Homepagina » Binnenland » Nederlanders ‘vinden reetveegpiet niet acceptabel’. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)
Nederlanders 'vinden reetveegpiet niet acceptabel'. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)

Nederlanders ‘vinden reetveegpiet niet acceptabel’. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)

Zwarte Piet wordt steeds populairder in Nederland en ons immaterieel cultureel erfgoed blijft geliefd, zei Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) tijdens het debat over de rijksbegroting voor onderwijs, cultuur en wetenschap.

Uit onderzoek blijkt dat minstens 71 procent van de Nederlanders voorstander is van Zwarte Piet.

Er waren meer dan duizend Sinterklaasintochten met de echte Zwarte Piet.

Reetveegpiet

Twee derde van de Nederlanders vindt de reetveegpiet niet acceptabel bij de intochten, merkte Bosma op.

“De helft van de Nederlandse bevolking zegt: als die walgelijke pieten er zijn, dan ga ik niet naar de intocht,” zei hij.

Dat is goed nieuws, aldus Bosma, toevoegende dat er ook slecht nieuws is. Namelijk dat alle instituties in Nederland zijn overgenomen door links.

Dan hebben we het over de media, universiteiten, hoge ambtenarij, het Openbaar Ministerie, enzovoorts.

Zo links als de hel

“Ze zijn allemaal ongekozen en het is allemaal zo links als de hel,” klonk het.

Links-liberalen en in het verlengde daarvan de beroepsgekwetsten zijn volgens Bosma overgegaan tot een enorme derdewereldverheerlijking, waarbij er onmiddellijk wordt gebogen voor alles wat een kleurtje heeft.

De strijd tegen Zwarte Piet heeft te maken met een enorme cultuuroorlog die momenteel woedt, stelde het Kamerlid.

De linkse mensen die hieraan meedoen zijn in de ogen van Bosma nuttige idioten.

Omvolking

De ellende begon in 2007 toen in Amsterdam, waar Lodewijk Asscher (PvdA) net wethouder was geworden, het christelijke kruis werd verwijderd van de mijter van Sinterklaas.

Het kruis was ‘kwetsend’ voor moslims.

Wat kwam er voor in de plaats? “Het middeleeuwse kattengejank van de islam uit de moskee.”

“Dat noemen we ook wel omvolking,” benadrukte Bosma. “We worden gereduceerd tot een volk zonder wortels.”

Stiekem en achterbaks

Het begon pas echt toen Asscher minister van Sociale Zaken werd. “Toen heeft hij stiekem en achterbaks allerlei Zwarte Piet-overleggen belegd, ver weg van de parlementaire controles.”

Allerlei groeperingen in de samenleving werden er toe aangezet om Zwarte Piet vaarwel te zeggen.

“Nu is de haat tegen Zwarte Piet een project van alle elites van Nederland,” zei Bosma, die sprak van ‘links gedram’.

Zo komen bij Pauw aan tafel alleen maar tegenstanders van Zwarte Piet aan het woord en waarschuwen ongekozen burgemeesters dat er geen subsidie wordt verstrekt als er echte Zwarte Pieten meelopen bij de intocht.

Soros

Ondertussen wordt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) flink gefinancierd door de schimmige miljardair George Soros en de Stichting Democratie en Media.

Bosma wees erop dat Soros ook een aantal andere duistere anti-Zwarte Piet-clubs financiert.

Hij wil nu van de minister van OCW weten wat er bekend is over de inmenging van de miljardair op dit gebied.

[TPO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise schreef:

  Zou ook eens verder kijken. Wat verdient Kim Kardashion met haar betoog? Heeft ze niet al genoeg aan haar lichaam verbouwd? Kun je haar nog wel als mens beschouwen? Wij hebben hier nog nooit rellen gehad door verschillen van zwart en wit. Tenminste niet in mijn leven. Dus waar bemoeit ze zich mee?
  Ik ben links, maar sta gewoon achter zwarte piet.
  Ik ken veel donkere mensen, die zelf jarenlang als zwarte piet hebben gespeeld. Die zijn er ook al mee gestopt.(bang voor represailles). Je kunt het feest niet meer uitvoeren, want met een zwarte vegen gezicht ben je herkenbaar. De vele liedjes kunnen dan ook niet meer. Het is maar een figurant in een fantasie verhaaltje, wat ooit ontstaan is en dat met de tijd al steeds mee verandert is.
  Als er 1 land is waar veel verschillende mensen wonen, dan is het Nederland wel. Altijd redelijk goed gegaan, maar er zijn natuurlijk altijd wel dingen die beter kunnen/konden. Maar dat heeft meer met het systeem te maken dan met mensen onderling. Ik durf hardop te zeggen, dat Amerika al jarenlang honderd keer racistischer is dan Nederland. Ik vind het jammer, dat dat nu juist weer bergafwaarts gaat. Juist door de discussie/protesten enz. Het lijkt erop dat we bewust elkaar de haren in moeten vliegen, zodat beide kanten hun roots gaan verliezen. Alles 1 pot nat. Eenheidsworst. Tja, wat doen we hieraan dan?
  Aan donkere mensen wil ik zeggen: jullie huid vind ik hartstikke mooi. Niks mis mee.

  31 likes
  • Remco schreef:

   Helemaal mee eens Elise…ik beschouw mezelf ook als links, maar sta ook achter zwarte piet, om dezelfde redenen als u…zonder schmink zijn de mensen herkenbaar, en is het feest onuitvoerbaar!

   En het betoog van Martin Bosma vind ik ook zeer sterk.

   22 likes
  • Onbek schreef:

   Volgens de anti ‘Zwarte Piet’ beweging mag dus, een oorspronkelijke inwoner van Centraal Afrika, dus geen ‘Zwarte Piet’ zijn. Alleen maar omdat die man een bruine huidskleur heeft.

   11 likes
  • Rob schreef:

   @Elise, dat hele idee over racisme slaat natuurlijk helemaal nergens op. Wat heeft de huidskleur te maken met ras? Het is gewoon alleen maar verdeel en heers door de elite. Ik heb inmiddels een heel ander beeld over racisme: twee verschillende soorten op één planeet, een menselijke soort en een niet-menselijke soort, waarbij (in ons geval) de niet-menselijke soort de mening heeft dat de menselijke soort hier geen bestaansrecht heeft omdat die niet-menselijke soort beweert dat de planeet hun bezit is.

   6 likes
 • Martin Bosma schreef:

  Voor iedereen die het eens wil bekijken:

  Stichting Democratie En Media
  Spuistraat 112D
  1012 VA
  Amsterdam
  Telefoon: 020 530 0300

  – Wat zou er voor informatie op de computers staan die binnen staan? Namen, adressen, bankrekeningnummers? Uitbetalingen naar oa. Jeffrey Afriyie en vriendjes?
  – Vinden we er adressen van andere panden die gebruikt worden als locatie om weer nieuwe rotzooi te gaan trappen af die schuiladressen zijn en waar ze met elkaar afspreken?
  – Er zullen vaste mappen en klappers staan. Wat staat daar allemaal in?
  – Vinden we communicatie tussen politieke partijen en wellicht OM en politie?
  – Wat voor brieven liggen daar op de mat en waar komen ze vandaan?
  – Welke banken gebruiken ze? Info over de financienen en overzichten aanwezig?
  – Welke mensen\instanties runnen de toko?
  – Zijn er connecties met andere stichtingen te vinden en welke zijn dit? Adressen?
  – Gsm nummers?
  – Enzovoorts…

  Uitkammen, uitkammen, uitkammen!

  24 likes
  • Eksegese schreef:

   Precies, hacken en publiceren die hap ! Wie heeft de skils en de moed ?

   12 likes
  • Earthaxis schreef:

   Zo “Martin Bosma” speciaal voor dit item een (nieuw?) account gemaakt?
   Typisch trolgedrag.

   Laat je niet gek maken mensen. Houd de eer aan jezelf en laat de machthebbers de menigte (bruin of wit) toch niet verdelen om er vervolgens over te heersen.

   Je bent gespindokterd. Haatzaaierij. De elite is de lachende derde, staat buiten schot en gaat er met de buit vandoor.

   Leven en laten leven. Maak je eigen keuzes. Wees vrij. Je hoeft je buurman niet te veroordelen, maar stel de machthebbers ter discussie. Zij kunnen het verschil maken. En toch zijn wij als mensjes verdeeld. Dat is nu juist het plan. Iedereen boos op elkaar en bang van elkaar. Stel je je eens voor waar diezelfde elites zouden zijn als wij, het volk, bruin of wit, werkelijk één zouden zijn? Arm en werkeloos en bovenal onnodig, dat zou er van de elite overblijven.

   Genoeg verdeel en heers trollen actief dezer dagen.

   3 likes
   • IIS schreef:

    @Earthaxis

    Ik veroordeel niet alleen de machthebbers, maar zeker ook de ‘buurman’ die zich graag laat gebruiken door de machthebbers en als middel is ingezet tegen ons. De buurman gaat evenzo niet vrijuit.

    3 likes
    • Earthaxis schreef:

     Je bent een makkelijke prooi voor dit soort verdeel en heers strategieën. Uiteindelijk zul je bedrogen uitkomen en gebruikt zijn. Onthoud: beter een goeie buur dan een verre vriend. Of je de buur als goed ervaart ligt vaak gedeeltelijk aan jezelf.

     2 likes
   • Earthaxis schreef:

    En de wereld is tot de nok gevuld met afschuwwekkend kindermisbruik. Maar daarover blijft men vrij mak. Nee zwarte piet, dat is belangrijk ! Maar ja met zoveel misbruik in de wereld moeten er natuurlijk ook veel sympatisanten zijn. Bah bah bah

    3 likes
 • Eksegese schreef:

  Bosma slaat zoals altijd de spijker op de kop. Nu nog kijken wat het effect zal zijn. Iemand een voorspelling ?

  23 likes
  • IIS schreef:

   @Eksegese

   De Zwarte Piet discussie slaat kant nog wal, ‘onze’ piet is gewoon prachtig zwart en daar is Nederland trots op!!….Waar NL niet trots op kan zijn is het financieren van moorddadige ISIS Pieten in het soevereine land Syrië die vechten tegen een door het volk gekozen staatshoofd die voor dictator wordt uitgemaakt door achterbakse Haagse politici.

   11 likes
  • peter schreef:

   èerst dat pro kopz tuig uit de haagsche zetels.
   pas dan zal echte-en enige zwarte piet weer zijn intrede doen.

   9 likes
 • Norbert Tijhuis schreef:

  Soros? Stond die Mabel (u weet wel het gangster liedje van Bruinsma en het wippertje van die moslim minister uit Bosnië) niet op zijn loonlijst? Dan weet je toch meteen uit welke hoek de wind waait!

  26 likes
 • Lumi schreef:

  Er wordt overal aangestuurd op een total global civil war, dit alles om de wereldbevolking terug te brengen tot normale proporties, ca 500 mln is het gewenste aantal geheel volgens de Georgia Guidestones

  11 likes
  • Rob schreef:

   Wie bepaalt wat normale proporties zijn? De elite? Het is de elite zelf die de oorzaak zijn van de toestand van de wereld. Zij houden er slavernij systemen op na. Als dat niet zo was dan was de mens veel bewuster en zou de situatie heel anders zijn. Het lis het effect van de macht op het mens-zijn dat die het maakt dat er geen bewustzijn meer was. Als er nu iets wil veranderen dan moet de macht verdwijnen en bewustzijn weer terug komen. Dus is het de elite die of moet verdwijnen of moet veranderen. Dan is in ieder geval de oorzaak weg. De mens is in staat om het effect van de macht te verwerken of uit te werken. Dan kan het een heel andere wereld worden.

   3 likes
   • Henk Azie schreef:

    Beste, hier een uitspraak door Domela Nieuwenhuis meer dan 100 jaar geleden:
    “Men houde in het oog dat tirannen geen slaven maken, maar omgekeerd: slaven maken tirannen. Als een volk slaafs en kruiperig is, dan ontstaat tirannie; is het niet slaafs, dan is er voor tirannie geen plaats.”

    8 likes
   • Henk Azie schreef:

    Ik vergat deze nog van dezelfde man:
    “De minderheden zijn in de geschiedenis altijd de drijfkracht geweest.”

    3 likes
 • salvar schreef:

  het tuig zit nu eenmaal aan de top, mooi praten en tegelijkertijd de boel op scherp zetten.
  links is de duivel en kent vele gezichten.
  ik hoop dat bosma gelijk heeft en meerderheid voor zwarte piet is de toekomst zal het leren.
  verschillende landen hebben soros met zijn kliek het land uit geflikkerd maar nederland laat hem rustig zijn gang gaan.
  envelopje misschien?

  25 likes
 • Geen schaap schreef:

  Hier, in mijn PVV stadje doen we niet aan roetveegpieten, maar blijven ze gewoon ZWART.

  15 likes
  • Shadow1100 schreef:

   In den beginne hadden de knechten van onze kindervriend Sinterklaas een zwarte huidskleur, zwart kroeshaar, droegen fel gekleurde mutsjes, gouden sieraden in de oren en hadden zij de lippen rood gestift. Ze dansten, zongen vrolijke Sinterklaasliedjes en deelden snoepgoed en cadeautjes uit aan de blije kindertjes langs de route.
   De kinderen zongen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag zwarte Piet…….”
   De Pieten vielen hier door dus echt op tussen het overwegende blanke publiek langs de route en iedereen zag en wist dat ze bij St. Nicolaas hoorden en met veel plezier voor hem werkten.
   De plaatselijk veldwachter begeleidde de jaarlijkse folkloristische optocht geheel in zijn eentje en liep met zijn fiets aan de hand met de stoet mee.
   Ik denk daarom dat het nu beter is dat de Pieten blank/wit en blond zijn, zonder felgekleurde lippen, zonder mutsjes en dat ze geen goud meer in de oren hebben.
   Dan vallen ze tenminste weer op tussen de toeschouwers die nu overwegend een zwarte huidskleur en zwart kroeshaar hebben, fel gekleurde mutsjes dragen en grote gouden oorbellen in hebben. Het publiek kan zich na controle bij de diverse detectiepoortjes en eventuele visitatie met in beslagname langs de route opstellen.
   De roetgeveegde of kleurloze Pieten en de lieve kindjes met hun broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s moeten nu wel veel harder zingen om boven de door megafonen geschreeuwde en voor de lieve kindertjes beangstigende haatzaaiende antileuzen van de KOZP uit te komen. Ook de door hun uit te delen flyers en meegedragen en hoog gehouden borden en spandoeken met zinloze en haatzaaiende kretologie dragen niet bij aan de gezellige sfeer van vroegere jaren.
   Na het verwelkomen en handen schudden van Sinterklaas trekt de burgermeester zich met de Hoofd Officier van Justitie, de Brandweercommandant en de Hoofdcommissaris van politie terug in het gevormde commandocentrum om de inhuldiging met behulp van de extra langs de route geplaatste camera’s en de observaties van de vele “stillen” en van de hoog vliegende politiehelikopter te volgen om, als het uit de klauwen giert, de gepaste maatregelen te kunnen nemen.
   Een peloton ME achter de hand en als (?)Piet uitgedoste maar toch compleet bewapende in de stoet meelopende politiemensen om bij de te verwachten calamiteiten onmiddellijk in te kunnen grijpen. Moet er worden opgetreden??????
   De kinderen zingen:”Dag Sinterklaasje, dahag dahag lieve Piet…….”
   Ja ja, tijden veranderen!

   youtube.com/watch?v=yLJAsLn3W08

   2 likes
   • Earthaxis schreef:

    Niet zo huilie huilie man, bij mijn weten nooit iets ernstig gebeurd bij een sintrklaasintocht. Wat wel aan de lopende band gebeurt is kindermisbruik. Als men slechts 10% van hun pietendiscussie-energie zou gebruiken ter bestrijding van die misselijkmakende kinder misbruik ellende, dan zouden er misschien echt een paar kinderen beschermd of gered kunnen worden. Ga je schamen, volwassen kerels.

    3 likes
 • salvar schreef:

  in principe gaat het niet om zwarte piet.
  ze zullen alles aanpakken om de burgers tegen elkaar op te zetten en daar maakt Z.P en co2 en stikstof crisis handig gebruik van.
  een hele hoop mensen zien niet werkelijk wie rutte is anders was hij allang van het toneel verdwenen.
  rutte is een grote smiecht en lacht in zijn vuistje of maakt een buiging naar de schedel die in het torentje aan de muur hangt.

  20 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik heb in Suriname gewoond en daar was gewoon zwarte Piet op school.

  17 likes
 • Willem schreef:

  En het irritantste is dat mevr Najib als ik het goed heb van D66 Bosma interrumpeert en zegt dat hij zich opstelt als slachtoffer. Exact wat kozp en die types doen wordt nu omgedraaid en zo doen ze het altijd, weten ze geen weerwoord en voelen ze dat ze geen gelijk kunnen krijgen gaan ze zo draaien dat het allemaal andersom lijkt.

  16 likes
 • Jerry schreef:

  Nederlanders zijn tolerant tegenover alles en iedereen, alleen zijn alles en iedereen niet tolerant t.o.v. Nederlanders. Zelfs als alles en iedereen alles krijgt wat ze willen voor geloof of cultuur, zelfs dan is het niet goed genoeg.

  15 likes
 • Elise schreef:

  Wat ik me afvraag? De liedjes op school zijn ze al aan het passen. Stel ik krijg kleinkinderen en ik leer die een zwarte piet liedje.(voor mij nostalgie/zit nog in mijn hoofd). Het kind gaat het dan op school zingen. Krijgt het kind en of ik er dan problemen mee? Word je er dan op aangesproken of kun je er straf door krijgen? Of het kleinkind komt op bezoek bij oma en gaat dan zeggen: Oma het liedje is niet gepast. Lijkt me ook al lastig als je al een beetje aan het dementeren bent. Dan zijn dit juist de heldere momenten. Of de robot die voor ouderen liedjes kan zingen. Dan vraagt oma veel liedjes rond sinterklaastijd, die de robot niet kent. Beetje ver doorgedacht, maar het zou zo maar kunnen gebeuren.

  5 likes
 • Dolex schreef:

  Tja, bedrijven zijn in handen van rechts. En die hebben de wereld en de aarde een heleboel diensten bewezen…

  De verdeling van rijkdom, alle grote milieurampen: rechts.
  En kunstenaars/cultureel geïnteresseerden zijn vaak links. Hebben van oudsher weinig geld, dus links.
  Rechts is pas in kunst geïnteresseerd als er geld mee kan worden verdiend.

  Ik ga niet ontkennen dat linkse mensen voor allerlei schimmige karretjes worden gespannen; alle idealisten lopen dat risico, omdat mensen belust zijn op macht. Dus kritiek op grote linkse bewegingen is goed.

  Maar in essentie zijn linkse mensen en bewegingen bezig met gemeenschappelijk belang, en rechts met eigenbelang.

  4 likes
  • IIS schreef:

   @Dolex

   Links is net als rechts feitelijke onzin en bullshit praat. Links echter is een ideologie die de massa stuurt tegen het individu (collectivisme) en waarvan een selecte groep profijt trekt, deze selecte groep is daarentegen weer de machine van een elitaire groep mensen en multinationals (corporatisme). Waarbij rechts opgeworpen wordt als een soort van stropop en afleidingsmanoeuvre.

   2 likes
 • rayoflight schreef:

  tja sinterklaas is al volledig kapot. Het leuke is eraf. Alles wat menselijk is goed is leuk is wordt door de media kapot gemaakt. Junior is 14 en stelt de vraag ‘of het toegestaan is voor een zwart persoon om naast sinterklaas te zitten’ Voor mij tijd om dit feest in de prullenbak te doen. De feel is er niet meer. De jongste heeft nachtmerries van halloween , maar dat moet gewoon gevierd worden.

  Staat in de agenda denk ik , Halloween goed , Zwarte piet niet goed. Ben dus de media en haar propaganda helemaal zat. En dan heb je nog de Cart ASSiaan. Kim weet wat goed voor ons is net als al die andere puppets in hollywood hadden we laatst niet Rihanna die rutte vertelde wat ie moest doen ?
  Voor mij tijd om al die fake Hollywood shit de deur uit te gooien. ik wil gewoon het ‘gevoel’ dat sinterklaas was doorgeven aan mijn kinderen. Maar dat is er niet meer…

  jammer genoeg…

  3 likes
  • IIS schreef:

   @rayoflight

   Deze reactie van jou vertaalt precies dat wat het is. Sluit mij bij je reactie aan. Hollywood en de hoeren van Babylon en de acteurs en artiesten die dansen naar de pijpen van Satan zionisten. De Hollywood kliek tot aan het Gooise matras en inclusief de overheid, politiek, één grote criminele, cocaïne snuivende criminele nazi bende.Voor mij heeft alles in die richting afgedaan en met de hoop dat de zielen die zich hebben verkocht aan Satan zullen krijgen wat ze toekomt. De wereld is moreel failliet en dat zal zware gevolgen hebben voor ons allemaal, waarbij deze satanszielen hun deel ooit hopelijk in volle glorie en groter ontvangen dan ooit heeft plaatsgevonden.

   Mij

   0 likes
 • rop schreef:

  Het is gewoon georganiseerde krankzinnigheid..alleen dit kan deze stompzinnigheid veroorzakende en tot discussies leiden..weet men wel waar men me bezig is.
  Men roept een zwartepieten gedoe op gefundameert op donkere mensen, omdat die in het verleden nogal als slaaf werden gebruikt door de blanken
  Dan zijn er mensen die stompzinnige gebruik maakt van een gebeuren die uit het verleden voortkomt en dat word dan weer vermengt met een zwarte piet waar dan weer een groepsgedrag erdoor ontstaat en mensen zich er achter verschuilen ,[het bekende spiegeltjes gedrag]
  zich ermee gaan bemoeien van voor en tegen een zwarte piet, het gaat de media in die dan nog meer voedsel eraan toevoegt, voor het discussie belijdt, het word dan geen zwarte piet die er niet meer in het bijzijn van sinterklaas maar een witte piet moet zijn ,en de tegenstanders die olie op het hele plaatje gooien om deze niet meer als een zwarte slaaf te zien,want ergers is het een slaaf van een blanke met zo,n stomme punthoed, die ze in de tijden van de slavenhandel ook droegen maar dan in een ander vorm met veren getooid net als die punthoed van Sinterklaas met een kruis erop allemaal tekens van een soort macht en een slaafs gedrag aan de minder bedeelde een donker mens net zoals een teken van het kruis van de religie waarin het teken ook een slaafs gedrag aan het teken werd verbonden verbonden met een geloof,
  is nou eigenlijk iedereen psygische gestoord om dit slaafs gedrag niet eens te kunnen onderscheiden en eigenlijk helemaal niet meer de werkelijkheid is,maar iets uit het verleden wat men wil rechtzetten maar alleen meer kromheid brengt
  de werkelijkheid is en en lijkt er ook zeer sterk op, van een gestoorde waarin een gestoorde ,gestoorde antwoorden geeft aan weer een gestoorde ,en dat allemaal leid tot gestoorde discussie ..wat is men toch ver gezakt omtrent een van de vele zinloze discussies waar sinterklaas gedoe er Een van is.. Het is de top heit van dwaasheid. en vele gaan daardoor in verdediging..ook al zo iets wat juist meer wrevel onder en met het woord elkaar bevechten..leven we nog soms in de OERTIJD.

  3 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ik heb in Suriname gewoond en daar was g

  Daar was homo regenboog Pietje ondenkbaar

  2 likes
  • IIS schreef:

   @Bas van Stapelberg

   Hier in Nederland kunnen homoseksuelen niet hand in hand over straat en mogen elkaar niet openlijk zoenen en dat sinds Nederland is volgestort met middeleeuwers. Dat alles o.a. dankzij de gevestigde politieke partijen en hun electoraat.

   1 likes
 • Denker schreef:

  Zwarte Piet is racisme n.l een enge gewapende man die hoofdzakelijk kleine blanke kinderen bang maakt en onderdrukt in hun gedrag. Wanneer Sinterklaas een zweep had gehad had ik de ophef begrepen van deze mislukte dichter. Dhr J.A begrijpt niet dat een kinderfeest verziekt wordt. Daarbij associeert hij een zwarte man met gouden oorringen als slaaf. Naar mijn mening hadden slaven geen gouden oorringen, anders hadden ze in die tijd ook geen oren meer gehad. Daarbij Sinterklaas is als enige blanke man overgeleverd aan honderden (Zwarte mensen) die stuk voor stuk gewapend zijn. Maar waar ik mij het meest aan erger is al die blanke mede demonstranten met hun spandoeken LANDVERRADERS. Ga iets nuttigs doen met je leven. En laat andere genieten hoe zei dat willen.

  3 likes
 • PREDATOR schreef:

  Oh er is dus toch nog iemand hier die weet hoe het in elkaar steekt
  in het braafste landje van de EU..Misselijkmakend dat ons cultuurgoed
  stoort bij andere volken die hier “welkom” zijn.Nog misselijkmakende
  is het dat WIJ ons daaraan aanpassen..Hoezo verkeerde beredenatie?
  Wat een land..Inderdaad…Ver-nederland

  2 likes
 • Weesje schreef:

  Zijn dat roetvegen? Dacht dat het wc-papier op was.

  2 likes
 • Robbedoes schreef:

  Volgend jaar moet Sintaarklaas in de rechtbank komen uitleggen waarom hij al zijn zwarte medewerkers heeft ontslagen. 😉

  2 likes
 • Elise schreef:

  Verhaaltje over wit wit kolonisatie. Mijn voorouders leefden in een plaggenhut. Hun werk: veensteken en vervoeren(over sloten/kanalen) Waren heel arm. Werkten voor een blanke baas. Konden ook niet zelf beslissen over werktijden enz. Min of meer hetzelfde verhaal als achter slavernij. Later kregen ze een stukje land en konden zo zelf hun voedsel verbouwen. Maar moesten wel veel voedsel/producten weer afstaan. Dit noemen ze de veen kolonisatie.
  Dus hoe kun je mij beschuldigen(voorouders) van de slavernij die zij(donkere mensen) hebben doorgemaakt? Niet dus. Ben ik “trots” over mijn gedeeltelijke voorgeschiedenis(roots)? Ja! Het is gewoon zo gegaan.

  0 likes
 • Elise schreef:

  Ik bedoel met veensteken turfsteken. Met turf kon/kun je vuur maken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  facebook

  ‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

  Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

  twitter

  Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

  Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

  >