Homepagina » Gezondheid » Dit is waarom je er goed aan doet om visolie toe te voegen aan je dagelijkse voeding
Dit is waarom je er goed aan doet om visolie toe te voegen aan je dagelijkse voeding

Dit is waarom je er goed aan doet om visolie toe te voegen aan je dagelijkse voeding

Omega 3-vetzuren in visolie voorkomen dat kanker groeit en zich uitzaait, blijkt uit onderzoek. Daarnaast verkleinen ze de kans op de ziekte.

Visolie halveert de groei van tumoren en uitzaaiingen waardoor vrouwen met borstkanker langer leven.

De olie heeft daarnaast een beschermend effect tegen borstkanker, ontdekten wetenschappers van de Universiteit van Nebraska.

Andere kankersoorten

Ze zeggen dat visolie de immuunreactie tegen kanker stimuleert. Dat kan betekenen dat het middel ook effectief is tegen andere kankersoorten.

Visolie stimuleert de aanmaak van zogeheten T-cellen, witte bloedcellen die het immuunsysteem versterken en die kankerremmende eigenschappen hebben.

Muizen werden onderverdeeld in twee groepen: de ene groep kreeg een dieet dat rijk was aan omega 3-vetzuren, de andere groep kreeg voedsel met omega 6-vetzuren.

Minder snel

Muizen die voedsel kregen dat rijk was aan omega 3-vetzuren, hadden meer T-cellen in hun bloed en minder ontstekingen.

Tumoren ontwikkelden zich bij deze dieren minder snel en in sommige gevallen kregen ze helemaal geen kanker.

Half zo groot

Na 35 dagen waren de tumoren van de dieren in deze groep slechts half zo groot in vergelijking met die van de muizen in de groep die omega 6-vetzuren kreeg.

Het onderzoek is verschenen in Clinical & Experimental Metastasis.

[Medisch Dossier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Maar je ken ook gewoon regelmatig een vet vissie eten.
  Scheelt weer ! regelmatige ! aanschaf van chemie pilletjes.

  7 likes
  • Met vis is altijd wel iets mis; vette vissies zijn tegenwoordig bijna chemiepilletjes. Gekweekte vis zit vol hormonen en andere toevoegingen en wilde vis is vervuild met oa zware metalen… Wat is wijsheid…

   9 likes
   • Waar halen de vissen hun omega 3 vandaan denk je ? Algen . Ik gebruik (schone)Algenolie. DHA-EPA, zuiverder dan visolie geen massa’s (vergiftigde)dooie vissen nodig voor een pakje /flesje visolie

    6 likes
  • Martin van Kammen

   Kies het liefst ook voor een vloeibare Omega3 olie, geen capsules.

   3 likes
 2. Volgens het boek “brein als medicijn” zijn er ook verschillende studies die aantonen dat visolie werkt tegen depressie, somberheid, gebrek aan energie, angst, slapeloosheid, vermindering van libido en zelfmoordneigingen. Oftewel: “Haring in het land, dokter aan de kant.”

  Meervoudige onverzadigde vetzuren maken het omhulsel van de hersencellen zachter en soepeler en de communicatie ertussen stabieler. Vooral als het omega-3-vetzuren betreft.

  5 likes
  • Visolie schijnt helemaal niet te werken, de goede vetzuren DHA en EPA zijn er nagenoeg niet in aanwezig, alleen een slecht opneembare vorm van omega 3. Bovendien is visolie vaak zwaar vervuild en moeten er inderdaad onevenredig veel vissen voor worden gedood. Krilolie is al een beter alternatief. Nog beter: 1 keer per week vette vis eten met het MSC-keurmerk (dus geen kweekvis met een ASC-keurmerk) of wellicht het allerbeste: algenolie. Verder zitten omega 3 vetten op zich ook in lijnzaadolie, noten etc.

   4 likes
 3. Een belangrijk probleem in ons westers eten is dat er veel, veel teveel omega 6 vetzuren in zitten, zonnebloemolie. De verhouding omega 3, omega 6 zou 1 op 3 tot 1 op 5 moeten zijn. Wij zitten nu op 1 op 10 tot wel 1 op 20. Zonnebloemolie is goekope meuk, zeker niet gebruiken om in te bakken of frituren!

  4 likes
  • Gepeld hennepzaad. Dat bevat de omega vetzuren in de perfecte verhouding voor de mens.
   Veel goedkoper dan die visoliecapsules en gewoon te koop bij de biologische winkel of AH.
   Het is daarnaast ook ontzettend gezond.

   4 likes
 4. Zuivere Algen olie , nog beter en zuiverder dan visoliie. Probleem opgelost.

  7 likes
 5. Visolie zijn directe bouwstoffen voor de hersens en hormoonstelsel. De functionaliteit van de hersens kan merkbaar positief beïnvloed worden door consumptie van onvervuilde visolie, zelfs op de korte termijn.
  In mijn ervaring; wanneer ik visolie tot mijn beschikking heb, zijn alle vormen van lichamelijk veroorzaakte depressie volledig onmogelijk.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

samenleving

SEH-artsen: ‘We moeten samenleving weer opengooien omdat lockdowns ons immuunsysteem verzwakken’

Daniel W. Erickson, een voormalige spoedeisende hulparts, ...