Natuur en Milieu

Waarom de planeet helemaal niet gered hoeft te worden

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Om de paar maanden hoor je dat ‘we’ nog maar een x-aantal jaren hebben om de planeet te redden. Het grote gevaar? Opwarming als gevolg van menselijke CO2-uitstoot.

Het redden van de planeet. Dat is de arrogantie ten top. We kunnen nog niet eens voor onszelf zorgen. We hebben nog niet eens geleerd hoe we voor elkaar moeten zorgen. En nu gaan we de planeet redden?

Dit idee is ontsproten aan het brein van zelfingenomen milieuactivisten. Rijke, blanke liberalen die de wereld ‘veilig’ willen maken voor hun dure auto’s.

Prima

Milieuactivisten geven niets om de planeet. Zolang ze zelf maar goed kunnen leven. Kortzichtig, onwetend, eigenbelang.

Bovendien is er niets mis met de planeet. Het gaat prima met de planeet. Het enige waar iets mis mee is, is de mensheid.

De planeet is er al 4,5 miljard jaar. De moderne mens loopt hier misschien een paar honderdduizend jaar rond. De zware industrie verscheen pas zo’n 200 jaar geleden. Dat is 200 jaar versus 4,5 miljard jaar.

Verwaandheid

En dan hebben we de verwaandheid om te denken dat we een bedreiging vormen voor de planeet.

De planeet heeft veel ergere dingen meegemaakt dan de mens. Zware aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, platentektoniek, continentverschuiving, zonnevlammen, zonnevlekken, magnetische stormen, omkering van het aardmagnetisch veld, kometen, meteorieten, vloedgolven, brandhaarden, erosie, kosmische straling, ijstijden, en wij denken dat een paar plastic tasjes een verschil maken?

Vlooien

Op den duur zal de mens weer verdwijnen en weinig sporen achterlaten. De planeet zal ons van zich afschudden als vlooien.

Zijn wij een bedreiging voor de planeet? Vraag het de mensen in Pompeï, die bedolven werden onder vulkanisch as. Vraag het de mensen in Mexico-Stad of Armenië, die honderdduizenden tonnen gesteente over zich heen kregen na een aardbeving. Vraag of zij zichzelf zien als bedreiging voor de planeet.

Vrij naar George Carlin (1937-2008).

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
2 jaren geleden

De planeet moet inderdaad gered worden….. door het uitsterven van de mensheid op aarde.

Hanneke
Hanneke
2 jaren geleden

Tja, je kunt ook denken: “ik ben maar een vlo, dus maakt het niet uit hoeveel rotzooi ik maak en in welke mate ik deze planeet misbruik”… Dat lijkt mij het andere, zeer onwenselijke, uiterste… tussen misplaatste reddersdynamiek en totale onverschilligheid zit natuurlijk ook nog een interessante middenstap: je als mens bewust worden en zijn van je eigen gedrag en het effect daarvan, en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen doen en laten. Veel gezonder, als je het mij vraagt… je leeft inmiddels samen met je ‘host’ en bent daar afhankelijk van…

Bernard
Bernard
2 jaren geleden

Niet zo druk maken want de zogezegd hoogopgeleide moeten straks ook plaats maken voor de super slimmeriken die hier ook al vele duizenden jaren rond lopen. De ZIEL gaat straks het verschil maken en of de IQ ego Wonders dat willen zien is een ander verhaal.

Marieke
Marieke
2 jaren geleden

‘Saving the planet’ Inderdaad een fantastisch stukje comedy van stand-up comedian George Carlin.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x