Binnenland

Oud-VVD-partijleider voorspelt dat er binnenkort geen geel hesje meer te krijgen is in Nederland. De reden: dit bizarre akkoord

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op tijd aanschaffen, want ze vliegen weg, voorspelt VVD-coryfee Hans Wiegel na het lezen van het klimaatakkoord. Hij denkt dat binnenkort nergens nog gele hesjes te krijgen zullen zijn.

Wiegel reageerde de afgelopen tijd vol afschuw op de aanstaande klimaatplannen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het kabinet wil in Nederland overstappen op elektrisch rijden. Daar komen subsidies voor, maar de burger moet opdraaien voor de kosten.

Gasbelasting flink omhoog

Daarnaast gaat de belasting op benzine en diesel omhoog en komt er in 2030 een verbod op de verkoop van benzine- en dieselauto’s.

Ook wordt er weer gesproken over rekeningrijden.

Tegen 2030 wil het kabinet 1,5 miljoen huishoudens ‘groen’ hebben en in 2050 moeten alle huizen gasvrij zijn.

Om dat te bewerkstelligen gaat de gasbelasting flink omhoog.

Maatschappelijke onrust

Bedrijven moeten hun CO2-uitstoot terugdringen en als ze dat niet doen krijgen ze een boete.

“Hier is het laatste woord nog niet over gesproken,” zei Wiegel over de aangekondigde klimaatmaatregelen.

Hij denkt dat de VVD en het CDA diep in de penarie zitten en waarschuwt de politiek: als het klimaatakkoord door de coalitie wordt overgenomen, ontstaat er maatschappelijke onrust en zullen de gele hesjes snel uitverkocht raken.

Franse toestanden

CDA-fractievoorzitter Buma zei dat de gele hesjes invloed moeten hebben op het klimaatbeleid.

“Anders gezegd: hij wil daarmee Franse toestanden in Nederland voorkomen,” aldus Wiegel.

Te laat

Maar één van de belangrijkste gele hesjes-dragers, Jacline Mouraud, zei eerder al: “Nu is het te laat, de doos van Pandora is open en gaat voorlopig niet meer dicht.”

De opstanden lijken afgenomen. Niet door herstel van vertrouwen, maar vanwege de komende kerstdagen, besluit Wiegel.

Foto: Jürgen Eissink Wikimedia Commons

[Telegraaf]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
5 jaren geleden

Tenminste een politicus met gezond verstand!!! Behalve de PVV en FVD. Die denken tenminste nog na.
Dat kun je van de rest niet zeggen. We zijn nog een “welvarend” land maar gaan met dit zooitje aan het roer heel snel de afgrond in.
We zijn een kleine stad in de grote wereld maar lopen voorop wat helemaal niets uithaalt.
Zielige vertoning!

Zonnemax
Zonnemax
5 jaren geleden

Of het klimaat nu wel of niet (een beetje) verandert door toedoen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot, is op zich een weinig interessante vraag. De door sommigen gevoelde urgentie is in ieder geval allerminst bewezen en alle andere belasting die we het milieu aandoen, vergeten we voor het gemak maar even.

Het is sowieso goed als we als mensheid de aarde zoveel mogelijk met rust laten.
Als we duurzame energie kunnen gebruiken in plaats van fossiel is dat vanzelfsprekend beter.
Als een huishouding overstapt van fossiele energie op duurzame energie dan moet dat kunnen ZONDER kosten voor de huishouding (burger). Het geldt dat bespaart wordt aan fossiele uitgaven gaat dan naar de aflossing van de investering in duurzame energie. Zolang dat niet kan, blijven we lekker aan het gas (de schoonste fossiele energie!) misschien kan er over 10 jaar zelfs wel groene waterstof door die leidingen.

Deze transitie zal door de overheid gestimuleerd moeten worden door bedrijven en financiering- maatschappijen te bewegen duurzame producten aan te bieden aan de consument. Niet door alles duurder te maken met belastingen en géén échte oplossing bieden. Slechts een voorbeeld: Dat de kosten van gevel en muurisolatie in woningen van < 1970 in zeven jaar worden terugverdient, is een fabeltje: Leg het terugverdienen van zo´n investering maar op het bordje van de producent in samenwerking met energiebedrijf en kijk dan of ze het willen uitvoeren maar laat de burger met rust.

Dit geldt ook voor elektrisch autorijden. Dit is geen duurzame oplossing, het verhoogt het stroomverbruik enorm, zo zijn de Accu´s en het accuzuur zeer milieubelastend en moeten iedere circa 7 jaar vervangen en de laadpalen moeten ook geproduceerd en onderhouden worden. Daarnaast zijn elektrische auto´s voor de meeste mensen niet eens te betalen.
De overheid zou de productie van waterstof auto´s mogelijk in combinatie met zonne-energie kunnen stimuleren (Techniek en kennis is reeds voorhanden). De kostprijs van zo´n compacte in NL te produceren auto zou tussen de 15000 en 20000 euro liggen met een technische levensduur van minimaal 25 tot 30 jaar met beperkt onderhoud. Dit kan binnen vijf jaar geregeld zijn en zo geef je de burgers een goed alternatief, dat ! is Besturen.
Slechts een voorbeeld: Als ik maar 5000Km per jaar rijd, ben ik véél milieubewuster door deze auto nog 15 jaar te rijden dan vervroegd in te ruilen. Door hogere motorrijtuigenbelasting word ik gestimuleerd mee te doen aan de wegwerpmaatschappij en vervroegd in te ruilen (Als ik daar al het geld voor zou hebben).

Verreweg de grootste vervuiling komt uit het bedrijfsleven, de industrie. Laat daar nu juist het minst transparant in het klimaatakkoord tot uiting komen dat de vervuiler moet betalen (Wat bij de burgers wel gebeurt, maar ja er was geen “burger klimaattafel” in het leven geroepen….). Natuurlijk zijn er ondanks dat een overheid niet durft op te treden toch goede initiatieven zoals Tata Steel die volledig overgaat op waterstof. Zo laat Tata zien, slimmer te zijn dan al die klimaattafels. De CO2 prijs subsidie / boete aan het bedrijfsleven is een farce; Altijd staat markt economie zo hoog in het vaandel… maar nu het erop aankomt, is zelfs de VVD communistisch (Maar dan wel alleen voor de bedrijven).

We hebben te maken met een zielig stelletje heen en weer zwalkende bestuurders, die elkaar veelal napraten en niet eens (willen) zien dat die ondernemers aan de klimaattafels allemaal voor eigen parochie preken en niet kijken naar het geheel voor de maatschappij en met serieuze oplossingen komen die de burger ook gelooft. Dit ZOU een taak van de overheid moeten zijn evenals het opzetten van een project om Thoriumreactors in te zetten (Met de technische universiteiten in Eindhoven en Delft moet dat toch in een jaar of tien toch geregeld kunnen zijn).

Burgers zijn echt wel bereid om over te stappen op duurzame energie, mits het duidelijk bijdraagt en er een degelijk en betaalbaar alternatief geboden wordt (Gefinancierd uit de verduurzaming die optreedt, dus kostenneutraal! ). Dat hoef je als bestuurder niet met belastingen af te dwingen, zo laat je als bestuurder zien dat je geen respect hebt voor je eigen kiezers:

Als het vaasje is volgelopen…. Dan breekt het uiteindelijk.
“Wij zijn het volk”, de volgende diepe recessie is in aantocht vooral veroorzaakt door “Bestuurlijk” Nederland.

https://issuu.com/zonnemax/docs/basisinkomen_2015

mike
mike
5 jaren geleden

Door het invoeren van dit extreem nutteloze en asosciale beleid maken onze leiders het onafwemdbaar dat er ook in NL grote rellen uitbreken. Decennia lang heeft de overheid haar destructieve regelgeving bewust met kleine stapjes aangescherpt en opgerekt, zodat wij er langzaam aan konden wennen.

Nu de regelgeving met zulke grote absurde stappen door onze strot wordt geduwd wordt de kans gorter dat meer mensen zich achter de oren zullen krabben en in opstand zullen komen. Vraag me af of dit niet precies de bedoeling is van dit beleid. Als we allemaal de straat op gaan is er niet veel nodig om de vlam in de pan te laten slaan. Er zijn altijd mensen bij die zo blind van woede zijn dat ze makkelijk te verleiden zijn om alles kort en klein te slaan.

Kortom chaos! Dat is precies wat deze leiders willen. Hoe meer chaos, hoe meer mogelijkheden ze krijgen om ons nog meer controlemiddelen door de strot te duwen. Meer bewakingscamera’s, 5G, militaire politie e.d.zullen het antwoord zijn. Let er daarom altijd op dat je je zelf nooit laat meeslepen in destructief gedrag. Kans is ook groot dat men bij grootschalige rellen “agent provocateurs” zal inzetten om de boel op te hitsen en/of in brand te steken. Nooit aan meedoen! Film die gasten die dit doen of probeer ze tegen te houden. Met het slopen van andersmans eigendomen schieten we niks op.

marcel Koningen
marcel Koningen
5 jaren geleden

Briljant, het orakel kaapt het gele vestjes protest.Het stuk onbenul vergeet even dat hij een van de oorzaken is net als alle andere politieke partijen en de ceo’s van de ruim 36000 duizend toon aan gevende internationale opererende bedrijven en de fantastische religieuze leiders van alle gezindten die leiding aan de wereld geven.
Mvrg,Marcel
p.s een oplossing geldstromen afkappen naar hun en naar ons terug doormiddel van volledig bindend referendum en de politiek naar huis sturen en geen nieuwe meer aannemen.En alles groter dan familie bedrijf arbeiders coop maken waar de leiding niet meer krijgt dan vijf keer het salaris van de laagste werknemer en wat vijf keer sneller reageert op nieuwe producten dan een piramide bedrijfs constructie en iedereen deelt in de winst.Crimminele geld stromen afkappen door alles wat minder schadelijk is dan tabak en alcohol te legaliseren .

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x