Homepagina » Mens en Dier » Walvissen ‘informeren indianenvolk over aanstaande natuurramp’
Walvissen 'informeren indianenvolk over aanstaande natuurramp', Finse universiteit schiet te hulp

Walvissen ‘informeren indianenvolk over aanstaande natuurramp’

De Finse Aalto-universiteit helpt bij het herplaatsen van een inheems Noord-Amerikaans volk dat wordt bedreigd door een natuurramp. Volgens professor Trev Harris staat hun reservaat in de staat Washington op het punt te worden verwoest door een tsunami.

De Quileute uit La Push in het westen van de staat Washington doen ieder jaar een ritueel waarbij walvissen, dolfijnen, haaien en zeehonden worden opgeroepen door middel van drumgeluiden. Het opperhoofd van de stam interpreteert vervolgens de geluiden die de dieren maken, aldus professor Harris.

Hij zei dat stamoudsten informatie hadden gekregen van walvissen uit de Grote Oceaan dat ze binnenkort zullen worden getroffen door een tsunami.

Financiële hulp

De stam heeft plannen gemaakt om naar hoger gelegen gebied te verkassen en hoopt dat de staat en de federale overheid financiële hulp willen bieden. Er moeten 50 nieuwe huizen en een nieuwe school worden gebouwd.

Op het moment dat het nieuws over de overheidsfinanciering in de openbaarheid kwam, werden de stamoudsten overspoeld door aanbiedingen van bouwbedrijven. De oudsten zijn helemaal klaar met de zakenwereld die om hen heen is opgebouwd en besloten de universiteit in te huren.

De Aalto-universiteit is van plan de inheemse manier van bouwen nieuw leven in te blazen. Volgens de stam moet de operatie tegen 2017 zijn afgerond, dan zal de natuurramp plaatsvinden, aldus Harris.

7000 jaar

Sinds de ondertekening van het Verdrag van Quinault in 1855, verblijven de Quileute in het Quileute Indian Reservation. Het merendeel van hen woont in het dorpje La Push, aan de monding van de Quillayute in de Grote Oceaan. Ze beschikken over een reservaat van zo’n 4000 vierkante kilometer.

Er leven naar schatting 2000 Quileute in de Verenigde Staten. Hun geschiedenis gaat ruim 7000 jaar terug. De Quileute waren vroeger vooral afhankelijk van visvangst. Ook waren het vaardige walvisjagers.

[YLE]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
4 jaren geleden

de geschiedenis vertelt dat de indianen een volk waren dat in harmonie leefde met de natuur. zij zijn afgeslacht door gewetenloos tuig dat hun land afjatte. ik geef mijn mening heel graag voor een betere

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  wolfje
4 jaren geleden

Gewetenloos tuig zeker en dat allemaal om macht, geld en banken. Met de oprichting van de trojka is elke wereldburger eigenlijk verworden tot een indiaan waar het niet dat er destijds in Noord Amerika een slordige 50 miljoen native americans werden afgeslacht. Het was de grootste holocaust die de aarde ooit heeft gekend opdat ze er voor gezorgd hebben dat het niet in de schoolboeken werd vermeld. Astronomisch beschouwt vond de afslachting gisteren plaats en met dat zelfde systeem gaat het morgen weer plaats vinden op aarde. Vandaag de dag word nog steeds meer dan 50% van de geboren native american via speciale programma’s met opzet geadopteerd aan het buitenland omdat ze bang zijn, wie ze zelf zijn, niet weten hoe ze met geld moeten omgaan nog met andere mensen. De banken en hun lijders.

koloth
koloth
4 jaren geleden

Misschien wel een domme vraag, maar waar komt eigenlijk de naam Indianen vandaan ? Als dit volk nou uit India kwam, maar dat toch ook niet ?
Of heette de V.S. vroeger India misschien o.i.d. ? Als iemand dit weet, bedankt voor de info.

Loki
Loki
Reactie op  koloth
4 jaren geleden

Indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Columbus, die in 1492 dacht in Indië beland te zijn (het was zijn bedoeling om in westelijke richting de Atlantische Oceaan over te reizen en zo in Indië te komen), noemde de bewoners indios – indianen.
Omdat de benaming “indiaan” van een westers standpunt uitgaat, zijn er verschillende alternatieve benamingen in zwang geraakt.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Indianen

koloth
koloth
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Bedankt mensen , nu achteraf komt het me eigenlijk wel weer bekend voor. maar ik snapte het echt niet meer, nogmaals bedankt voor de info

Dirk
Dirk
Reactie op  koloth
4 jaren geleden

Columbus dacht dat hij India had ontdekt vandaar indianen

Dirk
Dirk
Reactie op  Dirk
4 jaren geleden

het antwoord is dommer dan de vraag haha, moet Indië zijn

Svart Vatten
Svart Vatten
Reactie op  Dirk
4 jaren geleden

De vraag is nooit dom. Iemand weet iets niet en is zo slim om op zoek te gaan.

Rory
Rory
Reactie op  Dirk
4 jaren geleden

Daarom spreken we van west Indië en oost Indië. Alleen zit daar tussen nog een heel continent genaamd Amerika en de grote oceaan.

vigo3d
vigo3d
Reactie op  koloth
4 jaren geleden

De naam indianen stamt af van het woord indigenous
Zie mijnwoordenboek.nl

Elise49
Elise49
Reactie op  koloth
4 jaren geleden

Goeie vraag: kijk op wiki. Er is tot nu geen vaststaand antwoord. Zelf ga ik ervan uit, dat land lang geleden niet hetzelfde was dan nu. Zoiets als het verhaaltje van de Friezen, die hun eigen eilandje hadden(weg door hoog water) en bovenaan in Nederland zijn gestrand. Het woord indianen stamt niet van de Indianen zelf af, denk ik. Die is hen gegeven door zeevarende landje pikkers.

Eeelke
Eeelke
4 jaren geleden

Colombus wist dat de wereld rond was en ging naar het westen naar Indië. Toen hij op weg daar land tegenkwam met mensen dacht hij dat hij in Indië was en noemde de mensen indianen

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Even terugkomend naar dit bericht. Tijdje terug ook een filmpje/berichtje gezien over Indianen, dat zij merkten dat de zon/tijd/stand anders is. Weet effe niet zo goed uit te leggen, maar zeker is dat zij een verandering opmerken. En dat was voor hen geen goed teken. Nu komen ze met dit.(overstroming) Sluit erg aan op verhalen uit de oudheid enz.
Ook wij worden geïnformeerd door overheid. Alarm alert. Zorg voor een noodpakket enz. Is echt geen overbodige informatie, als je kijkt wat er in Engeland/Europa(bv. Italië/Spanje) aan overstromingen zijn geweest en andere heftige weersomstandigheden op de wereld. Dan zie toch, dat het gevaarlijker/groter van omvang wordt. En ook sneller achter elkaar. Vroeger was het meer seizoensgericht. En dat doet mij dan weer denken aan teksten uit heilige geschriften/oudheid. Dat de zomers, winters worden en winters, zomers. Zitten we al in een beginnende poolshift?

Loki
Loki
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Klopt Elise49, in een paar jaar geleden ontdekte ik al dat de zon elders op kwam, werd toen door iedereen voor gek verklaard, bijna 2 weken later stond er in de krant uit de conclusies van de Inuit dat jawel de zon anders op kwam.
2014 bijna een identiek verhaal en zelfs op TV.
http://beforeitsnews.com/alternative/2014/12/inuit-elders-say-earth-shifted-wobbled-or-tilted-confirming-et-zetatalk-poleshift-information-3072510.html

Westerse mensen hebben die kennis om zaken te herkennen bijna volledig verloren, op een paar uitzonderingen na.

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Net gelezen, dat de berekening van Niburu niet klopt. “Het”(bewust tussen haakjes, want ik geloof niet in een planeet, vele oude culturen hebben het over een ster, voor mij een satelliet dus) komt om de 360 jaar ipv 3600 jaar. 360 jaar sluit wel weer aan de berekening van het shemitah jaar(6x 60)Als dat zo is, dan moeten er ook rampen zijn gebeurt rond 1650-1660. Kon eigenlijk niet iets vinden bij het jaar 1656(2016-360), maar toen ik 2016-365 jaar nam wel. Waarom 365 jaar? We hebben ook 365 dagen. Alles werkt in cycli.
De uitkomt daarvan is dus 1651. Wat bleek: grootste ramp/stormvloed aller tijden van Nederland, België Duitsland enz. Het werd Sint Pieters vloed/storm genoemd. Verwijst naar Sint en Piet, Meester suerte(noordse mythologie) Jin en yang, de slang, oeroboros en dus naar niburu. maar ook naar Petrus wat rots betekent. Rots in de branding(letterlijk/overstroming) zullen maar zeggen. De naam Sint Pieter verwijst naar veel meer: bv. Naar de baseliek in Rome, Sint Petrusburg enz.(bijkomende weetjes)

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Foutje, bij shemitah berekening. Dit sluit juist niet aan op 360, want die gebruiken om de 7 jaar. Denk wel dat er een overeenkomst in zit.
Neem Dogon, die hebben wel een cycli feesten ter ere van buru(elk jaar en dan worden er dieren geofferd) en het Sigi feest. (ritueel van geboorte) Die wordt om de 60 jaar gehouden. Daarmee zou je dus wel op 360 jaar komen. Het woordje Sigi komt trouwens ook voor in de noordse mythologie.

dutchresearcher
dutchresearcher
4 jaren geleden

De tsunami zou dan hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt worden door een aardbeving (de San Andreasbreuk dus). Als hun geschiedenis zo ver teruggaat, moeten er dus vaker aardbevingen voorspeld zijn. Lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat dieren dit minimaal een jaar van tevoren weten (soms wel kort van tevoren), exact weten welk gevaar er is, kunnen inschatten dat dit gevaarlijk is voor de kustbewoners (want een tsunami is in principe niet gevaarlijk voor zeebewoners, tenzij ze net op dat moment vlakbij de kust zijn, dus dan zou de walvis dit als ‘goede daad’ doen voor de mensheid), weten wanneer de ramp zich voordoet en tenslotte in staat zijn om de boodschap over te brengen aan het stamhoofd. De aardbeving wordt al tientallen jaren voorspeld, dus de kans is idd aanzienlijk dat die in 2017 zou kunnen plaatsvinden. Maar dat weet men al. Het verhaal over die walvissen vind ik dus niet erg geloofwaardig, maar ik zou toch maar voorzieningen op hoger niveau regelen.

Roomboter
Roomboter
4 jaren geleden

De Quileute in la Push? Ik dacht dat zij pure Twilight fictie waren whaha maar ze bestaan dus echt. Weer wat geleerd.

Cindynl68
Cindynl68
4 jaren geleden

Eerst oorlog en dan pas de zondvloed. Zoals gezegd: NA ons de zondvloed

Richard
Richard
4 jaren geleden

Als de mensen de taal van de dieren niet waren vergeten had de wereld er heel anders uit gezien.

x

Check Also

Diep in de aarde bevinden zich twee gigantische bergen zo groot als een heel continent, en niemand snapt er iets van

Diep in de aarde bevinden zich twee gigantische bergen zo groot als een heel continent, en niemand snapt er iets van

Ergens tussen het aardoppervlak en het middelpunt ...

Er zijn vier gewelddadige soorten in het universum en de mens is daar één van. Lees dit interview over 'sterrenmensen'

Er zijn vier gewelddadige soorten in het universum en de mens is daar één van. Lees dit interview over ‘sterrenmensen’

Emeritus hoogleraar Ardy Sixkiller Clarke van de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x