Gezondheid

Baking soda kan letterlijk je leven redden

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je kunt baking soda, ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd, onder meer gebruiken om je tanden witter te maken of etensresten uit je pannen te verwijderen. Onderzoekers van de Universiteit van Utah hebben aangetoond dat je er ook levens van ouderen mee kunt redden.

Een bestanddeel van baking soda blijkt namelijk invloed te hebben op de overlevingskans van ouderen. Tussen 1997 en 2014 werden 2287 mensen van tussen de 70 en 79 jaar gevolgd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png
Belangrijke gezondheidsindicator

Mensen die weinig bicarbonaat in hun bloed hadden, bleken 24 procent meer kans te hebben om vroegtijdig te sterven. “Oudere mensen die weinig bicarbonaat in hun bloed hebben kunnen sneller sterven,” zei professor Kalani Raphael.

De resultaten suggereren dat bicarbonaat een belangrijke gezondheidsindicator is en dat meer onderzoek nodig is om te kijken of een hogere concentratie bicarbonaat het leven kan verlengen.

Zuurgraad

Bicarbonaat speelt geen onbelangrijke rol in het lichaam. De nieren en de longen houden de pH-waarde van het bloed stabiel door de concentratie bicarbonaat op peil te houden. Cellen en organen kunnen alleen goed functioneren bij een optimale pH-waarde.

Je kunt de concentratie bicarbonaat in je bloed laten toenemen door meer fruit en groente te eten. Dergelijk voedsel produceert bicarbonaat in het lichaam. Het onderzoek is verschenen in het Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje
pietje
9 jaren geleden

Ik neem iedere ochtend voor mijn werk een theelepeltje bicarbonaat met een halve citroen in warm water en voel me er goed bij. Dit recept heb ik ooit op internet gelezen.

Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

En is super goedkoop ook nog.

Jeroenske
Jeroenske
9 jaren geleden

Is dit nu hetzelfde als in mijn Mineraalwater zit ? NaHCO3

Eeelke
Eeelke
9 jaren geleden

Spruitjes en andere koolsoorten worden lekkerder met wat zuiveringszout

Sam
Sam
9 jaren geleden

Is ook een wondermiddel bij brandend maagzuur.

Robbedoes
Robbedoes
9 jaren geleden

En het maakt bakmeel zelfrijzend….

Marianne
Marianne
9 jaren geleden

Als je last hebt van hoofdpijn/migraine kun je hier redelijk snel vanaf komen door een theelepeltje natrimbicarbonaat op te lossen in een glas water. Goed spulletje..

mr XYZ
mr XYZ
9 jaren geleden

De theorie die ik heb geleerd van een pro foodie is elke dag beetje bicarbonaat en om de dag een eetlepel appel of wijn azijn. Wel biologisch en baking soda het liefst zonder conserveermiddelen.

Mono
Mono
9 jaren geleden

de info die ik meegekregen heb

keltisch zee zout kan je sole van maken, ongeveer een kwart a een derde zout in een groente potje of zo, dan (gefilterd) water erbij en schudden tot alle zout opgelost is, kan je weken bewaren in koelkast.. zoek op “sole”, je neemt hier een theelepel van in glas water..

pink Himalaya zout, is ook goed zout

natrium bicarbonaat (wel zonder aluminium let daar goed op!, het moet erbij staan) en als je het neemt dan een halve theelepel (puntje) in een glas water, op je nuchtere maag

keuken zout is eigenlijk troep en voor chemische doeleinde, helemaal schoongemaakt en zo goed als vrij van enige mineralen of spoor elementen, maar omdat ze er jodium bij doen is het alleen goed voor je vanwege de toegevoegde jodium.. weet jodium is wel belangrijk voor je lichaam is, vooral voor je pijnappelklier enz, en zit ook in kelp tabletten..

ik drink bijna elke ochtend op nuchtere maag een groot glas lauw water
met vers geperste citroen en sinaasappel, niet de citroensap die je in de winkel kan kopen dus..
samen met een snufje Himalaya zout of een theelepel sole van keltisch zout, en theelepel honing..

zoek het zelf even op, steekwoorden waar je op kan zoeken zijn
natrium bicarbonaat: – aluminium vrij
sole: = zout met water gemengd
Pink Himalaya zout:
kurkuma: – gebruiken ze in kerrie gerechten, maar kan ook anders namelijk, met bv kokosolie en zwarte peper
gember wortel: -in thee of in eten..
kokos olie: erg goede olie bij aldi = 3 euro te verkrijgen, of Turkse winkel, maar ook in andere winkels , het liefste biologisch en koud geperst

Grt Mono

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x