Homepagina » Buitenland » Bizar: Bill Gates maakt Westen warm voor kinderarbeid
gates
Foto: DFID - UK Department for International Development CC BY 2.0

Bizar: Bill Gates maakt Westen warm voor kinderarbeid

Er is ophef ontstaan over een artikel in de Britse krant The Guardian dat kinderarbeid goedpraat. Het artikel is gefinancierd door de stichting van Bill Gates. Elizabeth Sibale schrijft in de krant over haar kindertijd in Malawi, toen ze hard moest werken voor haar familie. Ze moest koken, water dragen en op haar broertjes en zusjes passen.

Ze vraagt zich hardop af waar je de grens moet trekken tussen iets wat gezien wordt als een misdaad en een natuurlijk proces waarbij vaardigheden worden overgedragen. Volgens Sibale worden de meeste kinderen, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, aan het werk gezet door hun ouders in plaats van in een fabriek.

Kort samengevat: het doen van huishoudelijke klusjes is een vorm van kinderarbeid, dus niet alle kinderarbeid is slecht. Een westerse miljardair die een krant betaalt om de uitbuiting van Afrikaanse landen goed te praten? Dat viel bij veel lezers niet in goede aarde.

Mensen reageerden verbolgen op het stuk. Paul Gottinger sprak van een ‘nieuwe fase van de kapitalistische dystopie’. Will reageerde sarcastisch: “Bill Gates is één van de goede miljardairs.” Iemand anders voegde hieraan toe: “Vechten als kindsoldaat hoeft geen negatieve ervaring te zijn. Je leert een hoop over discipline en psychologische manipulatie.”

Titel aangepast, logo weggehaald

The Guardian heeft het artikel niet verwijderd, maar de titel aangepast en het logo van de Gates Foundation weggehaald. In eerste instantie luidde de titel ‘Kinderarbeid hoeft geen uitbuiting te zijn’. De titel werd veranderd in ‘Kinderarbeid is uitbuiting, maar…”

In Afrika zitten ze niet echt op Gates te wachten. Zo bleek eerder dit jaar dat een polio-uitbraak in Tsjaad was veroorzaakt door vaccinaties die in Afrika worden verspreid door een consortium dat gefinancierd en gesteund wordt door de Gates Foundation.

Daarnaast hebben testen met het coronavaccin in Zuid-Afrika geleid tot protesten. Betogers hielden borden omhoog met daarop teksten als ‘Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’ en ‘Nee tegen Gates-gif, wij willen de Gates of Hell hier niet’.

[RT, Zero Hedge]
4.5 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
2 maanden geleden

Psychologische manipulatie, nou daar zijn ze al druk mee bezig, en dan doen ze eerst met het hele mondkapjes gedoe ,die al zeer geslaagd is, straks de injectiespuit dat hebben ze straks ook voor elkaar, met bangmakerij, niet ingeënt, geen groene kaart, net als met een autoverzekering, met deze kaart mag je dan overal in deelnemen, zo niet, sta je aan de kant als een zwerver, en niemand wil eigenlijk dakloos zijn, zeker een geweld[dig]dadige psychologische truc, alleen wel een hele goede truc, en uiteindelijk gaat iedereen straks toch gewoon meedoen, hoe komt men van deze vooruitzichten af en van deze gemanipuleerde wereld omvattende truc? Angst zal u helpen, want deze houd een ieder gevangen,

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  rop
2 maanden geleden

Ik stel dan ook voor, om je al in te lezen over “Hoe overleef ik buiten in de bossen/wildernis etc. Menigeen zullen nu wel lachen, maar ik denk dat dat helemaal niet zo verkeerd is, want als dit allemaal door zet, zullen er ook veel daklozen komen, met kinderen of zonder. Koop als het financieel mogelijk is, al bijv. een (gezins)tent. Het hoeft geen nieuwe te zijn, maar dat je i.i.g. onderdak hebt. Maar neem alvast voorzorgsmaatregelen.

Saskia
Saskia
Reactie op  rop
2 maanden geleden

Ja en niet te vergeten de schaamteloze corruptie die we nu overal zien, die ze niet eens meer proberen te verbergen. En onze Bill is ook voor pedofilie, zie hier waar ze onze scholen mee willen infecteren, “early childhood masturbation” – lessen voor op school, vanaf 0 jaar: https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/WHO_BZgA_Standards_English.pdf

ineke
ineke
Reactie op  rop
2 maanden geleden

precies. en nog hebben mensen niet door wat er gebeurd en geloven heilig in de goedheid van de mens. de geschiedenis herhaalt zich en ze hebben er niets van geleerd

doornbos
doornbos
Reactie op  ineke
2 maanden geleden

Ehh, nee, mensen hebben niks door. Gemiddeld komt men niet verder dan als een doorgesnoven junk, in ieder geval genereert men dezelfde klanken, op te merken ‘waar is je mondkap’? Mijn reactie is en blijft, ‘ik werk niet mee aan een fascistisch experiment’. Opgesodemieterd. De NSB heeft het druk.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  rop
2 maanden geleden

Het is gewoon gechanteerd worden en wat doe je daar aan, alleen ala Lodewijk de 14e en Marie antoinette zal helpen.

Marc
Marc
2 maanden geleden

Het verhaal wordt hier serieus uit de context getrokken. Het gaat erover waar de grens ligt bij kinderarbeid. Een kind verplichten om 12u per dag zware fabrieksarbeid te verrichten is niet hetzelfde als je 16-jarige zoon in het weekend het gras laten afrijden.

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Marc
2 maanden geleden

Vroeger stond ik als 12 jarige thuis met mijn jongere zusjes de afwas te doen. Altijd ruzie wie met z’n handen in het lekkere warme water mocht. Beetje helpen in het huishouden kan wat mij betreft geen kwaad, leert dat niet alles voor niks gaat.
Kindsoldaten, kinderen in cobalt mijnen of in oververhitte textielfabrieken om onze goedkope T-shirts in elkaar te naaien is natuurlijk heel iets anders.

Saskia
Saskia
2 maanden geleden

Ja alle waarden en normen worden in rap tempo om zeep geholpen. Eigenwaarde mogen we niet meer hebben, een eigen mening overigens ook niet, kinderen worden mishandeld met corona testen en mondkapjes, nu worden we blijkbaar ook nog eens klaargemaakt voor kinderarbeid en kijk hier, Bill pleit ook voor “early masturbation” lessen vanaf baby leeftijd: https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/WHO_BZgA_Standards_English.pdf

Fran
Fran
2 maanden geleden

In zijn brein is Gates een huis, tuin en keukenprogrammeur gebleven. Het toeval dat de bal zijn kant oprolde, heeft hem tot een gevaarlijke gek gemaakt. Als hij met zijn stichting en psychopatische vrouw niet gestopt worden, zal dat nog heel veel schade en ellende voor miljoenen mensen met zich meebrengen. Vraag het de
Indiase regering maar eens. Dit is een Mengele in het kwadraat.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
2 maanden geleden

“Vechten als kindsoldaat hoeft geen negatieve ervaring te zijn. Je leert een hoop over discipline en psychologische manipulatie.”

Tuurlijk! Kinderen die moeten toezien hoe iemand op een gruwelijke manier wordt omgebracht is hartstikke goed voor de opvoeding. Worden ze hard van. Echt waar hoor! En trauma’s? Welnee joh!

Zoiets doms als bovenstaande kan alleen maar worden gezegd door iemand die geen oorlog heeft meegemaakt.

Rob
Rob
Reactie op  Veterans_Resistance
2 maanden geleden

Ik hoorde in podcasts dat de meest duvelse en satanische familie (Rothschild) hun kinderen na de geboorte door de hel jaagt om net zo te worden als zij. Verkrachting, marteling, demonen etc schijnt daarbij de tactiek te zijn. Als je dan lees wat Gates zijn idee is dan komt dat een beetje op hetzelfde neer. Kinderen moeten worden getraumatiseerd om zo ook al op heel jonge leeftijd slaaf van de elite te worden. Trauma is het effect van de misbruik, marteling etc. zodat ze hun eigen identiteit al vroeg kwijt raken. Gates is er duidelijk bij betrokken. Als je kindertijd niet beleefd wordt het later ook zwaar. Kinderarbeid als slavernij is ook trauma, alleen dan in het openbaar want het is ook misbruik. Dan wordt het leven ook al van jongs af aan verziekt.

Marc
Marc
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

@Rob: inderdaad maar de Rothschilds zijn meelopers, de ergste families zijn onbekend. De dertien bloedlijnen van vooral in Italie gevestigde families zoals het huis van Medici en Borgia enz zijn de echte duivelse wereldleiders achter de schermen. Rothschilds en Rockefellers enz zijn hun stromannen…

Gea Breuker
Gea Breuker
2 maanden geleden

Er dient een globaal moratorium te komen op miljardairs en hun vermogen. De strekking dient te zijn dat ieder bedrag boven de 500 miljoen ten bate van de mensheid te komen, en dat het vermogen best mag groeien maar alles dient transparant ondergebracht te worden. Doelen die daarmee gediend mogen worden zijn honger voorkomen, natuur beheer, watervoorziening, afvalverwerking, ruimtevaart, vrij en onpartijdig onderwijs voor iedereen zelfs al ben je 80, vrij vervoer en er zijn nog talloze voorbeelden. Er dient verboden te worden dat vermogen zal worden gebruikt om macht over mensen, naties en organisaties, en de natuurlijke levensvormen in al haar vormen, te ontplooien, te bezigen en te onderhouden.

Daarna praten we verder okay?

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Gea Breuker
2 maanden geleden

Mooie utopie, zal ieder normaal mens het mee eens zijn. Op dit moment is macht echter in handen niet normale mensen, psychopaten, die gaan geen cent inleveren.

Maarten
Maarten
2 maanden geleden

Overduidelijk pure jaloezie dat Bill nooit zo fysiek hard heeft hoeven werken als kind, metaal heeft het hem misvormd en gevormd tot een zeer asociaal karakter, gevoelloos en compleet geen connectie met de samenleving.

Gates zijn ouders hadden als ze hadden nagedacht over ouderschap er beter aangedaan om geen kinderen te plannen en kinderloos te blijven.
hun zoon is een megalomane sociopaat die er heilig van overtuigd dat hij goed doet (voor zijn eigen portomonnee).

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Maarten
2 maanden geleden

Dan had de wereld in elk geval een hoop problemen minder.

86-4
86-4
2 maanden geleden

Bill als er een hel bestaat dan ga jij daar met een enkeltje naar beneden en zal je branden tot in de eeuwigheid hmmmmm lekker warm daar hoor Bill en euh neem meteen je vrouw ook mee lekker knus bij die grote openhaard met de grote baas naast je op z’n troon

Ron
Ron
2 maanden geleden

Als je geld hebt wordt je natuurlijk niet gezien als misdadiger maar als heilbrenger ook al vermoord of vermink je mensen.

Jo Bidon
Jo Bidon
2 maanden geleden

Deze man is zo rijk dat hij niet meer werkt en in zijn zee van tijd allerlei rotzooi bedenkt en propageert. Hij lijkt de opposite van een christen missionaris, nl een atheïsten missonaris.
De christen missionaris wil dolgraag een hosti in je mond stoppen, deze atheïsten missionaris wil zielsgraag een naald in je kont stoppen.

x

Check Also

gates

Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond

Miljardair Bill Gates heeft stilletjes zo’n 100.000 ...

gates

En Bill Gates zag dat het goed was: India omarmt halsketting met microchip

In november vorig jaar onthulde LifeSiteNews dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x