Homepagina » Buitenland » Waar is het bewijs? Waarom mochten wij de zwarte doos niet zien? Maleisische premier onthult ware doel van MH17-onderzoek
Waar is het bewijs? Waarom mochten wij de zwarte doos niet zien? Maleisische premier onthult ware doel van MH17-onderzoek
Foto: Irfanfaiz Wikimedia Commons

Waar is het bewijs? Waarom mochten wij de zwarte doos niet zien? Maleisische premier onthult ware doel van MH17-onderzoek

De premier van Maleisië heeft in de media de verantwoordelijkheid van Rusland voor de MH17-ramp in twijfel getrokken.

Mahathir Mohammad zei tegen persbureau Bernama de conclusies van het Joint Investigation Team (JIT) te onderschrijven, maar tot het punt dat de raket waarmee MH17 werd neergehaald van Russische makelij was.

Of Rusland het projectiel ook heeft afgevuurd betwijfelt hij.

Waar is het bewijs?

“Ik denk niet dat zo’n gedisciplineerde partij verantwoordelijk is voor de lancering van de raket,” zei Mohammad.

“Ze beschuldigen Rusland, maar waar is het bewijs?” vroeg hij over de conclusies van het JIT. “We weten dat de raket van een Russisch type is, maar hij kan ook in Oekraïne zijn gemaakt.”

“Hij kan zijn afgevuurd door rebellen in Oekraïne, of door de Oekraïense overheid, omdat zij dezelfde raketten hebben,” zei de premier.

Zwarte doos

Mohammad zei verder dat Maleisië moet worden betrokken bij het onderzoek naar de zwarte doos omdat het vliegtuig uit Maleisië kwam en er Maleisische passagiers aan boord waren.

“Om de één of andere reden mocht Maleisië de zwarte doos niet bestuderen om te achterhalen wat er is gebeurd,” klonk het.

“We weten niet waarom we erbuiten worden gehouden, maar al vanaf het begin merken we dat dit vooral een politieke kwestie is,” zei de premier.

Politieke belangen

“Het doel was niet zozeer achterhalen wat er is gebeurd, maar vooral proberen om de ramp in de schoenen van de Russen te schuiven,” vervolgde hij. “Dit is geen onafhankelijk onderzoek.”

Hij benadrukte dat politieke belangen sterk meespelen in het onderzoek.

[Free Malaysia Today, ANP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Evelien. schreef:

  JAAh weet u nog ?…. de zwarte dozen waren gevonden (het journaal ) ,en iedereen EN nabestaanden zaten er boven op ,wat zeggen de piloten etc .nneeeh nog even wachten ,want die zwarte dozen werden naar een speciaal bedrijf gezonden in Engeland,waar de gesprekken zeer vakkundig zouden worden behandeld en beluisterd….. ( knnrrr ppfff snurk pfff ) ….wachten en nog eens wachten … om er nooit meer iets over te horen…

  40 likes
  • Henk schreef:

   De NOS gaat hun leugens nooit toegeven… wij gaan ze er aan blijven herinneren. Iedere tweet of meme maakt iemand wakker.

   19 likes
  • H.Eissink schreef:

   Haha .Nu wil Rutte opheldering van de Maleisische regering.!!! Hoezo waren er afspraken tussen Nederland en Maleisië. En nu houdt de Maleisische regering er zich niet aan.Je kunt ook echt niet meer ergens op vertouwen of niet Rutte. Koekje van eigen deeg. Zie zijn verontwaardigd smoel werk al weer voor me. Ikke toch niet. Was ist denn los hier. ?? Ben benieuwd met welke verklaring hij komt. Of horen we er niets meer van terug. Rutte denk dat je laatste dagen zijn geteld. Je moet nu wel opstappen anders komt de stront naar boven.Wedden dat het in belang van Europa gaat om de Oekraïne als vriendje te houden.

   12 likes
   • Laurens schreef:

    Heel goed verwoord !! Oekraïne moet en zal bij de EU komen !! Om energie en graan en om dichter bij de vijand (Rusland ) te zitten !! Veel politici gaan letterlijk over lijken en wat mij opvalt is dat de nabestaanden niet echt de ware toedracht willen weten en maar slikken wat Rutte en z,n kliek zeggen !! Ik heb veel naar Bali gevlogen met MH17
    Dezelfde route ook na de crash toen MH 20 een heel goede maatschappij !! Eens zal de waarheid toch wel naar boven komen !!!

    0 likes
    • Joris schreef:

     en vanwege schaliegas..

     VVD, D66 en Guy Verhofstadt werken samen met Moldavische maffiabankier om Grexit te stoppen en TTIP te pushen (3)
     ‘Guy Verhofstadt krijgt persoonlijk € 190.000 per jaar gestort van twee miljardairs, die graag in Oekraïne naar schaliegas willen boren (fracking). Daarom moet dat land, plus alles wat er tussen ligt, zo rap mogelijk de Europese Unie in worden gerommeld. Daarbij worden criminele handelingen van corrupte bankiers en politici in die landen door de vingers gezien of zelfs gesubsidieerd. De vergrote unie krijgt vervolgens uniforme milieuregels, dezelfde als de VS, om dat fracking mogelijk te maken. Ook dit wordt gesubsidieerd met Nederlands belastinggeld.’
     http://www.burgercomite-eu.nl/vvd-d66-en-guy-verhofstadt-werken-samen-met-moldavische-maffiabankier-3/

     0 likes
 • T. Holtkamp schreef:

  DE GROENE KLIMAATLEUGENS ONTMASKERD.

  https://doorbraak.be/heibel-om-het-ipcc/

  VN KLIMAAT PANEL (IPCC) VALT RADICAAL VAN ZIJN GELOOF.

  • De zonneactiviteit is nu “ineens” een belangrijke factor van opwarming en afkoeling (was allang bekend).
  • Het stijgende (menselijke) CO2-niveau is niet belangrijk meer (was allang bekend).
  • Dit panel geeft nu ook toe dat de aarde niet opwarmt maar afkoelt af sinds 2000 (was allang bekend).
  • Dus beperken van CO2 van voertuigen, vliegtuigen, kolen, gas en olieverbranding, vee en mensen, heeft praktisch geen zin (was allang bekend).
  • Dus al het geld verspillen aan CO2 beperking is onzin.

  NU NOG TOEGEVEN “GROENE” POLITICI.

  38 likes
 • eksegese schreef:

  Wat vervelend nou voor onze Mark Rutte, zou hij dit ook al hoofdschuddend weg kunnen wuiven zoals in het debat met Baudet ? Het wordt tijd dat het gajes met de billen bloot gaat en dat hun bedrog wereldwijd openbaar wordt gemaakt. Ik kan niet wachten, de waarheid moet boven tafel !!

  26 likes
  • weg met ons schreef:

   @eksegese

   Las net dat de nabestaanden-kaart is getrokken. De nabestaanden zijn verbolgen en geshockeerd dat de schuld van Rusland door Maleisië in twijfel wordt getrokken. De nabestaanden vertrouwen op het JIT onderzoek en een eventuele uitspraak van EEN rechter en eisen dat Maleisië zwijgt.

   De nabestaanden willen dat Rusland hangt en niemand anders eventueel schuldig zou kunnen worden bevonden? Als nabestaande zou ik juist van alle kanten informatie en bewijzen willen hebben en niet eenzijdig vanuit een Bellingcat of JIT onderzoek.

   Begint niemand zich af te vragen waarom het erop begint te lijken dat de zogenaamde familieleden niet de ware steen boven willen hebben? Zaakje begint te stinken en men raakt in paniek en trekt daarom de (nep) nabestaanden-kaart?

   Het verhaal over de MH370 en de MH17 stinkt enorm!….. http://www.volkwordtwakker.nl/nl/mh370-en-mh17/

   7 likes
   • deze schreef:

    zeer goed gezegd Ekesegese !
    zo denk ik er ook over
    het is een grote patsy dat helse mh verhaal
    ze dekken elkaar allemaal in omdat deze ” mensen ” allemaal als zetbaas werken voor de grote slavenhandelaars
    het gaat ze niet lukken om ons allemaal te bedriegen, er worden steeds meer en meer mensen bewust gelukkig!!! JIPPIE

    maar goed.. ik hou het kort verder. Morgen weer een prachtige ” zom(BIE)erdag want er worden al weer hele horrorscene-verhalen opgetoeterd van ” helse warme dag ”
    me neus! heb ze afgelopen avond weer zien sproeien in de lucht.. dus maandag gewoon een paar dagen weer helemaal melkgrijs en roomse gifstoffen in de ether..
    WAT MOGEN WE GVD NIET ZIEN ??? of.. is het ” alleen ” dat er nog meer ziektes worden gecreeerd door die chems ?!

    leve de ziel die bewust weet waarom hij of zij hier straks niet meer WILT zijn

    groetjes

    1 likes
   • Rene schreef:

    Idd Rutte kaninet stinkt en blok heeft al 3x keer benoemd dat ooit de Oekraïne aansprakelijk zouden kunnen worden? dus Oekraïne is ook verdacht dan ? maar het vreende is ze zitten wel op de bank bij de onderzoekers en heeft vetorecht.

    1 likes
   • Joris schreef:

    SU-25 pilot

    Agapov has testified that on July 17, 2014, a Ukrainian Sukhoi Su-25 jet aircraft piloted by one Captain Voloshin “set out for a military task,” Markin said.

    “Our jets were flying regularly,” Agapov said in his testimony. “When one returned, the pilot, Captain Voloshin, got out of the cockpit.” He added that, as Captain Voloshin walked away with the other pilots, Agapov heard him say: “That was the wrong plane.”

    “Nearby was Flight Control Officer Dyakin, Captain Voloshin and two other pilots. Dyakin asked Voloshin: ‘What happened with the plane?’ He said, ‘It was in the wrong place at the wrong time.’”
     
    bron: http://www.veteranstoday.com/2015/06/03/vt-was-right-again-mh17-and-the-undying-buk-scam/

    0 likes
 • Tigron schreef:

  Maleisië heeft naar mijn mening helemaal geen belangen bij het gedoe met Rusland en de Oekraïne maar willen uitsluitend weten wie en waarom hun toestel met óók hun mensen erin, is neergeschoten.
  Maleisië wil naar mijn mening slechts waarheidsvinding.
  De andere onderzoekende landen zoeken naar ‘stokken’ om Rusland te slaan.
  De onderste steen van Rutte mag dan wel zwaar zijn, de waarheid komt vroeg of laat wel boven drijven.

  18 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  En als iemand op deze positie dit zegt dan kun je ervan uitgaan dat er veel zaken niet kloppen. Ja Mark niet iedereen gelooft klakkeloos jouw leugens.

  14 likes
 • leon*** schreef:

  lijkt wel of we in een soort van progamma zitten waarin bepaalde data gecodeerd is.

  waarbij ik steeds 6 en 9 tegen kom en de meester getallen 11-22-33 enz en waarbij zoveel mogelijk

  op die getallen uit moet komen.

  en waarbij de nul vaak ook meeteld en die staat dan als code voor 5

  of met en zonder nul opgeteld.

  soms twee keer opgeteld dan weer 1 keer en kom ook steeds tegen 27 jarige dader of 24 jarige

  dan krijg je het volgende,

  mh17
  17-07-1997=41\46=5\1=6
  17-07-2014=22\32=4\5=9
  Volosjin 29jaar=11
  27-12-1988=38=11
  18-03-2018=33
  passagiers
  05-05-1952=27=9
  29-07-1957=45=9
  15-07-1976=36=9
  22-04-1981=27=9

  mh370
  14-05-2002=29=11
  08-03-2014=18=9
  08-03-2014=33=6

  911
  11-09-2001=29=11

  kon-dag
  30-04-2009=18=9
  30-04-2009=38=11
  kenteken suzuki
  fz-vl-03=24=6
  68-43-53=29=11
  karst geboren
  06-03-1971=27=9

  fortuin
  06-05-2002=15=6
  ariane grande
  22-05-2017=29=11
  berlijn
  19-12-2016=22
  19-12-2016=27=9
  kenteken
  gda-08-j5=36=9
  lasvegas
  01-10-2017=27=9
  noorwegen
  22-07-2011=15=6
  bijlmerramp
  04-10-1992=36=9
  utrecht
  18-03-2019=24=6
  gadaffi
  20-10-2011=22
  s-hoesein
  30-12-2006=29=11

  5 likes
  • eksegese schreef:

   Klopt @leon*** er schuilt een symboliek achter nummers en cijfers. De heersende schaduwmacht is totaal verzot op symboliek, zij zijn er constant mee bezig, zij gebruiken het mede als versleutelde boodschap van wat ze precies aan het doen zijn bovendien aanbidden zij ALLEN satan.

   2 likes
   • leon*** schreef:

    het lijkt me ook een strijd om de zielen, waar die heen gaan in het hiernamaals
    of ze in de 6 of 9 zijn gestorven zoiets.

    1 likes
    • leon*** schreef:

     een mooie gelijkenis is dan het spel fortnight.
     je komt van boven naar beneden,dat zou dan de geboorte zijn.
     en daarna ga je op iedereen schieten en als er dan iemand dood is
     moet je die getallen eens zien.
     en als je dan dood bent kom er een soort van licht straal boven
     te hangen.

     en dat zag iemand ook die maakte een foto als bewijs dat ze te laat
     was op haar werk omdat er een dodelijk ongeluk was gebeurt.
     en toen ze die foto bekeek hing er ook zo`n lichtstraal boven.

     https://media.libelle.nl/m/k3n80kuieogc.png

     0 likes
 • Logisch schreef:

  Het vliegtuig is uit de lucht geschoten. Niet om het vliegtuig maar om wie er in zaten. Al vanaf het begin stonk dit zaakje. Brokstukken die ze maar lieten liggen voor bewijs. Rutte had belooft de onderste steen zal bovenkomen. Pinokio. Hij weet er echt wel meer van. Bewijzen zijn vernietigt. Dan maar wat extra mensen dood. So watch jammer Dan. We zullen er waarschijnlijk nooit achter komen alles is gewoon vernietigt. Of kwijt gemaakt.

  5 likes
 • Astrid schreef:

  Deleted BBC Russia MH17 report about ‘Ukrainian military jets’ (Eng Subs):
  https://www.youtube.com/watch?v=0-CshrX947g

  4 likes
 • x

  Check Also

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >