Buitenland

Britse oud-marinebaas haalt verhaal over gifgasaanval Syrië onderuit. De reactie van deze BBC-presentatrice spreekt boekdelen

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens een live interview met de BBC zette een Britse admiraal vraagtekens bij de claims over de vermeende gifgasaanval in Syrië.

Lord West maakte tijdens het interview duidelijk dat hij het officiële verhaal over de chemische aanval in Douma niet gelooft.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vervolgens suggereerde de presentatrice, Annita McVeigh, dat hij op deze manier Rusland in de kaart speelt.

Niet neutraal

De claims dat Bashar al-Assad opdracht heeft gegeven tot de aanval is volgens West onwaar. “Welk belang heeft zijn leger daarbij?” vroeg hij.

“We weten dat sommige islamitische groepen in het verleden chemische stoffen hebben ingezet. Zij hebben alle belang bij zo’n aanval,” aldus Lord West.

Hij zette ook vraagtekens bij het ‘bewijs’ dat was geleverd door groepen als de Witte Helmen en de Wereldgezondheidsorganisatie, die ‘niet neutraal’ zijn.

Onder druk

De voormalige First Sea Lord zei verder dat hij in het verleden onder druk is gezet om politiek gemotiveerde uitspraken te doen.

“De politiek zette me enorm onder druk om te zeggen dat we veel hadden bereikt met onze bommencampagne in Bosnië, terwijl dat helemaal niet zo was,” zei hij.

McVeigh vroeg of het wel verstandig is dat iemand met zo’n positie zulke uitspraken doet, aangezien we ‘op zo veel fronten in een informatieoorlog met Rusland verwikkeld zijn’.

West antwoordde dat ons overheidsbeleid ten aanzien van Assad sinds 2013 ‘niet slim’ is geweest.

Bekijk het fragment hieronder:

Foto: Greenshed Wikimedia Commons

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
6 jaren geleden

“The Assad REGIME” (mantra), “Assad a loathsome man”. Toe maar. Als ik interviews met Assad zie krijg ik een heel ander gevoel.
En voor de Armageddonists hier weer neerstrijken met hun fear porn: nog steeds ben ik van mening dat Trump dit samen met Putin en Assad in elkaar gezet hebben. Ze zijn niet achterlijk. Natuurlijk weet Trump dat dit een false flag was, duuuh. Punt is, de destructieve krachten die de boel altijd vanuit hun riolen aan het verzieken waren snakken naar een derde wereldoorlog. Trump kondigde aan uit Syrië weg te willen en triggerde daarmee deze wanhopige bende om overhaaste beslissingen te nemen.

Ik zal de foto’s niet opnieuw doorlinken van John McCain temidden van IS-kopstukken, maar dit soort lui zijn het werkelijke doelwit. Het gaat niet om Assad, niet om de Amerika-Rusland-spanningen, het gaat om het leegdreggen van the swamp.
Voor de buitenwereld wordt de schijn opgehouden dat men achter Assad aan zit, maar het kan niet anders. The swamp is niet een geïsoleerd, makkelijk te omkaderen gebied of groep. Het zit overal, omgekochte en gechanteerde beleidsmakers zitten in beide kampen, dat maakt de situatie complex.

Dat is het enige zinnige wat de BBC-troela te melden had: er is een informatieoorlog aan de gang. Precies, daar vind je het werkelijke slagveld.
Laten we volgende maand nog maar ’s kijken waar we staan met dit verhaal. Ondertussen brengt Trump de geldstroom meer en meer terug naar de burgers, gaat misdaad te lijf, herenigt de Korea’s, herstelt de economie en de bouwval in steden en reduceert de werkloosheid naar de laagste waarden in decennia. Niet echt het kenmerk van een Illuminati-pion lijkt me.

duitinzakje
duitinzakje
6 jaren geleden

Volgens de logica van deze tv-mevrouw is de waarheid dus Russische desinformatie. De realiteit wordt gewoon ontkent ten gunste van de leugens.

Leven we dan in een satanische alles-op-zijn-kop wereld of niet!

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x