Buitenland

Bizar: Bill Gates maakt Westen warm voor kinderarbeid

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is ophef ontstaan over een artikel in de Britse krant The Guardian dat kinderarbeid goedpraat. Het artikel is gefinancierd door de stichting van Bill Gates. Elizabeth Sibale schrijft in de krant over haar kindertijd in Malawi, toen ze hard moest werken voor haar familie. Ze moest koken, water dragen en op haar broertjes en zusjes passen.

Ze vraagt zich hardop af waar je de grens moet trekken tussen iets wat gezien wordt als een misdaad en een natuurlijk proces waarbij vaardigheden worden overgedragen. Volgens Sibale worden de meeste kinderen, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, aan het werk gezet door hun ouders in plaats van in een fabriek.

Kort samengevat: het doen van huishoudelijke klusjes is een vorm van kinderarbeid, dus niet alle kinderarbeid is slecht. Een westerse miljardair die een krant betaalt om de uitbuiting van Afrikaanse landen goed te praten? Dat viel bij veel lezers niet in goede aarde.

Mensen reageerden verbolgen op het stuk. Paul Gottinger sprak van een ‘nieuwe fase van de kapitalistische dystopie’. Will reageerde sarcastisch: “Bill Gates is één van de goede miljardairs.” Iemand anders voegde hieraan toe: “Vechten als kindsoldaat hoeft geen negatieve ervaring te zijn. Je leert een hoop over discipline en psychologische manipulatie.”

Titel aangepast, logo weggehaald

The Guardian heeft het artikel niet verwijderd, maar de titel aangepast en het logo van de Gates Foundation weggehaald. In eerste instantie luidde de titel ‘Kinderarbeid hoeft geen uitbuiting te zijn’. De titel werd veranderd in ‘Kinderarbeid is uitbuiting, maar…”

In Afrika zitten ze niet echt op Gates te wachten. Zo bleek eerder dit jaar dat een polio-uitbraak in Tsjaad was veroorzaakt door vaccinaties die in Afrika worden verspreid door een consortium dat gefinancierd en gesteund wordt door de Gates Foundation.

Daarnaast hebben testen met het coronavaccin in Zuid-Afrika geleid tot protesten. Betogers hielden borden omhoog met daarop teksten als ‘Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’ en ‘Nee tegen Gates-gif, wij willen de Gates of Hell hier niet’.

[RT, Zero Hedge]

4.5 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
1 jaar geleden

Psychologische manipulatie, nou daar zijn ze al druk mee bezig, en dan doen ze eerst met het hele mondkapjes gedoe ,die al zeer geslaagd is, straks de injectiespuit dat hebben ze straks ook voor elkaar, met bangmakerij, niet ingeënt, geen groene kaart, net als met een autoverzekering, met deze kaart mag je dan overal in deelnemen, zo niet, sta je aan de kant als een zwerver, en niemand wil eigenlijk dakloos zijn, zeker een geweld[dig]dadige psychologische truc, alleen wel een hele goede truc, en uiteindelijk gaat iedereen straks toch gewoon meedoen, hoe komt men van deze vooruitzichten af en van deze gemanipuleerde wereld omvattende truc? Angst zal u helpen, want deze houd een ieder gevangen,

Marc
Marc
1 jaar geleden

Het verhaal wordt hier serieus uit de context getrokken. Het gaat erover waar de grens ligt bij kinderarbeid. Een kind verplichten om 12u per dag zware fabrieksarbeid te verrichten is niet hetzelfde als je 16-jarige zoon in het weekend het gras laten afrijden.

Saskia
Saskia
1 jaar geleden

Ja alle waarden en normen worden in rap tempo om zeep geholpen. Eigenwaarde mogen we niet meer hebben, een eigen mening overigens ook niet, kinderen worden mishandeld met corona testen en mondkapjes, nu worden we blijkbaar ook nog eens klaargemaakt voor kinderarbeid en kijk hier, Bill pleit ook voor “early masturbation” lessen vanaf baby leeftijd: https://www.bzga-whocc.de/fileadmin/user_upload/WHO_BZgA_Standards_English.pdf

Fran
Fran
1 jaar geleden

In zijn brein is Gates een huis, tuin en keukenprogrammeur gebleven. Het toeval dat de bal zijn kant oprolde, heeft hem tot een gevaarlijke gek gemaakt. Als hij met zijn stichting en psychopatische vrouw niet gestopt worden, zal dat nog heel veel schade en ellende voor miljoenen mensen met zich meebrengen. Vraag het de
Indiase regering maar eens. Dit is een Mengele in het kwadraat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x