Homepagina » Binnenland » Nederlanders ‘vinden reetveegpiet niet acceptabel’. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)
Nederlanders 'vinden reetveegpiet niet acceptabel'. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)

Nederlanders ‘vinden reetveegpiet niet acceptabel’. Kijken: Kamerlid Bosma veegt de vloer aan met Asscher (en hekelt inmenging Soros)

Zwarte Piet wordt steeds populairder in Nederland en ons immaterieel cultureel erfgoed blijft geliefd, zei Tweede Kamerlid Martin Bosma (PVV) tijdens het debat over de rijksbegroting voor onderwijs, cultuur en wetenschap.

Uit onderzoek blijkt dat minstens 71 procent van de Nederlanders voorstander is van Zwarte Piet.

Er waren meer dan duizend Sinterklaasintochten met de echte Zwarte Piet.

Reetveegpiet

Twee derde van de Nederlanders vindt de reetveegpiet niet acceptabel bij de intochten, merkte Bosma op.

“De helft van de Nederlandse bevolking zegt: als die walgelijke pieten er zijn, dan ga ik niet naar de intocht,” zei hij.

Dat is goed nieuws, aldus Bosma, toevoegende dat er ook slecht nieuws is. Namelijk dat alle instituties in Nederland zijn overgenomen door links.

Dan hebben we het over de media, universiteiten, hoge ambtenarij, het Openbaar Ministerie, enzovoorts.

Zo links als de hel

“Ze zijn allemaal ongekozen en het is allemaal zo links als de hel,” klonk het.

Links-liberalen en in het verlengde daarvan de beroepsgekwetsten zijn volgens Bosma overgegaan tot een enorme derdewereldverheerlijking, waarbij er onmiddellijk wordt gebogen voor alles wat een kleurtje heeft.

De strijd tegen Zwarte Piet heeft te maken met een enorme cultuuroorlog die momenteel woedt, stelde het Kamerlid.

De linkse mensen die hieraan meedoen zijn in de ogen van Bosma nuttige idioten.

Omvolking

De ellende begon in 2007 toen in Amsterdam, waar Lodewijk Asscher (PvdA) net wethouder was geworden, het christelijke kruis werd verwijderd van de mijter van Sinterklaas.

Het kruis was ‘kwetsend’ voor moslims.

Wat kwam er voor in de plaats? “Het middeleeuwse kattengejank van de islam uit de moskee.”

“Dat noemen we ook wel omvolking,” benadrukte Bosma. “We worden gereduceerd tot een volk zonder wortels.”

Stiekem en achterbaks

Het begon pas echt toen Asscher minister van Sociale Zaken werd. “Toen heeft hij stiekem en achterbaks allerlei Zwarte Piet-overleggen belegd, ver weg van de parlementaire controles.”

Allerlei groeperingen in de samenleving werden er toe aangezet om Zwarte Piet vaarwel te zeggen.

“Nu is de haat tegen Zwarte Piet een project van alle elites van Nederland,” zei Bosma, die sprak van ‘links gedram’.

Zo komen bij Pauw aan tafel alleen maar tegenstanders van Zwarte Piet aan het woord en waarschuwen ongekozen burgemeesters dat er geen subsidie wordt verstrekt als er echte Zwarte Pieten meelopen bij de intocht.

Soros

Ondertussen wordt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) flink gefinancierd door de schimmige miljardair George Soros en de Stichting Democratie en Media.

Bosma wees erop dat Soros ook een aantal andere duistere anti-Zwarte Piet-clubs financiert.

Hij wil nu van de minister van OCW weten wat er bekend is over de inmenging van de miljardair op dit gebied.

[TPO]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Bosma slaat zoals altijd de spijker op de kop. Nu nog kijken wat het effect zal zijn. Iemand een voorspelling ?

peter
peter
Reactie op  Eksegese
1 jaar geleden

èerst dat pro kopz tuig uit de haagsche zetels.
pas dan zal echte-en enige zwarte piet weer zijn intrede doen.

IIS
IIS
Reactie op  Eksegese
1 jaar geleden

@Eksegese

De Zwarte Piet discussie slaat kant nog wal, ‘onze’ piet is gewoon prachtig zwart en daar is Nederland trots op!!….Waar NL niet trots op kan zijn is het financieren van moorddadige ISIS Pieten in het soevereine land Syrië die vechten tegen een door het volk gekozen staatshoofd die voor dictator wordt uitgemaakt door achterbakse Haagse politici.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Ben je in Syrië geweest? Of ben je een internet deskundige? In het laatste geval: Next

Willem
Willem
1 jaar geleden

En het irritantste is dat mevr Najib als ik het goed heb van D66 Bosma interrumpeert en zegt dat hij zich opstelt als slachtoffer. Exact wat kozp en die types doen wordt nu omgedraaid en zo doen ze het altijd, weten ze geen weerwoord en voelen ze dat ze geen gelijk kunnen krijgen gaan ze zo draaien dat het allemaal andersom lijkt.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Zou ook eens verder kijken. Wat verdient Kim Kardashion met haar betoog? Heeft ze niet al genoeg aan haar lichaam verbouwd? Kun je haar nog wel als mens beschouwen? Wij hebben hier nog nooit rellen gehad door verschillen van zwart en wit. Tenminste niet in mijn leven. Dus waar bemoeit ze zich mee?
Ik ben links, maar sta gewoon achter zwarte piet.
Ik ken veel donkere mensen, die zelf jarenlang als zwarte piet hebben gespeeld. Die zijn er ook al mee gestopt.(bang voor represailles). Je kunt het feest niet meer uitvoeren, want met een zwarte vegen gezicht ben je herkenbaar. De vele liedjes kunnen dan ook niet meer. Het is maar een figurant in een fantasie verhaaltje, wat ooit ontstaan is en dat met de tijd al steeds mee verandert is.
Als er 1 land is waar veel verschillende mensen wonen, dan is het Nederland wel. Altijd redelijk goed gegaan, maar er zijn natuurlijk altijd wel dingen die beter kunnen/konden. Maar dat heeft meer met het systeem te maken dan met mensen onderling. Ik durf hardop te zeggen, dat Amerika al jarenlang honderd keer racistischer is dan Nederland. Ik vind het jammer, dat dat nu juist weer bergafwaarts gaat. Juist door de discussie/protesten enz. Het lijkt erop dat we bewust elkaar de haren in moeten vliegen, zodat beide kanten hun roots gaan verliezen. Alles 1 pot nat. Eenheidsworst. Tja, wat doen we hieraan dan?
Aan donkere mensen wil ik zeggen: jullie huid vind ik hartstikke mooi. Niks mis mee.

Remco
Remco
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Helemaal mee eens Elise…ik beschouw mezelf ook als links, maar sta ook achter zwarte piet, om dezelfde redenen als u…zonder schmink zijn de mensen herkenbaar, en is het feest onuitvoerbaar!

En het betoog van Martin Bosma vind ik ook zeer sterk.

Rob
Rob
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

@Elise, dat hele idee over racisme slaat natuurlijk helemaal nergens op. Wat heeft de huidskleur te maken met ras? Het is gewoon alleen maar verdeel en heers door de elite. Ik heb inmiddels een heel ander beeld over racisme: twee verschillende soorten op één planeet, een menselijke soort en een niet-menselijke soort, waarbij (in ons geval) de niet-menselijke soort de mening heeft dat de menselijke soort hier geen bestaansrecht heeft omdat die niet-menselijke soort beweert dat de planeet hun bezit is.

Onbek
Onbek
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Volgens de anti ‘Zwarte Piet’ beweging mag dus, een oorspronkelijke inwoner van Centraal Afrika, dus geen ‘Zwarte Piet’ zijn. Alleen maar omdat die man een bruine huidskleur heeft.

mike
mike
1 jaar geleden
Lumi
Lumi
1 jaar geleden

Er wordt overal aangestuurd op een total global civil war, dit alles om de wereldbevolking terug te brengen tot normale proporties, ca 500 mln is het gewenste aantal geheel volgens de Georgia Guidestones

Rob
Rob
Reactie op  Lumi
1 jaar geleden

Wie bepaalt wat normale proporties zijn? De elite? Het is de elite zelf die de oorzaak zijn van de toestand van de wereld. Zij houden er slavernij systemen op na. Als dat niet zo was dan was de mens veel bewuster en zou de situatie heel anders zijn. Het lis het effect van de macht op het mens-zijn dat die het maakt dat er geen bewustzijn meer was. Als er nu iets wil veranderen dan moet de macht verdwijnen en bewustzijn weer terug komen. Dus is het de elite die of moet verdwijnen of moet veranderen. Dan is in ieder geval de oorzaak weg. De mens is in staat om het effect van de macht te verwerken of uit te werken. Dan kan het een heel andere wereld worden.

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Beste, hier een uitspraak door Domela Nieuwenhuis meer dan 100 jaar geleden:
“Men houde in het oog dat tirannen geen slaven maken, maar omgekeerd: slaven maken tirannen. Als een volk slaafs en kruiperig is, dan ontstaat tirannie; is het niet slaafs, dan is er voor tirannie geen plaats.”

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Ik vergat deze nog van dezelfde man:
“De minderheden zijn in de geschiedenis altijd de drijfkracht geweest.”

Norbert Tijhuis
Norbert Tijhuis
1 jaar geleden

Soros? Stond die Mabel (u weet wel het gangster liedje van Bruinsma en het wippertje van die moslim minister uit Bosnië) niet op zijn loonlijst? Dan weet je toch meteen uit welke hoek de wind waait!

André
André
Reactie op  Norbert Tijhuis
1 jaar geleden

Stond? Staat. Ze is voorzitter.

salvar
salvar
1 jaar geleden

het tuig zit nu eenmaal aan de top, mooi praten en tegelijkertijd de boel op scherp zetten.
links is de duivel en kent vele gezichten.
ik hoop dat bosma gelijk heeft en meerderheid voor zwarte piet is de toekomst zal het leren.
verschillende landen hebben soros met zijn kliek het land uit geflikkerd maar nederland laat hem rustig zijn gang gaan.
envelopje misschien?

rop
rop
1 jaar geleden

Het is gewoon georganiseerde krankzinnigheid..alleen dit kan deze stompzinnigheid veroorzakende en tot discussies leiden..weet men wel waar men me bezig is.
Men roept een zwartepieten gedoe op gefundameert op donkere mensen, omdat die in het verleden nogal als slaaf werden gebruikt door de blanken
Dan zijn er mensen die stompzinnige gebruik maakt van een gebeuren die uit het verleden voortkomt en dat word dan weer vermengt met een zwarte piet waar dan weer een groepsgedrag erdoor ontstaat en mensen zich er achter verschuilen ,[het bekende spiegeltjes gedrag]
zich ermee gaan bemoeien van voor en tegen een zwarte piet, het gaat de media in die dan nog meer voedsel eraan toevoegt, voor het discussie belijdt, het word dan geen zwarte piet die er niet meer in het bijzijn van sinterklaas maar een witte piet moet zijn ,en de tegenstanders die olie op het hele plaatje gooien om deze niet meer als een zwarte slaaf te zien,want ergers is het een slaaf van een blanke met zo,n stomme punthoed, die ze in de tijden van de slavenhandel ook droegen maar dan in een ander vorm met veren getooid net als die punthoed van Sinterklaas met een kruis erop allemaal tekens van een soort macht en een slaafs gedrag aan de minder bedeelde een donker mens net zoals een teken van het kruis van de religie waarin het teken ook een slaafs gedrag aan het teken werd verbonden verbonden met een geloof,
is nou eigenlijk iedereen psygische gestoord om dit slaafs gedrag niet eens te kunnen onderscheiden en eigenlijk helemaal niet meer de werkelijkheid is,maar iets uit het verleden wat men wil rechtzetten maar alleen meer kromheid brengt
de werkelijkheid is en en lijkt er ook zeer sterk op, van een gestoorde waarin een gestoorde ,gestoorde antwoorden geeft aan weer een gestoorde ,en dat allemaal leid tot gestoorde discussie ..wat is men toch ver gezakt omtrent een van de vele zinloze discussies waar sinterklaas gedoe er Een van is.. Het is de top heit van dwaasheid. en vele gaan daardoor in verdediging..ook al zo iets wat juist meer wrevel onder en met het woord elkaar bevechten..leven we nog soms in de OERTIJD.

Martin Bosma
Martin Bosma
1 jaar geleden

Voor iedereen die het eens wil bekijken:

Stichting Democratie En Media
Spuistraat 112D
1012 VA
Amsterdam
Telefoon: 020 530 0300

– Wat zou er voor informatie op de computers staan die binnen staan? Namen, adressen, bankrekeningnummers? Uitbetalingen naar oa. Jeffrey Afriyie en vriendjes?
– Vinden we er adressen van andere panden die gebruikt worden als locatie om weer nieuwe rotzooi te gaan trappen af die schuiladressen zijn en waar ze met elkaar afspreken?
– Er zullen vaste mappen en klappers staan. Wat staat daar allemaal in?
– Vinden we communicatie tussen politieke partijen en wellicht OM en politie?
– Wat voor brieven liggen daar op de mat en waar komen ze vandaan?
– Welke banken gebruiken ze? Info over de financienen en overzichten aanwezig?
– Welke mensen\instanties runnen de toko?
– Zijn er connecties met andere stichtingen te vinden en welke zijn dit? Adressen?
– Gsm nummers?
– Enzovoorts…

Uitkammen, uitkammen, uitkammen!

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Martin Bosma
1 jaar geleden

Precies, hacken en publiceren die hap ! Wie heeft de skils en de moed ?

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Martin Bosma
1 jaar geleden

Zo “Martin Bosma” speciaal voor dit item een (nieuw?) account gemaakt?
Typisch trolgedrag.

Laat je niet gek maken mensen. Houd de eer aan jezelf en laat de machthebbers de menigte (bruin of wit) toch niet verdelen om er vervolgens over te heersen.

Je bent gespindokterd. Haatzaaierij. De elite is de lachende derde, staat buiten schot en gaat er met de buit vandoor.

Leven en laten leven. Maak je eigen keuzes. Wees vrij. Je hoeft je buurman niet te veroordelen, maar stel de machthebbers ter discussie. Zij kunnen het verschil maken. En toch zijn wij als mensjes verdeeld. Dat is nu juist het plan. Iedereen boos op elkaar en bang van elkaar. Stel je je eens voor waar diezelfde elites zouden zijn als wij, het volk, bruin of wit, werkelijk één zouden zijn? Arm en werkeloos en bovenal onnodig, dat zou er van de elite overblijven.

Genoeg verdeel en heers trollen actief dezer dagen.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Earthaxis
1 jaar geleden

En de wereld is tot de nok gevuld met afschuwwekkend kindermisbruik. Maar daarover blijft men vrij mak. Nee zwarte piet, dat is belangrijk ! Maar ja met zoveel misbruik in de wereld moeten er natuurlijk ook veel sympatisanten zijn. Bah bah bah

IIS
IIS
Reactie op  Earthaxis
1 jaar geleden

@Earthaxis

Ik veroordeel niet alleen de machthebbers, maar zeker ook de ‘buurman’ die zich graag laat gebruiken door de machthebbers en als middel is ingezet tegen ons. De buurman gaat evenzo niet vrijuit.

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Je bent een makkelijke prooi voor dit soort verdeel en heers strategieën. Uiteindelijk zul je bedrogen uitkomen en gebruikt zijn. Onthoud: beter een goeie buur dan een verre vriend. Of je de buur als goed ervaart ligt vaak gedeeltelijk aan jezelf.

Elise
Elise
1 jaar geleden

Wat ik me afvraag? De liedjes op school zijn ze al aan het passen. Stel ik krijg kleinkinderen en ik leer die een zwarte piet liedje.(voor mij nostalgie/zit nog in mijn hoofd). Het kind gaat het dan op school zingen. Krijgt het kind en of ik er dan problemen mee? Word je er dan op aangesproken of kun je er straf door krijgen? Of het kleinkind komt op bezoek bij oma en gaat dan zeggen: Oma het liedje is niet gepast. Lijkt me ook al lastig als je al een beetje aan het dementeren bent. Dan zijn dit juist de heldere momenten. Of de robot die voor ouderen liedjes kan zingen. Dan vraagt oma veel liedjes rond sinterklaastijd, die de robot niet kent. Beetje ver doorgedacht, maar het zou zo maar kunnen gebeuren.

Jerry
Jerry
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

Als de school jou gaat aanspreken over een liedje, lach je ze toch gewoon uit.

x

Check Also

code oranje

Code Oranje wil vervolging verantwoordelijke bewindslieden toeslagenaffaire op agenda zetten

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar de ...

soros

Peruaanse rechtbank: Soros en Bill Gates zitten achter het coronavirus

Een Peruaanse rechtbank heeft beweerd dat ‘de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x