Gezondheid

Baking soda kan letterlijk je leven redden

Help mee door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je kunt baking soda, ook wel natriumbicarbonaat of zuiveringszout genoemd, onder meer gebruiken om je tanden witter te maken of etensresten uit je pannen te verwijderen. Onderzoekers van de Universiteit van Utah hebben aangetoond dat je er ook levens van ouderen mee kunt redden.

Een bestanddeel van baking soda blijkt namelijk invloed te hebben op de overlevingskans van ouderen. Tussen 1997 en 2014 werden 2287 mensen van tussen de 70 en 79 jaar gevolgd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Belangrijke gezondheidsindicator

Mensen die weinig bicarbonaat in hun bloed hadden, bleken 24 procent meer kans te hebben om vroegtijdig te sterven. “Oudere mensen die weinig bicarbonaat in hun bloed hebben kunnen sneller sterven,” zei professor Kalani Raphael.

De resultaten suggereren dat bicarbonaat een belangrijke gezondheidsindicator is en dat meer onderzoek nodig is om te kijken of een hogere concentratie bicarbonaat het leven kan verlengen.

Zuurgraad

Bicarbonaat speelt geen onbelangrijke rol in het lichaam. De nieren en de longen houden de pH-waarde van het bloed stabiel door de concentratie bicarbonaat op peil te houden. Cellen en organen kunnen alleen goed functioneren bij een optimale pH-waarde.

Je kunt de concentratie bicarbonaat in je bloed laten toenemen door meer fruit en groente te eten. Dergelijk voedsel produceert bicarbonaat in het lichaam. Het onderzoek is verschenen in het Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje
pietje
8 jaren geleden

Ik neem iedere ochtend voor mijn werk een theelepeltje bicarbonaat met een halve citroen in warm water en voel me er goed bij. Dit recept heb ik ooit op internet gelezen.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

En is super goedkoop ook nog.

Jeroenske
Jeroenske
8 jaren geleden

Is dit nu hetzelfde als in mijn Mineraalwater zit ? NaHCO3

Eeelke
Eeelke
8 jaren geleden

Spruitjes en andere koolsoorten worden lekkerder met wat zuiveringszout

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x