Binnenland

Botbreuken door bruut politiegeweld in Bilthoven: ‘Hier zit ik nog maanden mee’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het boerenprotest gisteren in Bilthoven werd onder andere de voorman van actiegroep Nederland in Opstand aangehouden. De arrestatie van de 38-jarige Tinus Koops zorgde voor veel heisa, schrijft het AD. Op social media gaan filmpjes rond van zijn arrestatie. “Rustig! Ik doe niks!” zegt Koops terwijl hij in de boeien wordt geslagen. Veel van zijn aanhangers zijn woedend op de politie. Zij vinden dat Koops zonder enige aanleiding is aangehouden.

Eén van hen zag voor zijn neus dat Tinus hard werd aangepakt en uit het niets werd meegenomen. “Ik reageerde daarop behoorlijk boos en er kwamen een hoop emoties naar boven richting de agenten.”

De betoger wilde rond half 5 vertrekken uit Bilthoven toen hij in de gaten kreeg dat hij gevolgd werd. “Ik stak de straat over omdat ik ze al aan zag komen en vervolgens sprongen ze met 7 man uit een busje, waarvan 3 of 4 achter mij aan renden.”

Je gaat toch niet dood?!

“Zij waren veel sneller dan ik en vielen mij met hun volle gewicht in de rug aan. Ik kwam gigantisch hard neer op de grond. Door die val heb ik mijn knie op 3 plaatsen gebroken. Ik moet geopereerd worden want de schade is te groot. Mijn enkel gebroken en m’n schouder is ook gekneusd, met een heleboel beste schaafplekken.”

“Ik werd niet veel later in de bus gegooid en met mijn hoofd tussen de stoelen gedrukt zodat ik niets kon zien. Eenmaal aangekomen op het bureau kreeg ik gelukkig een rolstoel zodat ze me naar de cel konden brengen. Aangegeven dat het echt niet ging met mijn knie en enkel. Toch moest ik tot 21.30 uur wachten tot er een arts kwam. Krijg je te horen van de politieagent: “Ja, je gaat toch niet dood?!”

Zeker 2 tot 3 maanden

“Alle strijders stonden mij buiten op te wachten, wat ik echt heel tof vond! Daarna naar het ziekenhuis, waar ze gelijk genoeg wisten. Toch een CT-scan gemaakt en daar was goed op te zien dat het niet goed was.”

“Heb helaas een slapeloze nacht achter de rug. Zelfs met slaappil kwam ik niet in slaap door de enorme pijn waar ik op dit moment last van heb. En hier zit ik helaas nog zeker 2 tot 3 maanden mee.”

Melanie Dokter, die verslag uitbracht bij het politiebureau in Houten, zegt in dit Facebookfilmpje: “Ze arresteren je omdat je niks doet. Je wordt vrijgelaten, maar je kunt niet meer lopen. Gaat nergens over.” Onder het filmpje schreef ze: “Er was totaal geen reden voor deze arrestaties.”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marten
Marten
2 jaren geleden

De Gestapo is weer goed bezig geweest en ook onze beroeps moordenaars waren ruim vertegenwoordigd 80 + in Irak en 9000 + in sibrenica

salvar
salvar
2 jaren geleden

heb het al eerder gezegd , de politie het leger en de regering met de rest van het zootje zijn je vijand.
wordt wakker mensen en doorbreek de corona hoax want zo meteen zijn jullie zelf aan de beurt en je hoef alleen maar te kijken en dan wordt je in elkaar getremd.
de wereld wordt steeds leuker een waarlijk circus wordt het.

Philip
Philip
2 jaren geleden

Thans zou het leger er moeten zijn voor de burger bevolking te verdedigen (grondwet)…op de zgn politie moet je niet echt rekenen, zij zijn er enkel om de zgn machthebber te beschermen, ook wel de privé militie genoemd!! (politici-multinationals etc…)

William
William
2 jaren geleden

Kunen deze “agenten” niet worden aangeklaagd voor toedienen van ernstig letsel? In de USA zouden ze voor een paar jaar achter de tralies verdwijnen.. iemand bijna gehadicapt inelkaar rammen om NIETS.. zouden deze gewetensloze marjonetten nog normaal kunne slapen.. ze hebben een “eed” afgelegd.. meineed heet dat waar ze mee bezig zijn

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x