Homepagina » Natuur en Milieu » Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit
warmtepomp
Foto: Bin im Garten CC BY-SA 3.0

Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit

In maart kregen honderden huishoudens van de Haagse wijk Transvaal een nare verrassing. De energierekening viel een stuk hoger uit dan normaal. En dat terwijl de huishoudens verplicht moesten overschakelen op een warmtepomp.

Ze zijn woest over de torenhoge energierekening. Eén van de inwoners zegt tegen De Telegraaf. “Hoe kan dit? Ons werd een duurzame woning voorgeschoteld met lagere energiekosten dan wanneer je op het gas bent aangesloten. Bovendien was de winter zacht.”

Klimaat als oplichtersmodel

Raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag zegt: “Eerst iedereen verplicht de energietransitie in rommelen om daarna je handen in onschuld te wassen. Het moet niet zo zijn dat je honderden euro’s meer betaalt terwijl je in een goed geïsoleerd huis zit. Dat bedrag zou je juist moeten terugkrijgen. Duidelijk is dat over de ruggen van bewoners iemand hier behoorlijk beter van wordt, het klimaat als oplichtersmodel.”

FvD-fractiemedewerker in Overijssel Annemarie van Gelder voegt toe:


Overigens vinden steeds minder Nederlanders het een goed idee om van het gas af te gaan. Dit jaar is nog maar 45 procent voorstander, terwijl dat in 2017 nog 58 procent was. De meest genoemde reden van de tegenstanders luidt: ‘Weer zo’n linkse hype’. Anderen vinden de kosten te hoog.

4.3 12 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
1 jaar geleden

dat bedoelen ze met D U U R Z A A M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lambertus
lambertus
1 jaar geleden

dom volk…

Pietka
Pietka
1 jaar geleden

Nou ja ben een keer naar da daikin dealer geweest 2 jaar geleden in Delft voor een warmte pomp hij zei mij je doet het uit idealisme want het is nog niet echt uitontwikkeld deze technologie dus uiteindelijk niet gedaan

Exegese
Exegese
1 jaar geleden

Als het je al lukt om alle criminelen uit handen te blijven is daar altijd nog de overheid als vangnet om je alsnog een flinke poot uit te draaien. Onvoorstelbaar dat er nog mensen zijn die gaan stemmen

x

Check Also

politie

Beelden: politie verwijdert ongevaccineerde vrouw onder luid gejuich uit restaurant

Politie en handhaving zijn zondag uitgerukt om ...

urk

Burgemeester Urk gaat niet handhaven op coronapas: ‘Dit is nieuw leiderschap’

De burgemeester van Urk gaat niet actief ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x