Binnenland

Waarom betaalde het ministerie van Justitie tot 400.000 euro aan de Rutgers Stichting? Voor welke dienst?

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Er is veel ophef ontstaan over de zogeheten Week van de Lentekriebels, ziet kenniscentrum Rutgers, dat lespakketten over seksualiteit voor jonge kinderen samenstelt. Volgens de organisatie dragen ‘foutieve berichten en nepnieuws’ daaraan bij.

Veel ouders dreigden hun kinderen thuis te laten vanwege de themaweek. De lessen gaan onder meer over de vraag ‘in hoeverre een jongen een meisje mag worden en andersom’. Piemel en clitoris worden bij de naam genoemd en ook kunnen scholen een 3D-model van een clitoris krijgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Onder andere FVD stelde in de Tweede Kamer vragen over de Week van de Lentekriebels. De partij is een petitie begonnen ‘tegen de seksualisering van jonge kinderen’. Ook influencer Kim Feenstra sprak zich uit tegen de themaweek.

Voor welke dienst?

Internetspeurders hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. De Rutgers Stichting kreeg tussen 2016 en 2021 tussen de 100.000 en 400.000 euro van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Ook kreeg de stichting geld van het ministerie van VWS en Binnenlandse Zaken. Data-analist Cees van den Bos wil weten waarom het ministerie van Justitie geld betaalde aan de Rutgers Stichting. “Voor welke dienst?”

Gates Foundation

FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers vraagt: “Hoezo koopt het ministerie van Justitie en Veiligheid tussen de 100.000 en 400.000 euro aan diensten in bij de Rutgers Stichting? Wat heeft Justitie en Veiligheid te maken met kinderen en seks? Wat voor diensten?”

Directeur van Rutgers is Marieke van der Plas, de partner van voormalig VVD-minister Sander Dekker. Eerder kreeg Rutgers een donatie van ruim 3,3 miljoen dollar van de Bill & Melinda Gates Foundation.


5 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

172 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gene
Gene
11 maanden geleden

Al wat er nu gebeurt is al decades voorbereidt, dat niemand zich illusies maakt. Het Westen wordt nu bestuurt door het gevaarlijkste en dodelijkste misdaadkartel uit de hele geschiedenis van de mens!

Vlinder
Vlinder
11 maanden geleden

Drie keer raden!

H.J.
H.J.
11 maanden geleden

Het is simpel weg gewoon een grote bende in Den Haag, vriendjespolitiek en corruptie zijn aan de orde van de dag.
Niets wat dit Linkse Rutte Kartel doet is openbaar, alles riekt naar eigen gewin.

pipo
pipo
11 maanden geleden

dat reptiel van een gates ! …zit toch overal tussen

Back to top button
172
0
We lezen graag je reactie!x