Natuur en Milieu

Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In maart kregen honderden huishoudens van de Haagse wijk Transvaal een nare verrassing. De energierekening viel een stuk hoger uit dan normaal. En dat terwijl de huishoudens verplicht moesten overschakelen op een warmtepomp.

Ze zijn woest over de torenhoge energierekening. Eén van de inwoners zegt tegen De Telegraaf. “Hoe kan dit? Ons werd een duurzame woning voorgeschoteld met lagere energiekosten dan wanneer je op het gas bent aangesloten. Bovendien was de winter zacht.”

Klimaat als oplichtersmodel

Raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag zegt: “Eerst iedereen verplicht de energietransitie in rommelen om daarna je handen in onschuld te wassen. Het moet niet zo zijn dat je honderden euro’s meer betaalt terwijl je in een goed geïsoleerd huis zit. Dat bedrag zou je juist moeten terugkrijgen. Duidelijk is dat over de ruggen van bewoners iemand hier behoorlijk beter van wordt, het klimaat als oplichtersmodel.”

FvD-fractiemedewerker in Overijssel Annemarie van Gelder voegt toe:


Overigens vinden steeds minder Nederlanders het een goed idee om van het gas af te gaan. Dit jaar is nog maar 45 procent voorstander, terwijl dat in 2017 nog 58 procent was. De meest genoemde reden van de tegenstanders luidt: ‘Weer zo’n linkse hype’. Anderen vinden de kosten te hoog.

4.5 15 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
2 jaren geleden

dat bedoelen ze met D U U R Z A A M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lambertus
lambertus
2 jaren geleden

dom volk…

Pietka
Pietka
2 jaren geleden

Nou ja ben een keer naar da daikin dealer geweest 2 jaar geleden in Delft voor een warmte pomp hij zei mij je doet het uit idealisme want het is nog niet echt uitontwikkeld deze technologie dus uiteindelijk niet gedaan

Exegese
Exegese
2 jaren geleden

Als het je al lukt om alle criminelen uit handen te blijven is daar altijd nog de overheid als vangnet om je alsnog een flinke poot uit te draaien. Onvoorstelbaar dat er nog mensen zijn die gaan stemmen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x