Mens en Dier

Walvissen ‘informeren indianenvolk over aanstaande natuurramp’

Help anderen door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Finse Aalto-universiteit helpt bij het herplaatsen van een inheems Noord-Amerikaans volk dat wordt bedreigd door een natuurramp. Volgens professor Trev Harris staat hun reservaat in de staat Washington op het punt te worden verwoest door een tsunami.

De Quileute uit La Push in het westen van de staat Washington doen ieder jaar een ritueel waarbij walvissen, dolfijnen, haaien en zeehonden worden opgeroepen door middel van drumgeluiden. Het opperhoofd van de stam interpreteert vervolgens de geluiden die de dieren maken, aldus professor Harris.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij zei dat stamoudsten informatie hadden gekregen van walvissen uit de Grote Oceaan dat ze binnenkort zullen worden getroffen door een tsunami.

Financiële hulp

De stam heeft plannen gemaakt om naar hoger gelegen gebied te verkassen en hoopt dat de staat en de federale overheid financiële hulp willen bieden. Er moeten 50 nieuwe huizen en een nieuwe school worden gebouwd.

Op het moment dat het nieuws over de overheidsfinanciering in de openbaarheid kwam, werden de stamoudsten overspoeld door aanbiedingen van bouwbedrijven. De oudsten zijn helemaal klaar met de zakenwereld die om hen heen is opgebouwd en besloten de universiteit in te huren.

De Aalto-universiteit is van plan de inheemse manier van bouwen nieuw leven in te blazen. Volgens de stam moet de operatie tegen 2017 zijn afgerond, dan zal de natuurramp plaatsvinden, aldus Harris.

7000 jaar

Sinds de ondertekening van het Verdrag van Quinault in 1855, verblijven de Quileute in het Quileute Indian Reservation. Het merendeel van hen woont in het dorpje La Push, aan de monding van de Quillayute in de Grote Oceaan. Ze beschikken over een reservaat van zo’n 4000 vierkante kilometer.

Er leven naar schatting 2000 Quileute in de Verenigde Staten. Hun geschiedenis gaat ruim 7000 jaar terug. De Quileute waren vroeger vooral afhankelijk van visvangst. Ook waren het vaardige walvisjagers.

[YLE]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
8 jaren geleden

de geschiedenis vertelt dat de indianen een volk waren dat in harmonie leefde met de natuur. zij zijn afgeslacht door gewetenloos tuig dat hun land afjatte. ik geef mijn mening heel graag voor een betere

koloth
koloth
8 jaren geleden

Misschien wel een domme vraag, maar waar komt eigenlijk de naam Indianen vandaan ? Als dit volk nou uit India kwam, maar dat toch ook niet ?
Of heette de V.S. vroeger India misschien o.i.d. ? Als iemand dit weet, bedankt voor de info.

Eeelke
Eeelke
8 jaren geleden

Colombus wist dat de wereld rond was en ging naar het westen naar Indië. Toen hij op weg daar land tegenkwam met mensen dacht hij dat hij in Indië was en noemde de mensen indianen

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Even terugkomend naar dit bericht. Tijdje terug ook een filmpje/berichtje gezien over Indianen, dat zij merkten dat de zon/tijd/stand anders is. Weet effe niet zo goed uit te leggen, maar zeker is dat zij een verandering opmerken. En dat was voor hen geen goed teken. Nu komen ze met dit.(overstroming) Sluit erg aan op verhalen uit de oudheid enz.
Ook wij worden geïnformeerd door overheid. Alarm alert. Zorg voor een noodpakket enz. Is echt geen overbodige informatie, als je kijkt wat er in Engeland/Europa(bv. Italië/Spanje) aan overstromingen zijn geweest en andere heftige weersomstandigheden op de wereld. Dan zie toch, dat het gevaarlijker/groter van omvang wordt. En ook sneller achter elkaar. Vroeger was het meer seizoensgericht. En dat doet mij dan weer denken aan teksten uit heilige geschriften/oudheid. Dat de zomers, winters worden en winters, zomers. Zitten we al in een beginnende poolshift?

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x