
Was Rodebos
5 jaren geleden

Maar even puur inhoudelijk: hoe weten we dan dat de huidige opwarming van de aarde niet door de mens veroorzaakt wordt? Als het echt allemaal een hoax is zouden er wel heel veel wetenschappers in het complot moeten zitten. Ik geloof ook zeker niet dat de wetenschap altijd de waarheid spreekt, maar neem de wetenschap wel serieus. Heb maandag namelijk een hoorcollege over global warming, weten jullie kritische vragen die ik dan zou kunnen stellen?

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Climate change is just a fact whether the source is humanity or the sun, we do less against it and the cause is of our suicide mentality. What will the planet Nibiru exactly do to Earth/Mankind, we not realy know yet; what mankind farther will do, the worse can happen: The light-emptyness-love of the almighty Vishnu-Maitreya-Kalki-alien scientists with their ufo’s and Death Ray’s Mechanism are the only hope for mankind to survive by destroying all of unknowing and evil. Yet it remains an attamp as long mankind choose for global suicide and sadly it’s no guarantee as long this insane humanity seems to have the free will to commit suicide.

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Reken maar, dat dit goed gemonitord wordt. Analyse voor de volgende mond-snoering! Let maar op, dit tezamen met het opheffen van referenda of zwarte Piet is slechts voorstudie!

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x