Gezondheid

Het is geen sprookje: Seattle krijgt eerste voedselbos

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vergeet weilanden. Het nieuwe park van deze stad zal zijn gevuld met eetbare planten en alles, van peren tot kruiden, mag gratis en voor niets worden geplukt.

In Seattle, de grootste stad in de Amerikaanse staat Washington, wordt een voedseloase aangelegd. In de wijk Beacon Hill is namelijk drie hectare gereserveerd voor een heus voedselbos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Binnenkort kan men er genieten van walnoten, kastanjes, bosbessen, frambozen, appels, peren, ananas, yuzu, guave, dadelpruim en vele soorten kruiden. Alles mag gratis worden geplukt door eenieder die het eerste voedselbos van de stad betreedt.

“Dit is erg innovatief en nog nooit eerder gedaan in een openbaar park,” zei landschapsarchitect van het Beacon Food Forest-project Margarett Harrison. Ze verwacht dat de aanleg deze zomer kan beginnen.

Permacultuur

Dit soort stedelijke landbouw is ontwikkeld op basis van het begrip permacultuur, met als doel een duurzame opbrengst van ecosysteemproducten en -diensten voor gemeenschappen door bewust ontwerp van de omgeving. Het bos is naar verluidt het eerste grootschalige permacultuur-project in de Verenigde Staten.

Friends of the Food Forest probeerde zoveel mogelijk steun te verzamelen in de buurt. Het team deed 6.000 kaarten in vijf verschillende talen op de bus en deelde flyers uit. Deze steun bleek erg belangrijk voor de organisatoren. Er werden zelfs tolken ingezet om de Chinese inwoners een stem te geven in de planning van het project.

Geslaagd

Wie mag het fruit plukken wanneer het rijp is? “Iedereen,” zei Harrison. “Er was veel discussie over. Mensen maakten zich zorgen dat iemand bijvoorbeeld alle bosbessen zou plukken. Dat zou kunnen gebeuren, maar misschien heeft iemand ze hard nodig. We zien het nu zo: als we aan het einde van het seizoen geen bosbessen meer hebben zijn we geslaagd.”

Bron: Takepart.com

Gerelateerd: Britse stad verbouwt eigen voedsel, criminaliteit daalt

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x