Homepagina » Natuur en Milieu » Waarom de planeet helemaal niet gered hoeft te worden
Waarom de planeet helemaal niet gered hoeft te worden

Waarom de planeet helemaal niet gered hoeft te worden

Om de paar maanden hoor je dat ‘we’ nog maar een x-aantal jaren hebben om de planeet te redden. Het grote gevaar? Opwarming als gevolg van menselijke CO2-uitstoot.

Het redden van de planeet. Dat is de arrogantie ten top. We kunnen nog niet eens voor onszelf zorgen. We hebben nog niet eens geleerd hoe we voor elkaar moeten zorgen. En nu gaan we de planeet redden?

Dit idee is ontsproten aan het brein van zelfingenomen milieuactivisten. Rijke, blanke liberalen die de wereld ‘veilig’ willen maken voor hun dure auto’s.

Prima

Milieuactivisten geven niets om de planeet. Zolang ze zelf maar goed kunnen leven. Kortzichtig, onwetend, eigenbelang.

Bovendien is er niets mis met de planeet. Het gaat prima met de planeet. Het enige waar iets mis mee is, is de mensheid.

De planeet is er al 4,5 miljard jaar. De moderne mens loopt hier misschien een paar honderdduizend jaar rond. De zware industrie verscheen pas zo’n 200 jaar geleden. Dat is 200 jaar versus 4,5 miljard jaar.

Verwaandheid

En dan hebben we de verwaandheid om te denken dat we een bedreiging vormen voor de planeet.

De planeet heeft veel ergere dingen meegemaakt dan de mens. Zware aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, platentektoniek, continentverschuiving, zonnevlammen, zonnevlekken, magnetische stormen, omkering van het aardmagnetisch veld, kometen, meteorieten, vloedgolven, brandhaarden, erosie, kosmische straling, ijstijden, en wij denken dat een paar plastic tasjes een verschil maken?

Vlooien

Op den duur zal de mens weer verdwijnen en weinig sporen achterlaten. De planeet zal ons van zich afschudden als vlooien.

Zijn wij een bedreiging voor de planeet? Vraag het de mensen in Pompeï, die bedolven werden onder vulkanisch as. Vraag het de mensen in Mexico-Stad of Armenië, die honderdduizenden tonnen gesteente over zich heen kregen na een aardbeving. Vraag of zij zichzelf zien als bedreiging voor de planeet.

Vrij naar George Carlin (1937-2008).

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René schreef:

  De planeet moet inderdaad gered worden….. door het uitsterven van de mensheid op aarde.

  • Rob schreef:

   @René

   Onzin. De planeet hoeft helemaal niet gered te worden. Er zijn kosmische processen waar de Aarde deel van uit maakt. In deze tijden hebben die processen tot gevolg dat er veel aan het veranderen is. De Aarde is ook aan het veranderen. Het is alleen aan de mens individueel of je mee verandert of niet. Als je niet mee verandert, ja, dan bestaat de kans dat je dood gaat wan wat er altijd is geweest kan straks waarschijnlijk niet meer bestaan. Wat dat betreft is de mensheid als geheel al decennia lang onderhevig aan een bepaalde verandering. Dat zijn de zogenoemde nieuwetijdskinderen. Die worden met een wakker kernbewustzijn geboren. Voorheen was dat bewustzijn in een slaaptoestand. Ondanks dat de jongere generaties ook nog met de wereld van macht en controle te makken heeft (buiten zichzelf) ziet het er naar uit dat hun ego niet meer vatbaar is voor de wereld van macht. Dat was met een slapend bewustzijn wel zo. Dus zijn er op twee niveau’s veranderingen, het ego en de kern (ziel of geest). De keuze in deze tijd is individueel. De ‘oude generaties’ met een slapend kernbewustzijn lopen dus achter op de jong generaties.

   • René schreef:

    De mensheid is slechts een luis in de pels van het universum, een weeffoutje. Niet waard om je zo druk over te maken OF om de mensheid zo’n belang toe te dichten in het geheel.

    • Rob schreef:

     Dan heb je wel een heel erg beperkt beeld over de mens. We ZIJN onderdeel van het universum, anders bestonden we niet eens. Het enige wat nodig is is dat daar bewustzijn over komt. En dat is wel bezig. Voor veel mensen is dat al duidelijk. Maar dan maak je daar zelf geen deel van uit met zo’n beperkt beeld. Dat jij dat beeld hebt zegt alleen iets over jou en dat betekent niet dat dat ook zo IS. De wereld is altijd op macht gebaseerd geweest en daar heeft de mens ook deel van uitgemaakt. Het is alleen niet de mens geweest die dat er van gemaakt heeft. Nu de wereld dus verandert is het ook zaak dat de mens verandert, zo niet dan ben je hier in de toekomst waarschijnlijk niet meer terwijl anderen er nog wel zijn.

     Wat woordspeling betreft, het universum heeft geen pels. Het is geen dier dus kan de mens ook geen luis zijn. Dan moet je bewust worden wat je WEL BENT. DAN wordt duidelijk waarom je deel van het universum uitmaakt. Zo te lezen heb je nog te maken met aangeleerde oordelen etc. Dan kon je het wel eens moeilijk gaan krijgen als er straks van alles verandert want je kunt je dan niet langer vast klampen aan wat je gewend bent. Het enige weeffoutje dat er is is macht, niet de mens. Die macht gaat niet alleen over de mens. De mens wordt gedomineerd door de meest duistere machtsfiguren op de planeet, die volgens velen niet eens menselijk zijn.

  • Kalki schreef:

   Aliens als oa. de Pleiaden zullen het niet toelaten ‘het uitsterven van de mensheid op aarde’ ook al zou je wel denken dat de mensheid het verdient om uit te sterven en daar deze mensheid maar niet bereid is om te veranderen.

 • Hanneke schreef:

  Tja, je kunt ook denken: “ik ben maar een vlo, dus maakt het niet uit hoeveel rotzooi ik maak en in welke mate ik deze planeet misbruik”… Dat lijkt mij het andere, zeer onwenselijke, uiterste… tussen misplaatste reddersdynamiek en totale onverschilligheid zit natuurlijk ook nog een interessante middenstap: je als mens bewust worden en zijn van je eigen gedrag en het effect daarvan, en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen doen en laten. Veel gezonder, als je het mij vraagt… je leeft inmiddels samen met je ‘host’ en bent daar afhankelijk van…

 • Bernard schreef:

  Niet zo druk maken want de zogezegd hoogopgeleide moeten straks ook plaats maken voor de super slimmeriken die hier ook al vele duizenden jaren rond lopen. De ZIEL gaat straks het verschil maken en of de IQ ego Wonders dat willen zien is een ander verhaal.

 • Marieke schreef:

  ‘Saving the planet’ Inderdaad een fantastisch stukje comedy van stand-up comedian George Carlin.

 • Freba schreef:

  Ach we hebben er weer een “Verdienmodelletje” bij. Het Milieu. Je kunt toch niet eeuwig wapens blijven produceren zoals in de V.S.

  • Rob schreef:

   En aangezien het CO2 verhaal doorzichtig word hebben ze er nu ook maar even stikstof erbij gehaald om ons van ons geld af te helpen. Geef die types een circus tent, het zijn toch al een stelletje clowns.

 • Arwijn schreef:

  De Aarde is geen Planeet. Het is een Rijk, Omsloten.

 • Car schreef:

  Alles wat leeft op de aarde, vreet een ander exemplaar op om zijn /haar maag te voeden, zelfs planten bestrijden elkaar met gif of met inzet van insecten. Mensen zijn nu helaas de baas over al het voedsel verdeling van over heel de wereld , maar niet lang meer omdat de aarde net als andere planeten in het universum veranderen van samenstelling. Niet bang zijn! want de ommekeer gebeurt niet zomaar ineens.

 • hans schreef:

  Het maakt geen bal uit allemaal. Met 3.5 miljard is de aarde een paradijs. Met 13 miljard is het finito voor allen. En nou net durft niemand de overbevolking aan te kaarten. En de aarde? Die zal het worst wezen. We verpesten het voor ons zelf.

 • Bas van Schie schreef:

  De planeet is geen ding maar een wezen, moeder aarde zo als wij haar noemen, leeft.
  Zij kan prima voor zichzelf zorgen.
  Haar agenda is alleen heel anders dan wij denken.Zij is/was ons zeer dienstbaar.

  Deze planeet is geen gemakkelijke planeet. Er zit 1 groot risico aan het hier incarneren en dat is dat je hier heel erg gemakkelijk vergeet wie je bent.

  Maar aan de ander kant is het hier mogelijk een lichaam te hebben en je tegelijkertijd te kunnen beseffen dat je bewustzijn bent.
  Met andere woorden, je kunt hier in het gemanifesteerde bewustzijn vertoeven en tegelijkertijd het ongemanifesteerde bewustzijn proeven.

  Deze evolutionaire mogelijkheid noemen we ook weleens, verlichting.

  Uit het bovenstaande blijkt wel wat een voorrecht het is, hier te mogen zijn. En hoe waardevol de aarde gang is.

  Nu is het wel zo dat moeder aarde alleen geestelijke groei faciliteert en geen ongelimiteerde materiële groei.
  Ons overlevings-mechanisme is zo over ontwikkelt en neemt de mens zo in beslag, dat het een groot probleem aan het worden is.

  Dat houd in dat we zijn compleet vergeten zijn dat ons lichaam van de aarde afkomstig is. Dus dat ons lichaam de aarde, is !!!
  Tegelijkertijd zijn we daardoor (schijnbaar) afgesneden van onze goddelijke oorsprong.
  Ik zeg schijnbaar, want we denken volledig los te staan van de schepping, maar dat is natuurlijk onmogelijk.
  Maar tegelijkertijd is dat onze realitijd en actualiteit en voelen ons dan ook afgesneden, alleen, eenzaam en armoedig.
  Alleen wij vinden dat normaal.
  Omdat iedereen zich zo voelt is dat de norm geworden. Maar onze natuurlijke staat is extase, bliss en gelukzaligheid.

  Dit risico zat er in maar is geen enkel probleem voor deze planeet, zij schut enkele malen met haar pels en het probleem is opgelost.
  Het is buigen of barsten, voor ons wel te verstaan. Moeder aarde staat op het punt een einde te maken aan het menselijk experiment.

  Zij kent geen goed en slecht, zij is een met alles.
  Wij kennen alleen nog ons fysieke hart maar dat is slechts het portaal naar ons echte hart.

  Wij zijn totaal onbelangrijk als we alleen een wandelend overlevings-mechanisme zijn.
  Een kakkerlak is dat ook, maar die vervult een functie in het geheel. Wij daar in tegen zijn hopeloos schadelijk en totaal uit balans.
  Het is een wondertje dat wij hier nog mogen rondlopen.

  De planeet hoeft niet gered te worden want er is totaal niets aan de hand in het licht van de eeuwigheid gezien.
  Wij gaan aan den lijve mee gaan maken hoe deze planeet de kraan dicht draait. Deze aarde zal onbewoonbaar worden voor het menselijk lichaam.

  Er zullen grote, langdurige oorlogen uitbreken. Het enige positieve hier aan is dat de urgentie om te gaan zien wie we zijn, zal intensiveren.

  The only way out is in.

 • PREDATOR schreef:

  Het hierboven geschreven kommentaar vind ik leuk cq intressant,maaar!!!!!! ….wat gaan we of kunnen we eraan doen als dat stelletje doorgedraaide idioten het plan toch doorzetten??
  Ik vrees dat wij hier ook niks aan gaan of kunnen doen dan alleen maar klagen en betalen,want dat kunnen wij toch o zo goed..Aktie jongens aktie.Laten we daar eens over discusiëren..

  • Margie schreef:

   Discussieren over actie…???
   Ga een dialoog aan met jezelf 🙂 bereik je heel veel mee. Neem je kracht terug, wees een voorbeeld voor jezelf. Aantrekkingskracht…
   Geen nodeloze energie weggeven aan dat en zij die het niet waard zijn. In balans komt vrede en harmonie. Op de hoogte blijven en je geestelijke gesteldheid niet laten beinvloeden.

 • Maarten V schreef:

  Mijn idee is dat de mensheid een soort parasiet is. Die de aardse grondstoffen leegroven en de aardoppervlakte vervuilen. En als de mensheid ooit in staat zou zijn om naar een ander planeet te trekken zullen ze weer van dat zelfde doen grondstoffen leegroven de de oppervlakte van de planeet vervuilen en weer verder trekken naar de volgende. Het is hypocriet om te zeggen dat de mens niet verantwoordelijk is voor de vervuiling en de vergiftiging van de aarde.

  Er schuilt meer achter de term “global warming” (het is eigenlijk een verkeerde term eigenlijk zouden ze het beter “globale vervuiling” moeten noemen) en de voornaamste eis is dat we ons moeten aanpassen aan nieuwe minder vervuilende industrieën. En dat zal naar mijn gevoel niet snel genoeg gebeuren. Wij mensen zijn gewoontedieren. We zeggen al te gemakkelijk dat de anderen het maar moeten oplossen op voorwaarde dat ze er zelf geen hinder aan hebben. Wij ontlopen onze verantwoordelijkheid en velen vinden de economie belangrijker dan de ecologie. Met andere woorden we schuiven de bezorgdheden naar toekomstige generaties.

  In feite moeten we nu handelen om de toekomst te verzekeren voor schonere lucht en propere rivieren. Maar ja. Het kost meer geld. De oude machtige (vervuilende) industrie huurt wetenschappers in om hun consumenten met halve waarheden te wijs te maken dat er helemaal niets erg is aan de klimaatsveranderingen dat zich op dit moment in een snel tempo plaats vinden. En dat niet zij verantwoordelijk zijn voor de klimaatsverandering wereldwijd. Door de geschiedenis heen zijn er inderdaad veel klimaatsveranderingen geweest, maar dit keer gaat het ook gepaard met de vervuiling en vernieling van de natuur waarvan wel degelijk de mensheid de oorzaak is.

  Ik vrees een kleine doemdenker te zijn op dit vlak. Zolang er mensen zijn die hun verantwoordelijkheid ontlopen en alles doorschuiven naar de toekomstige generaties ,zal er weinig gebeuren en de wereld nog voor dat het te heet wordt, door de opwarming uitsterven.

  Hopelijk heb ik het fout met mijn analyses en zal over honderd jaar de wereld weer een mooi paradijs worden zonder kanker, oorlog en vervuiling. En hopelijk zal de temperatuur zich stabiliseren tegen de helft van de millennium.

  Gelukkig weet de natuur zich snel te herstellen, maar als wij zo door gaan zal de natuur geen schijn van kans hebben om te herstellen van ons parasitair gedrag.

 • x

  Check Also

  corona

  Ook Oostenrijkse tv laat kritisch geluid horen over corona: ‘Pandemie is voorbij’

  Als we stoppen met testen, merken we ...

  timmermans

  Frans Timmermans vraagt offers van iedereen: ‘Hoe eerder, hoe beter’

  Frans Timmermans heeft weer van zich laten ...

  >