Buitenland

VS schrapt top over kernwapenvrij Midden-Oosten

Help door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben aangegeven dat een conferentie over een kernwapenvrij Midden-Oosten op dit moment geen doorgang zal vinden vanwege de huidige toestand in het gebied.

Woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland voegde toe dat ondertussen wordt gewerkt richting een succesvolle conferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het land zou wel voorstander zijn van de ontmanteling van kernwapens in het Midden-Oosten, maar als gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict en het vermeende Iraanse kernwapenprogramma werd de bijeenkomst geannuleerd, aldus de zegsvrouw.

Monopolie

Volgens de website Antiwar.com werd de top geschrapt omdat Israël, het enige land in het Midden-Oosten dat over kernwapens beschikt, weigert het regionale monopolie op kernwapens op te geven.

Een diplomaat die nauw betrokken is bij de conferentie vertelde de Associated Press dat ‘Israël had besloten om niet deel te nemen’ en dat ‘de ontmoeting alleen mogelijk zou zijn als alle landen, en met name Israël, zouden deelnemen’.

Kernwapenvrije zone

Momenteel is Israël met naar schatting 200 tot 300 kernkoppen de enige nucleaire macht in de regio. Het land bevestigt noch ontkent haar kernwapenarsenaal. Tel Aviv heeft, in tegenstelling tot Teheran, het nucleair non-proliferatieverdrag (NPT) niet ondertekend.

In september zei de chef van het Israëlische agentschap voor kernenergie, Shaul Horev, dat de huidige toestand in de regio het installeren van een kernwapenvrije zone vooralsnog niet toelaat.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Killuminati
Killuminati
11 jaren geleden

Ik vind het echt te idioot voor woorden dat algemeen aangenomen word dat kernwapens in het midden-oosten zo erg zijn. Die van de g20 zijn even erg…Wat geeft hun wel het recht om deze wapens te bezitten, maar midden-oosten landen niet? Mogen deze zichzelf niet verdedigen (wat me logisch lijkt als de halve wereld op je neerkijkt en een pistool in de vorm van een kernkop tegen je hoofddd gehouden word)?
Als het midden-oosten verplicht word zichzelf kernwapenvrij te maken, moet elk land op de hele wereld dat doen. Want waar praten we dan nog over? Kunnen ze weer ouderwets dreigen met kogels en bommen ipv kernkoppen. Dat komt helaas voor hen wel een stuki minder intermiderend over.

John Do
John Do
11 jaren geleden

Er zal vermoedelijk nog een schaduw kantje aan vast zitten.Rothschild en zijn achterban?

Frits
Frits
11 jaren geleden

Israël zal er alles aan doen om hun leugens waarheid te laten worden. Ze bezitten de banken.

pietje
pietje
11 jaren geleden

Ik denk dat alle nukes koppen allang onschadelijk zijn gemaakt ! Dus….dan is er geen gevaar meer in ieder geval niet van die nare dingen.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x