Homepagina » Buitenland » De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal
De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal

De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nog altijd verbloemd. Lees hier het echte verhaal

De ware reden van de oprichting van de Europese Unie wordt nogal altijd verbloemd met een zoetsappig discours over ‘vrede’. Lees hier het echte verhaal.

Het Europese project werd niet gestart ten behoeve van ‘vrede’. Het doel van deze supranationale organisatie was het smeden van een militair, politiek en economisch blok onder eenvormig en postdemocratisch bestuur.

De Verenigde Staten wilden voorbereidingen treffen voor een militaire confrontatie met de Sovjet-Unie. Dat moest gebeuren via een Europa dat militair, politiek en economisch was verenigd.

Hoge CIA’ers

Europese landen moesten na de totstandkoming van het Marshallplan instemmen met het opgeven van soevereiniteit via economische integratie. Ze werden op die manier eigenlijk onder curatele gesteld.

Daarnaast werd de American Committee on United Europe (ACUE) opgericht, een non-profitorganisatie waar allerlei hoge CIA‘ers in zaten.

De ACUE moest in het geheim steun en richting geven aan een verreikende Europese integratie.

Complot

Het Europese project had niets met ‘vrije markt’ of ‘vrijhandel’ te maken. In de beginjaren was er zelfs sprake van een complot.

Jean Monnet, de auteur van de Schumanverklaring, zei later dat slechts negen mensen op de hoogte waren van de plannen voordat Robert Schuman ze aankondigde.

Bijna iedereen werd tot het laatste moment in onwetendheid gelaten, vermoedelijk uit angst voor tegenspraak.

Grootschalige propagandacampagnes

Dit weerspiegelt het antidemocratische karakter van de hele onderneming, die in eerste instantie vooral geleid werd door medewerkers van geheime diensten.

In alle Europese landen werden grootschalige propagandacampagnes gestart om steun voor het Europees federalisme te fabriceren.

Om de Europese Unie te begrijpen is het essentieel om de oorsprong ervan helder voor ogen te houden: zij is er altijd op gericht geweest om West-Europa te bewapenen, onder centraal gezag te brengen en klaar te stomen voor oorlog.

[Forum voor Democratie]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten V
Maarten V
3 jaren geleden

Pfff… wat een hoop onzin.

Rikk
Rikk
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Inderdaad wat een hoop onzin in dit FvD artikel zeg….
Welk complot is FvD aan het smeden door dit soort progaganda te brengen…?

jannes
jannes
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Niet echt. Dit is allemaal vrij goed gedocumenteerd.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  jannes
3 jaren geleden

@ jannes

Dan ben ik bang dat jij de verkeerde documentatie hebt gelezen, overigens ben ik wel benieuwd naar die zogenaamde documentatie waar het “Forum” dit op basseert. De EU/Euro komen allemaal uit de koker van de nazi´s en hun industriële overlords. Hetzelfde geldt voor het door velen vandaag nog bejubelde ” Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal”, waarvan Walter Hallstein de architect was. Die tijdens WO II 1 van de lands advocaten en top onderhandelaars was van de Nazi´s . Al staat hij het meest bekend als de “Blood and Honor Lawyer” van Nazi Duitsland, net als zovelen industriëlen en nazi´s ontsprongen zijn de dans, of werden licht gestraft; om vervolgens weer terug te keren in de Duitse multinationals, banken en politiek. De meeste mensen hebben er geen idee van hoeveel oorlog misdadigers (nazi´s, communisten, fascisten en industriëlen) tijdens de koude oorlog de Europese landen leidde op alle politieke, maatschappelijke, militaire (inclusief de inlichtingendiensten) niveau´s..

Dat bewijs is te vinden in de “Nuremberg War (trial) documents”, daar vind je de blauwdrukken van dit idiote project. Ook is daar correspondentie te vinden van toenmalig IG Farben director Knieriem, maar ook van de Duitse banken, Bayer, BASF, Hoechst etc etc. Dat de Amerikanen (die toen ook allang al overgenomen waren door de globalisten) na WO II belangstelling hadden in de EU geloof ik meteen, maar het is simpelweg gewoon niet waar dat daar de oorsprong van dit monster project bij de Amerikanen ligt.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Minute Repeater
3 jaren geleden

@Minute Repeater

De EU komt zeker uit de koker van de nazi’s en de nazi’s zijn verder een heel brede groep van zionisten (FED 1913) die in de VS hun blauwdruk voor Europa allang hadden klaarliggen. Tot op heden ontvouwd zich deze blauwdruk stapsgewijs, maar nu wel in heel rap tempo. Tenminste, dat is mijn opinie.

Foppe1986
Foppe1986
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Ja hoor, de nazi’s waren een groep zionisten. Gelukkig maar dat je later schrijft dat het jouw mening is. Mooi voor je houden weg met ons. En maak van “ons” maar “mij”.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

@ weg met ons

Inderdaad de nazi´s zijn inderdaad ook maar slechts een radartje in een grotere machine. Nu weet ik dat er veel mensen/sites zijn die zeggen de hele machtsstructuur in kaart te hebben gebracht, maar persoonlijk denk ik dat we tot op de dag van vandaag slechts nog maar een fractie van de werkelijke structuur kennen.

Nu is er natuurlijk ook redelijk wat informatie omtrent Amerikaanse leden, maar als het om Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse leden/netwerken gaat is de informatie behoorlijk summier. Hetzelfde geldt naar mijn mening ook voor Europa; er zijn natuurlijk wel een aantal poster “boys and girls”, maar volgens mij is dat nog maar het tipje van de ijsberg van wat we mogen zien. Naar mijn mening zitten de gezichten/families van de hogere echelons nog comfortabel in de schaduw.

Ook in Nederland weten we nog niet hoe precies de lijntjes lopen, wat dat betreft had ik in het begin hoge verwachtingen van Wilders (al heb ik nog nooit op hem of de PVV gestemd). Hij heeft jarenlang in de boezem van de VVD gebivakkeerd, waardoor hij genoeg kennis moet hebben over de lijnen/personen en politieke geheimen in Nederland. Ook bij het “Forum” zitten mensen die lang gewerkt hebben voor instellingen die onderdeel zijn van het systeem zoals bijvoorbeeld Paul Clitteur die veel gedaan heeft voor Clingendael. Ook daar geen grootste onthullingen, bij Cafe Welschmerz bij een aflevering over de WIV zat iemand (weet niet meer welke aflevering dat was) die zei dat er een FvD´er lid is van de CTIVD. Tel daarbij op de manier hoe het “Forum” selectief met de geschiedenis omgaat (het is niet de eerste keer) waardoor ik steeds meer twijfels begin te krijgen. Waardoor ik meer en meer het gevoel krijg dat FvD ook niets meer is dan gecontroleerde oppositie.

Wat speciaal is opgericht om de mensen die niets van Wilders moeten hebben (zoals ik) toch nog een “politiek” uitlaat kanaal te geven.

Minute Repeater
Minute Repeater
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Ik was nog even wat vergeten.

Wat ik ook een verontrustend vind is dat ik Baudet ook niet zie bij debaten over de EMU (Europese Monetaire Unie) , Euro ecofin raden en bij het debatten naar aan en afloop van de ” Staat van de Unie”. Ja, ik ben mij ervan bewust dat al die debatten schijn zijn, maar in die debatten komen heel belangrijke (in mijn ogen belangrijker dan Brexit of immigratie) EU onderwerpen aan het licht. Zijn aanwezigheid daar zou goed zijn voor de exposure op op aanstaande en vergaande EU wetgeving.

Ook wat het tempo betreft wat de EU hanteert ben ik het met jou eens, het verbaast mij dat hij zich daar ook niet meer op focus. Of nog steeds heeft over “beetje bij beetje” macht weggeven. Nederland is definitief haar macht kwijt geraakt door het ondertekenen van het ” Verdrag van Lissabon”. Waarin “Artikel 71” (die helaas velen niet kennen) staat dat de EU het recht heeft om nationale wetgeving (inclusief gewoonterecht en binnenlandse aangelegenheden) te negeren; en om die te vervangen met EU wetgeving. Het ontbrak de EU nog aan de infrastructuur omdat te gaan handhaven, maar die infrastructuur is al zo goed als afgerond.

Het valt mij dan ook echt tegen dat ik het “Forum” daar niet over hoor, daar waar ze dit soort zaken wel aan de kaak stelde toen ze nog geen politieke partij waren. Of dat was toen des tijds het lokkertje en ben ik erin getrapt.

Maarten V
Maarten V
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Pfff… Nog meer onzin.

EU is juist ontstaan om zoiets als de een nieuwe totale oorlog binnen Europa of een nieuwe opkomst van de Nazi’s te vermijden.

En ja. Duitsland is dan misschien een van de grootste landen in de EU-project, dan al zeker niet omwille van hun Nazi-verleden of het voortbestaan daarvan.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Minute Repeater
3 jaren geleden

LS…

Het komt uit de koker van de Amerikaanse Zio Nazi… Dezelfde die de tweede wereldoorlog hebben uitgelokt !

Louise
Louise
3 jaren geleden

Nou ik ben helemaal niet verbaast…………wat een ongelofelijke domme zet…. dachten die Amerikanen , we geven iedereen in Europa een wapen ? Het is gewoon lachwekkend , nou inmiddels moet Amerika toch wel zien wat een lichten hier rond lopen…..En dan tegen Rusland, het ishet meest lachwekkende wat ik de laatstetijd heb gehoord…….

Sparky
Sparky
3 jaren geleden

Aanval op Rusland zou het einde van de wereld betekenen, dus daarom niet haalbaar.

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Volgens mij is de oorzaak dat de multinationals zo sterk zijn geworden dat ze de kleinere landen zo kunnen opkopen en vernietigen. Alleen samen in een Unie bestaat er een mogelijkheid om tegen dit geweld op te kunnen blijven boksen.
Denk maar aan Soros die het Britse Pond bijna deed kelderen. Of Soros die de revolutie in Ukraine heeft bewerktstelligt. Nu is Soros gewoon een verkeerde miljardairtje en niet opgewassen tegen de echte multinationals die soms 100 keer zoveel er tegen aan kunnen gooien.

Frits
Frits
Reactie op  Eelke Piers
3 jaren geleden

Soros heeft *niet (samen met Jimmy Rogers) the pond geshort. Hij (zij) waren slechts onderdeel van een kartel dat hiervoor verantwoordelijk was.
M.a.w. meelopers met vooraf informatie. Niks geniale beleggings-strategie.
En jawel de propoganda is door Soros gebruikt om meer pegulanten te verzamelen dan een mensch nodig heeft en zichzelf te profileren als een “real” investor genie. het tegenovergestelde is de werkelijkheid. In de betere investors kringen is dit algemeen bekend 😉

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
3 jaren geleden

art 285b SR is hier op zijn plaats net zo als contractrecht in aanbod en aanvaarden daar uit kan je bevoegdheid distilleren en art: 3:71 lid.1 BW jij draait nergens voor op ten zij jij jou wil heb weggegeven (stemmen voor de tweede kamer bv.) maar ja hoe goed ken jij de wet, of kent alleen het form voor d de wet beter
hier onder een eerder komenaar

:adrianus-johannes.
15 april 2018 16:15 at 16:15

oorlog is het beging van de wederopbouw het marshall plan,

hier onder is waar de schuldmakers (oorlog starters) (de nieuwe wereld) niet buiten kunnen,

geef het nodige (een vinger) om na oorlog te ruimen en weder op te bouwen en vraag er 9 voor terug..
hier in nederland na 70 jaar is dit aanbod en aanvaarding (=overeenkomst in contract) verlopen en slopen de amerikanen elders de wereld tot dat wij weer aan de beurt zij..
mi. zo het nu gaat komt de rest van de hele wereld spoedig aan de beurt, als twee vechtende honden in een totale wereld wijde.. en amerika gaat overal mee heen.. om op krediet alles te leveren wat nodig is voor weder opbouw, en in contract het 9 voudige of meer terug te laten betalen..
maar vooral geeft de burgers wiens land plat gebombardeerd word het gevoel dat het voor hun eigen bestwil is of wel oorlogspropaganda..

met de complimenten van,
:adrianus-johannes.
hoe lang blijft de slapende mens blind en doof en wereld vreemd.. zo groot is onze bol of schijf in het universum niet..

salvar
salvar
3 jaren geleden

mei je weet wel l*lle over vrede nooit en nooit meer.
voorlopig doet nederland lekker mee om de boel en burgers plat te gooien.

ik heb altijd gedacht dat je een leger heb om je landsgrenzen te beschermen niet meer en niet minder.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  salvar
3 jaren geleden

salvar,

Daar was de NAVO ook voor opgericht, of specifieker, om haar ledenlanden tegen de voormalige Sovjet Unie te beschermen, period

Echter toen de USSR ophield te bestaan omdat de Russen een gebaar maakten door uit eigen beweging haar troepen terug te trekken, en voormalige Oost-Europese landen haar soevereiniteit terug te geven, ging het helemaal fout. De NAVO had geen tegenstander meer om aan te verdienen. Daarnaast werd zichtbaar dat machtige westerse privatenbankiers en multinationals, de NAVO als gereedschap gingen misbruiken. Ze misbruikten de NAVO voor geopolitieke doeleinden, expansiedrift, winstbejag.

Deze vertoning vond geheel plaats onder valse voorwendselen. De afgelopen decennia dat de mainstream media westerse landen continu bestookten met berichten dat er gevaar dreigde uit Afghanistan, Irak, Syrië, Libië, Mali, Libanon, Soedan, Pakistan, Jemen, heeft hier van alles mee te maken.

In 1973 bracht Manly Palmer Hall – een autoriteit op het gebied van esoterische kennis – een boek uit genaamd; Secret Teachings of All Ages: An Encyclopedia Outline of Masonic, Hermetic, Qabbalistic and Rosicrucian Symbolical Philosophy.

Hierin beschreef Hall die in zijn leven meer in de befaamste esoterische bibliotheken te vinden was dan er buiten, dat occult verborgen betekent en meerledig kan worden uitgelegd. Zo kan een creator van een bepaald symbool er een uitleg aan geven waar degen in principe zelf niet achterstaat. Draai het maar eens om.

http://www.nato-memorial.eu/attachments/Logo/NATO-Symbol.png?template=generic

En een reden waarom het volgende symbool leeft op internet. Met name de kracht, of beter gezegd macht achter de creator, kon wel eens verhelderend doorwerken voor de degenen die weten waar deze macht in schuilt.

https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1486/51/1486511459788.png

Het is hier niet mijn bedoeling op een schokgolf teweeg te brengen maar wil wel de tip meegeven dat het niet onverstandig is om eens precies uit te vogelen waar uw Nederlands belastinggeld in Den Haag, of te Brussel precies aan word uitbesteed. Voor menigeen is dat een ver van mijn bed show en uiteraard willen ze dat graag zo houden.

jolo
jolo
3 jaren geleden

Dit concept is onderdeel van de bilderberg ofwel de nWO, de bedoeling de europse landen eenzelfde concept als VS op te leggen?
Helaas is het nationalisme de oorzaak dat dit concept gedoemd ois te mislukken, daar Brexit al en symptom van is?

x

Check Also

kabinet

‘Zo maakt het kabinet wel ERG duidelijk dat het commerciële belangen boven volksgezondheid stelt’

Een voorstel van de Europese Commissie om ...

rutte

‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

Premier Rutte zei gisteren na afloop van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x