Homepagina » Binnenland » VVD en D66 (applaus voor de zorg!) blokkeren voorstel voor betere zorgbeloning: ‘Mes in de rug’
vvd
Foto: Fars News Agency CC BY 4.0

VVD en D66 (applaus voor de zorg!) blokkeren voorstel voor betere zorgbeloning: ‘Mes in de rug’

In de Tweede Kamer is de motie gesneuveld waarin SP en PvdA pleiten voor meer waardering voor zorgpersoneel, inclusief extra salaris. Er werd voor de derde keer gestemd over de motie. Ondanks verschillende stemmingen bleven de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het voorstel blokkeren.

Diezelfde coalitiepartijen riepen in maart nog op om te klappen voor onze zorgmedewerkers. “Respect en applaus voor alle helden in de zorg. En natuurlijk ook aan ieder ander die keihard werkt om dit land draaiende te houden en oog heeft voor de ander. We zijn jullie dankbaar!” tweette Sigrid Kaag (D66) op 17 maart. Haar partij stemde vervolgens tot 3 keer toe tegen het voorstel voor meer structurele waardering voor zorgverleners.

Mes in de rug

De VVD schreef op diezelfde dag op Twitter: “Om 20:00 uur klappen we voor alle mensen die keihard werken om ons land draaiende te houden. Helden!” Ook deze partij stemde tegen de motie.

“Zo gaan we van klappen vóór de zorg naar een klap in het gezicht van de zorg. Dat laten we niet gebeuren, onze zorgverleners verdienen beter!” reageert de SP.

Johan Derksen vat samen:


Sunita Biharie, fractievoorzitter van SP in Apeldoorn, voegt toe:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Janosch schreef:

  ik had niet anders verwacht.
  hypocriet als altijd.

  19 likes
  • MdeFilosoof schreef:

   Dat krijg je ervan. Jarenlang op die k#t partijen zoals VVD (groen rechts), D666 (SATANISTEN) of Chronisch Democratischerechten Afwezig te stemmen. Zo nu en dan afgewisseld door die losers bij PVda die net zo erg zijn. Kijk naar hun stemgedrag in de kamer, niet naar wat ze op die leugenachtige tv uitbraken. Trouwens de meeste zorgmedewerkers hadden het drukker vanwege het feit dat half medisch NL naar huis werd gestuurd vanwege griepachtige symptomen waarvan wij weten dat ze dat dus bewust deden om de druk op de zorg fantomisch en schijnbaar te laten toenemen. Collega’s dubbele diensten andere collegas thuis vanwege covid. Getest door een pcrkit die voor de helft false positives gaf. Natuurlijk komen ze nu niet met boter bij de vis. Hebben ze nooit gedaan. Het geld is al overgemaakt naar big pharma van ome Bill. En daarnaast hebben ze de economie kapot gemaakt. Komt er dus ook steeds minder belasting binnen. Dus op gegeven moment bezuinigingen…..Ja leuker kunnen we t niet maken. Geen economie, straks ook geen zorg meer, of een baan, of een huis….welcome to the Apocalyps.

   9 likes
 • Willem schreef:

  Had iemand iets anders verwacht dan?

  16 likes
 • ProAsfalt schreef:

  VVD, neoliberaal, iedereen moet gratis aan de slag (onder erbarmelijke omstandigheden) behalve de kleine welgestelde elite.

  Hoe groot is de kans dat de VVD de arbeider meer gaat betalen?

  Nul, zoals weer eens gebleken. Maar ze staan wel met 45 zetels in de peilingen. Uit sociologisch oogpunt kan ik het niet verklaren.

  13 likes
 • exegese schreef:

  Hoe lang moet het nog duren voordat iedereen ziet wat voor leugenachtig gespuis het in werkelijkheid is. Wie het nu nog niet ziet met alles wat er gebeurt is werkelijk op z’n zachtst gezegd zwaar debiel. Met alle respect maar ik kan het niet anders zien of zeggen. Bij de volgende verkiezingen zetten ze ze er weer gewoon neer met het verkwanselen van hun politieke stem. De definitie van waanzin : halsstarrig dezelfde fout blijven maken en blijven hopen op een betere uitkomst.

  12 likes
 • salvar schreef:

  wij krijgen ook nog wel een mes in de rug , als ze winnen.

  8 likes
 • Elise schreef:

  Stank voor dank.

  8 likes
 • H.J schreef:

  Prachtig toch slaap verder
  Links Nederland.

  6 likes
 • Willem schreef:

  Hier een volledig verslag van het Malieveld https://www.youtube.com/watch?v=H-mcHodU3do&t=3710s

  5 likes
 • Rayoflight schreef:

  tja, hypocrieten zijn hypocriet anders zouden het geen hypocrieten zijn toch ?

  3 likes
 • Petrus schreef:

  In de handen klappen voor de zorg kost natuurlijk geen geld!!!!!!!
  Dat is veilig voor de tegenstemmers.

  3 likes
 • Reliable Liar schreef:

  Typische Genee-actie (het nieuwe woord voor hypocriet). Maar laten we eerlijk zijn: hadden we echt wat anders verwacht? Ik hoop dat volgend jaar de mensen uit de zorg (in ieder geval) hun stem laten spreken bij de verkiezingen.

  2 likes
 • mr slave schreef:

  En de top vangt een dikke bonus! En om die te betalen moet het eigen risico en de premie omhoog.

  0 likes
 • x

  Check Also

  baudet

  Baudet stelt D66-minister Kaag kritische vraag over Soros: ‘Kwalijke aantijging’

  D66 wil alle Nederlandse soevereiniteit weggeven. Maar ...

  pensioen

  Eerste Kamerlid haalt uit: D66 vindt verlaging pensioen met 400 euro NORMAAL

  Miljoenen Nederlanders dreigen gekort te worden op ...

  >