Mens en Dier

Kijk: Hypocriete oud-minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) keihard aangepakt in Op1

Help ons door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Cora van Nieuwenhuizen trad vorig jaar af als VVD-minister om aan de slag te gaan als voorzitter van Energie-Nederland, de branchevereniging van energiebedrijven. In die hoedanigheid zat ze aan tafel bij Op1. Tijdens de uitzending werd ze keihard aangepakt door Huub Stapel.

Presentator Jort Kelder vroeg haar of ze blij is dat ze weg is. Hij verwees daarbij naar de problemen in Ter Apel. “Er zijn dagen dat ik het niet mis, laat ik het zo zeggen,” antwoordde Van Nieuwenhuizen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als je met minder werk veel meer verdient, is dat natuurlijk een goeie wegtrekker, toch?” vroeg Huub Stapel. “Het is 2,5 om 2,5, dus je werkt 2,5 dag en er wordt gesproken over 2,5 ton. Dan kun je niet klagen toch?”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Toen rende ze weg

Stapel vervolgde: “Een beetje wegrennen uit de Kamer. Steeds als ik mevrouw zie, herinner ik me dat moment dat de VVD wegrent uit de Kamer toen er over minimale salarisverhoging voor de verpleging werd gestemd.”

“Toen rende ze weg. En nu gaat mevrouw omdat ze meer geld kan verdienen uit de Kamer. Ja, daar staat mijn verstand van stil.” Van Nieuwenhuizen reageerde: “Dat is echt onzin.”

Stapel wees erop dat het tégen een Europese regel was. “En mevrouw deed het toch.” De oud-minister: “Ik heb me aan alle Europese regels gehouden, ook in Nederland.”

Grote vraagtekens

Presentatrice Welmoed Sijtsma sprong voor haar in de bres: “We hebben mevrouw Van Nieuwenhuizen nu voor iets anders uitgenodigd.”

Toen PVV-leider Geert Wilders in augustus 2020 aan het einde van een coronadebat vroeg om een hoofdelijke stemming over een salarisverhoging voor zorgpersoneel, rende onder meer de VVD weg. Daardoor kon de stemming niet doorgaan.

Vorig jaar werd bekend dat Van Nieuwenhuizen uit de Kamer vertrekt omdat ze een baan als lobbyist voor de energiesector had geregeld. Toch hoefde ze van premier Rutte niet direct weg. Ze kon bij belangrijke besprekingen over begrotingen zijn die ook de energiesector raken. Kamerleden en staatsrechtexperts plaatsten daar grote vraagtekens bij.

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ruttedelandverrader
Ruttedelandverrader
1 jaar geleden

Het zijn allemaal oplichters en zakkenvullers joh. Dat moet Sjonny Flodder toch ook wel door hebben?

Marja
Marja
1 jaar geleden

Geweldig van Huub Stapel!!

Ron
Ron
1 jaar geleden

Corrupt tot op het bot.
Wat er in die 2,5 jaar is gebeurd met een stelletje nietsnutten in de regering, ons kent ons.

Nelis.
Nelis.
1 jaar geleden

Ons gave land.

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x