Gezondheid

Pepsi gaat weer poep van poepbacterie toevoegen aan light-dranken

Help mee door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Frisdrankreus Pepsi gaat toch weer aspartaam toevoegen aan de light-varianten van cola. Persbureau AP meldt dat de kunstmatige zoetstof vanaf september weer in een aantal dranken wordt gebruikt.

In een aantal landen staat aspartaam bekend als de zoetstof die kanker zou veroorzaken. De kunstmatige zoetstof heeft een negatief imago, waardoor de verkoopcijfers van light-frisdranken sterk zijn teruggelopen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Terug te draaien

In augustus vorig jaar besloot Pepsi aspartaam te vervangen door sucralose, een andere kunstmatige zoetstof. De consumenten vonden de nieuwe smaak echter minder lekker, waarna de verkoop van light-varianten kelderde. De frisdrankgigant heeft nu besloten het besluit terug te draaien.

Aspartaam is gelinkt aan kanker bij laboratoriummuizen, maar de Amerikaanse voedselautoriteit FDA zegt dat er meer dan 100 studies zijn die aantonen dat de zoetstof veilig is. Coca-Cola probeert consumenten er door middel van een advertentiecampagne van te overtuigen dat de zoetstof niet schadelijk zou zijn voor de gezondheid.

Ontlasting

Uit het onlangs vrijgegeven Europese octrooi voor aspartaam blijkt dat de kunstmatige zoetstof wordt gemaakt van poep van een genetisch gemodificeerde variant van de E. coli-bacterie, die in de volksmond ook wel de poepbacterie wordt genoemd.

Ontlasting van de bacterie is het belangrijkste ingrediënt van de kunstmatige zoetstof. De bacteriën krijgen veel voeding waardoor ze veel ontlasting uitscheiden.

[AP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Eerst foetus cellen, en nu Poep extract. Hmmm jammie! Pepsi word steeds lekkerder!

Audrey
Audrey
7 jaren geleden

Zijn ze nou helemaal gek geworden……..Gelijk boycotten die handel…….

Karel
Karel
7 jaren geleden

Aha lekker krijg gelijk trek in een ijskoud flesje pepsi , nou ik denk het niet natuurlijk . Zolang er volop alternatieven zijn in mijn lichaam geen vuiligheid . Hetzelfde geld voor insecten eten we zijn verdomme geen leguanen . Vandaar natuurlijk dat er strontvliegen op zo’n glas Pepsi gaan zitten als je buiten bent . Vragen ze voor zo’n flesje ook nog geld dan is het helemaal schrikbarend .

Wim
Wim
7 jaren geleden

Voor mij geen Pepsi meer. Gemodificeert E. coli-bacterie, troep.
Kunnen ze gewoon Steva gebruiken.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x