Homepagina » Gezondheid » Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het
Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Wetenschappers verbaasd: cannabis gaat veroudering tegen. Zo werkt het

Bij oudere muizen die THC, het werkzame bestanddeel van cannabis, kregen toegediend, verbeterden de cognitieve vaardigheden, aldus een artikel in Scientific American.

Wetenschappers zagen tot hun verbazing dat het aantal neuronen in het brein van de muizen was toegenomen.

Voorheen werd altijd gedacht dat het aantal neuronen niet kan toenemen terwijl we ouder worden.

Interne thermostaat

Hoe kon dit toch gebeuren? Het antwoord is het endocannabinoïde systeem.

Dit systeem is een soort interne thermostaat die vele hormonale functies controleert en onder meer pijn en geheugen reguleert.

Naarmate we ouder worden, wordt het systeem steeds minder actief en kan het ons geheugen steeds minder goed beschermen.

Beschermd tegen verval

Uit Duitse studies is naar voren gekomen dat het endocannabinoïde systeem bij mensen ouder dan 50 in stand kan worden gehouden door middel van cannabisgebruik.

Hierdoor blijft het brein beschermd tegen verval.

Dementie

Er lopen daarnaast onderzoeken waarbij wordt gekeken of cannabis kan worden gebruikt om dementie te behandelen.

De cannabisplant vertraagt namelijk de veroudering van het brein.

[NBC2]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 jaar geleden

Wetenschappers verbaasd over iets dat al eeuwen bekend is, het is het teveel/misbruik dat het minder goed voor je maakt. Maar de wetenschap bewijst hier maar weer dat het niets weet maar dan wel vasthouden aan die Co2 en stikstof onzin.

Melissa
Melissa
1 jaar geleden

Dat is waar! Ben nu 54 en lijkt 45. Super geheugen en nooit echt ziek.

m.koningen
m.koningen
1 jaar geleden

eeuwen,zo’n vijf duizend jaar geleden had cannabis al een prominente plaats in de persoonlijke medische boeken van de Chinese keizer omschrijving pijn bestrijding ,concentratie hulp en handig voor contact met geesten ze wisten ook al dat de wereld rond is.Zo’n drie en een half duizend jaar geleden idem dito in de medische boeken van de farao in egypte die ook wisten dat de wereld rond is.

Anno 2019 de religieuze politieke politiestaat Nederland geen evolutie ,platte aarde , zesduizend jaar oud.En cannabis is niet medisch werkzaam het is heel schadelijk voor je gezondheid en je wordt er een geestelijk frak van.Alcohol,srt’s[antie depresie] en tabak is wel goed om toe te staan .
Ik wordt zo moe van deze wetenschapsontkennende] vandalen .
De eeg gaf 12 miljoen aan j.van os en trawanten om even te bewijzen dat cannabis schadelijk is en ja hoor dat is het volgens van os en trawanten.Alleen is de zogenaamde schade niet terug te vinden in de statistiek over zware geesteluke schade als psychose en schrizofenie wereld wijd.
Waarom liegt de regering hier over eigelijk,een mogelijke verklaring is dat als je baan ervan af hangt om te ontkennen dat iets werkzaam is als medicijn en je als orde dienst geld in beslag kan nemen om je eigen zeer goed betalende baan te bekostigen en mooie inrichting,pand e.d. of religieuze ,politieke macht en je elite vrienden het produceren aan de andere kant van de wereld en goedkoop ineens heel veel geld waard is,en je machtige tegenstanders kweekt waar je vervolgen dan weer een machtige orde dienst tegen overzet[concurentie uitschakelen en prijs opdrijving] En dan ook nog geheime diensten en hele legers erin laten handelen om hun eigen wapentuig te bekostigen.

de enigste politiek geloofwaardige partij is de partij die dit sadistische religieus politieke wets bedrijf opheft en vervangt voor direct bindend referendum .
En nu koffie!

Willem
Willem
Reactie op  m.koningen
1 jaar geleden

Mooi omschreven m.koningen

Remco
Remco
Reactie op  m.koningen
1 jaar geleden

@m.koningen…wat bedoelt u eigenlijk met zesduizend jaar oud? De aarde is al miljoenen jaren oud!

m.koningen
m.koningen
Reactie op  Remco
1 jaar geleden

Hoi ,Remco
Als je religieus bent staat in alle door god geschreven boeken dat de aarde plat is ,zesduizend jaar oud en er is geen evolutie.Het is van tweeen een of je bent religieus met de bij jouw religie horende heilige boeken of je bent een supermarkt shopper die een raar eigen gemaakt mengsel uit de heilige boeken heeft gehaald en dan ben je een hipocriet die eigelijk zijn …..afveegt met dat heilige boek vol opdrachten van god.
Als je politiek bedrijft terwijl je zegt religieus te zijn moet je je heilige boek volgen.
De Nederlandse politiek is afgeladen met religieuzen van alle gezinden die dan of niet serieus genomen hoeven te worden door niet heilige boek volgers[wetenschaps toetsing}Al die verschillende heilige boeken hebben hun eigen niet wetenschappelijk verhaal.Kan niet getoetst worden.
Of de Nederlandse politiek bestaat voor een groot gedeelte uit mensen die zeggen religieus te zijn maar niet hun heiligeboek volgen.Dat soort selectieve supermarkt in eigen voordeel zwalkers hoeven we natuurlijk ook niet serieus te nemen.
Ik zelf denk aan de wetenschap die getoetst wordt en tot nu to is dat 4,5 miljard jaar oud voor de aarde zonder god of zoiets .
Duidelijk,anders gaan we het nog een keer uitleggen,daar kan ik nou weer geen genoeg van krijgen.Religie ontmaskeren voor wat ze is,onzin op elk gebied.Komende uit de mond van zieke, sadisme verafgodende leugenaars met een machts probleem.
Mvrg,Marcel
p.s,alweer koffie tijd ;-}

Hansie
Hansie
Reactie op  m.koningen
11 maanden geleden

Hoi m.koningen,

Het zijn de ‘literalisten’ (degenen die alles is de religieuze geschriften letterlijk nemen) die het hebben over 6000 jaar. Ook de platte aarde kun je herleiden aan een te letterlijke opvattingen. Vele getallen en verhalen zijn juist geestelijk en metaforisch bedoeld.

joep
joep
1 jaar geleden

Ik ook Melissa ben 67 en ze houden mij voor 55 klopt wel en ook de weerstand is hartstikke goed echt en verder je moet je niet druk maken van wat er allemaal gebeurd .!!

Cattleya
Cattleya
Reactie op  joep
1 jaar geleden

Melissa Hoeveel druppels olie per dag is gezond!

Met groeten Cattleya

Bewust
Bewust
1 jaar geleden

Maria en Johannes , de ouders van Jezus , vormen Marijuana , een bewustzijnsverhogende plant met oneindig veel mogelijkheden .letterlijk een geschenk uit de hemel .
Logisch dat de duistere krachten het systematisch verboden hebben. ( maar er via een achterdeurtje stiekum flink aan verdienen ).

Zetareticulan
Zetareticulan
Reactie op  Bewust
1 jaar geleden

Ik dacht dat zijn naam Jozef was. Of יוֹסֵף of Yosef. Was Johannes toch zijn vader en niet Jozef. Heb je zojuist een eeuwenoud mysterie opgelost?

Bewust
Bewust
Reactie op  Zetareticulan
1 jaar geleden

Je hebt gelijk , Johannes was zijn ( lievelings – ) broer . En Jozef zijn zogenaamde vader . In werkelijkheid was aartsengel Gabriël de vader van Jezus .

André
André
Reactie op  Bewust
1 jaar geleden

Jezus is/was een fictief persoon. Bekijk Jordan Maxwell.

joep
joep
1 jaar geleden

In de Piramiden staat het ook op de muren getekend het is al zo oud allemaal .het is puur de Farm het geld zielig toch.

Sjazon
Sjazon
1 jaar geleden

Tsja, cocabladeren zorgen ook voor pijnverlichting. Eeuwenlang op die manier gebruikt door diverse volkeren zonder verslavingsverschijnselen. Alleen, je mag het niet gebruiken, want het is chemisch niet bewerkt dus is het daarom blijkbaar niet goed. Hetzelfde verhaal met de wietplant.

Remco
Remco
1 jaar geleden

Vandaar dat de VVD legalisatie nog steeds tegenhoudt…we mogen niet te gezond worden, van deze zogenaamd liberale partij!

Rob
Rob
1 jaar geleden

Dat is alleen nog maar een substantie van de plant. Er zijn zijn daarnaast diverse artikelen geweest waarin de geschreven wordt dat de plant nog veel meer mogelijkheden heeft. De vezels van de plant schijnen supersterk te zijn waardoor er ook nog eens van alles van gemaakt kan worden. Er is al een een auto van gemaakt. Althans, de body dan. Er is al eens een vliegtuig van gemaakt en het schijnt dat er supersterke huizen van gebouwd kunnen worden. Dan zal er nog wel veel meer van gemaakt kunnen worden. Het moet alleen op een bepaalde manier verwerkt worden. Het groeit als kool dus verbouwen is geen probleem. Er kunnen enorme hoeveelheden van verbouwd worden. Dan hoef je niet meer al het zand overal af te graven (zie de film Zandoorlog) want zand wordt overal voor gebruikt.

Straalmans
Straalmans
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Inderdaad vele toepassingen. Ook als textiel. Ben benieuwd of het ook insectenwerend is en of het de 5G straling kan tegenhouden of verminderen.

Cattleya
Cattleya
1 jaar geleden

Goedeavond

Kan iemand mij vertellen wat het verantwoordt aantal ldruppels cbd is wat je in mag of kan nemen!

B.v. dank voor jullie antwoordt

m.koningen
m.koningen
Reactie op  Cattleya
1 jaar geleden

Cattleya,
begin zoals alles met een druppel,zorg wel dat je een goed redelijk betrouwbaar merk hebt waar inzit wat erop staat en expirimenteer met wat je voor jouw situatie nodig hebt .Alle mensen zijn verschillend en men kan ook hier op verschillende reacties hebben .Je kan geen overdosis van cannabis krijgen dus je bent altijd veilig met een paar druppels.Houd er ook rekening mee dat ons lichaam per dag piek momenten heeft en dalen in hormoon gehaltes [zie internet voor meer info hierover] en dat dat de werking van alles wat je inneemt kan beinvloeden.So no worry’s las !
Mvrg,Marcel

x

Check Also

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x