Buitenland

De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nogal altijd verbloemd met een zoetsappig discours over ‘vrede’. Lees hier het echte verhaal.

Het Europese project werd niet gestart ten behoeve van ‘vrede’. Het doel van deze supranationale organisatie was het smeden van een militair, politiek en economisch blok onder eenvormig en postdemocratisch bestuur.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De Verenigde Staten wilden voorbereidingen treffen voor een militaire confrontatie met de Sovjet-Unie. Dat moest gebeuren via een Europa dat militair, politiek en economisch was verenigd.

Hoge CIA’ers

Europese landen moesten na de totstandkoming van het Marshallplan instemmen met het opgeven van soevereiniteit via economische integratie. Ze werden op die manier eigenlijk onder curatele gesteld.

Daarnaast werd de American Committee on United Europe (ACUE) opgericht, een non-profitorganisatie waar allerlei hoge CIA‘ers in zaten.

De ACUE moest in het geheim steun en richting geven aan een verreikende Europese integratie.

Complot

Het Europese project had niets met ‘vrije markt’ of ‘vrijhandel’ te maken. In de beginjaren was er zelfs sprake van een complot.

Jean Monnet, de auteur van de Schumanverklaring, zei later dat slechts negen mensen op de hoogte waren van de plannen voordat Robert Schuman ze aankondigde.

Bijna iedereen werd tot het laatste moment in onwetendheid gelaten, vermoedelijk uit angst voor tegenspraak.

Grootschalige propagandacampagnes

Dit weerspiegelt het antidemocratische karakter van de hele onderneming, die in eerste instantie vooral geleid werd door medewerkers van geheime diensten.

In alle Europese landen werden grootschalige propagandacampagnes gestart om steun voor het Europees federalisme te fabriceren.

Om de Europese Unie te begrijpen is het essentieel om de oorsprong ervan helder voor ogen te houden: zij is er altijd op gericht geweest om West-Europa te bewapenen, onder centraal gezag te brengen en klaar te stomen voor oorlog.

[Forum voor Democratie]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten V
Maarten V
6 jaren geleden

Pfff… wat een hoop onzin.

Louise
Louise
6 jaren geleden

Nou ik ben helemaal niet verbaast…………wat een ongelofelijke domme zet…. dachten die Amerikanen , we geven iedereen in Europa een wapen ? Het is gewoon lachwekkend , nou inmiddels moet Amerika toch wel zien wat een lichten hier rond lopen…..En dan tegen Rusland, het ishet meest lachwekkende wat ik de laatstetijd heb gehoord…….

Sparky
Sparky
6 jaren geleden

Aanval op Rusland zou het einde van de wereld betekenen, dus daarom niet haalbaar.

Eelke Piers
Eelke Piers
6 jaren geleden

Volgens mij is de oorzaak dat de multinationals zo sterk zijn geworden dat ze de kleinere landen zo kunnen opkopen en vernietigen. Alleen samen in een Unie bestaat er een mogelijkheid om tegen dit geweld op te kunnen blijven boksen.
Denk maar aan Soros die het Britse Pond bijna deed kelderen. Of Soros die de revolutie in Ukraine heeft bewerktstelligt. Nu is Soros gewoon een verkeerde miljardairtje en niet opgewassen tegen de echte multinationals die soms 100 keer zoveel er tegen aan kunnen gooien.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x