Buitenland

Amerikaanse oud-generaal: “Neerschieten Russische straaljager door Turkije van tevoren gepland”

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Turkse president heeft Rusland mogelijk willen provoceren door een Russische straaljager uit de lucht te schieten. Turkije heeft namelijk een geheime agenda in Syrië, zo zegt de Amerikaanse oud-luchtmachtgeneraal Thomas McInerney.

Het neerschieten van de Russische Soe-24 bommenwerper moet van tevoren zijn gepland door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan om een wig te drijven tussen Rusland en de NAVO, zei McInerney tegenover Fox News.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Conflict

Volgens McInerney is de aanval van tevoren gepland door Turkije om een mogelijke samenwerking tussen de NAVO en Rusland in Syrië tegen te houden. In Syrië wordt Turkije tegengewerkt door de Koerdische groeperingen die worden gesteund door de Verenigde Staten.

“Ik denk dat dit een bewuste provocatie is door de Turkse president Erdogan,” zei de gepensioneerde luchtmachtgeneraal. “Ik denk ook dat hij mogelijk een geheime agenda heeft. Hij zou het niet erg vinden als Rusland en NAVO in een conflict belanden zoals in Oekraïne.”

Niet lang genoeg

Volgens McInerney is het vliegtuig niet lang genoeg in het Turkse luchtruim geweest om te kunnen worden gezien als een bedreiging. “Dit toestel maakte geen enkele manoeuvres waaruit kon worden opgemaakt dat het Turkije zou gaan aanvallen,” zei hij. “Het kwam waarschijnlijk dicht in de buurt, en dat mag. Maar je gaat om die reden geen vliegtuig uit de lucht schieten.”

De voormalig vicestafchef van de Amerikaanse luchtmacht zei dat Russische bommenwerpers in het verleden geregeld het Amerikaanse luchtruim hebben geschonden, maar niet werden neergehaald.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freba
Freba
7 jaren geleden

IS olie komt via Turkije naar de EU. Daardoor is de olieprijs zo laag. Dat vluchtelingenprobleem is maar bijzaak. De EU ruilt de euro’s tegen de olie. De waarheid is vele malen perverser dan je je ooit kunt voorstellen. Overigens rijden we daardoor lekker goedkoop in onze heilige koe. Dus doen we allemaal mee in dit waanzinnige schouwspel.

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x