Binnenland

Pepijn van Houwelingen: ‘Ons land is volstrekt onbestuurbaar geworden, Nexit enige oplossing’

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!

De grote vraag is hoe het kabinet huishoudens de komende tijd gaat ondersteunen nu de inflatie zo hoog is en de kosten voor levensonderhoud voor een grote groep onhoudbaar dreigen te worden. Premier Rutte en minister van Financiën Kaag willen daar niet veel over kwijt.

Het kabinet had beloofd te kijken of er nog voor dit jaar maatregelen mogelijk zijn voor koopkrachtherstel. Het is echter tot de conclusie gekomen dat het niet meer mogelijk is om nog dit jaar iets extra’s te doen voor de koopkracht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In ieder geval gaat het minimumloon volgend jaar in één keer 10 procent omhoog. Het gevolg is dat ook uitkeringen als de bijstand en de AOW stijgen. Voor lagere inkomens gaat de inkomstenbelasting omlaag.

Onaanvaardbaar

Ondertussen liggen de prijzen deze maand volgens het CBS 13,6 procent hoger dan een jaar geleden. Het is de hoogste inflatie in decennia.

Er is veel kritiek op de plannen. “Als dit kabinet dit jaar echt niets meer voor mensen doet om de kosten te verlagen – terwijl het geld met bakken binnenkomt, bedrijven hysterische winsten maken en landen om ons heen volop crisismaatregelen nemen – dan moeten ze plaatsmaken. Het is genoeg,” zegt SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen.

PVV-leider Geert Wilders spreekt van een ‘wanprestatie’. “Dit jaar niets extra voor de koopkracht, echt onaanvaardbaar. Veel mensen redden het nu al niet meer.”

Vreselijke winter

“De inflatie loopt gierend uit de klauwen. Heel Nederland voelt de pijn van Ruttes onwinbare oorlog tegen Rusland en zijn onwil om meer gas te boren in Groningen. Op deze manier gaan we een verschrikkelijke winter tegemoet. Het is tijd voor actie!” stelt Forum voor Democratie.

“Onze spaartegoeden, koopkracht en pensioenen verdampen. De inflatie in Zwitserland ligt stabiel rond de drie procent. Het probleem is niet Poetin, maar de euro. Hadden we nog maar de gulden,” verzucht Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

De zogenaamde ‘crises’ zijn allemaal terug te leiden tot de EU, waaraan Nederland willoos is overgeleverd. Vandaar dat ons land volstrekt onbestuurbaar is geworden. De enige oplossing? Nexit,” benadrukt hij.


4.9 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

148 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pitmaster
Pitmaster
1 jaar geleden

Ik was altijd voorstander van Europa maar nu dat gedrocht door slaat zou ik voor een Nexit stemmen.

Een echte mens
Een echte mens
1 jaar geleden

Men heeft wel geld om ‘iets voor klausss. te doen, voor bestrijding van een niet-bestaand ‘iets’ dat men virus noemt en voor kaag’s hobbyclubs in het Midden-Oosten?

Salaris afnemen, vordering instellen, bezittingen confisqueren etc. Zij willen/propageren toch al graag niets bezitten en gelukkig zijn? Wel, dat kunnen ze dan ervaren en bewijzen.

Elizabeth
Elizabeth
1 jaar geleden

Ja Nexit ,als dat zou kunnen.We worden gewoon voor de wolven gegooid door het kabinet.Ze hebben alleen nog maar de great reset voor ogen.Die hele natuur problemen die we nou hebben is allemaal door hun gemaakt.Schwab vertelde zelf dat zoiets mogelijk was

klaas
klaas
1 jaar geleden

Helemaal gelijk natuurlijk, maar lekker kansloos weer.

Back to top button
148
0
We lezen graag je reactie!x