Homepagina » Buitenland » In het geval van Fallujah kun je spreken van urbicide. Ex-marinier, arts en journaliste publiceren onthullend boek over Amerikaanse wreedheden in Irak
In het geval van Fallujah kun je spreken van urbicide. Ex-marinier, arts en journaliste publiceren onthullend boek over Amerikaanse wreedheden in Irak

In het geval van Fallujah kun je spreken van urbicide. Ex-marinier, arts en journaliste publiceren onthullend boek over Amerikaanse wreedheden in Irak

De Amerikaanse ex-marinier Ross Caputi, Australische arts Richard Hil en journaliste Donna Mulhearn hebben hun ervaringen in Irak gebundeld in het boek ‘The sacking of Fallujah. A people’s history’.

Op 31 maart 2004 werden vier leden van de beruchte huurlingenfirma Blackwater in Fallujah gedood.

Jack Wheeler, ex-politiek adviseur van Ronald Reagan, sprak de woorden: “Fallujah delenda est!”. Hij wilde met andere woorden dat de stad met de grond gelijk gemaakt zou worden.

Doelbewust

En zo geschiedde. De Amerikanen verwoestten de stad. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen burgers en terroristen die de huurlingen doodden.

De Amerikanen sloten doelbewust het grootste ziekenhuis van Fallujah zodat artsen geen cijfers meer aan journalisten konden doorgeven over het dodenaantal.

Toch werden getuigenissen over de Amerikaanse wreedheden in Fallujah de wereld in gestuurd, waarna de Amerikanen zich gedwongen zagen terug te trekken.

Propagandacampagne

De Verenigde Staten startten hierop een propagandacampagne om de inwoners van de stad in diskrediet te brengen, onder andere door ze te linken aan Al Qaida en IS.

Burgers werden gelijkgesteld aan terroristen, om ze monddood te maken en massaal te kunnen afslachten.

En het werkte: bij de tweede Amerikaanse aanval op Fallujah in 2004 was de wereld ervan overtuigd dat de Amerikanen de stad moesten bevrijden van Al Qaida.

Urbicide

Dat terwijl de verzetsstrijders van de stad niets te maken hadden met IS. Ze waren er juist tegen, zei Mulhearn.

Volgens haar kun je in het geval van Fallujah spreken van urbicide: het doden van een stad.

Wonder

De Amerikanen gebruikten tijdens de belegering chemische wapens en verarmd uranium. Het gevolg is dat er nog altijd iedere dag kinderen worden geboren met afwijkingen.

Vrouwen krijgen zelfs het advies om niet zwanger te worden. Het is een wonder als er een gezonde baby wordt geboren, stelde Mulhearn.

[MO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  De meest afgrijselijk misdaden worden altijd nog begaan op commando van overheden, de mensen die het volk op basis van smerige leugens en mooipraterij hun politiek stem hebben gegeven en daarmee vrijwillig vrij baan hebben gemaakt voor de megacriminelen om hun slag te slaan ten koste van onschuldige mensen en ten bate van de bankenkliek. Zo lang we daar met z’n allen nog vrijwillig toestemming voor geven middels onze politieke stem zal er niets veranderen. Ook Nederland biedt maar al te graag de helpende hand aan dat smerige oorlogszuchtige tuig met zogenaamde vredesmissies met F16’s. Te walgelijk voor woorden.

  9 likes
 • Elise schreef:

  Gigantische milieuvervuiling van een stukje aarde/wereld. Daar hoor je de politiek(klimaatrelifanten) niet over. Even los gezegd van de genocide.(wat ook onder milieuvernietiging valt).
  Waar ik met mijn pet niet bij kan: Waarom communiceren we niet gewoon met elkaar ipv oorlogvoering/geweld/onderdrukking etc.? Als je de wereld zo 1 wil maken, dan ben je gewoon verkeerd bezig.
  De mensen die slechte dingen doen om het goede te verkrijgen mogen van mij zwaar gestraft gaan worden. En dan duid ik op karma. Dat ze jarenlang niet meer kunnen slapen(hun geweten knarst) en zo de pijp uit gaan.

  2 likes
 • Jerrel schreef:

  Soldaten op vredemissie zijn feitelijk moordenaars op rooftocht.

  0 likes
 • x

  Check Also

  undercoververpleegster

  Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

  Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...

  libanese

  Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

  De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

  >