Homepagina » Innovatie » Wondermateriaal: kwantumstealth maakt mensen onzichtbaar
Wondermateriaal: kwantumstealth maakt mensen onzichtbaar

Wondermateriaal: kwantumstealth maakt mensen onzichtbaar

Met behulp van een nieuw soort camouflage kunnen mensen totaal onzichtbaar worden gemaakt.

De ontwikkelaars van deze kwantumstealth-technologie beweren dat het materiaal, dat doet denken aan de onzichtbaarheidsmantel van Harry Potter, zelfs nachtkijkers voor de gek kan houden.

Wondermateriaal: kwantumstealth maakt mensen onzichtbaarDe technologie is zo geheim dat het Canadese bedrijf achter het materiaal geen demonstratie kan geven. Het maakt Guy Cramer, algemeen directeur van Hyperstealth Biotechnology Corp, weinig uit dat sommige waarnemers sceptisch blijven omdat ‘de mensen die moeten weten dat het werkt het met eigen ogen hebben gezien’.

Drie afzonderlijke commando-eenheden van het Amerikaanse en Canadese leger hebben gezien dat de technologie werkt zonder camera’s, lampen, accu’s of spiegels. Het materiaal weegt weinig en is vrij goedkoop.

In een verklaring liet Cramer weten dat hij niet tot in detail kan onthullen hoe het opzienbarende materiaal lichtbundels weet te buigen. Onlangs werd hij door CNN geïnterviewd over de nieuwe technologie. Cramer heeft ervoor gekozen om de doorbraak kenbaar te maken aan een breed publiek om zo de aandacht van het Amerikaanse leger te krijgen.

Bron: Dailymail.co.uk Foto’s: Hyperstealth Biotechnology Corp

Gerelateerd:

 Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. “…om zo de aandacht van het Amerikaanse leger te krijgen.”

  Dan weet je al zeker dat het in verkeerde handen valt!

  0 likes
 2. Nee, dit kan voorlopig echt niet.
  Denk er zelf eens over na. Die mevrouw achter dat scherm blokkeert nog steeds de lichtstralen van de wand achter haar. Dat wordt echt niet door zo’n lapje eventjes opgevangen en dan op de voorkant correct doorgegeven zodat iemand er 100% achter verdwijnt. Iets dergelijks is echt hele verre toekomstmuziek. Een heel klein goudkleurig speldeknopje, konden de russen recentelijk ontzichtbaar maken, onder laboratoriumcondities bovendien.

  0 likes
 3. -1- Daar hebben we weer zo’n uitvinding die is ontwikkeld met belastinggeld en die de overheid weghoudt van de belastingbetaler.
  Technisch interessant, daar willen veel mensen (belastingbetalers) meer van weten. Helaas verborgen in een geheimzinnige macho verpakking.
  -2-Dit soort ontwikkelingen horen de mensheid te dienen. Zeker niet te bevechten, c.q. onderdrukken.
  Want natuurlijk gaat dit vroeg of laat door een overheid worden ingezet tegen ongewapende burgers.
  In plaats van een enthousiast verhaal door de uitvinders en ontwikkelaars, moeten we het doen met een raadselachtige voorstelling die zich kermerkt door geheimzinnigheid en machtsvertoon door militairpersoneel.

  0 likes
 4. [quote name=”Peter”]Nee, dit kan voorlopig echt niet.
  Denk er zelf eens over na. Die mevrouw achter dat scherm blokkeert nog steeds de lichtstralen van de wand achter haar. Dat wordt echt niet door zo’n lapje eventjes opgevangen en dan op de voorkant correct doorgegeven zodat iemand er 100% achter verdwijnt. Iets dergelijks is echt hele verre toekomstmuziek. Een heel klein goudkleurig speldeknopje, konden de russen recentelijk ontzichtbaar maken, onder laboratoriumcondities bovendien.[/quote]

  Men is al een stuk verder, op discovery was een tijdje terug ook al materiaal te zien dat met projecties werkte en onzichtbaar kon maken. Het werkte nog niet perfect, maar dekte een mens ten dele af.

  0 likes
 5. men maakt ons weer vanalles wijs !

  0 likes
 6. @herman de graaf: helemaal mee eens!
  De mensheid dienen… begrijp ‘t volledig, maar in het huidige paradigma een absolute giller van formaat.
  Een heleboel gekken weten hier wel raad mee.
  Men staat al veel verder dan dit stukje tech, maar ‘t is wel grappig om te zien dat het gaat om “geld verdienen” ten koste van…
  Knap werk, dat wel, maar niet écht wereldschokkend. Deze tech bestendigd enkel dat waar we net vanaf willen. Al die ‘covert operations’ en geheimdoenerij, misleiding en leugens. Gewoon compleet zichtbaar, maar niets om te vrezen lijkt me beter, maar hey…who am I? Deze tech gebruiken om positieve zaken te bekomen in een positief kader, lijkt me dan weer wél nuttig.
  Zonder meer opent dit perspectieven, maar ‘t wordt altijd ergens TEGEN gebruikt. Best zielig. En wij maar denken dat we de top of the foodchain zijn…
  Mindset of war. Daarmee zijn we opgegroeid en van daaruit komen ideeën.

  0 likes
 7. Wie wil er nou nog leven over een paar honderd jaar? Compleet digitale wereld, geen rechten of vrijheid meer en doe je nog wat tegen de wet staan er onzichtbare politie robots achter je…..

  0 likes
 8. [quote name=”No Fear”]Wie wil er nou nog leven over een paar honderd jaar? Compleet digitale wereld, geen rechten of vrijheid meer en doe je nog wat tegen de wet staan er onzichtbare politie robots achter je…..[/quote]

  Je kan niet weten hoe de toekomst is behalve als je het met eigen ogen gezien hebt. Alles kan heel anders lopen dan de meeste denken aangezien er in deze tijd een heel fout beeld van de situatie word gecreeérd

  0 likes
 9. Zo moeilijk kan dit ook niet zijn, de wetenschap weet de in en outs qua licht reflectie en de werking van het menselijk oog, om met deze wetenschap een folie te ontwikkelen zou in het topsegment van onze huidige laboratoria een eitje moeten zijn.
  Men vergeet te melden dat je dan alleen onzichtbaar bent voor het blote menselijk oog, we hebben tegenwoordig een heel arsenaal aan detectie middelen om te kunnen zien het zal wel een tool worden voor het flitsteam. (verkeershandhaving)

  0 likes
 10. nu kunnen ze nog meer dingen verbergen voor de menss 🙁 indien het waar is tenminste. trouwens politiekers kunnen dit al lang, -> eerst heb je geld, en dan ineens niet 😉

  0 likes
 11. Nou Silber eye, als je slim bent maak je er toch zelf 1.. ben je gelijk multimillionair:P

  0 likes
 12. Lang geleden had ik al over gelezen en dit werkt nog maar ene paar seconde in die tijd. Nou zal het wel weer verbetert zijn neem ik aan.

  0 likes
 13. [quote name=”dymphna”]Lang geleden had ik al over gelezen en dit werkt nog maar ene paar seconde in die tijd. Nou zal het wel weer verbetert zijn neem ik aan.[/quote]

  Lang geleden?? Ik moet heel ver terug al(naar ik meen 16 a 17 jaar geleden), in de Panorame, een artikel over stealth, en daar gebruikte ze een tank en lieten die verdwijnen tegen de achtergrond. Ik neem aan dat deze technologie ondertussen wel is door ontwikkeld. Wat wij te zien krijgen is echter allang in gebruik, en zo hoort het ook. We willen niet dat de verkeerde mensen weten wat we ondertussen hebben. Zo ook in het verleden met de blackbird, men gaf toe dat men hem had, toen ze de opvolger in gebruik namen, de Blackbird had er toen al 15 jaar dienst opzitten.

  0 likes
 14. [quote name=”No Fear”]Wie wil er nou nog leven over een paar honderd jaar? Compleet digitale wereld, geen rechten of vrijheid meer en doe je nog wat tegen de wet staan er onzichtbare politie robots achter je…..[/quote]

  je moet voor de lol eens boeken met voorspellingen opzoeken die geschreven zijn van begin 1900 tot zo rond de 1970’s. Je komt niet meer bij van het lachen. Hoe fout ze doorgaans waren.

  Dat komt omdat je de toekomst niet kunt voorspellen. Zelfs al tracht je dat rationeel te doen, op basis van extrapolatie van wat we nu hebben enzovoort.

  0 likes
 15. Welja geef maar weer miljarden uit and dit soort onzin..typisch Amerikaans, ze moeten kost wat kost nummer 1 blijven toch.
  Maar de zwervers op de hoek van de straat met een koffie bekertje hebben ze het niet over, onder andere.

  Geweldig onze *beschaving* of niet dan ..

  0 likes
 16. Vooral naar het leger stappen met deze uitvinding, dan zorgt de Illuminatie er wel even voor dat er snel 6,5 miljard in mindering worden gebracht hier op aarde incl. de uitvinder zelf.
  PS oorlog bestaat niet maar wordt gecreerd door een stelletje imbecielen die over alles hier op aarde willen regeren….. voor degenen die dit nog niet wisten.

  0 likes
 17. Als ik in het donker achter 1 boom sta zie je me ook niet conclusie ik ga ook subsidie aanvragen.

  0 likes
 18. @ #15 JohnDoe
  Onzin!? Juist helemaal te gek man dit! Tegen een onzichtbare vijand kun je vechten, dus kunnen de VS nou eindelijk eens echt even al die domme achterlijke landen kunnen overnemen en leren hoe het leven nou echt in elkaar steekt. Zo kunnen ze al die oorlogen eindelijk eens winnen en een goed ,strak, kapitalistisch, mega-egoistisch, destructief voor geest en natuur , systeem opzetten zodat we als robots , geestdood “samen” kunnen leven. Fantastisch, lekker alles en overal hetzelfde over de hele wereld, geen moeilijk ingewikkeld gedoe. Eindelijk “vrede” op aarde. Want dat is toch waar de VS voor staat?

  0 likes
 19. leuk idee, een inbreker kan dan gewoon je huis binnenlopen en je even knock-out slaan

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ongewenste gedachten! Heb jij er last van?

Het hebben van ongewenste gedachten is iets ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...

protesten

Is dit de grote man achter de gewelddadige protesten in Amerika?

De Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr ...