Homepagina » Financieel » Wanneer komt er een einde aan de bonuscultuur?
Wanneer komt er een einde aan de bonuscultuur?

Wanneer komt er een einde aan de bonuscultuur?

Bij het ontstaan van de kredietcrisis kwam er veel kritiek op de bonuscultuur, omdat die mede aanjager zou zijn van de bankencrisis.

Belangrijke kritiek was dat bedrijven grote bedragen bleven uitkeren, ook al leden ze verlies en moesten er banen worden geschrapt.

In april 2008 bekritiseerden de directeur-generaal van de Confederation of British Industry (CBI) en de gouverneur van de Bank of England de excessieve bonussen op Wall Street en de City in Londen. Volgens Richard Lambert van CBI hebben de vorstelijke betalingen mede geleid tot het risicovolle leengedrag, waar de problemen op de woning- en hypotheekmarkt in Amerika het gevolg van waren. Mervyn King van de Bank of England vond dat de compensatiepaketten niet in het belang van de banken waren.

Verontwaardigd

In de eerste drie maanden van 2008 kregen bankiers en financiële handelaren in Londen 12,6 miljard pond aan bonussen, een toename van 500 miljoen in vergelijking met dezelfde periode in 2007. Hedgefondsmanagers bij Wall Streetbank Goldman Sachs kregen elk zo’n 5 miljoen pond. Eind oktober 2008 bleek dezelfde bank, eerder gered door de Amerikaanse overheid, in totaal zo’n 7 miljard pond klaar te hebben liggen voor eindejaarsbonussen. De bank staat ook wel bekend als Golden Sacks, vanwege de uitstekende betalingen. Ook bankiers die werkten voor Lehman Brothers en Northern Rock, beide in de problemen gekomen, wachtten aantrekkelijke bonussen.

Merrill Lynch kreeg 10 miljard dollar belastinggeld van de Amerikaanse overheid, maar volgens persbureau Bloomberg had de zakenbank in 2008 voor bonussen 6,7 miljard dollar gereserveerd. Topman van Merrill Lynch John A. Thain kreeg in 2008 in totaal 83 miljoen dollar aan bonussen en opties. Bank of America, waarmee Merrill Lynch is gefuseerd, kreeg 15 miljard uit de pot. In de Verenigde Staten zijn steeds meer mensen verontwaardigd over het gebruik van geld uit het reddingsprogramma TARP voor bonussen.

Bonusbeleid

“De firma’s op Wall Street zijn doof. Ze begrijpen niet dat het Amerikaanse volk woedend is over dit soort gedrag,” zei lid van het Huis van Afgevaardigden Jason Altmire.

In de loop van 2009 werd duidelijk dat financiële instellingen in Engeland en Amerika zich niet geroepen voelen zich te matigen in het bonusbeleid. Het OM in New York publiceerde in januari 2010 een rapport waaruit bleek dat zeven grote Amerikaanse banken in 2008 32,6 miljard dollar aan bonussen hadden betaald terwijl ze datzelfde jaar 175 miljard aan overheidssteun hadden ontvangen.

In onderstaand fragment uit de conference ‘Hoe laat begint het schieten?’ maakt cabaretier Hans Sibbel duidelijk dat de banken niet gaan hervormen als de burgers zelf niets ondernemen. Ook laat hij zien hoe banken mensen weten op te lichten, ermee wegkomen en tegelijkertijd kunnen rekenen op sympathie van het volk.

Bron: Visionair.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • nemamiha z, o, g,wil schreef:

  t,ja ?? daar moet ik deze spreke volmondig gelijk in geven ! zo lang wij??? niets doen zal het blijven zo als het is .DIT MOET NIET LANGER MOGELIJK ZIJN !

  0 likes
 • biff schreef:

  Bankiers – bonussen – kielhalen!

  0 likes
 • Pascal schreef:

  Die zit vast aan het financieel corrupte zieke systeem. Ik denk dat de wereld oorlog al 300 gaande is en dat hij begonnen is met de beslissende slag die Rothschild sloeg met Engeland tegen Frankrijk. Dat gaf hem veel vertrouwen en daar groeide hij met veel macht wat hem vleugels gaf. Je moet altijd bij de bron beginnen maar iemand met zoveel macht heeft veel mensen om zich heen. Mijn idee is dat dit nog jaren gaat duren. Ik hoop wel dat er met de gehele vrijmetselarij koelbloedig afgerekend gaat worden. Dat is wel een wereld plicht na oorlogen en genocide van de wereldbevolking.

  0 likes
 • Jeff schreef:

  Dat het foute boel is, is zeker. Dat er wat aan gedaan moet worden is zeker. Maar, lieve kijkbuiskinderen; afmaken en kielhalen? Nee, dan ben je fijn bezig. Ook al denk je het alleen maar en bedoel je het niet, schrijf het dan ook niet. Als we iets willen veranderen doe dat dan ook met je eigen “haatgevoelens”
  Winnen doe je met en in liefde.

  0 likes
 • Doler schreef:

  en wat doen wij? inderdaad NIETS
  wat kan je doen zal je denken?
  er is maar 1 ding wat je kunt doen…….

  0 likes
 • m&m schreef:

  alleen je geld laten staan voor je rekeningen en de rest eraf halen,ook je spaargeld en dat werk echt wel.
  wedden dat ze het benauwd krijgen.
  je hoef dan niet te haten of je kwaad te maken.

  0 likes
 • Bending unit 22 schreef:

  Wanneer komt er een einde aan de bonus cultuur!!!???

  NOOIT…..TENZIJ WE NU EENS ECHT MET ZIJN ALLE ZEGGEN:…… BASTA
  GENOEG IS GENOEG,!!!!

  0 likes
 • Martin schreef:

  Hadden we maar SOPN moeten stemmen.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  En wederom geen woord over de democratische wetgeving genaamd “the re-investment act”, deze wet is de reden dat de Democraten in de VS geen diepgaand debat over de basis en de wortel van die financiële crisis willen. Deze wet verplichte banken leningen af te sluiten met personen die niet credit waardig waren. Banken waren hier uiteraard op tegen, echter de opzet van deze wet voorzag in het feit dat slechte leningen over werden genomen door Freddy mae en Fanny Mac. Geen risico voor banken dus. Socialistisch herverdelen door de gebruik van banken. Onder de oprichters van deze constructie is niet een private instantie te vinden. En dit alles op een achterhaald rapport dat zogenaamd racisme door banken aangaf, echter zoals aangegeven een achterhaald rapport. Zonder deze overheidswetgeving, waren deze risico’s nooit genomen. Daar komt geen bonus bij kijken, hier focust men op een symptoom, maar waarom er een etterende wond is, wil men niet weten, klagen over bonussen is zoveel makkelijker.

  0 likes
 • Eden schreef:

  Hahahah! “Vuile DSB-er! Niet leuk voor z’n kinderen, maar pappa is fout geweest ná de oorlog.”
  Lebbes is vaak erg goed!

  0 likes
 • John Do schreef:

  m&m heeft inderdaad gelijk.Laat zo min mogelijk staan op die bankrekening!

  En een maand lang,of langer gewoon helemaal niets betalen.Kijken hoe snel het dan gaat?

  0 likes
 • Marijke schreef:

  Wat te denken over bonussen voor het uit huis plaatsen van kinderen door jeugdzorg, veel ouders en kinderen zijn de dupe, schandalig , we hebben het over weerloze arme kinderen..
  STOP BONUSSEN OVER DE RUG VAN KINDEREN.

  0 likes
 • Pascal schreef:

  [quote name=”Marijke”]Wat te denken over bonussen voor het uit huis plaatsen van kinderen door jeugdzorg, veel ouders en kinderen zijn de dupe, schandalig , we hebben het over weerloze arme kinderen..
  STOP BONUSSEN OVER DE RUG VAN KINDEREN.[/quote]
  Hoi Marijke, ga je eens verdiepen in de manipulatie van onze maatschappij en je zal zien dat daar een 90% Zionistische greep in zit. We worden psychisch kapot gemaakt zonder ook maar iets te merken.

  0 likes
 • IwantToBelieve schreef:

  Zo lang de meeste alleen maar pagina’s vol klagen en niet richting den haag gaan om te demonstreren(stel je voor dat je het koud krijgt….)zal er niets veranderen aan het gegraai.

  0 likes
 • Marijke schreef:

  Op het moment kunnen we niet demonstreren, wacht op uitslag rechtbank voor de kleinkinderen, die naar vader willen, vanwege problemen bij moeder, als wij nu iets ondernemen rekent jeugdzorg dit op onze zoon af, pakt het negatief uit gaan we zeker acties voeren. Een bedroefde oma

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”IwantToBelieve”]Zo lang de meeste alleen maar pagina’s vol klagen en niet richting den haag gaan om te demonstreren(stel je voor dat je het koud krijgt….)zal er niets veranderen aan het gegraai.[/quote]
  Axh ik heb het beter gedaan, lekker mijn familie en mezefl met mijn geld weggehaald uit Nederland. Nu ma ik zelf profiteren van wat ik verdien, met een overheid die maar een klein deel van mijn salaris steelt. En ik zelf de vruchten van mijn arbeid mag houden.

  0 likes
 • Yan schreef:

  Wanneer ze hun sales niet meer halen? Wanneer je het contract verandert?

  ja precies nooit meer wat betalen diep in de schulden komen en de rest van nl laten met ze alle niks betalen griekenland 2.0, of nog beter afrika 2 gewoon omdat het kan.

  0 likes
 • Dapale schreef:

  [quote name=”Bending unit 22″]Wanneer komt er een einde aan de bonus cultuur!!!???

  NOOIT…..TENZIJ WE NU EENS ECHT MET ZIJN ALLE ZEGGEN:…… BASTA
  GENOEG IS GENOEG,!!!![/quote]

  Bij deze zal ik de eerste zijn hier:

  BASTA! GENOEG IS GENOEG!

  En inderdaad, zorg dat je zo min mogelijk geld bij de bank hebt staan. Heb je spaartegoed? Vanaf ca 400 euro kun je al leuke goudplakjes kopen. goed opbergen thuis! Waarschijnlijk krijg je zo nog meer “rente” op je investering ook!

  Wel even goed opletten waar je goud koopt!

  0 likes
 • Redice schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”IwantToBelieve”]Zo lang de meeste alleen maar pagina’s vol klagen en niet richting den haag gaan om te demonstreren(stel je voor dat je het koud krijgt….)zal er niets veranderen aan het gegraai.[/quote]
  Axh ik heb het beter gedaan, lekker mijn familie en mezefl met mijn geld weggehaald uit Nederland. Nu ma ik zelf profiteren van wat ik verdien, met een overheid die maar een klein deel van mijn salaris steelt. En ik zelf de vruchten van mijn arbeid mag houden.[/quote]
  leg dat eens uit, dan kan ik dat ook doen

  0 likes
 • Dr. Why schreef:

  [quote name=”Doler”]en wat doen wij? inderdaad NIETS
  wat kan je doen zal je denken?
  er is maar 1 ding wat je kunt doen…….[/quote]

  jamaar, op 21/12/2012 zal alles beter zijn.

  Buiten dat, er is inderdaad maar 1 ding wat je kunt doen. Dat is je geld weghalen bij de banken. Als genoeg mensen dat doen, en weigeren nog te betalen voor de zogenaamde diensten die banken bieden, dan zal ‘t rap gedaan zijn.

  Maar mensen willen bedrogen worden, en gaan zeker niet iets massaal samen doen.

  0 likes
 • Mojomirosa schreef:

  [quote name=”m&m”]alleen je geld laten staan voor je rekeningen en de rest eraf halen,ook je spaargeld en dat werk echt wel.
  wedden dat ze het benauwd krijgen.
  je hoef dan niet te haten of je kwaad te maken.[/quote]
  En je geld in een oude sok stoppen? 😀

  0 likes
 • Pascal schreef:

  [quote name=”Mojomirosa”][quote name=”m&m”]alleen je geld laten staan voor je rekeningen en de rest eraf halen,ook je spaargeld en dat werk echt wel.
  wedden dat ze het benauwd krijgen.
  je hoef dan niet te haten of je kwaad te maken.[/quote]
  En je geld in een oude sok stoppen? :-D[/quote] Er is niets in een oude sok te stoppen want we gaan straks met een pasje of telefoon betalen. Geen papier of munten meer en dus geen zwart geld meer. Totale controle.

  0 likes
 • Dr. Why schreef:

  [quote name=”Mojomirosa”]
  En je geld in een oude sok stoppen? :-D[/quote]

  hoeft niet, je kunt ook een nieuwe sok gebruiken.

  Maar stel je eens voor dat een groot deel van de bevolking juist dat doet. Tot de banken stoppen met die monsterbonussen en de mensen weer betalen om hun geld te mogen gebruiken, in plaats dat de mensen de banken nu betalen.

  Hoe lang denk je dat het duurt voor ze door de knieën gaan?

  0 likes
 • Dr. Why schreef:

  [quote name=”Pascal”] Er is niets in een oude sok te stoppen want we gaan straks met een pasje of telefoon betalen. Geen papier of munten meer en dus geen zwart geld meer. Totale controle.[/quote]

  dat beslissen we nog altijd zelf, weet je.

  0 likes
 • Pascal schreef:

  [quote name=”Dr. Why”][quote name=”Pascal”] Er is niets in een oude sok te stoppen want we gaan straks met een pasje of telefoon betalen. Geen papier of munten meer en dus geen zwart geld meer. Totale controle.[/quote]

  dat beslissen we nog altijd zelf, weet je.[/quote]Wat jij wil maar denk erom dat wij niets meer te beslissen hebben. Abraham Lincoln JFK en Garfield waren VS presidenten die vermoord zijn door de banken. Het gaat dus heel ver!! Vergeet niet dat de EU vanzelf meegaat met die mafia bende, ze zijn in dienst van!

  0 likes
 • Vlasveld schreef:

  Vpro uitzending over bankiers .Triest is laatst een Rabobank directeur kreeg miljoenen voor zijn vertrek. Bouwde een paleis in Noordwijk helaas na enige tijd is hij overleden nu staat het te vervuilen te koop. Jammer dat er geen brandstapels meer dit soort directeuren vreselijke zakkenvullers.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  >