Homepagina » Natuur en Milieu » Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit
warmtepomp
Foto: Bin im Garten CC BY-SA 3.0

Warmtepomp als oplichtersmodel: na 20 storingen en een zachte winter tot 1000 euro duurder uit

In maart kregen honderden huishoudens van de Haagse wijk Transvaal een nare verrassing. De energierekening viel een stuk hoger uit dan normaal. En dat terwijl de huishoudens verplicht moesten overschakelen op een warmtepomp.

Ze zijn woest over de torenhoge energierekening. Eén van de inwoners zegt tegen De Telegraaf. “Hoe kan dit? Ons werd een duurzame woning voorgeschoteld met lagere energiekosten dan wanneer je op het gas bent aangesloten. Bovendien was de winter zacht.”

Klimaat als oplichtersmodel

Raadslid René Oudshoorn van Hart voor Den Haag zegt: “Eerst iedereen verplicht de energietransitie in rommelen om daarna je handen in onschuld te wassen. Het moet niet zo zijn dat je honderden euro’s meer betaalt terwijl je in een goed geïsoleerd huis zit. Dat bedrag zou je juist moeten terugkrijgen. Duidelijk is dat over de ruggen van bewoners iemand hier behoorlijk beter van wordt, het klimaat als oplichtersmodel.”

FvD-fractiemedewerker in Overijssel Annemarie van Gelder voegt toe:


Overigens vinden steeds minder Nederlanders het een goed idee om van het gas af te gaan. Dit jaar is nog maar 45 procent voorstander, terwijl dat in 2017 nog 58 procent was. De meest genoemde reden van de tegenstanders luidt: ‘Weer zo’n linkse hype’. Anderen vinden de kosten te hoog.

4.5 6 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
9 maanden geleden

dat bedoelen ze met D U U R Z A A M!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lambertus
lambertus
9 maanden geleden

dom volk…

Pietka
Pietka
9 maanden geleden

Nou ja ben een keer naar da daikin dealer geweest 2 jaar geleden in Delft voor een warmte pomp hij zei mij je doet het uit idealisme want het is nog niet echt uitontwikkeld deze technologie dus uiteindelijk niet gedaan

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Pietka
9 maanden geleden

Ik heb het wel gedaan, 23000 Euro 5000 subsidie, grote lawaaige machine achter het huis, wij wonen in een groot oud Frans huis, met ons Olie gestookte spul waren we minder als de helft kwijt, op erge koude dagen die hier ook voorkomen, moeten onze electrische kachels meehelpen, nee de beloftes worden niet vervult, en je wilt wat doen voor de natuur, maar de windmolen parken stroom wordt opgeslurpt door grote buitenlandse bedrijven, deze parken zijn met staats subsidie gebouwd, de broer van Rutte Makron is net zo’n pion van de NWO, nee het schiet niet echt op, ook door je eigen onverstand natuurlijk, nog steeds te goedgelovig, maar de leugens zijn zo verbazend groot, dat het haast niet kan, en toch ja hoor ! de Guillotienes zijn gelukkig nog bewaard beetje olie, et hoppikedé

Exegese
Exegese
9 maanden geleden

Als het je al lukt om alle criminelen uit handen te blijven is daar altijd nog de overheid als vangnet om je alsnog een flinke poot uit te draaien. Onvoorstelbaar dat er nog mensen zijn die gaan stemmen

Spooky
Spooky
Reactie op  Exegese
9 maanden geleden

WORD WAKKER MENSEN EN KOM IN ACTIE TEGEN ONZE REGERING!!! VOOR HET TE LAAT IS!!

Jade
Jade
Reactie op  Exegese
9 maanden geleden

Als 80% thuis blijft, en 20% stemt VVD,
dan wint de VVD…
Ga dus vooral wel stemmen, FVD of PVV.

blackpeat
blackpeat
Reactie op  Jade
9 maanden geleden

Als 80% thuis blijft zijn de verkiezingen niet rechtsgeldig. Derhalve pleit ik er voor om niet te gaan stemmen, links, rechts of blanco, is slechts steunbetuiging aan het systeem. Er valt niets te kiezen, alle politici hebben de eed van trouw aan de koning afgelegd, niet aan het volk. Die koning is nog altijd het hoofd van de regering, zonder zijn goedkeuring gebeurt er helemaal niets. Hoogste tijd om die ook maar eens af te zetten.

jenne aakster
jenne aakster
9 maanden geleden

Er bestaan cijfers over, die ieder één kan inzien, het Russiese gast is het goedkoopste voor de komende 50 tot 100 jaar, geen problemen niet duur, je kunt je bestaande verwarming gebruiken, maar nee, na Ruttes bezoek aan de USA, geen Russies gas, wel peperdure hele slechte jachtvliegtuigen, en de Nederlanders blijven wegkijken, en die gloeiend hete eind ijzer waar ze dagelijks mee genaaid worden voelen ze niet, ik kan pagina’s vol schrijven van wat er in Nederland plaats heeft tegen de wil van de burgers, ook zonder de minste inspraak, Nederland is gedoemd !!!

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

Wat gebeurt er dan wel niet wanneer de Friese Elfstedentocht wordt verreden?

Het is gewoon diep triest dat men totaal geen besef heeft van energieverbruik, energiedichtheid per product.
Met name het laatste is relevant.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Energiedichtheid

Warmtepomp is een omgekeerd koelkast. Hoe kouder de lucht, hoe minder energie, dus hoe harder zo’n kreng moet werken.

Neen, dat gaat ‘m niet worden.

Ik zet liever een kerncentrale in mijn tuintje. Veel beter idee.

Casper
Casper
9 maanden geleden

Wat echt dom is, is dat er nog steeds een verwijzing naar een poll over 45% voor en voorstander gebruikt wordt. Dat terwijl we allemaal toch door moeten hebben dat dit zo’n propaganda middel is geworden.
x% voor Rutte. x% voor dit , x% tegen dat. Het is gewoon onzin om 100 mensen een poll te laten invullen en dit dan door te berekenen op 17000000 mensen. Dat is een vertegenwoordiging van 0.0000005882352% van de bevolking. Denk daar eens over na. En met 1000 mensen of 10000 mensen kom je er zeker niet beter af. Dus Maurice de Hond en andere bullshit peiling bureau’s, ga toch fietsen stelen.

Jan
Jan
9 maanden geleden

Verleden jaar tijdens de klimaatprotesten in Den Haag trof ik veel (linkse) lui aan. Zij waren in het bezit van spandoeken en kartonnen dozen. Vervolgens liepen zij door de straten van Den Haag, waarvan een aantal met luide stem, ” Thierry, waar ben je” ( dan wel woorden van gelijke strekking).

Steven
Steven
9 maanden geleden

De meest genoemde reden van de tegenstanders luidt: ‘Weer zo’n linkse hype’.
Precies.. net zo’n hype van de linkse deugers om het hele land VOL te laten lopen met buitenlanders, en dan schreeuwen dat we ze nodig hebben. Schijnbaar om de pot met werklozen in stand te houden.

Je wordt in Nederland met ECHT ALLES in de zeik genomen. Maatregelen die genomen worden, en dan maakt het niet uit waarover gaat de burgers ALTIJD geld kosten.
Ze zijn bezig Nederland totaal naar de afgrond te leiden en de mensen die er wonen de armoede in te schoppen.
Tenslotte zijn mensen die in armoede leven makkelijk te sturen en een gehoorzaam volk…

Robie
Robie
9 maanden geleden

Snap dit al niet “huishoudens verplicht moesten overschakelen op een warmtepomp”
Is toch jouw huis en daar maak je zelf wel uit,heeft de gemeente nog de staat wat mee van doen.

x

Check Also

viruswaarheid

Oud-vicepresident Hoge Raad vindt dat Viruswaarheid ‘misdadig bezig’ is: ‘Ronduit schokkend’

Gisteren oordeelde de rechtbank in Den Haag ...

viruswaarheid

Rechtszaak Viruswaarheid: ‘We hebben al een mondiale macht die boven de landelijke rechtsstaat staat’

De rechtbank in Den Haag vindt niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x