Gezondheid

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij oudere muizen die THC, het werkzame bestanddeel van cannabis, kregen toegediend, verbeterden de cognitieve vaardigheden, aldus een artikel in Scientific American.

Wetenschappers zagen tot hun verbazing dat het aantal neuronen in het brein van de muizen was toegenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Voorheen werd altijd gedacht dat het aantal neuronen niet kan toenemen terwijl we ouder worden.

Interne thermostaat

Hoe kon dit toch gebeuren? Het antwoord is het endocannabinoïde systeem.

Dit systeem is een soort interne thermostaat die vele hormonale functies controleert en onder meer pijn en geheugen reguleert.

Naarmate we ouder worden, wordt het systeem steeds minder actief en kan het ons geheugen steeds minder goed beschermen.

Beschermd tegen verval

Uit Duitse studies is naar voren gekomen dat het endocannabinoïde systeem bij mensen ouder dan 50 in stand kan worden gehouden door middel van cannabisgebruik.

Hierdoor blijft het brein beschermd tegen verval.

Dementie

Er lopen daarnaast onderzoeken waarbij wordt gekeken of cannabis kan worden gebruikt om dementie te behandelen.

De cannabisplant vertraagt namelijk de veroudering van het brein.

[NBC2]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Wetenschappers verbaasd over iets dat al eeuwen bekend is, het is het teveel/misbruik dat het minder goed voor je maakt. Maar de wetenschap bewijst hier maar weer dat het niets weet maar dan wel vasthouden aan die Co2 en stikstof onzin.

Melissa
Melissa
4 jaren geleden

Dat is waar! Ben nu 54 en lijkt 45. Super geheugen en nooit echt ziek.

m.koningen
m.koningen
4 jaren geleden

eeuwen,zo’n vijf duizend jaar geleden had cannabis al een prominente plaats in de persoonlijke medische boeken van de Chinese keizer omschrijving pijn bestrijding ,concentratie hulp en handig voor contact met geesten ze wisten ook al dat de wereld rond is.Zo’n drie en een half duizend jaar geleden idem dito in de medische boeken van de farao in egypte die ook wisten dat de wereld rond is.

Anno 2019 de religieuze politieke politiestaat Nederland geen evolutie ,platte aarde , zesduizend jaar oud.En cannabis is niet medisch werkzaam het is heel schadelijk voor je gezondheid en je wordt er een geestelijk frak van.Alcohol,srt’s[antie depresie] en tabak is wel goed om toe te staan .
Ik wordt zo moe van deze wetenschapsontkennende] vandalen .
De eeg gaf 12 miljoen aan j.van os en trawanten om even te bewijzen dat cannabis schadelijk is en ja hoor dat is het volgens van os en trawanten.Alleen is de zogenaamde schade niet terug te vinden in de statistiek over zware geesteluke schade als psychose en schrizofenie wereld wijd.
Waarom liegt de regering hier over eigelijk,een mogelijke verklaring is dat als je baan ervan af hangt om te ontkennen dat iets werkzaam is als medicijn en je als orde dienst geld in beslag kan nemen om je eigen zeer goed betalende baan te bekostigen en mooie inrichting,pand e.d. of religieuze ,politieke macht en je elite vrienden het produceren aan de andere kant van de wereld en goedkoop ineens heel veel geld waard is,en je machtige tegenstanders kweekt waar je vervolgen dan weer een machtige orde dienst tegen overzet[concurentie uitschakelen en prijs opdrijving] En dan ook nog geheime diensten en hele legers erin laten handelen om hun eigen wapentuig te bekostigen.

de enigste politiek geloofwaardige partij is de partij die dit sadistische religieus politieke wets bedrijf opheft en vervangt voor direct bindend referendum .
En nu koffie!

joep
joep
4 jaren geleden

Ik ook Melissa ben 67 en ze houden mij voor 55 klopt wel en ook de weerstand is hartstikke goed echt en verder je moet je niet druk maken van wat er allemaal gebeurd .!!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x