Buitenland

De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nogal altijd verbloemd met een zoetsappig discours over ‘vrede’. Lees hier het echte verhaal.

Het Europese project werd niet gestart ten behoeve van ‘vrede’. Het doel van deze supranationale organisatie was het smeden van een militair, politiek en economisch blok onder eenvormig en postdemocratisch bestuur.

De Verenigde Staten wilden voorbereidingen treffen voor een militaire confrontatie met de Sovjet-Unie. Dat moest gebeuren via een Europa dat militair, politiek en economisch was verenigd.

Hoge CIA’ers

Europese landen moesten na de totstandkoming van het Marshallplan instemmen met het opgeven van soevereiniteit via economische integratie. Ze werden op die manier eigenlijk onder curatele gesteld.

Daarnaast werd de American Committee on United Europe (ACUE) opgericht, een non-profitorganisatie waar allerlei hoge CIA‘ers in zaten.

De ACUE moest in het geheim steun en richting geven aan een verreikende Europese integratie.

Complot

Het Europese project had niets met ‘vrije markt’ of ‘vrijhandel’ te maken. In de beginjaren was er zelfs sprake van een complot.

Jean Monnet, de auteur van de Schumanverklaring, zei later dat slechts negen mensen op de hoogte waren van de plannen voordat Robert Schuman ze aankondigde.

Bijna iedereen werd tot het laatste moment in onwetendheid gelaten, vermoedelijk uit angst voor tegenspraak.

Grootschalige propagandacampagnes

Dit weerspiegelt het antidemocratische karakter van de hele onderneming, die in eerste instantie vooral geleid werd door medewerkers van geheime diensten.

In alle Europese landen werden grootschalige propagandacampagnes gestart om steun voor het Europees federalisme te fabriceren.

Om de Europese Unie te begrijpen is het essentieel om de oorsprong ervan helder voor ogen te houden: zij is er altijd op gericht geweest om West-Europa te bewapenen, onder centraal gezag te brengen en klaar te stomen voor oorlog.

[Forum voor Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden

Pfff… wat een hoop onzin.

Louise
Louise
4 jaren geleden

Nou ik ben helemaal niet verbaast…………wat een ongelofelijke domme zet…. dachten die Amerikanen , we geven iedereen in Europa een wapen ? Het is gewoon lachwekkend , nou inmiddels moet Amerika toch wel zien wat een lichten hier rond lopen…..En dan tegen Rusland, het ishet meest lachwekkende wat ik de laatstetijd heb gehoord…….

Sparky
Sparky
4 jaren geleden

Aanval op Rusland zou het einde van de wereld betekenen, dus daarom niet haalbaar.

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Volgens mij is de oorzaak dat de multinationals zo sterk zijn geworden dat ze de kleinere landen zo kunnen opkopen en vernietigen. Alleen samen in een Unie bestaat er een mogelijkheid om tegen dit geweld op te kunnen blijven boksen.
Denk maar aan Soros die het Britse Pond bijna deed kelderen. Of Soros die de revolutie in Ukraine heeft bewerktstelligt. Nu is Soros gewoon een verkeerde miljardairtje en niet opgewassen tegen de echte multinationals die soms 100 keer zoveel er tegen aan kunnen gooien.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x