Buitenland

Grote hoeveelheden wapens van NAVO-makelij aangetroffen in IS-bolwerk. Dit is wat ze hebben gevonden

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Syrische soldaten hebben in de stad Mayadin in Deir ez-Zor grote hoeveelheden Israëlische wapens en wapens van NAVO-makelij gevonden. De stad is pas geleden heroverd op terroristen van Islamitische Staat.

Het gaat om diverse soorten zware en lichte wapens die afkomstig zijn uit Israël, Europese landen en NAVO-lidstaten, zo liet het Syrische persbureau SANA weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een Syrische commandant zei dat men ook mortieren, veldartillerie en een door de NAVO gemaakt 155mm kanon met een bereik van 40 kilometer heeft ontdekt.

Chaos

Het is niet de eerste keer dat de Syrische regeringstroepen zulke ontdekkingen doen in voormalige bolwerken van IS.

Enkele dagen geleden werden een Israëlisch kanon en grote hoeveelheden wapens buitgemaakt op IS-terroristen in Jib al-Jarrah in het oosten van Homs.

De Syrische overheid heeft herhaaldelijk gezegd dat het Israëlische regime en westerse landen de terreurorganisaties steunen om chaos in het land te creëren.

Projectiel

Donderdag schoten Israëlische tanks vanuit de bezette Golanhoogten richting het Syrische gebied.

Premier Benjamin Netanyahu zei dat de aanval een reactie was op een ‘projectiel’ dat eerder op de dag vanuit Syrië was afgevuurd.

Trainingskamp

Maandag schonden Israëlische gevechtstoestellen het Syrische luchtruim bij de grens met Libanon. Syrische troepen openden daarop het vuur op de vliegtuigen en raakten er één van.

Op de Israëlische tv waren onlangs beelden te zien van een trainingskamp van terreurgroep IS pal naast de grens tussen Syrië en Israël.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Het is niet voor niets dat de door de Amerikanen (satan) geleide coalitie / moordenaars bende alles inclusief burgers / vrouwen / kinderen en alles dat leeft probeert uit te roeien. In de hoop dat in de puinhopen hun eigen moordenaarstuig niet gevonden wordt ! En Nederland doet daar vrolijk aan mee !

Niveautje
Niveautje
6 jaren geleden

Daarom valt IS ISRAËL niet aan zeker nou snap ik het..

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

En hoeveel russische wapens zaten erbij?

Azrael
Azrael
6 jaren geleden

Is al heel lang bekend hoor. Wat ze hierbij niet vermelden is dat we dit al jaren doen, alleen is de munitie die we leveren vervuild en zijn de wapens dusdanig geconstrueerd dat ze ontploffen in je handen als je ze gebruikt. Is tijdens de tweede wereldoorlog een zeer effectief middel gebleken om de vijand grote schade toe te brengen zonder zelf te hoeven vechten, gewoon een zakelijke beslissing en het heeft enorm bijgedragen aan het zover terugdringen van IS. Niets mis mee dus!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x