Homepagina » Buitenland » Grote hoeveelheden wapens van NAVO-makelij aangetroffen in IS-bolwerk. Dit is wat ze hebben gevonden
Grote hoeveelheden wapens van NAVO-makelij aangetroffen in IS-bolwerk. Dit is wat ze hebben gevonden

Grote hoeveelheden wapens van NAVO-makelij aangetroffen in IS-bolwerk. Dit is wat ze hebben gevonden

Syrische soldaten hebben in de stad Mayadin in Deir ez-Zor grote hoeveelheden Israëlische wapens en wapens van NAVO-makelij gevonden. De stad is pas geleden heroverd op terroristen van Islamitische Staat.

Het gaat om diverse soorten zware en lichte wapens die afkomstig zijn uit Israël, Europese landen en NAVO-lidstaten, zo liet het Syrische persbureau SANA weten.

Een Syrische commandant zei dat men ook mortieren, veldartillerie en een door de NAVO gemaakt 155mm kanon met een bereik van 40 kilometer heeft ontdekt.

Chaos

Het is niet de eerste keer dat de Syrische regeringstroepen zulke ontdekkingen doen in voormalige bolwerken van IS.

Enkele dagen geleden werden een Israëlisch kanon en grote hoeveelheden wapens buitgemaakt op IS-terroristen in Jib al-Jarrah in het oosten van Homs.

De Syrische overheid heeft herhaaldelijk gezegd dat het Israëlische regime en westerse landen de terreurorganisaties steunen om chaos in het land te creëren.

Projectiel

Donderdag schoten Israëlische tanks vanuit de bezette Golanhoogten richting het Syrische gebied.

Premier Benjamin Netanyahu zei dat de aanval een reactie was op een ‘projectiel’ dat eerder op de dag vanuit Syrië was afgevuurd.

Trainingskamp

Maandag schonden Israëlische gevechtstoestellen het Syrische luchtruim bij de grens met Libanon. Syrische troepen openden daarop het vuur op de vliegtuigen en raakten er één van.

Op de Israëlische tv waren onlangs beelden te zien van een trainingskamp van terreurgroep IS pal naast de grens tussen Syrië en Israël.

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Het is niet voor niets dat de door de Amerikanen (satan) geleide coalitie / moordenaars bende alles inclusief burgers / vrouwen / kinderen en alles dat leeft probeert uit te roeien. In de hoop dat in de puinhopen hun eigen moordenaarstuig niet gevonden wordt ! En Nederland doet daar vrolijk aan mee !

  36 likes
 • Niveautje schreef:

  Daarom valt IS ISRAËL niet aan zeker nou snap ik het..

  22 likes
 • Azrael schreef:

  Is al heel lang bekend hoor. Wat ze hierbij niet vermelden is dat we dit al jaren doen, alleen is de munitie die we leveren vervuild en zijn de wapens dusdanig geconstrueerd dat ze ontploffen in je handen als je ze gebruikt. Is tijdens de tweede wereldoorlog een zeer effectief middel gebleken om de vijand grote schade toe te brengen zonder zelf te hoeven vechten, gewoon een zakelijke beslissing en het heeft enorm bijgedragen aan het zover terugdringen van IS. Niets mis mee dus!

  6 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Ja natuurlijk ! Daarom komen die partijen ook in Nederland terecht… Het maakt de Zionisten geen donder uit wie er ontploft als er maar bloed vloeit om Jahweh te behagen…

   3 likes
   • Azrael schreef:

    Die partijen komen niet in Nederland terecht, de wapens die in Nederland gebruikt worden door criminelen zijn afkomstig uit het voormalige Joegoslavië of uit Bulgarije, oude oorlogsrestanten, de beruchte AK47 uitgevoerd in 7,62 munitie. NAVO heeft dat kaliber alleen voor langeafstandsprecisie wapens en niet voor de standaard aanvalsgeweren, die zijn uitgevoerd in 5,56 en zal je in handen van criminelen in Nederland niet zien. Daarbij bepaalt het type explosief in de patronen of het NAVO munitie is, dus het type en de hoeveelheid. Deze zijn namelijk veel zwaarder dan de sportschutters of burger munitie die je met een verlof kan verkrijgen, dus de kop van het artikel klopt per definitie niet. Overigens wil ik u hierbij wel even wijzen op het belang van onderzoek, feiten en omstandigheden. Zomaar iets roepen kan iedereen.

    0 likes
 • Eelke Piers schreef:

  En hoeveel russische wapens zaten erbij?

  4 likes
 • War on Error schreef:

  We zitten klem. Niets kunnen we er tegen doen, we moeten wel meewerken – ondanks dat we weten dat we met foute dingen bezig zijn.

  2 likes
 • elisabethje schreef:

  Oorlog stimuleert de economie, véél meer dan je zou verwachten!
  Wie Lord of War gezien heeft, weet hoe de steel in de vork zit.
  Amerika heeft alvorens ingrijpen WO2 ook eerst talloze wapens verkocht aan Duitsland. Nadien speelden ze de redder. De gevolgen zijn bekend: herstructurering & schuld tot in de eeuwigheid.
  Altijd eten overheden (en die daarachter) van twee walletjes: eerst door de verkoop van wapens, nadien door de heropbouw van oa infrastructuur en verandering vh politiek klimaat.
  De verwoeste landen blijven achter met een hoop ellende, schulden en plichten.
  Oorlogsvoering is gewoon bedoeld om alles telkens te vernieuwen, voor het belang van enkele multinationals.

  4 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Het zijn ook stiekem dan ook`onze jongens`die vechten voor Israël en de VS om zo Syrië en daarna Iran in te nemen!

  3 likes
 • ing. Waldeck schreef:

  Onze NATO stuurde elke dag een vliegtuig vol wapens naar ISIS, betaald van ons belastinggeld.
  Er werd gevlogen vanuit Duitsland.

  Een klokkenluider heeft docuenten gelekt. De transporten zijn gestopt. De media zwijgt.
  Het probleem is nu dat deze wapens wel geproduceerd zijn maar niet meer geleverd kunnen worden. Waar naar toe met dit wapentuig?
  http://www.rheinpfalz.de/artikel/germersheim-us-army-will-gefahrstofflager-erweitern/
  http://www1.wdr.de/nachrichten/westfalen-lippe/eroeffnung-us-depot-100.html

  3 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

  Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  >