Buitenland

Krant verwijdert artikel over Amerikaans plan om gifgasaanval uit te voeren in Syrië (en Assad de schuld te geven)

Help mee door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse Daily Mail heeft een artikel verwijderd over een Amerikaans plan om een chemische aanval in Syrië uit te voeren en de schuld vervolgens in de schoenen van Assad te schuiven.

Vrijdag bestookten Amerikaanse marineschepen een Syrische vliegbasis met kruisraketten, terwijl er geen bewijs is dat vanuit die basis een chemische aanval is uitgevoerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Auteur van het artikel Louise Boyle schreef dat de VS een chemische aanval voorbereidde om de positie van de internationale coalitie in Syrië te versterken.

Groen licht

Uit e-mails zou blijken dat het Witte Huis groen licht gaf voor het uitvoeren van een chemische aanval in Syrië, waar Assad vervolgens de schuld van zou krijgen, om de militaire positie in het land te versterken, aldus Boyle.

Het artikel bevatte correspondentie tussen medewerkers van het Britse bedrijf Britam Defence waaruit blijkt dat Qatar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Syrië financierde.

Waarom

De correspondentie werd gelekt door een Maleisische hacker, schreef de Daily Mail. Het Russische persbureau RIA Novosti heeft de krant gevraagd waarom het artikel is verwijderd.

Uit een artikel van CNN uit 2012 blijkt bovendien dat het Pentagon Syrische rebellen leerde hoe ze chemische wapens moesten gebruiken.

Een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie zei vrijdag dat de aanval door Amerikaanse marineschepen lang geleden is voorbereid.

Veel planning

Een dergelijke aanval vergt veel planning en voorbereiding, aldus generaal-majoor Igor Kanosjenkov.

Het besluit om de vliegbasis aan te vallen is volgens hem dan ook ruim voor het incident in Khan Shaikhoun genomen.

[RIA Novosti]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
7 jaren geleden

Het donker is aan het winnen van het licht!

Mensen word wakker AUB

justin
justin
7 jaren geleden

Kijk precies wat ik al dacht ,ze moeten en zullen Assad Syrië uitsleuren zodat ze hun gang kunnen gaan met die pijpleidingen.Gaat zoals altijd weer om olie geld macht etc.Amerika is failliet en gaat als een beest tekeer om aan geld tekomen.. ze krijgen nergens meer geld,trilioenen schuld , ik hoorde ook een verhaal dat er scheepsladigen drugs onderschept zijn die gelinkt zijn aan Obama en die schijnt dan ook vast te zitten ivm verhoren .Ze verzetten zich tot het laatst tegen de GCR the gold backed global currence reset ,.gaat niet lukken .Trump kan beter meewerken zijn gedrag is op zijn minst bizar te noemen hebben ze (schaduwregering)hem in de tang misschien.. is er wat boven komen drijven over zijn persoon?

Sparkie
Sparkie
7 jaren geleden

Ik geloof hier helemaal niets van. Denk je nou echt dat een regering zijn plannen aan een krant bekend gaat maken, waar zit je verstand, wat een absurde berichtgeving.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4392138/Is-proof-Assad-DID-launch-chemical-weapon-attacks.html
Het ziet er naar uit dat het Assad inderdaad dus zo stom is geweest om toch chemische wapens te gebruiken. In dat geval had Trump get inderdaad toch goed. Echter zit het dus net op de grens van kunnen of niet kunnen dat hij zomaar aanvalt op die manier. Het zou fijn zijn als er een vlot onderzoek komt en uitleg speech van Trump.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x