Homepagina » Buitenland » Krant verwijdert artikel over Amerikaans plan om gifgasaanval uit te voeren in Syrië (en Assad de schuld te geven)
Krant verwijdert artikel over Amerikaans plan om gifgasaanval uit te voeren in Syrië (en Assad de schuld te geven)

Krant verwijdert artikel over Amerikaans plan om gifgasaanval uit te voeren in Syrië (en Assad de schuld te geven)

De Britse Daily Mail heeft een artikel verwijderd over een Amerikaans plan om een chemische aanval in Syrië uit te voeren en de schuld vervolgens in de schoenen van Assad te schuiven.

Vrijdag bestookten Amerikaanse marineschepen een Syrische vliegbasis met kruisraketten, terwijl er geen bewijs is dat vanuit die basis een chemische aanval is uitgevoerd.

Auteur van het artikel Louise Boyle schreef dat de VS een chemische aanval voorbereidde om de positie van de internationale coalitie in Syrië te versterken.

Groen licht

Uit e-mails zou blijken dat het Witte Huis groen licht gaf voor het uitvoeren van een chemische aanval in Syrië, waar Assad vervolgens de schuld van zou krijgen, om de militaire positie in het land te versterken, aldus Boyle.

Het artikel bevatte correspondentie tussen medewerkers van het Britse bedrijf Britam Defence waaruit blijkt dat Qatar het gebruik van chemische wapens door rebellen in Syrië financierde.

Waarom

De correspondentie werd gelekt door een Maleisische hacker, schreef de Daily Mail. Het Russische persbureau RIA Novosti heeft de krant gevraagd waarom het artikel is verwijderd.

Uit een artikel van CNN uit 2012 blijkt bovendien dat het Pentagon Syrische rebellen leerde hoe ze chemische wapens moesten gebruiken.

Een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie zei vrijdag dat de aanval door Amerikaanse marineschepen lang geleden is voorbereid.

Veel planning

Een dergelijke aanval vergt veel planning en voorbereiding, aldus generaal-majoor Igor Kanosjenkov.

Het besluit om de vliegbasis aan te vallen is volgens hem dan ook ruim voor het incident in Khan Shaikhoun genomen.

[RIA Novosti]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Kijk precies wat ik al dacht ,ze moeten en zullen Assad Syrië uitsleuren zodat ze hun gang kunnen gaan met die pijpleidingen.Gaat zoals altijd weer om olie geld macht etc.Amerika is failliet en gaat als een beest tekeer om aan geld tekomen.. ze krijgen nergens meer geld,trilioenen schuld , ik hoorde ook een verhaal dat er scheepsladigen drugs onderschept zijn die gelinkt zijn aan Obama en die schijnt dan ook vast te zitten ivm verhoren .Ze verzetten zich tot het laatst tegen de GCR the gold backed global currence reset ,.gaat niet lukken .Trump kan beter meewerken zijn gedrag is op zijn minst bizar te noemen hebben ze (schaduwregering)hem in de tang misschien.. is er wat boven komen drijven over zijn persoon?

  24 likes
 2. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4392138/Is-proof-Assad-DID-launch-chemical-weapon-attacks.html
  Het ziet er naar uit dat het Assad inderdaad dus zo stom is geweest om toch chemische wapens te gebruiken. In dat geval had Trump get inderdaad toch goed. Echter zit het dus net op de grens van kunnen of niet kunnen dat hij zomaar aanvalt op die manier. Het zou fijn zijn als er een vlot onderzoek komt en uitleg speech van Trump.

  2 likes
  • @Arwijn, moeilijk te beoordelen wat het mag voorstellen. Wat ik wel kan beoordelen is dat de Amerikanen zelf een behoorlijk vies verleden hebben met ontbladeringsmiddelen, napalm en gifgas in de Vietnam oorlog en tot op heden gebruik maken van verarmd uranium.

   Maar is een -verschrikkelijke- oorlog met door de US gefinancierde en bewapende huursoldaten zonder chemische wapens beter dan een oorlog met? Er was vrede in Syrië totdat men het land zonder pardon binnenviel. Je kunt er over redetwisten wie wel of niet gebruik heeft gemaakt van chemische wapens (grondstoffen daarvoor kwamen o.a. uit Duitsland en Nederland ), maar het is nu eenmaal oorlog en daar heeft Syrië en ook Assad zeker niet om gevraagd.

   Amerikanen hebben een spreekwoord wat duidelijk maakt hoe men er zelf over denkt? “All’s fair in love and war”. Zegt genoeg, toch?

   Als Assad werkelijk persoonlijk opdracht heeft gegeven om naar een chemisch middel te grijpen, dan is de man gek, maar dat is de man voor zover men kan beoordelen verre van dat.

   Verder laten de moraalridders die Syrië hebben verwoest eerst eens naar buiten treden met hun eigen moord- en misdaadpraktijken en met de rest van de wereld kortsluiten en overleggen wat moreel en menselijk
   gezien wel en niet kan!

   Persoonlijk, of het deugt of niet, maar het is fokking oorlog en in een oorlog geburen de meest onvoorstelbare smerigheden en er bestaat geen ‘schone’ of ‘beschaafde’ oorlog. Chemische wapens inzetten, inderdaad deugt zeker niet, maar een bommenregen deugt wel?

   10 likes
   • Feitelijk is er maar één oplossing in dit conflict. Assad gaat weg en daarmee is de weg vrij gemaakt voor de US en de Rothschilds om het land naar hun hand te zetten. Natuurlijk is dit geen oplossing doch slechts je land opgeven en door de knieën gaan voor het geweld van de westerse gangsters en rovers.

    En zo krijgt de US als een drammerige afperser en gewelddadig monster zijn zin. Zei noemen het brengen van vooruitgang, vrijheid en democratie. Ik noem het zwichten en buigen voor satan.

    6 likes
    • Feitelijk is er maar één oplossing in dit conflict. Assad gaat weg en daarmee is de weg vrij gemaakt voor de US en de Rothschilds om het land naar hun hand te zetten. Natuurlijk is dit geen oplossing doch slechts je land opgeven en door de knieën gaan voor het geweld van de westerse gangsters en rovers.

     En zo krijgt de US als een drammerige afperser en gewelddadig monster zijn zin. Zei noemen het brengen van vooruitgang, vrijheid en democratie. Ik noem het zwichten en buigen voor satan.

     2 likes
   • Best comment.👍

    1 likes
 3. Ik geloof hier helemaal niets van. Denk je nou echt dat een regering zijn plannen aan een krant bekend gaat maken, waar zit je verstand, wat een absurde berichtgeving.

  1 likes
 4. Het donker is aan het winnen van het licht!

  Mensen word wakker AUB

  14 likes
 5. allemaal anti vs hier

  0 likes
 6. Volgens mij wordt dat spul door Bayer en consorten gefabriceerd. Moord en brand schreeuwen als het gebruikt wordt, maar wel zelf maken. Die Assad is veel te slim om dat in te zetten. Trump heeft allang een deal gemaakt met Erdogan, v.w.b. de Koerdische olie. Die trekken aan het kortste eind. En Putin krijgt zijn marinehaven in Syrië. Die twee heren zijn namelijk geen politici met een Kruideniersmentaliteit zoals het Rooms-Calvinistische Europa. Als zij de zaakjes verdeeld hebben, wordt in de EU nog gesproken over het feit dat het kerosineverbruik van de straaljagers, nogal aan de hoge kant was uitgevallen. Oja heren, en nog bedankt voor uw inzet en mocht de munitie op zijn; wij leveren gaarne een van de allernieuwste setjes voor de modernste oorlogvoering.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Eind 2017 onthulde de New York Times dat het Pentagon in het geheim onderzoek deed naar UFO's. Daarbij werd een belangrijk detail weggelaten.

Amerikaanse overheid beëindigt paranormaal UFO-project vanwege demonische krachten. Dit lijkt op sciencefiction, maar is het niet

Eind 2017 onthulde de New York Times ...

OPCW-rapport: gifgasaanval Douma mogelijk in scène gezet. Waarom zwijgen de mainstream media in alle toonaarden?

OPCW-rapport: gifgasaanval Douma mogelijk in scène gezet. Waarom zwijgen de mainstream media in alle toonaarden?

De gifgasaanval in de Syrische stad Douma ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.