Het Complot

Was de schietpartij in Orlando een false flag waarbij crisisacteurs werden ingezet?

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de massale schietpartij in een nachtclub in Orlando verschenen op Twitter berichten dat het om een false flag-aanslag zou gaan. Volgens complottheoretici is het bloedbad in scène gezet door de overheid en is de informatie die de mainstream media verstrekken onjuist.

De slachtoffers waren crisisacteurs, ingehuurd om strengere wapenwetgeving af te dwingen, aldus de theorie. De New York Times schrijft dat de zoekterm ‘false-flag videos’ op YouTube meer dan 700.000 resultaten oplevert. Er zijn dus heel veel mensen die op zijn minst twijfels hebben over de officiële versie van de gebeurtenissen.


De naam false flag of valse vlag is afgeleid van het militaire concept van het varen onder de vlag van een ander land dan het eigen. Samenzweringstheoretici zeggen dat ook de schietpartij in San Bernardino vorig jaar, op de basisschool Sandy Hook in Newton in 2012 en op Viriginia Tech in 2007 false flag-operaties zijn geweest.

Haatwetten

Zelfs de aanslagen op 11 september 2001 worden in verband gebracht met de term. Theorieën over false flag-aanslagen bestaan al sinds jaar en dag. Eén daarvan heeft betrekking op de moordpoging op president Andrew Jackson in 1835. Complottheoretici geloofden destijds dat Jackson de schutter had ingehuurd om sympathie te kweken.

Vooral op internet en sociale media kunnen dergelijke theorieën zich gemakkelijk verspreiden. Eén van de bekendste aanhangers van theorieën over false flags is Alex Jones van de website Infowars.com.

Op de dag van de schietpartij in Orlando plaatste hij een video waarin hij stelde dat de overheid de slachtpartij had laten gebeuren zodat ‘haatwetten konden worden aangenomen om wapeneigenaren te ontwapenen’.

Geheime elites

Mike Rothschild, die veel over complottheorieën schrijft, zegt dat de believers het als hun taak zien om anderen te waarschuwen voor geheime elites in overheidskringen die samenzweren tegen het volk.

Derek Arnold van de Villanova University in Pennsylvania reageerde sceptisch. “Als de machthebbers informatie geven die indruist tegen je theorie, liegen ze; als de informatie je theorie ondersteunt heb je gelijk; en als ze zich stil houden is dat omdat ze iets te verbergen hebben,” zei hij.

[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johnny
Johnny
6 jaren geleden

Tja… je kunt er wel verder over speculeren maar we komen er toch niet achter. Soms word ik ook wel een beetje gek van al die complottheorieën. Er wordt ook echt van alles verzonnen…

ikkeuhhhhh
ikkeuhhhhh
6 jaren geleden

hoe zou jij het vinden als je ineens middenin een shootout terecht komt? zou je het dan nog steeds gespeeld vinden?

Rob ter Horst
Rob ter Horst
6 jaren geleden

Het begint nu écht zielig te worden. Zowat alles wordt gezien als een “false flag”…

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Alle eerdere ‘false flag’-operaties zijn tot heden toe niet ontmanteld, hoe krijg je de bewijslevering rond van dezen?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x